black logo resized small

Sådan kommer du fra Sofia til Skopje (og tilbage igen)

Hvis kultur og historie er dine ting, vil du finde nogle fantastiske byer i umiddelbar nærhed af hinanden på og omkring Balkan. To sådanne byer er Sofia i Bulgarien og Skopje i Nordmakedonien. Begge er hovedstæder, og begge har nogle seriøst imponerende historiske muskler at spænde!

Sofia er Bulgariens historiske og smukke hovedstad. Sidder ved foden af ​​det enorme Vitosha-bjerg, byder byen til utallige imperier og historiske epoker. Du vil finde arkæologi, der tilhører grækerne, romerne, osmannerne og endda fra sovjettiden. Nogle kirker dateres tilbage til omkring det 4. århundrede, og der er alt for mange steder at tjekke ud inden for en pause. Du får også moderne sjov forbundet med enhver hovedstad, såsom shopping, gastronomi og natteliv.

Skopje er dog en god mulighed, hvis du vil vove fremtiden. Dette er lige over grænsen og Nordmakedoniens hovedstad. Du vil finde meget få byer, der nikker til historien så langt tilbage som Skopje gør, med neolitiske bosættelser stadig tydelige, helt tilbage til 4000 f.Kr.! På trods af det har Skopje også en meget moderne følelse, så du virkelig får det bedste fra begge verdener.

Sådan kommer du fra Sofia til Skopje og Skopje til Sofia

Skopje i Makedonien_ Skt. Clement af Ohrid

Sankt Clement af Ohrid

Der er to hovedveje at komme fra Sofia til Skopje og tilbage igen – med bil eller bus. Men uanset hvad, vil du krydse en landegrænse, så du bliver nødt til at have alt nødvendigt papirarbejde med dig for at undgå forsinkelser eller ikke være i stand til at krydse.

Du vil brug for dit pas og et eventuelt nødvendigt visum oplysninger for dit oprindelsesland. Hvis du kører, gør du det har brug for alle dele af din kørsel licens (international) og dit bilforsikringspapir. Husk at tjekke på dit konsulats hjemmeside, inden du rejser, for at tjekke, om du skal ansøge om visum, inden du rejser eller andet, du måtte have brug for.

Da vi lever i pandemiske tider, vil du også gøre det skal tjekkes hvad du skal bruge for at komme ind i både Bulgarien og Nordmakedonien i form af test eller vaccinationsbevis.

Kørsel fra Sofia til Skopje

Vælger du at køre mellem Sofia og Skopje, så tilbage igen, vil envejsrejsen tage dig omkring 3 timer og 40 minutter, afhængig af trafikken og eventuelle køer ved grænsen.

Vejene er moderne og lette at følge. Du vil følge motorvej A2 og rejse rundt 245 km. Du vil også følge samme rute tilbage fra Skopje til Sofia.

Tager bussen til Skopje fra Sofia

3 dage i Bulgarien - Nationalteater Ivan Vazov, Sofia, Bulgarien

Din anden mulighed er at tage bussen, så du kan læne dig tilbage og slappe af og nyde landskabet!

To busudbydere rejser mellem de to byer i begge retninger – Kaleia og Matpu.

Kaleia kører to gange dagligt og tager 5 timer fra Sofia til Skopje. Du tager afsted til Sofias hovedbusstation og ankommer til Skopjes hovedbusstation. Du kan købe billetter online eller på stationen, og de samme oplysninger gælder, når du rejser tilbage til Skopje fra Sofia.

Matpu kører også to gange dagligt og tager lidt længere tid fra Sofia til Skopje på 5 timer og 40 minutter. Turen er den samme tilbage i den modsatte retning, med de samme busstationer. Igen kan du købe billetter online eller personligt på busstationen.

Jeg anbefaler at du tager en taxi, og oven i hatten, anbefaler jeg Kiwi taxi. Det er det selskab jeg selv bruger, og de er fantastiske. Det er altså bedre at komme frem veludhvilet, frem får at tilbringe 8 timer i en bus imellem 50 andre der  (maler lige et billede) sidder og hoster om kap i disse covid tider…

Del Artiklen
Facebook
Twitter

Jeg har lavet dette site for at du kan følge med på mine rejser, og samtidigt kan jeg dele mine erfaringer med jer, mine fantastiske læsere :-)

Nyhedsbrev

Del Artiklen
Facebook
Twitter
error: Content is protected !!