black logo resized small

Venedig – Ultimativ Rejse Ruide

Med sine ikoniske kanaler, maleriske gondoler og snoede gader er det ingen overraskelse, at Venedig betragtes som en af ​​de mest romantiske byer i verden. Men selvom byen er populær blandt bryllupsrejsende, er den også en stor destination for krydstogtere og backpackere.

Det burde være indlysende hvorfor.

Venedig er smukt, sjovt og fyldt med smalle gader og gyder at fare vild i. Det er et magisk sted, der ikke ligner noget andet. Der er museer, paladser, historiske bytorve at udforske og endeløs gelato at spise.

Desværre er byen også dyr, og overturisme er blevet et reelt problem. Lige meget hvilken tid på året, vil du møde folkemængder. Faktisk, hvis du kommer om sommeren, vil det være uudholdeligt (og hvis du kommer, når et krydstogtskib ligger til kaj, er det endnu mere uudholdeligt!)

Men det betyder ikke, at du skal springe et besøg over!

Du kan undgå folkemængderne, hvis du går rundt i centrum af byen og tager til nogle af de ydre øer som Burano og Morano. Turister har tendens til at samle sig nogle få steder og er nemme at undslippe.

Denne rejseguide til Venedig kan hjælpe dig med at slå folkemængderne, spare penge og få mest muligt ud af din tid i denne berømte italienske by!

Top 5 ting at se og lave i Venedig

Markuskirken

Markuskirken ligger på Piazza San Marco. Det er fyldt med fantastiske mosaikker og statuer og kan prale af byzantinske kupler. Dens vægge er også dækket af marmor. Højalteret indeholder angiveligt også nogle af St. Marks rester. Det er 3 EUR at besøge.

Rialtobroen

I århundreder var den eneste måde at krydse Canal Grande ved at tage Rialtobroen. Det blev skabt af Antonio da Ponte, der slog Michelangelo for jobbet. Hele broen er lavet af istriske sten. For at slå folkemængderne, kom ved solopgang.

Dogepaladset

Dogepaladset var hjemsted for hertugen, der regerede Venedig. Interiøret er fyldt med kunst. Entré er 25 EUR og inkluderer adgang til Correr Civic Museum, National Archaeological Museum og de monumentale lokaler i Marciana National Library.

Karneval

Karneval er ti dage med maskeradegalskab hver februar. Traditionen går århundreder tilbage og er en af ​​de største festivaler i Italien. Hvis du har midlerne, kan du endda betale for at deltage i et traditionelt maskeradebal! (Bestil din bolig tidligt, da byen fylder måneder i forvejen).

Burano

Burano er kendt for sine farverige bygninger; regeringen regulerer faktisk husmaling på denne ø, så stedet bevarer sin charme og historie. Gå en tur i gaderne og beundre de mange kunstgallerier og butikker her. Det giver en fantastisk tur fra hovedøen, og det er meget mindre overfyldt.

Andre ting at se og gøre i Venedig

venice free walking tour
1. Tag en vandretur

Det første, jeg gør, når jeg ankommer til en ny by, er at tage en gratis vandretur. Det er den bedste måde at se de vigtigste seværdigheder på et budget, mens du forbinder med en lokal guide, der kan dele deres insider-tip og råd. Venice Free Walking Tour kører regelmæssige gratis ture, der dækker alle højdepunkterne. Bare sørg for at give din guide et tip til sidst!

Hvis du vil investere i din oplevelse og tage en mere detaljeret vandretur, er mit yndlingsfirma Take Walks . De har fantastiske vandreture og bådture rundt i byen. De bruger ekspert lokale guider, så du ikke kun har det sjovt, men du vil også lære en masse!

2. Gå en tur på Piazza San Marco

Dette er den mest berømte og største piazza (bytorvet) i Venedig. Det har længe været et populært mødested for venetianere og er hjemsted for mange vigtige byhøjdepunkter, herunder basilikaen, dets klokketårn, Dogespaladset og det nationale arkæologiske museum. Det er mest imponerende, når man nærmer sig det fra vandet, da man får en fuld fornemmelse af omfanget og historien af ​​disse forældede bygninger.

3. Tag til øen Lido

Hvis du vil undslippe byen, er Lido en nærliggende ø, hvor folk tager hen for at slappe af på stranden. Der er masser af maleriske kanaler her, såvel som restauranter, caféer og barer. Det er kun 20 minutters vaporettotur (vandbus) fra Venedig. En returbillet koster 10 EUR, eller for 13 EUR kan du få en returbillet, som også kan bruges til busserne på Lido.

