black logo resized small

Derfor bør du besøge Fátima, Portugals hellige by

Fátima er det ideelle startpunkt for at udforske kulturen, historien og den naturlige skønhed i Portugals Centro-region.

For hundrede år siden steg den søvnige landbrugsby Fátima i Portugals Centro-region til international berømmelse, da tre børn rapporterede, at de så en åbenbaring af Maria, Jesu Kristi mor. 

Siden da er Fátima i Portugal blevet en vildt populær destination for religiøst baseret turisme. Selv pave Frans besøgte for nylig i anledning af miraklets hundrede år, hvor han kanoniserede to af børnene som katolske helgener. Men selvom du gik glip af Hans Helligheds besøg, er der masser af andre festlige begivenheder planlagt til oktober, herunder udstillinger og koncerter. 

Selvom du ikke planlægger at besøge for at fejre hundredårsdagen, kan Fátima og de omkringliggende byer give en afslappet modgift til Lissabon mens den stadig tilbyder meget til den rejsende, der leder efter kultur og naturlig pragt. 

Her fortæller vi dig, hvad du skal gøre i Fátima og de omkringliggende områder, selvom du ikke er troende.

Hvad skal man i Fatima portugal?

For både hengivne og nysgerrige er der en række måder at fejre Fátimas hundrede års jubilæum på, herunder en kontemplativ gåtur til landsbyen Valinhos, hvor en af ​​åbenbaringerne fandt sted, eller ved at deltage i en stearinlysvagt ved Fátimas helligdom i byens centrum. 

Som turistdestination er Fátimas mest populære seværdigheder relateret til åbenbaringerne, men andre nærliggende byer byder på mere sekulære attraktioner. 

Der er masser af kulturelle seværdigheder i denne del af Portugal, herunder klosteret Batalha , et mesterværk fra det 16. århundrede, der blander gotiske og manuelinske arkitektoniske stilarter.

Ovre i Tomar, en naturskøn 25-mile kørsel fra Fátima, er Kristi Kloster en af ​​landets mest besøgte attraktioner takket være dets historie:

Grundlagt af den mystiske tempelridderorden i det 12. århundrede, omfatter det velbevarede kompleks et slot , et kloster, en kirke med udsmykkede gotiske skulpturer og klostre fyldt med duftende appelsintræer.

 

Denne centrale lomme i Portugal er også spækket med naturlige vidundere. Omkring seks miles fra Fátima ligger Serra de Aire -nationalparken, som er hjemsted for verdens største samling af sauropod-dinosaur-fodspor. (Du opfordres også til at efterlade din egen, da parken er vært for vandrestier af forskellig sværhedsgrad.)

Og fordi Centro-regionen kan blive forfærdelig varm om sommeren – temperaturer kan svæve omkring 90 grader Fahrenheit i løbet af dagen – et besøg til Praia Fluvial do Agroal, en nærliggende flodstrand, byder på en dejlig frist.

Batalha klosteret

Hvor skal man bo

Mange af hotellerne i centrum af Fátima er spartanske med hensyn til design og faciliteter, måske på grund af en historie med hovedsagelig catering til pilgrimme. 

Gem dig i stedet væk på Luz Houses, et hotel, hvis stil blander sig problemfrit med regionens naturlige skønhed, gemt væk, som det er i et fjerntliggende område omgivet af små bjerge og tætte skove. 

Hele hotellet er beregnet til at kopiere en lille landsby med flere terra cotta-strukturer, der huser værelser og en hovedbygning til receptionen og spisestuen. A

lt her er yderst Instagrammabelt : fra de hvidkalkede båse i restauranten til et spabehandlingsrum bygget ind i en lille bakke. 

For at genkende områdets mystiske omdømme er der en lille ikke-kirkelig eremitage, hvor du kan bede eller meditere.

Hvor skal man spise

Den lidt fornemme Tia Alice er et af Fátimas kulinariske ikoner takket være et køkken, der fokuserer på solide hjemmelavede måltider, herunder en torskegratin med rejer og et langsomt stegt kalvekød. 

Omkring fem miles uden for byen fokuserer den mere beskedne restaurant på Pousada de Ourém på både nationale og regionale retter – tænk på sorte pølseris toppet med et bagt æble og cremede gedeostkroketter overhældt med hjemmelavet græskarmarmelade.

Del Artiklen
Facebook
Twitter

Jeg har lavet dette site for at du kan følge med på mine rejser, og samtidigt kan jeg dele mine erfaringer med jer, mine fantastiske læsere :-)

Nyhedsbrev

Del Artiklen
Facebook
Twitter
error: Content is protected !!