black logo resized small

Portugal Rejse Tips

Portugal er et land velsignet med fantastiske strande, en barsk kystlinje, kosmopolitiske byer og utroligt vejr. Smid god mad, rigeligt vin og billige priser ind, og det giver et perfekt – og undervurderet – feriested.

Jeg har været i Portugal mange gange gennem årene, og jeg bliver aldrig træt af det. Det er et af de mest ikke værdsatte lande i verden og ser en brøkdel af de turister, som dets naboer gør.

Selvfølgelig er Lissabon blevet et knudepunkt for digitale nomader, expats og pensionister takket være dets lave leveomkostninger. Men i resten af ​​landet er der ikke meget, der har ændret sig.

Det bedste af det hele er, at færre menneskemængder betyder en bedre, mere lokal oplevelse, der ikke vil sprænge banken.

Denne Portugal rejseguide kan hjælpe dig med at planlægge din rejse, spare penge og få mest muligt ud af dit besøg.

ting at opleve i Portugal

1. Rejs til Evora

Et af Portugals verdensarvssteder, Evora er en lille by, der byder på en række smukke og historiske bygninger. Beliggende 90 minutter øst for Lissabon, er Evoras mest berømte vartegn Dianatemplet, et romersk tempel og UNESCO-sted fra det 1. århundrede. 

Men der er også Praça do Giraldo, byens hovedtorv, som er et charmerende sted at se på mennesker og omfavne livets lokale tempo. Dette er den lille by, Portugal, når det er bedst.

2. Se de religiøse monumenter i Braga

Beliggende en time nord for Porto, kan den smukke by Braga prale af adskillige barokke monumenter, herunder en af ​​landets mest kendte seværdigheder, Bom Jesus Sanctuary (en katolsk helligdom og pilgrimsrejsested). 

Den gamle og den nye by er forbundet af hovedtorvet, Praça da Republica, som er et godt sted at gå en tur. Byens katedral er også meget et besøg værd, da den er landets ældste (byggeriet startede i 1509!).

3. Se klosteret Santa Maria

Klosteret Santa Maria er Europas største cistercienserbygning (cistercienserne er en katolsk orden af ​​munke og nonner, grundlagt i 1098). Du kan vandre rundt i klostret i ro og mag for at lære mere om dets klostre, sovesale, bibliotek og mere. 

Det er gratis at komme ind i kirken, men klostret koster 6 EUR. Du kan spare penge ved at købe en kombinationsbillet til Kristi Kloster i Tomar og Batalha-klosteret for 15 EUR.

4. Tag til Sintra

Lord Byron, en engelsk digter, der skrev i det 18. århundrede, sagde, at Sintra var “måske i enhver henseende den dejligste i Europa.” 

Hvis du besøger Lissabon, bør du bestemt gøre en indsats for at komme her for at se dets paladser, vidunderlige udsigter og museumssamlinger. Det er et af de smukkeste steder i hele landet. Toget tager cirka 40 minutter og koster 2-4 EUR.

5. Lær om Tempelridderne i Tomar

Den store attraktion i byen Tomar er Templarslottet og Kristi kloster på bakken. Det var hovedkvarteret for tempelridderne i det 12. århundrede (de var en katolsk militærorden grundlagt i 1118, der kæmpede i korstogene). 

Slottet, der er optaget på UNESCOs verdensarvsliste, var en vigtig forsvarsborg mod de indtrængende maurere. Entré er 6 EUR.

6. Aveiro (Portugal`s Venedig)

Aveiro, der ligger 72 km (45 mi) syd for Porto, ligger på det, der er kendt som Sølvkysten. Denne lille universitetsby har et historisk centrum bygget på kanaler, hvilket giver anledning til dens kaldenavn “Portugals Venedig”. Vinden her skaber også gode muligheder for windsurfing og surfing. 

Du kan leje surfbrætter for så lidt som 10 EUR om dagen, mens kitesurfing og windsurfing koster 40-60 EUR. Hvis du ønsker undervisning, koster de fleste to-dages kurser omkring 120 EUR.

7. Far vild i Coimbra

En anden universitetsby, Coimbra, ligger mellem Lissabon og Portugal og er hjemsted for et af verdens ældste universiteter (universitetet blev grundlagt i 1290 og flyttede til Coimbra i 1537). Der er et berømt og smukt gammelt bibliotek, som du kan besøge, men den rigtige ting at gøre i Coimbra er bare at vandre gennem de mange historiske gader. Der er masser af kirker og haver at tage i, mens du slentrer rundt og nyder historien.