4. Besøg Murano Island

Tæt på Venedig er denne ø hjemsted for de berømte Murano-glaspustere. Selvom Murano er fyldt med dyre souvenirs (undgå at købe noget på øen, hvis du er på et budget!), vil du stadig have en lærerig og sjov eftermiddag med at lære og se, hvordan glasset blæses. For at komme til Murano kan du tage færgen for 8 EUR.

5. Gå en tur rundt på Rialto-markedet

Rialto-markedet er Venedigs vigtigste marked, og det har eksisteret i de sidste 700 år. Det er et enormt madmarked med alle slags kød, produkter og fisk. Kom om morgenen, før markedet oversvømmes med turister for at se al travlheden.

6. Besøg Peggy Guggenheim Collection

Dette er en massiv, avantgarde-kunstsamling med værker fra mere end 200 kunstnere. Mens moderne kunst ikke er min yndlingskunst, er der utallige værker af surrealister, abstrakte ekspressionister og italienske fremtidsforskere, der gør dette et besøg værd. Entré er 16,50 EUR.

7. Bestig Campanile di San Marco

Bygget i 1912 er dette tårn på Piazza San Marco en kopi af det originale klokketårn i St. Mark (som blev bygget i det 16. århundrede og kollapsede i 1902). Stående næsten 100 m høj, siges det, at hver sidste detalje af strukturen er en match. For 10 EUR kan du klatre op gennem det indre arbejde og få en panoramaudsigt over byen.

8. Se Vogalonga

Voga Longa er en ikke-konkurrerende 20-mile marathon roningsbegivenhed, der afholdes årligt i maj. Denne tradition opstod som en protest mod den stigende mængde af motorbåde, der overtog Venedigs farvande. Tusindvis af mennesker deltager hvert år, i alle forskellige slags både (nogle mennesker svømmer endda!). Det er utroligt at se og en af ​​årets største begivenheder.

9. Besøg Det Nationale Arkæologiske Museum

Selvom det er et lille museum, går Det Nationale Arkæologiske Museums samling af græske skulpturer, romerske buster, begravelsesstelaer og andre relikvier så langt tilbage som det 1. århundrede fvt. Billetter koster 25 EUR og inkluderer adgang til Dogepaladset, Correr Civic Museum og de monumentale lokaler på Marciana National Library.

10. Tjek Correr Civic Museum

Correr Civic Museum omfatter en omfattende samling af kunst og artefakter, der viser byens historie, samt værker fra tidligere kongeliges hjem (herunder Napoleon Bonaparte). Du kan tilbringe timer her med at se freskomalerier, gamle kort, statuer, religiøse malerier og meget mere. Billetter koster 25 EUR og inkluderer adgang til Dogepaladset, det nationale arkæologiske museum og de monumentale lokaler på Marciana Nationalbibliotek.

11. Se kunsten på Galleria dell’Accademia

Galleria dell’Accademia blev etableret af Napoleon Bonaparte og er hjemsted for adskillige kunstneriske værker fra det 14.-18. århundrede, herunder mesterværker fra Bellini og Tintoretto. Dens mest berømte værk er dog Leonardo da Vincis lille blækketegning med titlen Vitruvian Man . Billetter koster 12 EUR.

12. Udforsk den jødiske ghetto

Den jødiske ghetto er et kvarter beliggende i den nordvestlige del af Venedig. Det anses for at være verdens første ghetto, etableret i 1516, da byens jøder blev tvunget til at flytte hertil. Jøderne fik kun lov at komme ud om dagen og blev derefter spærret inde og hårdt bevogtet om aftenen. På trods af sin bekymrende historie er den jødiske ghetto nu fuld af restauranter, butikker, museer og synagoger. Det er et livligt sted at udforske, men det bliver ofte overset af turister.

Venedig rejseomkostninger

Hostelpriser – En sovesal på et hostel koster normalt 15-35 EUR per nat for en 6-8-sengs sovesal. Private værelser starter ved 50-100 EUR per nat. Gratis Wi-Fi er standard, selvom de fleste hostels ikke inkluderer faciliteter til selvforplejning eller tilbyder gratis morgenmad.

