black logo resized small

Besøg Aveiro Portugals Venedig

Aveiro  er en by og en kommune i Portugal, og den næstmest befolkede by i Centro-regionen i Portugal, efter Coimbra.

Det ligger på kysten af ​​Atlanterhavet og har en vigtig havneby. Det er kendt som “det portugisiske Venedig”, på grund af dets system af kanaler og både “ligner” den italienske by Venedig.

Denne lighed kan diskuteres, så forvent ikke en lille version af Venedig, fordi den ikke eksisterer. Imidlertid; hvis du er på en roadtrip til Portugal, kunne dette være et interessant stop.

Hvordan kommer man til Aveiro?

Med bil

Aveiro ligger 40 minutter væk i bil fra Porto , der kører sydpå. Så det er et praktisk sted, hvis du er på roadtrip og kører sydpå. Vi gjorde præcis det, startende i den spanske by La Coruña i Galicien .

Vejene rundt i byen er også maleriske, da de er placeret på kanten af ​​et omfattende kystlagunesystem.

Hvis du kører yderligere 45 minutter (syd-øst) kan du også besøge Coimbra, en anden meget populær by i Portugal, som har udviklet sig til et stort kulturcenter og har den ældste akademiske institution i den portugisisk-talende verden, University of Coimbra. Dens historiske bygninger blev klassificeret som et verdensarvssted af UNESCO i 2013: “Coimbra tilbyder et fremragende eksempel på en integreret universitetsby med en specifik bytypologi såvel som dens egne ceremonielle og kulturelle traditioner, der er blevet holdt i live gennem tiderne.”

Med tog

Du kan også tage et tog, nummer 730 i retning af Lisboa – Santa Apolonia , som tager 40 minutter. Billetter kan købes på forhånd på den portugisiske transportenheds hjemmeside .

Hvis du tager et tog fra Porto , vil du kunne se den storslåede Sao Bento Togstation.

Ting at lave i Aveiro

Der er ting at lave i Aveiro, som vil afhænge af den tid, du har. Nogle attraktioner er i byen, eller andre såsom strandene er 10 eller 20 km væk.

Aveiro-kanaler og Moliceiro-tur

Moliceiro tur

Hvor den italienske by Venedig har gondoler, har Aveiro  moliceiros . Disse farverige både blev traditionelt brugt til tanghøst i lagunen, men bruges nu til kanalrundfarter og ture.

De er også malet på stævnen og agterstavnen, der viser traditionelle scener omkring Aveiro, og nogle af dens historier er fortalt på turene, som koster €7.

Aveiro Museum

Aveiro Museum

Aveiro plejede at være omgivet af mange klostre, og et af dem er det nuværende museum lige over for katedralen.

Det blev bygget i det 15. århundrede og var Jesu kloster af Dominikanerordenen. Dens samling omfatter prinsesse Joannas marmorgrav og adskillige religiøse genstande såsom malerier, skulpturer, smykker og gamle møbler.

Barra strand

Barra strand

Hvis du har tid til at besøge stranden, bør Praia da Barra være dit valg. Det er kun 10 km fra Aveiro og et besøg værd.

Det er en lang, åben og sandstrand, og området omfatter en lang forhøjet trægang, et fyrtårn, en lille landsby, restauranter og en skole næsten inde på stranden.

Costa Nova

Costa Nova

Lidt længere væk kan du finde en anden populær badeby med en smuk strand, Costa Nova.

Det, det plejede at være en fiskerlandsby, er nu et turiststed, og de herrehytter er nu byens karakteristiske bygning. Disse er nu farverige regnbuestribede bygninger, nogle af dem brugt som lejligheder eller hoteller.

Når du skal rundt i byen & og naturligvis også se lidt udenfor centrum, anbefaler jeg a I lejer en bil. Det gør livet markandt nemmere, og den frihed det giver ikke at være afhængig af offentlig transport er hele udgiften værd.

Du kan se mere lige nedenunder.

Flere attraktioner

Andre tilgængelige attraktioner, som jeg vil prioritere mindre, er følgende:

  • Jesu kloster
  • Rossio området
  • Johannes evangelistens kirke
  • Forum Aveiro
  • Den gamle togstation
  • Art Nouveau museum og tehuset på stedet
  • Fiskemarkeder ( Mercado do Peixe ). Der er en i Aveiro og en i Costal Nova (lige rundt om hjørnet fra Costa Nova Hotel)
Del Artiklen
Facebook
Twitter

Jeg har lavet dette site for at du kan følge med på mine rejser, og samtidigt kan jeg dele mine erfaringer med jer, mine fantastiske læsere :-)

Nyhedsbrev

Del Artiklen
Facebook
Twitter
error: Content is protected !!