black logo resized small

Bedste ting at lave i Varna, Bulgarien

Bulgarien skal være på din tjekliste, hvis et Balkan-eventyr er i tankerne. Landet har så meget at byde på, lige fra smukke kyststrækninger til tårnhøje bjerge og fra brusende vandfald til frodige grønne områder.

Varna, den tredjestørste by i landet, har alle disse skønheder og meget mere. Varna er perfekt sted at være, hvis du ønsker at komme tæt på handlingens centrum, men langt fra den vanvittige menneskemængde.

Med parker, strande, museer og et livligt natteliv er der ikke et kedeligt øjeblik, hvor Varna er dit rejsemål. Følgende er de ti bedste ting, som du ikke må gå glip af mens du er i ‘Havets hovedstad’ i Bulgarien.

Ting at lave i Varna_Sculpture_Pixabay_1663346_1920 (1)

Hav haven (Sea garden)

Havhaven udmærker sig ved at være et af de mest travle steder i Varna. Denne storslåede have har noget for enhver smag, uanset alder, køn og smag.

Om morgenen vil du se folk gå deres morgentur. Som dagen går, kommer børn ud med deres forældre til is. Du kan nip kaffe og se verden gå forbi i de forskellige caféer, der ligger rundt omkring. Du kan også sidde på en bænk og fange udsigten over havet eller gå ned ad gyderne i dine joggere.

Golden Sands Beach

Byen har en sort sandstrand med mere end 3 kilometer sand fyldt med barer og terrasser lige ved siden af ​​det grønne område “Primorski”. Lokalbefolkningen foretrækker dog at køre 15 kilometer for at komme til den 4 kilometer lange Golden Sands Beach (Zlatni Pyasatci), en af ​​de mest populære Bulgarien strande.

Nogle gange også beskrevet som en af ​​de bedste i Europa, stranden kan nås med bus eller bil følger Republikvejen I-9 (Републикански път I-9), hovedvejen i det østlige Bulgarien, der følger Sortehavets kystlinje. 

Escape Room: The Real Life Quest

Du bør tage til denne attraktion i Varna, hvis du vil opleve noget andet end barerne og restauranterne for natten.

At gå på quests og løse gåder er ikke en del af nogle computerspil i Escape Room. Der er fire rum på stedet, og hver har sit eget sæt af mysterier, som du og din bande venner skal løse.

Fangsten her er, at du kun får en time til at løse de forbløffende gåder! Så lav din reservation, hvor du vil bruge pulserende tres minutter.

Gokart banen

Ikke ligefrem et Varna-syn i sig selv, men Karting-banen er bestemt sjovt! Det er omkring fem kilometer væk fra byens centrum og er stedet at være, hvis du er i Varna med en stor gruppe venner og gerne vil indhente noget spændingssøgende action.

Lad adrenalinen pumpe igennem dig, mens du kører over den 1050 meter lange bane. Stedet arrangerer flere konkurrencer for professionelle og amatører. Du skal have en kørsel licens eller erfaring for at have det sjovt på kartingbanen.

Aladzha kloster

aladzha Klosteret

Det Aladzha kloster ligger uden for byens nordøstlige forstæder og SKAL få dit bedste ud af Varna-shortlisten. Det er et ortodoks kloster del af et naturligt beskyttet skovområde, kun 3 km vest for Golden Sands strandresort.

Du vil blive overrasket over at vide, at disse er menneskeskabte huler skåret i en 25 m Karst-klippe. Terrænet er udfordrende, så sørg for at have dine bedste sko på ikke at glide og skade dig selv.

Centrum

Gå en tur rundt i byens centrum, hvor et væld af kunstgallerier, 100+ år gamle huse, museer, barer, caféer og butikker kan findes. Byen er kendt for sin traditionelt bulgarsk køkken af solide gryderetter og årstidens grøntsager, sammen med lækker fisk og skaldyr, så kig efter disse typer retter på menuerne, hvis du snupper forfriskninger mellem sightseeing.