For dem, der rejser med et telt, koster camping uden for byen kun 15-30 EUR per nat for en almindelig standplads. Der er også små hytter og hytter for 30-40 EUR.

Budgethotelpriser – Et værelse på et tostjernet budgethotel i Venedig koster 65-125 EUR per nat. Gratis Wi-Fi er inkluderet, og de fleste tilbyder også gratis morgenmad.

På hovedøen har Airbnb private værelser fra 40-80 EUR per nat. Hele lejligheder koster tættere på 100-150 EUR per nat.

Gennemsnitlige madomkostninger – Italiensk køkken er elsket over hele verden, selvom hver region i Italien tilbyder sin egen særegne smag. Tomater, pasta, oliven og olivenolie udgør rygraden i de fleste måltider, hvor kød og fisk og forskellige oste runder menuen af. I Venedig er fisk og skaldyr en vigtig basisvare, hvor populære traditionelle retter er bigoli i salsa (pasta i ansjossauce), risotto al nero di seppia (risotto med blæksprutteblæk) og stegte sardiner.

Samlet set er det virkelig dyrt at spise i Venedig. Det er svært at få et billigt måltid i byen. Hvis du ønsker at spise ude, er det bedre at gå ud til frokost frem for middag, da frokostmenuerne ofte er under 20 EUR.

Hvis du vil bruge lidt extra, koster et mellemmåltid med drinks og en forret 35-50 EUR.

Fastfood (tænk McDonald’s) koster omkring 8 EUR for et kombineret måltid. Pizza i stykker og sandwich koster normalt kun 2-7 EUR.

Øl koster omkring 5 EUR, mens en latte/cappuccino er tættere på 2 EUR. Flaskevand er 1 EUR.

Hvis du planlægger at lave din egen mad, koster en uges dagligvarer omkring 50-60 EUR. Dette giver dig grundlæggende basisvarer som ris, pasta, produkter og noget kød eller skaldyr.

venice gondola walking tour listing

Andre ting du skal se og gøre i Venedig

På et rygsækbudget på 55 EUR pr. dag kan du bo på et hostel, tilberede alle dine måltider, begrænse dit drikkeri, tage offentlig transport for at komme rundt og for det meste lave gratis aktiviteter som at tage på gratis ture og vandre på markederne. Hvis du planlægger at drikke, skal du tilføje 5-10 EUR til dit daglige budget.

På et mellemklassebudget på 120 EUR pr. dag kan du bo i et privat Airbnb- eller privat hostelværelse, spise ude til de fleste måltider, nyde et par drinks, tage lejlighedsvis vandtaxi for at komme rundt og lave flere betalte aktiviteter som f.eks. dagstur til de nærliggende øer og rundvisning i museer og gallerier.

På et “luksus” budget på 245 EUR eller mere om dagen kan du bo på et hotel, spise ude til alle dine måltider, drikke så meget du vil, leje en bil eller tage flere taxaer og lave de ture og aktiviteter, du vil. vil have. Dette er dog kun stueetagen for luksus. Der er ingen grænser!

Venedig Rejseguide: Tips til at spare penge

Det er lige meget, hvilken tid på året du besøger, Venedig bliver dyrt. Når det er sagt, her er nogle måder, hvorpå du kan sænke dine udgifter, når du besøger Venedig:

 • Spis ikke på Piazza San Marco – dette er området med flest turister, hvilket gør det meget dyrere. Undgå for enhver pris at spise her, uanset hvor fristende caféens terrasser måtte være.
 • Lav din mad – Mad er en af ​​de største omkostninger i byen, så hvis du har et budget, er det en god idé at lave dine egne måltider. Du sparer et ton!
 • Gå rundt og far vild – Venedig er så smukt, at det er en spænding bare at slentre gennem byen at se den gamle bygning, kirker, kunstnere og, bedst af alt, få lidt at se på mennesker.
 • Brug rabatbusbilletter – Få et dagspas (eller flerdagespas) til vandbussen, hvis du planlægger at rejse meget rundt i byen. Det kan spare dig penge efter blot et par ture.
 • Få Venezia Unica-passet – Hvis du skal ud og se masser af sightseeing, giver dette pas dig rabatter til de bedste museer, ture og attraktioner. Det er prissat for at spare dig penge sammenlignet med at købe separate billetter. Du går online og udvælger, hvad du vil se på forhånd. Prisen varierer afhængigt af, hvad du vil se, men du sparer meget.
 • Køb din egen sprut – Du kan købe en god flaske vin for 6 EUR i butikken. At få din egen flaske er en meget mere økonomisk måde at drikke på. Sæt dig på en af ​​pladserne, drik et glas vin og se verden gå forbi.
 • Bo hos en lokal – Indkvartering er meget dyrt i Venedig. Prøv at bruge Couchsurfing til at bo gratis hos lokalbefolkningen, og få en ny ven til at vise dig rundt i denne fantastiske by.
 • Tag på en gratis vandretur – Dette er den bedste måde at lære om byen på et budget. Bare sørg for at give din guide et tip til sidst!
 • Medbring en vandflaske – Postevandet her er sikkert at drikke, så medbring en genanvendelig vandflaske for at spare penge og reducere dit plastikforbrug. LifeStraw er mit foretrukne mærke, da deres flasker har indbyggede filtre for at sikre, at dit vand altid er rent og sikkert.

