black logo resized small

Porto Rejse Guide

Porto, der ligger ved mundingen af ​​Duoro-floden, er Portugals næststørste og næstmest populære by. Det er hjemstedet for portvin, som blev populær efter det 17. århundrede, og du kan finde masser af steder at prøve denne populære dessertvin.

Mens Porto mangler det ikoniske “wow!” faktor af Lissabon , jeg synes stadig, det er en smuk by ved floden fyldt med masser af god mad
, rigelig vin og hyggelige caféer ved floden.

Desuden er dette det bedste sted at starte dine ture til den nærliggende Douro-dal, hvor du kan udforske og udforske regionens berømte portvine. Det er også en af ​​de vigtigste lanceringspladser for Camino Portugues (en flerdages vandretur til Santiago de Compostela i Spanien), hvilket gør det til et populært knudepunkt for både vandrere og pilgrimme.

Denne rejseguide til Porto hjælper dig med at planlægge din rejse, spare penge og sikre, at du får mest muligt ud af dit besøg her!

ting at se og gøre i Porto

porto free tour
1. Tag en gratis vandretur

Det første, jeg gør, når jeg ankommer til en ny by, er at tage en gratis vandretur. Det er den bedste måde at finde ud af, se de vigtigste seværdigheder og komme i kontakt med en lokal guide, som kan besvare alle dine spørgsmål. “Porto Walkers” kører daglige ture, der varer 3 timer og dækker alle højdepunkterne. Bare sørg for at give din guide et tip til sidst!

2. Besøg Børspaladset

Kendt som Palácio da Bolsa, blev dette palads bygget i 1842, og det tog mere end tre årtier at færdiggøre. Bygningen og dens katedral er designet i nyklassisk stil og er både et UNESCO World Heritage Site og et nationalt monument.

Paladset var oprindeligt beregnet til at fremvise Portugals økonomiske magt. Interiøret er udsmykket og helt dækket fra gulv til loft med malerier, skulpturer og arkitektonisk udsmykning. 

Du finder masser af mindehøjtideligheder for Prins Henrik Søfareren her, en central portugiser i etableringen af ​​Portugals imperium. Entré er 10 EUR.

3. Dagstur til Povoa de Varzim

Byen Povoa de Varzim er en lille ferieby 18 miles (30 km) nord for Porto. Den har en bred sandstrand, hvor de rige lokale plejede at solbade i det 19. århundrede.

 Den lille bys centrale plads Praça do Almada har farverig arkitektur, inklusive det neoklassiske rådhus fra 1791. Der er ikke et væld at gøre her, men det er et dejligt sted at slentre og undslippe byen. En times bustur fra Porto koster mindre end 5 EUR.

4. Lyt til levende musik på Casa da Música

Denne topmoderne koncertsal er det bedste sted i byen at se levende musik og teater. 

Bygget i 1999 til minde om Portos udnævnelse som en europæisk kulturhovedstad, afholdes forestillinger her regelmæssigt (selvom de fleste af dem er på portugisisk). Der er også en masse klassiske og jazzforestillinger. Billetter koster 10-25 EUR. 

Tjek hjemmesiden for at se, hvad der er tilgængeligt under dit besøg, da der ofte er masser af turnerende kunstnere på besøg, og mange forestillinger er gratis.

5. Shop på Mercado do Bolhão

Bolhão Market er et eklektisk lokalt marked fyldt med friske råvarer, kød, fisk, brød, blomster og lokalt kunsthåndværk. Markedet, der har til huse i et varslet varehus, har eksisteret i over 100 år og er populært blandt både lokale og turister. Du kan finde stort set alt her. 

Hvis du laver dine egne måltider, er det et billigt sted at købe dagligvarer.

6. Se en fodboldkamp

Ligesom resten af ​​Europa elsker portugiserne fodbold (fodbold). Hvis du er fan af sporten, så besøg Dragão Stadion for at deltage i en fodboldkamp. 

