black logo resized small

Hvad er der egenligt i Tjekkiet?

Få byer i Europa kan fange Prags romantik og unikke karakter. Tilbring et par dage med at besøge den fantastiske tjekkiske hovedstad, mens du også udforsker omkringliggende byer og lærer om deres unikke, til tider tragiske, historie.

Siden kommunismens fald i 1989 har Tjekkiet – og dets hovedstad i særdeleshed – udviklet sig til et af Europas mest populære rejsemål.

Tjekkiet er et land fuld af naturlig skønhed, fantastisk arkitektur og rig kulturhistorie. Oplev de forskellige atmosfærer i den livlige hovedstad Prag, middelalderbyen Cesky Krumlov og den charmerende kurby Karlovy Vary.

Bøhmens kulturelle hjerte, Prag, kan virke både en del af og helt adskilt fra resten af ​​Europa. Hvis dette er dit første besøg til Prag, så brug et par dage på at udforske det gamle jødiske kvarter, Prags borg og St. Vitus-katedralen, den gamle rådhusplads og det astronomiske ur eller Wenzelspladsen for at lære om Prags nye rolle i dagens Europa.

Søg efter de bedste & billigste fly billetter lige her

Bedste & og billigste overnatningsmuligheder

 
Porto Portugal

Porto Rejse Guide

Porto, der ligger ved mundingen af ​​Duoro-floden, er Portugals næststørste og næstmest populære by. Det er hjemstedet for portvin, som blev populær efter det 17. århundrede,

Read More »
Amarante Portugal

Portugal Rejse Tips

Portugal er et land velsignet med fantastiske strande, en barsk kystlinje, kosmopolitiske byer og utroligt vejr. Smid god mad, rigeligt vin og billige priser ind, og

Read More »

Prag, den tjekkiske kulturs vugge

Alle, der besøger Tjekkiet, starter med Prag, den tjekkiske kulturs vugge og en af ​​Europas mest fascinerende byer. Prag byder på en næsten intakt middelalderlig kerne af gotisk arkitektur, der kan transportere dig 500 år tilbage – Karlsbroen fra det 14. århundrede, der forbinder to historiske kvarterer på tværs af Moldau-floden, med borgvoldene og spirerne fra St. Vitus-katedralen, der rejser sig over, er en af ​​verdensrejsens klassiske seværdigheder. Men byen handler ikke kun om historie; det er et vigtigt bycentrum med et rigt udvalg af kulturelle tilbud og en nyopstået madscene.

Slotte og slotte

Den Tjekkiske Republiks beliggenhed midt i Europa har oplevet en lang historie med plyndrede stammer, erobrende hære og triumferende dynastier. Denne turbulente fortid har efterladt en arv fra hundredvis af slotte og slotte – overalt ser du ud til at være en fæstning med mange tårne, der ligger over en by, eller et romantisk sommerpalads, der daser fredeligt midt i et velplejet parklandskab. Antallet og mangfoldigheden af ​​tjekkiske slotte er simpelthen ærefrygtindgydende – alt fra dystre gotiske ruiner, der klynger sig til en svimlende klippehøjde, til majestætiske, barokke palæer fyldt med de fineste møbler, som Europas håndværkere kunne levere.

Folklore og tradition

Tjekkiet er måske en moderne, fremadstormende nation, der rider ind i fremtiden på ryggen af ​​EU og NATO, men det er også et traditionsrigt land. Dette er mest tydeligt i det sydlige Bøhmen og Mähren, hvor en stadig blomstrende folkekultur gnister til livet i løbet af sommerens festivalsæson. I løbet af denne tid ifører samfund fra Český Krumlov til Telč til Mikulov traditionel klædedragt, henter deres musikinstrumenter – og vinglas – og synger og danser sig fjollet, og animerer gamle traditioner i et af de bedste eksempler på ‘levende historie’ i det tjekkiske Republik.

Hvor øl er Gud

Den bedste øl i verden er lige blevet bedre. Siden opfindelsen af ​​Pilsner Urquell i 1842 har tjekkerne været berømte for at producere nogle af verdens fineste bryg. Men de internationalt berømte varemærker – Urquell, Staropramen og Budvar – er blevet sammenlignet med og endda overgået af en flok regionale tjekkiske øl og mikrobryggerier, der tilgodeser en fornyet interesse for traditionel brygning. Aldrig før har tjekkiske pubber tilbudt et så bredt udvalg af bryggerier – navne, du nu bliver nødt til at få styr på, omfatter Kout na Šumavě, Primátor, Únětice og Matuška.

error: Content is protected !!