Jomfruens himmelfartskatedral

Ting at lave i Varna - Katedralen

Lige i hjertet af byen ligger The Cathedral of the Assumption of the Virgin. Dette er ikke kun en af ​​de mest berømte katedraler i regionen, men det er også landets største.

Denne ortodokse katedral blev bygget i 1885 efter den russiske knyaz Dondukov-Korsakov besøgte byen. Den høje struktur ser storslået ud udefra. Når det er fuldt oplyst om aftenen, er udsigten simpelthen betagende.

Arkæologisk Museum

Den romerske arv har givet Varna en skattekiste af uvurderlige artefakter. Det arkæologiske museum forbliver på toppen af ​​mange andre museer i byen for sin udstilling af Varnas guld og er uden tvivl en af ​​de bedste ting at gøre i Varna.

Der er en samling af guld og andre værdifulde genstande, der går tilbage til 6.500 år og indsamlet fra Varna Necropolis. Denne skat er bemærkelsesværdig ikke kun for sin alder, men også for dens mængde. Necropolis enkeltgrave havde mere end 1,5 kg guld.

Opera og Teaterhus

For elskere af klassisk og moderne musikteater er det ikke at gå glip af en operaforestilling i Varnas opera- og teaterhus. Landet er meget stolt af de lokale kunstnere, der optræder på scenen her, og selve bygningens arkitektur er ret imponerende.

Dukketeater og museum

Hvis du besøger med børn (eller bare de unge af sindet!), så tag til Varnas dukketeater. Dukkespil er en populær form for kunstnerisk og skuespil i hele Bulgarien, og teatret i Varna er hjemsted for nogle fremragende forestillinger, både indendørs og udendørs. I sommermånederne opføres ofte shows på en scene i Havhaven.

Når du har set et show, kan du tjekke dukkemuseet ved siden af, der er hjemsted for 140 dukker, der bruges i forskellige teaterproduktioner. Det er et lille etablissement, så det tager ikke meget tid at tage det hele ind.

Lokal graffiti kunst

Lokale graffiti-kunstnere Fars (Фарс) og Mouse har efterladt sig pragtfulde og farverige kunstudstillinger rundt om byen. Brug en time eller to på at vandre i de små sidegader by og se hvad du opdager. Sørg for at tage dit kamera med for at fange disse mesterværker!

Stenskoven

10 ting at lave i Varna, Bulgarien - Stenskoven

Stenskoven ligger i den eneste ørken af Bulgarien. Her finder du et felt af stensøjler, der dækker et areal på 13 kvadratkilometer. Disse syv meter høje søjler er hule indefra. Tro det eller ej, de er ikke kunstige og er blevet lavet ved metanoxidation udført af mikroorganismer.

romerske bade

De romerske bade sydøst for Varna tilhørte faktisk byen Odessus.

Disse er de største romerske bade i Europa og de næststørste blandt de bade, der ligger uden for Rom. Du kan se resterne af de tidligere faciliteter som typocaust (som opvarmede badene via et netværk af underjordiske rør). Badene er alle oplyst om natten, og udsigten fra de høje gangbroer er enestående.

Retro museum

For at få et brag fra fortiden, tag til Retromuseet, som rummer alt, hvad der vil tage dig tilbage til det 20. århundrede. Der er over halvtreds retro bilmodeller som Chaika limo, boxy Skodas, Volgas og mere. Du finder også bulgarske køkkenredskaber, kosmetik og støvsugere, som de blev brugt før i tiden.

Så hvis Varna er din destination for de kommende ferier, så sørg for at tilføje nogle af disse steder på din liste over ting, du skal se at gøre i Varna!

Del Artiklen
Facebook
Twitter

Jeg har lavet dette site for at du kan følge med på mine rejser, og samtidigt kan jeg dele mine erfaringer med jer, mine fantastiske læsere :-)

Nyhedsbrev

Del Artiklen
Facebook
Twitter
error: Content is protected !!