Stadionet rummer 52.000 mennesker, og FC Portos fans er nogle af de mest passionerede i Europa. De har store rivaliseringer med andre portugisiske hold, så kampene er altid spændende og energiske. Billetter starter ved 15 EUR.

7. Far vild i Ribeira

Portos gamle bydel, der blev erklæret på UNESCOs verdensarvsliste i 1996, er fuld af smalle og snoede middelaldergader, dejlige caféer og historisk arkitektur. Spis frokost, nyd lidt portvin, og prøv at fare vild i de bugtende gyder. Det er placeret langs vandet overfor Vila Nova de Gaia og er min yndlingsdel af byen. 

Gå ikke glip af at besøge Casa do Infante, som siges at være huset, hvor Prins Henrik Søfareren blev født i 1394 (entré i 2,20 EUR).

8. Se São Francisco Kirke

Den gotiske kirke Saint Francis blev bygget i det 15. århundrede og er på UNESCOs verdensarvsliste. I modsætning til dets triste ydre er interiøret overdådigt designet i barokstil.

Kirken tog omkring 50 år at bygge, og næsten hver tomme er dækket af guld og udsmykket dekoreret. Sørg for at klæde dig passende, da dette er et sted for tilbedelse. Entré er 7,50 EUR.

9. Beundre Portos pulserende gadekunst

Mange af Portos bygninger er smukt dekoreret med street art og vægmalerier. 

Gå en tur ned af Rua de Miguel Bombarda, Rue da Madeira og Escadas do Codecal (trappen, der fører ned til Duoro-floden under Luis I-broen), og du vil se noget af byens fedeste offentlige kunst. Det er den bedste måde at se hovedværkerne og lære mere om street art-scenen i Porto.

10. Klatre op i Clérigos-tårnet

Dette tårn i barokstil blev bygget mellem 1754 og 1763 og var hjemsted for Brotherhood of the Clerigos, en religiøs orden fra det 17. århundrede. 

Med en højde på 75 m (og med 225 trin) byder den på nogle af de bedste udsigter over byen. Erklæret et nationalt monument i 1910, entré er 6 EUR og inkluderer adgang til museet, som viser Portos kulturelle og religiøse historie i det 18. århundrede. 

Tårnet er åbent til kl. 23.00, så det er et godt sted at se solnedgangen for at nyde byens skær om natten.

11. Besøg Soares dos Reis National Museum

Dette museum er hjemsted for en permanent samling af portugisiske malerier og skulpturer. Grundlagt i 1833, var det det første museum i landet, der fokuserede på portugisisk kunst. 

En af de primære udstillinger er af den portugisiske billedhugger António Soares dos Reis, som museet er opkaldt efter. Entré er 5 EUR.

12. Vandretur op til Virtudes Garden ved solnedgang

Denne lodrette have er placeret bag Justice Palace. Parken består af flere hævede platforme og byder på en spektakulær udsigt over Douro-floden og Vila Nova de Gaia-distriktet. 

Efter en lang dag med rundtur i byen er denne have det perfekte sted at nyde et par drinks, se folk og nyde solnedgangen over Douro-floden. Der er gratis adgang.

13. Tag på en dagstur til Guimarães

Beliggende 45 minutter fra Porto var denne charmerende by ikke kun Portugals første hovedstad, men det er også her den første konge af Portugal, Afonso Henriques, blev født. Byen har et smukt bevaret historisk centrum, der dateres til det 12. århundrede. 

Nogle bemærkelsesværdige seværdigheder at besøge er Guimarães Slot, byens gamle kvarter og Paladset for hertugerne af Braganza. Du kan besøge som en del af en dagstur eller overnatte for at undslippe travlheden i Porto.

portugal porto colorful houses

Porto rejseomkostninger

Vandrerhjemspriser – En seng i et hostel med 6-8 senge koster 15-23 EUR pr. nat. Private værelser koster 25-140 EUR. Gratis Wi-Fi og skabe er standard, og de fleste hostels har også køkkener. En håndfuld byder også på morgenmad.

