black logo resized small

Sådan kommer du fra Sofia til Plovdiv (og Plovdiv til Sofia)

I løbet af dit besøg i Bulgarien, bliver du måske overrasket over, hvor nemt det er at komme rundt i landet. Det er gode nyheder, fordi det betyder, at du kan se langt mere under dit ophold og komme til at opleve masser af den autentiske livsstil.

De fleste mennesker kommer ind Sofia, når du besøger Bulgarien. Den vigtigste internationale lufthavn ligger i Sofia, og det er også hovedstaden. Sofia er spækket med masser af historie, og det er også en meget naturskøn sted at besøge også. Du vil se utallige forskellige eksempler på arkitektur og gamle ruiner, der går tilbage til den græske, romerske, osmanniske epoke og videre.

Der er en smuk blanding af historie og det moderne i Sofia, hvilket betyder masser at se og gøre. Men hvis du vil tage et andet sted hen i et par dage, vil du finde Plovdiv meget tilgængelig.

Plovdiv ligger i den sydlige del af landet, og det er berømt for at være bygget på og omkring syv bakker. Der er også meget historie i Plovdiv, og det gamle teater i Philippopolis er et must-besøg. Du kan endda være i stand til at se et show, da der afholdes regelmæssige musikalske optrædener der.

Så hvordan kan du komme fra Sofia til Plovdiv, og selvfølgelig tilbage igen?

Sådan kommer du fra Sofia til Plovdiv (og Plovdiv til Sofia)

En guide til de bedste caféer og restauranter i Sofia

I begge retninger er der tre hovedmuligheder, når du rejser mellem Sofia og Plovdiv.

Sofia til Plovdiv med bus

Flere udbydere har faste tjenester imellem Sofia og Plovdiv og tilbage i den modsatte retning. Nogle løber dog kun en eller to gange om ugen. De bedste udbydere at vælge for regelmæssige tjenester er MetroTurizm (4 gange om dagen), Valeross (to gange om dagen), Union Ivokoni (to gange om dagen), Stara Zagora kommune (4 gange om dagen) og Karat-S (fire gange om dagen). Per dag). Du kan købe billetter på enhver af deres hjemmesider eller på den centrale busstation i centrum af Sofia.

Rejsetiden varierer afhængigt af den service, du vælger, og tidspunktet på dagen, men gennemsnittet er omkring 2,5 timer.

De samme informationer står, når man rejser tilbage fra Plovdiv til Sofia, med tilføjelse af et andet selskab kaldet BG Razpisanie, som kører tre gange pr. dag og tager godt 2 timer.

Sofia til Plovdiv med tog

Ting at lave i Plovdiv - Gammel teaterruin i Plovdiv, Bulgarien

Toget er en meget naturskøn måde at rejse mellem Sofia og Plovdiv, og tilbage i den modsatte retning. Toget tager i gennemsnit 3,5 timer, afhængigt af den service du vælger, og det køres af de bulgarske jernbaner.

Toget forlader Sofia Hovedbanegård og ankommer til Tsentraina Gara, også kendt som Plovdiv Hovedbanegård. Der er mellem 12-13 tjenester om dagen, og togene er meget komfortable. Du kan købe billetter online eller på selve stationen.

Kørsel til Plovdiv fra Sofia

3 dage i Bulgarien - Nationalteater Ivan Vazov, Sofia, Bulgarien

Det er muligt at tage en taxa fra Sofia til Plovdiv (og tilbage igen), og turen bør tage omkring 1,5 time. Omkostningerne vil dog variere og er den dyreste måde at komme mellem byer på. Men hvis du blot ønsker at læne dig tilbage og nyde turen, er dette en mulighed for dig.

Hvis du vil køre, tager turen det samme – 1,5 time på A1-vejen. Afstanden mellem Sofia og Plovdiv er 143,5 km.

Jeg anbefaler Kiwi Taxi. Ha brugt deres service et utal af gange, og elser dem!

Del Artiklen
Facebook
Twitter

Jeg har lavet dette site for at du kan følge med på mine rejser, og samtidigt kan jeg dele mine erfaringer med jer, mine fantastiske læsere :-)

Nyhedsbrev

Del Artiklen
Facebook
Twitter
error: Content is protected !!