black logo resized small

Sådan kommer du fra Sofia til Bukarest (og Bukarest til Sofia)

Det er langt nemmere at krydse grænser, end det har været tidligere. Takket være lempelsen af ​​COVID-19-restriktioner kan vi også hoppe mellem nabolande uden så meget papirarbejde og stress som før.

Så hvad nu hvis du vil besøg Bukarest under dit ophold i Sofia og hvordan kommer du tilbage?

Selvfølgelig er Sofia en smuk destination i sig selv. Bulgariens hovedstad, det er et land, der ligger ved foden af ​​det imponerende Vitosha-bjerg. Med utallige århundreders historie er der masser at tjekke ud, herunder kirker, der går tilbage til det 4. århundrede.

Men nabo Rumænien har masser af seværdigheder også at tjekke ud! En vidunderlig blanding af gammelt og nyt, der er mere end nok at se under en pause i Sofia.

Bukarest er selvfølgelig den rumænsk hovedstad. Hvis du leder efter mere historie, vil du uden tvivl finde den her. Veche Palace er et højdepunkt, der går tilbage til det 15. århundrede, og er det herskende sted for Vlad The Impaler. Du kan også tjekke det fantastiske Palatul Parlamentului ud, mens du fester natten væk i Lipscani-distriktet.

Så hvad gør du, hvis du vil komme fra Sofia til Bukarest og tilbage igen?

Sådan kommer du fra Sofia til Bukarest

Bulgarien Rejse Blog_Sofia Bulgarien

Der er flere muligheder for at rejse fra Sofia i Bulgarien til Bukarest i Rumænien. Husk, at du vil skal tjekkes før tid vedrørende COVID-19 adgangskrav. Disse ændres regelmæssigt, så det er bedst at dobbelttjekke, før du planlægger at rejse for at sikre, at du har alt hvad du behøver.

Flyver fra Sofia til Bukarest

Den hurtigste måde at komme fra Sofia til Bukarest på er at flyve. Flyvetiden er knap 1 time, og det er der flere flyvninger Per dag.

Du kan nå Sofia lufthavn fra byens centrum ved at tage metrolinje 1. Denne forbinder til lufthavnen og tager omkring 18 minutter, med flere tjenester, der afgår hver time. Du vil derefter flyve til Bukarest Otopeni Lufthavn.

Tager bussen fra Sofia til Bukarest

Vil du tage den naturskønne rute og slappe af, kan du tage bussen mellem de to byer. Du har to muligheder, men uanset hvad, så krydser du grænsen, så det gør du brug for dit pas og et eventuelt visum oplysninger, du har brug for for dit særlige oprindelsesland. Dobbelttjek dette på din ambassades hjemmeside forud for dit planlagte besøg.

En bus kører fra Sofia Busstation fire gange om ugen til Bukarest Autogara Militari. Denne service drives af FlixBus og tager 6,5 timer uden ændringer undervejs. Du kan købe dine billetter på deres hjemmeside, på busstationen eller ombord, afhængigt af tilgængelighed på dagen.

Den anden mulighed drives af ETAP Group og kører to gange om dagen, hvilket tager 7,5 timer at ankomme til Gara Filaret i Bukarest.

Få toget fra Sofia til Bukarest

At tage toget mellem Sofia og Bukarest vil vise dig nogle fantastiske landskaber. Togene er komfortable og løber to gange om dagen mellem de to byer.

Fra Sofia til Bulgarien vil du bruge Bulgarian Railways’ service, som først kører til Ruse, på den bulgarske grænse. Denne særlige del af turen tager 6 timer. Du skifter derefter tog og tager til Bukarest Nord Station. Denne service kører to gange dagligt og tager tre timer.

Kørsel fra Sofia til Bukarest

Biludlejning_Lej en bil-1149997_1280

Du kan vælge at leje en bil og køre tiren selv. Det giver en masse frihed, og muligheden for at stoppe op og dufte til roserne, se et par seværdigheder og nyde turen, på dine egne betingelser.

Jeg anbefaler at du prøver at finde en bil her.

Hvis du vil afsted på egen hånd, kan du hurtigt køre mellem de to byer, og turen vil tage dig omkring 5 timer, afhængig af trafikken og eventuelle køer ved grænsen. Sørg for at have alt nødvendigt papirarbejde, når du krydser grænsen, inklusive pas, visumoplysninger (hvis nødvendigt), og dit internationale kørekort (alle dele) og forsikringsdokumenter til din bil.

Rejsen strækker sig over 387 km, og du tager rute 3. Vejene er behagelige og nemme at følge. At vende tilbage til Sofia i slutningen af ​​din rejse følg den samme rute, omvendt.

Sådan kommer du fra Bukarest til Sofia

Når du rejser fra Bukarest til Sofia, står meget af den information, vi lige har talt om, med nogle få forskelle.

Flyver fra Bukarest til Sofia

Ting at gøre i Bukarest - Bukarest Rejseplan - Triumfbuen i Bukarest Rumænien

Du kan flyve fra Bukarest Otopeni Lufthavn til Sofia Lufthavn på knap en time, og det er nemt at komme til lufthavnen fra byens centrum. En almindelig shuttlebus tager kun 20 minutter og forbinder direkte til lufthavnen.

Tager bussen fra Bukarest til Sofia

FlixBus og ETAP Group er dine to busmuligheder endnu en gang.

ETAP-bussen kører fra centrum af Bukarest til Ruse Central Bus Station og tager kun 1,5 time. Du skifter derefter til Sofia Central Bus Station, som tager 5 timer og kører fire gange om dagen.

Alternativt kører FlixBus en service fra Bucharest Autogara Militari til Sofia uden ændringer. Denne bus kører fire gange om ugen og tager 6,5 timer at ankomme.

Få toget mellem Bukarest til Sofia

Bukarest Rejseplan: Calea Victoriei Bukarest Solnedgang

På vej tilbage til Sofia fra Bukarest, rejser du med rumænske jernbaner, og du bliver nødt til at tage til Bukarest Nord Station. Der er en direkte forbindelse én gang dagligt til Sofia Station, som tager 9,5 timer.

Sidst men ikke mindst kan du altid vælge aat tage en taxi.

Jeg anbefaler altid Kiwi taxi, da servicen er fantastisk, priserne gode, og jeg har efter et utal afture med dem, aldrig haft en negativ opevelse.

Del Artiklen
Facebook
Twitter

Jeg har lavet dette site for at du kan følge med på mine rejser, og samtidigt kan jeg dele mine erfaringer med jer, mine fantastiske læsere :-)

Nyhedsbrev

Del Artiklen
Facebook
Twitter
error: Content is protected !!