For dem, der rejser med et telt, er det muligt at campere uden for byen for omkring 10 EUR per nat for en grundlæggende teltgrund uden elektricitet.

Budgethotelpriser – Tostjernede budgethoteller nær byens centrum koster 40-65 EUR per nat. Nogle inkluderer gratis morgenmad, og alle har gratis trådløs internetadgang.

Airbnb er en budgetvenlig mulighed i Porto med private værelser fra 25-40 EUR per nat, mens hele boliger/lejligheder koster mindst 50-80 EUR.

Mad – Fisk og skaldyr udgør rygraden i det portugisiske køkken (Portugal spiser mest fisk og skaldyr pr. indbygger i Europa). Torsk, sardinhas assadas (grillede sardiner), havaborre og skaldyr er nogle af de mest almindelige basisvarer. Andre populære retter omfatter Cozido à portuguesa (kogt gryderet), Peixinhos da horta (panerede og stegte grøntsager) og speget skinke. Sørg for også at prøve prego (oksesandwich) eller bifana (svinesandwich). Du kan finde dem på lokale caféer for kun 5 EUR.

En anden lokal favorit er francesinha . Det er en sandwich, der typisk er lavet med brød, skinke, linguica (portugisisk pølse) og bøf, med alt dækket med smeltet ost og en rig tomatsauce. Et spejlæg lægges ovenpå sandwichen, og det ledsages af fritter (som du dypper i saucen). Den er utrolig tung og mættende (og lækker) og bør prøves mindst én gang. Forvent at betale omkring 8-13 EUR. Besøg Bufete Fase’s for en af ​​de bedste i byen.

For et billigt måltid på en lokal café eller restaurant skal du forvente at betale mellem 7-9 EUR. Små bagværk og snacks koster mellem 2-4 EUR. Fastfood (tænk McDonald’s) koster 7 EUR for et kombineret måltid. For noget mere mellemklasse, som et tre-retters måltid med bordservering og en drink, skal du forvente at betale mindst 15-20 EUR.

Mange restauranter tilbyder en “Prato do Dia” (dagens ret) for omkring 8-11 EUR. Disse er normalt ret mættende og består af 2-3 retter.

En øl koster 2-3 EUR, mens en latte/cappuccino er omkring 2 EUR. Flaskevand er mindre end 1 EUR.

Hvis du planlægger at lave dine egne måltider, koster en uges dagligvarer 30-35 EUR. Dette dækker grundlæggende basisvarer som pasta, grøntsager, ris og noget kød.

Backpacking Porto Foreslåede budgetter

På et backpacker-budget kan du besøge Porto for omkring 40 EUR pr. dag. På dette budget vil du bo på et kollegieværelse, lave de fleste af dine måltider, begrænse dit drikkeri, tage offentlig transport for at komme rundt og holde dig til for det meste gratis aktiviteter som haverne og gratis vandreture.

På et mellemklassebudget på 100 EUR pr. dag kan du bo på et privat hostel eller privat Airbnb, spise ude til alle dine måltider, få et par drinks, tage en taxa af og til for at komme rundt og lave flere betalte aktiviteter som f.eks. en flodrundfart eller en vintur.

På et “luksus” budget på 210 EUR eller mere om dagen kan du bo på hotel, spise ude hvor som helst du vil, drikke mere, leje en bil for at komme rundt og lave så mange ture og aktiviteter, som du vil. Dette er dog kun stueetagen for luksus. Der er ingen grænser!

