black logo resized small

Biludlejning i Bulgarien: 2022 Lej en bil Bulgarien Guide

Bulgarien er et ret stort land, så den bedste måde at komme rundt på er ved at køre i Bulgarien. Det betyder, at du hurtigt kan bevæge dig fra sted til sted, se historien, landskaberne og selvfølgelig de fantastiske strande i alle de utrolige byer!

Det er slet ikke vanskeligt at leje en bil i Bulgarien. Der er utallige Biludlejning virksomheder, og de fleste af dem er placeret i større byer. Uanset hvilken lufthavn du flyver til, vil du også finde flere selskaber med kontorer der.

At have så mange valg betyder, at du skal bruge mere omhu og opmærksomhed på at vælge det rigtige firma for dig, samt at du skal undersøge, hvilke bulgarske biler der er tilgængelige, og i Bulgariens kørselslovgivning. Hvert land er anderledes!

I dette indlæg har vi samlet den bedste biludlejning tips til kørsel i Bulgarien.

Hvordan finder jeg et godt biludlejningsfirme i Bulgarien

Biludlejningstips Bulgarien 1 – Papirarbejde påkrævet

For at leje en bil i Bulgarien og køre den lovligt, skal du have et internationalt kørekort samt dit fulde kørekort (begge dele). Du bør også bære din forsikring, pas, og eventuelt papirarbejde som biludlejningsfirmaet gav dig.

Biludlejningstips Bulgarien 2 – Ting du skal medbringe

Ved lov er der visse ting, du skal have i dit køretøj, når du kører rundt i Bulgarien, disse inkluderer:

 • Forlygtestråleafvisere – Disse bør allerede være monteret i alle Bulgarien biler, som du kan leje, men tjek for at være sikker.
 • Advarselstrekant – Hvis du bryder sammen, skal du have en advarselstrekant ved hånden.
 • Refleksjakke – Tjek, om den allerede er i bilen, for hvis du skal ud af dit køretøj på en motorvej, er det lov at bære en refleksjakke.
 • Ildslukker og førstehjælpskasse.

Biludlejningstips Bulgarien 3 – færdselsregler

I Bulgarien kører man til højre, og man overhaler til venstre. Det ville være bedst, hvis du også huskede at lade dine forlygter være tændte hele tiden, også i dagtimerne, og dyppede for ikke at blænde modkørende trafik.

Hvis du er i en by eller by med sporvogne, så husk, at de har forkørselsret.

Lej en bil Albanien Biludlejning - Albaniens rejseblog
Lej en bil Bulgarien

Det er forbudt at give horn i et byområde mellem kl. 22.00 og 06.00, medmindre dette er for at forhindre en ulykke. Du bør også altid bruge sikkerhedssele, uanset om du er føreren eller passageren.

Spritkørsel er også et massivt no-no in Bulgarien, som med mange andre lande, og den lovlige grænse er mager, på 0,05 %. Det bedste råd er ikke at drikke, når du har tænkt dig at sætte dig bag rattet.

Derudover er kørsel i Bulgarien heller ikke tilladt, hvis du har høje hæle, flip-flops eller dagsolbriller på. At spise, rygning og brug af mobile enheder bag rattene er også strengt forbudt.

Biludlejningstips Bulgarien 4 – Rejser med børn

Vejreglerne i Bulgarien er meget stramme med hensyn til fastholdelse af børn i en bil, hvilket betyder, at et barn under tre år ikke kan gå i en bil, hvis det ikke har barnestole.

Hvis barnet er over tre år og under 150 cm i højden, kan det gå i bilen uden begrænsninger, men de skal sidde bagi.

Biludlejning Tip Bulgarien 5 – Hastighedsgrænser

De bulgarske myndigheder er meget strenge med hensyn til fart, så overhold altid følgende grænser:

 • 50 km/t i byområder
 • 90 km/t væk fra byområder
 • 130 km/t på motorveje

Biludlejningstips Bulgarien 6 – Parkeringsproblemer

Især i de større byer, såsom Sofia, kan parkering være svær at finde i travle tider. Det er værd at bemærke, at parkering er forbudt overalt, hvor det kan hindre trafikken.

Derudover bør du kun parkere, hvor der er skilte, der fortæller dig, at du kan gøre dette. Hvis du er på en ensrettet gade, skal du altid parkere til venstre.

Visse parkeringspladser er kun gyldige i fastsatte tidsrum, og dette vil være tydeligt markeret. Hvis du går over denne periode, kan du finde dig selv med en pletbøde og endda en hjulklemme, som kan være dyr at få fjernet. Hvis du får bugseret din bil, skal du forvente en klækkelig bøde og en masse bøvl.

Biludlejningstips Bulgarien 7 – Tanker op

Du vil ikke kæmpe for at finde en tankstation hvor som helst i Bulgarien, da disse er meget hyppige, hvor de største byer og byer er åbne 24/7. Brug ikke de røde pumper, da disse kun er beregnet til servicekøretøjer. De fleste større tankstationer i Bulgarien accepterer kreditkort.

Biludlejning Bulgarien Tip 8 – Omkostninger, regler og ekstra gebyrer

 • At hente og aflevere dit køretøj samme sted er den bedste idé, medmindre du ønsker at blive opkrævet ekstra.
 • Når du får din lejekontrakt, så tjek om der er skader på bilen der og da, og få det noteret om der er. Hvis du ikke gør dette, kan du blive klandret og opkrævet for det, når du vender tilbage.
 • Fyld din bil op med benzin, inden du returnerer den. Ellers bliver du debiteret.
 • Du skal være mindst 21 år gammel for at leje en bil i Bulgarien, med mindst et års erfaring.

Biludlejning Bulgarien Tip 9 – Du har brug for et vignetklistermærke

Selvom du ikke skal betale individuelle vejafgifter, når du kører i Bulgarien, skal alle, der bruger veje, betale en “vejskat” i form af et vignetmærkat.

Fleste lejebiler i Bulgarien vil allerede have en af ​​dem, men tjek altid før du tager på vejen. Hvis din bil ikke har et, kan du købe et vignetmærkat ved alle grænseovergange, tankstationer, DZI-bankfilialer og posthuse. De er dag, weekend, uge, måned, kvart og årlig vignet tilgængelig.

Del Artiklen
Facebook
Twitter

Jeg har lavet dette site for at du kan følge med på mine rejser, og samtidigt kan jeg dele mine erfaringer med jer, mine fantastiske læsere :-)

Nyhedsbrev

Del Artiklen
Facebook
Twitter
error: Content is protected !!