black logo resized small

Sporvogn 28, den mest berømte tur i Lissabon. Tips, rute og stop

Opsummering af tips:

 1. Køb et 24 timers kort i enhver metrostation, som koster 6,15 € (plus 0,50 € for kortet) og inkluderer metro, sporvogn og bus. Billetter er dyrere ombord.
 2. For en fuld tur, tag sporvognen på det første stop: Martin Moniz eller Prazeres.
 3. Der er altid lang kø, men folk står i kø for at få en plads. For at undgå det, gå meget tidligt eller sent, eller bare gå stående (spring køen over og gå ind)
 4. Vi anbefaler turen fra Martin Moniz til Prazeres (opad), og de dobbelte sæder til venstre, så du vender mod floden.

Sporvogn 28 er nok den mest berømte tur i Lissabon. Det er en vintage gul sporvogn, der krydser byens centrum og passerer mange af Lissabons hovedattraktioner. Så en enkelt tur på den har alle fordelene ved en sightseeingbustur, og den er meget billigere.

Billetter

Billetter kan købes ombord eller på forhånd fra enhver metrostation eller kiosker i hele byen. Du kan købe et kort (€0,50) og indlæse det med sæsonkort, eller du kan bare fylde op, mens du går. Førstnævnte mulighed koster €2,90 for en enkeltbillet, hvilket er dyrere end at købe det på forhånd.

Så den bedste mulighed er at købe et dagspas til €6,15, som dækker ubegrænset metro, sporvogn og bus. Denne billet er gyldig i 24 timer, så tidspunktet er også en variabel at overveje.

For mere information, herunder tidsplaner og for at købe billetter online, besøg Metro Lisboas officielle hjemmeside.

Ruten

Klik på kortet for at åbne ruten i Google maps.

Sporvognen forbinder Martim Moniz og Campo Ourique (Prazeres) stationer. Førstnævnte er også en metrostation, så det er nemt at komme dertil. Husk, at hvis du afslutter din rejse ved Prazeres, skal du komme tilbage med bus eller med den samme sporvogn (i den modsatte retning).

Vi anbefaler en enkelt rejse fra Martim Moniz til Prazeres (opad). Du får den bedste udsigt, hvis du sætter dig på dobbeltsæderne til venstre, primært fordi de vender ud mod Tejo-flodens kyst.

Der er altid lang kø hos Martin Moniz, og det kan tage mindst en time, men sikkert mere. 

Imidlertid; folk står i kø for en plads, så hvis du er villig til at gå stående kan du bare springe køen over og komme ind. Vi anbefaler at være tålmodig og vente på en plads, så du kan nyde turen og have den bedste udsigt.

En meget god og smart mulighed ville være at gå tidligt om morgenen (det første tog afgår kl. 5.40 på hverdage, 5.45 om lørdagen og 6.45 om søndagen) eller sent om aftenen (det sidste tog afgår kl. 21. :15 på hverdage og 22:30 i weekenden).

Bedste stop

Graca Kirke

Nedenfor kan du finde den fulde liste over stop. De bedste er fremhævet med en ekstra kommentar, der beskriver, hvad du kan se, så vær opmærksom på dem.

 1. Martim Moniz
 2. Palma (metro)
 3. Igreja Anjos
 4. Maria Andrade
 5. Maria Fonte
 6. Angelina Vidal
 7. Sapadores
 8. R. Graça
 9. Graça => Graca Kirke/ Miradoura Da Graca
 10. Voz Operaário
 11. Cç. S. Vicente
 12. Escolas Gerais
 13. Lg. Portas Sol => Alfama District, bedste udsigtspunkt! 
 14. Miradouro Sta. Luzia
 15. Limoeiro
 16. Sé => Santo António Kirke/ Castelo de São Jorge
 17. Conceição
 18. Lg. Academia Nacional Belas Artes
 19. R. Vitor Cordon / R. Serpa Pinto
 20. Chiado (Metro) => Lissabons kunstkvarter, der støder op til nattelivsstedet Bairro Alto
 21. Pç. Luis Camões (Metro)
 22. Calhariz (Bica)
 23. Catarina
 24. Cç. Combro
 25. Poiais S. Bento
 26. S. Bento / Cç. Estrela
 27. Cç. Estrela / R. Borges Carneiro
 28. Cç. Estrela / R. Dr. Teófilo Braga
 29. Estrela (Basílica) => Estrela Park
 30. Estrela – R. Domingos Sequeira
 31. Domingos Sequeira
 32. Saraiva Carvalho
 33. Igreja Sto. Condestável
 34. Campo Ourique (Prazeres) => Indendørs og udendørs marked, Cemetery of Pleasures

For en komplet tidsplan og mere information kan du besøge den officielle portugisiske side carris.pt.

Rejsetips og anbefalinger

 • Vi anbefaler også at besøge Sintra, Castelo dos Mouros og Pena Palace , en anden fantastisk attraktion få minutter fra Lissabon.
 • Meget vigtig oplysning, hvis du kører bil: Portugal bruger elektroniske betalingsveje , så sørg for at få en vignette, da du ellers sandsynligvis vil få en bøde.
 • Vi boede på Hotel Ibis Saldanha , og det fungerede meget godt for os. Det er et beskedent hotel med god morgenmad og god værdi for pengene. 5 minutter fra Saldanha metrostation.
 • Sidst men ikke mindst, hvis du er i Lissabon og har lidt ekstra tid, vil jeg stærkt anbefale at besøge Porto. Det er kun 3 timer væk med tog eller bil, og det er en utrolig by. Når du først er i Porto, gå ikke glip af den smukke Douro-dal , vinens, solens og de fantastiske landskabers land.
Del Artiklen
Facebook
Twitter

Jeg har lavet dette site for at du kan følge med på mine rejser, og samtidigt kan jeg dele mine erfaringer med jer, mine fantastiske læsere :-)

Nyhedsbrev

Del Artiklen
Facebook
Twitter
error: Content is protected !!