Porto Rejseguide: Tips til at spare penge

Porto er en billig by i et overkommeligt land, så det er svært at bruge et kæmpe beløb, medmindre du plasker ud. Her er nogle måder at spare penge på i Porto:

  1. Hent et Porto-kort – Porto-kortet giver dig gratis adgang til omkring et dusin museer, 50 % rabat på andre attraktioner, gratis offentlig transport og rabatter til lokale restauranter. Kortet koster 13 EUR for et endagspas, 20 EUR for et todagespas, 25 EUR for et tredagespas og 33 EUR for et firedagespas. Hvis du planlægger at se en masse, så få dette kort.
  2. Lav dine egne måltider – Restauranter er billige her, men det kan stadig være dyrt at spise ude hele tiden. Hvis du har et stramt budget, så spar dig selv nogle penge ved at lave dine egne måltider.
  3. Tag en gratis vandretur – Hvis du vil forstå mere om historien, arkitekturen og befolkningen i Porto, så tag en gratis vandretur. De varer et par timer og er en god introduktion til byen. Bare sørg for at give din guide et tip!
  4. Få Andante Tour Ticket – For ubegrænsede ture med bus og metro, hent en Andante Tour-billet. Det har en 24-timers og 72-timers mulighed. Billetter koster 7 EUR for 24-timers passet og 15 EUR for 72-timers passet.
  5. Bo hos en lokal – Couchsurfing er den bedste måde at spare på overnatning i Porto. Ved at bo hos en lokalbefolkning sparer du ikke kun penge, men du kan også bruge tid sammen med en, der kan vise dig nogle af byens skjulte perler.
  6. Spring over taxaerne – Taxaer tilføjes i Porto, og de tilføjer ofte gebyrer for bagage og afhentning i lufthavnen. Brug blot metro- eller bussystemet til at gå, hvor du skal.
  7. Sig “nej” til brød – Når du spiser ude, kan et udvalg af brød og oliven bringes til dit bord før dit måltid. Disse er ikke gratis, så afvis høfligt tilbuddet, hvis du ikke er interesseret.
  8. Medbring en vandflaske – Postevandet her er sikkert at drikke, så medbring en genanvendelig vandflaske for at spare penge og reducere dit plastikforbrug. LifeStraw er mit foretrukne mærke, da deres flasker har indbyggede filtre for at sikre, at dit vand altid er rent og sikkert.

Hvor skal man bo i Porto?

Porto har en masse budgetvenlige hostels, der er komfortable, sociale og rene. Der er en virkelig get hostel scene her.

Du kan prøve at finde noget indenfor dit budget nedenunder. Der kan du finde super priser og kvalitet, inden for alle pris lejer.

money saving tips budapest

Sådan kommer du rundt i Porto

Offentlig transport – En enkelt-rejse busbillet koster 1,85 EUR. Porto Card og Andante Pass tilbyder begge ubegrænsede ture for så lidt som 7 EUR. Busser kører regelmæssigt fra omkring kl. 06.00-21.00 og tilbyder begrænset service fra kl. 21.00-01.00.

Metroen er sammensat af fem linjer og tog kommer hvert 5.-15. minut. Metroen kører fra 06.00-01.00. Billetter koster 1,20 EUR for en enkelt rejse.

Taxaer – Taxaer i Porto er sikre, men dyre. Priserne starter ved 3,50 EUR og stiger med 0,50 EUR per kilometer. De fleste chauffører taler engelsk, men det hjælper at vise dem adressen på din smartphone. Spring dem over, hvis du kan, da priserne stiger hurtigt!

Ridesharing – Når Uber først blev forbudt i Portugal, er Uber nu tilgængelig. Selvom det er billigere end taxaer, kommer det stadig til at stige, så hold dig til bussen og metroen.

Cykel – Porto er relativt fladt, så det er en nem og sjov måde at se byen på at cykle. Cykeludlejning koster omkring 11 EUR for 6 timer og 15-22 EUR for en hel dag.