8. Deltag i en Fado-forestilling

Fado er en vigtig portugisisk musiktradition, der strækker sig omkring 200 år tilbage. Det er meget spøgende og følelsesladet musik; de fleste af sangene følger temaer om tab og sorg. 

Musikken var populær blandt arbejderklassen (især sømænd). Forestillinger finder normalt sted i restauranter under middagen.

9. Tjek Faro

Faro er et almindeligt udgangspunkt for ture i Algarve-regionen, en sydlig region fyldt med fantastiske strande, velsmagende fisk og skaldyr og masser af turister. 

Faro i sig selv er ikke en strandby, men har en dejlig gammel by og er et fantastisk sted at tilbringe en dag, før du udforsker kysten. Gå ikke glip af katedralen og det kommunale museum for at lære mere om byen.

10. Stå på kanten af ​​Europa

Kap Sagres er det mest sydvestlige punkt på det europæiske kontinent. Det var her, Henrik Søfareren, en af ​​Portugals mest ærede skikkelser under dets imperium, havde sin berømte navigationsskole. 

Han var en af ​​de centrale skikkelser, der startede opdagelsesalderen i det 15. århundrede, der satte Portugal på kortet (bogstaveligt talt).

11. Prøv en Pastéis de nata

Dette wienerbrød er en portugisisk basisvare. Du finder disse lækre vanillecremefyldte tærter hos ethvert bageri. 

De er et must for en autentisk madoplevelse og koster kun omkring 1 EUR.

12. Gå Templar-trappen

Beliggende i Sintra, er Quinta da Regaleira et UNESCOs verdensarvssted sammensat af flere historiske bygninger, herunder et enormt palads og kapel. Men højdepunktet er Initiation Wells, to massive brønde, der strækker sig langt under jorden. 

De blev bygget af tempelriddere til deres indvielsesritualer. Potentielle riddere ville være nødt til at rejse ned ad en snoet trappe ind i de massive brønde med bind for øjnene og navigere i en labyrint, før de kommer tilbage til lyset. I dag kan du besøge brøndene og selv udforske dem. Entré er 10 EUR.

13. Vandretur Caminoen

Camino Portugues (Den portugisiske vej) er en pilgrimssti, der strækker sig fra Lissabon til Santiago de Compostela i Spanien. Det er den næstmest populære Camino, efter den franske hovedvej, selvom den ser en brøkdel af pilgrimme sammenlignet med hovedruten. 

De fleste vandrere starter i Porto, og turen på 280 km (173 mi) tager omkring 10-14 dage.

portugal best places to visit lisbon

Portugal rejseomkostninger

Indkvartering – Generelt vil du finde overnatning meget overkommelig i Portugal, især hvis du bor på hostels. En sovesal på et hostel starter ved 10-20 EUR per nat for sovesale med 8-10 senge. For et privat værelse på et hostel varierer omkostningerne fra 40-90 EUR per nat.

For dem, der rejser med telt, er camping tilgængelig rundt om i landet for 10-15 EUR per nat for en grundlæggende teltplads uden strøm.

Et værelse på et tostjernet budgethotel koster mellem 40-75 EUR per nat. Forvent grundlæggende faciliteter såsom gratis Wi-Fi og tv. Gratis morgenmad er nogle gange også inkluderet.

På Airbnb starter private værelser ved 30-50 EUR pr. nat, mens hele hjem/lejligheder i gennemsnit fordobles.

Mad – Fisk og skaldyr udgør rygraden i det portugisiske køkken (Portugal spiser mest fisk og skaldyr pr. indbygger i Europa). Torsk, sardinhas assadas (grillede sardiner), havaborre og skaldyr er nogle af de mest almindelige basisvarer. Andre populære retter omfatter Cozido à portuguesa (kogt gryderet), Peixinhos da horta (panerede og stegte grøntsager) og speget skinke. Sørg for også at prøve prego (oksesandwich) eller bifana (svinesandwich). Du kan finde dem på lokale caféer for kun 5 EUR.

Du kan finde snacks i bagerier for 2 EUR eller mindre, lette måltider og sandwich til omkring 8 EUR og fastfood til omkring samme pris.

Hvis du vil have tre-retters måltid med drinks, ser du på at bruge tættere på 20 EUR. Derefter er himlen grænsen!

For et afslappet restaurantmåltid skal du forvente at betale omkring 10 EUR med en drink.

Øl koster omkring 3 EUR, mens en latte/cappuccino koster omkring 2,50 EUR. Flaskevand er mindre end 1 EUR.

Hvis du laver mad, koster dagligvarer omkring 30-35 EUR for en uges mad. Dette inkluderer basisvarer som pasta, ris, produkter og noget kød eller skaldyr.

