black logo resized small

Destination Bulgarien

Hvad er der egenligt i Bulgarien?

fantastiske bjerge konkurrerer med de gyldne strande, mens byer summer af natteliv og kunst.

Inden for Bulgariens forførende blanding af natur og historie er uforglemmelige eventyr garanteret.

Sortehavets strande

Lange sandstrande og fint vejr spoler feriegæster ind i Bulgariens feriesteder ved Sortehavet hver sommer. 

Bulgarske indlændinge er hjælpeløst tiltrukket af den opfriskende havbrise og miles af turkisblåt vand. 

Også udenlandske besøgende er kloge på Bulgariens kyst, takket være de smukke badebyer som Primorsko (og priser, der konkurrerer godt med Vesteuropa). Selv kystens to storbyer, Varna og Burgas, har attraktive strande inden for få minutter fra deres byhjerter. 

Og mens Sunny Beach, Sozopol og andre favoritter er gennemudviklet, er der stadig masser af uopdagede bugter nord og syd for de store knudepunkter.

Kirker og religiøs kunst

Ingen besøgende i Bulgarien kan undgå at blive imponeret af dets religiøse kunst, fra store guldkuppelkirker til miniature-ikonmalerier. 

Sofias Aleksander Nevski-kirke og Rila-klosteret fra det 10. århundrede tiltrækker besøgende og pilgrimme i massevis, mens Tryavnas træudskæringer og Bachkovos apokalyptiske vægmalerier samler berømmelse. Men ortodokse kirker i selv de mindste landsbyer har meget at beundre:

Følelsesfulde malerier af helgener, ofte sat i udskårne træskærme (ikonostaser), fremstår magiske, når de bades i flimrende levende lys. 

Næsten lige så spektakulære er omgivelserne for mange hellige bygninger: granitklipper, væltende vandløb og ensomme bjergpas.

Bjerge og skove

Bulgariens utæmmede landskaber sætter gang i pulsen hos vandrere, mountainbikere og skiløbere. Syv bjergkæder bølger over landet; gletsjersøer funkler mellem disse snestøvede tinder, og virvar af skov skjuler ulve, bjørne og los, et glimt af Europas urfortid. 

Netværk af stier og hizhas (vandrehytter) giver adgang til så rå skønhed som tågebeklædte panoramaer i Stara Planina-området og solopgang fra Bulgariens næsthøjeste top, Mt Vihren (2915m). 

Mellem trekking blandt Rodopi-landsbyer, tordnende hen over skibaner i Bansko eller fuglekikkeri i Pirin National Park, har Bulgarien meget at glæde (og udmatte) elskere af den store udendørs.

Oldtidshistorie

Historiens hvisken udgår fra Bulgariens fæstninger og ruiner. Huler udskilt i Bulgariens flodskulpturerede vilde natur rummer spor af neolitiske bosættelser. 

De mystiske thrakere efterlod sig blændende træk af guld og sølv og grave, der kan udforskes den dag i dag. 

Romerne byggede byer af betagende målestok, hvis badehuse, mure og amfiteatre sidder nonchalant midt i moderne byer som Varna og Plovdiv. 

Arvefølger af tsarer spankulerede langs voldene ved Tsarevets fæstning ved den tidligere hovedstad Veliko Târnovo. 

Og disse historier er ikke mindre relevante i dag, hvor thrakisk kunst og Bulgariens sejr over osmannerne fortsætter med at inspirere.

Søg efter de bedste & billigste fly billetter lige her

Bedste & og billigste overnatningsmuligheder

error: Content is protected !!