Biludlejning – Hvis du ønsker at køre rundt i regionen, kan en bil hjælpe. Jeg ville dog ikke leje en bil kun for selve byen, da offentlig transport vil være meget billigere og nemmere. Derudover anses portugisiske chauffører generelt for at være aggressive, så du bør være ekstra forsigtig, når du kører her.

Når det er sagt, er billeje her ret billigt. Forvent at betale omkring 20 EUR om dagen for en lille bil med manuel gearkasse.

Hvis du kunne tænke dig at leje en bil, anbefaler jeg at kikke her, da du modtager super service, og fantastiske prise.

Hvornår skal man tage til Porto?

Højsæsonen i Porto er i sommermånederne juni-august. Temperaturerne ligger omkring 22-25°C (73-77°F), og den generelle atmosfære i denne periode er livlig. Der er masser af steder at svømme eller slappe af på stranden, så det er stadig et besøg værd i højsæsonen, selvom byen er lidt mere travl. Da Porto ligger i nord og ved kysten, kan du forvente, at temperaturerne ikke bliver så varme som i syd, hvor de kan nå op på 33°C (92°F) i løbet af dagen. Da dette er den travleste tid at besøge, kan du forvente, at priserne er lidt højere.

Personligt, hvis du er på et budget, tror jeg, at det bedste tidspunkt at besøge Porto er skuldersæsonen (april-maj og september-oktober). Temperaturerne varierer fra 11-20°C (53-68°F), så det er stadig varmt i denne tid, men der er ikke så mange menneskemængder, og priserne er billigere. Det kan godt være en smule regnfuldt, men du kan stadig nyde byen uden de store gener.

Vinteren varer fra november til februar. Det bliver koldt, og turistskarer tynder betydeligt ud. Temperaturerne varierer, men bliver ved omkring 13°C (57°F). Det er stadig varmere end store dele af Europa, så hvis du er på kontinentet og ønsker at undgå det værste vejr, så tag til Porto. Ellers gem dit besøg til sommer- eller skuldersæsonen.

Sådan forbliver du sikker i Porto

Porto er meget sikkert for rejsende – inklusive solorejsende og solo kvindelige rejsende. Voldelige angreb her er ualmindelige, og småkriminalitet er sjælden. Lommetyveri er den mest almindelige forbrydelse (selvom den stadig er ret sjælden). Vær opmærksom på dine omgivelser, når du er på markeder, på travle gader, og når du bruger offentlig transport. Opbevar altid dine værdigenstande sikkert og uden for rækkevidde, og du burde have det godt.

Derudover bliver unge backpackere her ofte kontaktet og tilbudt stoffer, da Portugal har en relativt lemfældig tilgang til ulovlige stoffer. Afslå altid tilbuddet høfligt, men bestemt og fortsæt på din vej.

Når du er ude i baren, skal du holde øje med din drink og aldrig gå alene hjem, hvis du er beruset.

Du vil ikke finde en masse rejsesvindel i landet, men læs denne artikel om forskellige typer rejsesvindel for at undgå for en sikkerheds skyld.

Alarmnummeret i Porto er 112.

Stol altid på dit mave-instinkt. Hvis en taxachauffør virker lyssky, skal du stoppe førerhuset og komme ud. Hvis dit hotel er mere snusket, end du troede, så skift. Lav kopier af dine personlige dokumenter, inklusive dit pas og ID.

Husk, hvis du ikke ville gøre det derhjemme, så lad være med at gøre det i Porto!

Det vigtigste råd jeg kan give er at købe en god rejseforsikring. Rejseforsikringen beskytter dig mod sygdom, skader, tyveri og aflysninger. Det er omfattende beskyttelse, hvis noget går galt. Jeg tager aldrig på tur uden.

Del Artiklen
Facebook
Twitter

Jeg har lavet dette site for at du kan følge med på mine rejser, og samtidigt kan jeg dele mine erfaringer med jer, mine fantastiske læsere :-)

Nyhedsbrev

Del Artiklen
Facebook
Twitter
error: Content is protected !!