Aktiviteter – Aktiviteter er ikke så dyre i Portugal. Museer og UNESCO-steder opkræver mellem 6-11 EUR entré. Vinture koster omkring 50 EUR for en dagstur. Kajak- og surfbrætudlejning varierer fra 10-25 EUR pr. dag. Cykeludlejning koster omkring 15 EUR pr. dag.

Backpacking Portugal Foreslåede budgetter

På et backpacker-budget kan du besøge Portugal for 40 EUR pr. dag. På dette budget skal du bo på et kollegieværelse, lave alle dine måltider, begrænse dit drikkeri, bruge offentlig transport til at komme rundt og holde dig til gratis aktiviteter som gratis vandreture og nyde strandene. Hvis du planlægger at drikke, skal du tilføje 5-10 EUR pr. dag til dit budget.

På et mellemklassebudget på 110 EUR pr. dag vil du bo i et privat Airbnb- eller privat hostelværelse, spise på billige lokale restauranter og lave nogle måltider, bruge offentlig transport og tage en taxa af og til, tage toget mellem byer, nyd nogle drinks i baren, og lav nogle betalte aktiviteter som at besøge museer eller tage på en vintur.

På et “luksus” budget på 210 EUR eller mere om dagen kan du bo på hotel, spise ude til hvert måltid, drikke hvad du vil, leje en bil og besøge så mange museer og attraktioner, som du har lyst til. Dette er dog kun stueetagen for luksus – du kan nemt bruge mere, hvis du virkelig vil plaske ud!

Portugal Rejseguide: Tips til at spare penge

For det meste er Portugal en utrolig overkommelig destination. Mad, overnatning, vin – det hele er meget billigt (især sammenlignet med andre EU-lande). Så længe du ikke spenderer et væld af sprut eller spiser på de alt for dyre turistrestauranter, vil du finde det nemt at spare stort, mens du stadig hygger dig. Her er et par flere måder at spare penge på i Portugal:

  1. Se efter gratis museumsbesøg – Nogle museer er gratis om søndagen. Kontakt det lokale turistråd eller museets hjemmeside for mere information om gratis/rabattimer.
  2. Spring over taxaerne – Taxaer tæller sammen, så hvis du har et budget, så spring taxaerne over og brug metro- eller bussystemet til at gå, hvor du skal.
  3. Sig “nej” til brød – Når du spiser ude, kan et udvalg af brød og oliven bringes til dit bord før dit måltid. Disse er ikke gratis, så bare sig nej, hvis du har et budget.
  4. Bo på en pensão – Disse familiedrevne kroer tilbyder anstændige logi for meget få penge og er et godt alternativ til hoteller.
  5. Få et turistkort – Visse byer, som Porto og Lissabon, tilbyder turistkort, der giver ubegrænset adgang til offentlig transport (normalt i en, to eller tre dage) og gratis eller nedsat adgang til museer og monumenter. Hvis du planlægger at se masser af steder, skal du sørge for at gå til det lokale turistkontor og hente et af disse kort!
  6. Bo hos en lokal – Hvis du planlægger i forvejen, kan du normalt finde Couchsurfing- værter over hele landet. På denne måde har du ikke kun et gratis sted at bo, men du kan oprette forbindelse til en lokal, der kan dele deres insider-tip og råd
  7. Tilbered dine måltider – Restauranter her er billige, men at spise ude hele tiden tæller. Besøg det lokale marked for at fylde op på dagligvarer og lave et par måltider. Du sparer et ton!
  8. Medbring en vandflaske – Postevandet her er sikkert at drikke, så medbring en genanvendelig vandflaske for at spare penge og reducere dit plastikforbrug. LifeStraw er mit foretrukne mærke, da deres flasker har indbyggede filtre for at sikre, at dit vand altid er rent og sikkert.

Hvor skal man bo i Portugal

Budget indkvartering er rigeligt i Portugal. Her er mine foreslåede steder at bo:

Sådan kommer du rundt i Portugal

Offentlig transport – De større byer som Porto og Lissabon har omfattende offentlig transport, herunder tog, sporvogne og busser. Billetter koster 1,20-1,50 EUR, afhængig af by. I mindre lokalsamfund bruger folk generelt den offentlige bus, og billetpriserne koster omtrent det samme.

Tog – Portugal har et fantastisk jernbanesystem. Billetter er overkommelige, og en tur fra Porto til Lissabon koster 25-30 EUR. Selv højhastighedsbanen er overkommelig (i modsætning til i mange andre europæiske lande); det er omtrent samme pris mellem Porto og Lissabon som det almindelige tog. 

En togtur mellem Braga (længst mod nord) til Faro (på sydspidsen) koster mellem 40-50 EUR for både højhastighedstog og almindelige togmuligheder.

Busser – Busser er den billigste måde at udforske, og de er heller ikke super tidskrævende, da Portugal ikke er et stort land. En langrendsbus fra Lissabon til Lagos koster mellem 15-20 EUR, mens en otte timers rejse fra Braga til Faro koster omkring 30 EUR.

Lissabon er hovedstedet for Flixbus-ruter. Det er den bedste linje til at tage dig ud af Portugal og ind i resten af ​​Europa. For at tage til Spanien koster en bus eller tog til Madrid omkring 45 EUR.

Taxaer – Taxaer starter ved 3,50 EUR og stiger med omkring ,50 EUR per kilometer. Spring dem over, hvis du kan, da de hurtigt stiger!

Ridesharing – Uber er tilgængelig i Portugals større byer, men det er ikke meget billigere end taxaerne. Jeg ville springe det over, hvis du har et budget.

Cykel – Lokalbefolkningen kan godt lide at komme rundt på cykel, og cykeludlejning er tilgængelig i alle de større byer. Du kan leje en grundlæggende bycykel for omkring 15 EUR pr. dag.

Biludlejning – Biludlejning koster så lidt som 15-25 EUR per dag for en flerdages leje. Det er en super overkommelig måde at udforske, hvis du har nogen at dele omkostningerne med (især på Azorerne).

Budget Airlines – At flyve er den bedste måde at komme til øerne på. En flyvning fra Lissabon til Azorerne koster så lidt som 30 EUR, mens Lissabon til Madeira Island starter ved omkring 35 EUR. TAP Air er Portugals officielle flyselskab, men andre lavprisselskaber som Ryanair og EasyJet betjener også Portugal.

portugal header

Hvornår skal man til Portugal

Højsæsonen i Portugal er i sommermånederne juni-august. Temperaturerne ligger omkring 23°C, og populære destinationer som Porto og Lissabon oplever en tilstrømning af besøgende. Priserne stiger også i denne periode. Men den generelle atmosfære og vejr er fantastisk, så det er stadig et besøg værd i højsæsonen.

Personligt tror jeg, at det bedste tidspunkt at besøge Portugal er skuldersæsonen i foråret og efteråret (april-maj og september-oktober). Temperaturerne varierer fra 18-22°C, så det stadig er varmt nok til at udforske og nyde udendørslivet. Der er ikke så mange menneskemængder, og priserne er billigere, hvilket gør det til et ideelt tidspunkt for budgetrejsende.

Vinteren er fra november til februar. Det bliver koldt, og turistskarer tynder betydeligt ud. Temperaturerne varierer en del fra sted til sted, men generelt er temperaturen i gennemsnit omkring 12°C. Jeg ville undgå at besøge om vinteren, hvis du kan, men hvis du er på kontinentet, er Portugal allerede et af de varmere steder at tilbringe vinteren.

Sådan forbliver du sikker i Portugal

Portugal er meget sikkert til rygsæk og solorejser, da voldelige angreb er ualmindelige. Lommetyveri er den mest almindelige forbrydelse og kan forekomme i turistområder og på offentlig transport. 

Vær opmærksom på dine omgivelser, når du er på markeder, på travle gader, eller når du bruger metroen. Opbevar altid dine værdigenstande sikkert og ude af syne bare for en sikkerheds skyld.

Når du er ude i baren, må du aldrig efterlade din drink uden opsyn. Gå heller aldrig alene hjem om natten, hvis du er beruset.

Narkotika her er blevet afkriminaliseret, men det er stadig bedst at undgå dem. Hvis du henvender dig og får tilbudt stoffer, så afslå altid høfligt og fortsæt på din vej.

Hvis du oplever en nødsituation, skal du ringe 112 for at få hjælp.

Husk: stol altid på dit mave-instinkt. Hvis en taxachauffør virker lyssky, skal du stoppe førerhuset og komme ud. Hvis dit hotel er mere snusket, end du troede, så gå derfra. Du har al mulig ret til at fjerne dig selv fra situationen. Lav kopier af dine personlige dokumenter, inklusive dit pas og ID. Videresend din rejseplan til dine kære, så de ved, hvor du er.

Hvis du ikke ville gøre det derhjemme, så lad være med at gøre det i Portugal!

Del Artiklen
Facebook
Twitter

Jeg har lavet dette site for at du kan følge med på mine rejser, og samtidigt kan jeg dele mine erfaringer med jer, mine fantastiske læsere :-)

Nyhedsbrev

Del Artiklen
Facebook
Twitter
error: Content is protected !!