Hvor skal man bo i Venedig

At finde et overkommeligt sted at bo i Venedig er udfordrende, men ikke umuligt.

Den absolut nemmeste måde at finde et hotel eller andet godt er ved at bruge Extrarejser`s egen  søgemaskine.

Sådan kommer du rundt i Venedig

Venedig er en fodgængerby. Medmindre du tager vandtaxier eller flydende busser, går du overalt.

Vaporetto – En vaporetto er en flydende “bus”, der kan få dig næsten overalt, hvor du skal hen. De er ikke billige, med envejsbilletter, der koster 7,50 EUR. Billetterne er gyldige i 75 minutter.

Du kan få et 24-timers kort for 20 EUR, et 48-timers pas for 30 EUR, et 72-timers pas for 40 EUR eller et 7-dages pas for 60 EUR.

Hvis du rejser til Murano, Torcello eller Lido, vil du være på det samme vaporettosystem, men på en større båd kendt som motonave . Priserne er de samme.

Vandtaxa – Private vandtaxier er utroligt dyre og bør undgås, medmindre du har meget travlt, eller du har masser af bagage. Priser starter ved 15 EUR og derefter 2 EUR pr. minut. Hvis du vil bestille en vandtaxi til dit hotel, skal du betale et tillæg.

Hvornår skal man tage til Venedig

Venedig er på sit højeste travlhed om sommeren. Priserne skyder i vejret, og folkemængderne er intense. Temperaturerne ligger omkring 18-28°C fra juni til august. Hvis det er muligt, ville jeg undgå at besøge i denne tid, da byen er sprængfyldt med krydsere, og folkemængderne er massive.

Foråret er et smukt tidspunkt at besøge, da temperaturerne er mere overskuelige, normalt mellem 17-22°C, og byen er ikke alt for overfyldt.

Turismen letter også i efteråret og vinteren, og temperaturerne er køligere, der spænder fra 4-12°C. Dette er dog også kendt som acqua alta (“højvands”)-perioden, hvor oversvømmelser i gaderne kan forekomme.

I februar overtager Carnevale byen. Det er en fantastisk tid, men forvent kaos og høje priser.

Samlet set vil du møde folkemængder, når du går, men hvis du kan undgå højsommeren, vil du finde byen behagelig at besøge.

Sådan forbliver du sikker i Venedig

Venedig er et meget sikkert sted at rygsække og rejse. Som med de fleste af Italiens byer er Venedigs største sikkerhedsrisiko småtyveri og lommetyveri. Dette gælder især i overfyldte turistområder og på offentlig transport, så hold godt øje med dine ejendele og flash aldrig dine værdigenstande, når du er på farten.

Som i enhver by skal du altid holde øje med din drink, når du er i baren. Gå heller aldrig hjem alene, hvis du er beruset.

Svindel her er sjældne, men hvis du er bekymret for at blive snydt, kan du læse om almindelige rejsesvindel, du skal undgå lige her.

Hvis du kommer i løbet af efteråret eller vinteren, kan du risikere at få acqua alta (“højvande”). Oversvømmelser er en almindelig begivenhed på grund af stigende havniveauer. Vælg indkvartering tættere på den øvre del af byen, nær Piazzale Roma eller jernbanestationen.

Hvis du oplever en nødsituation, skal du ringe 112 for at få hjælp.

Stol altid på dit mave-instinkt. Lav kopier af dine personlige dokumenter, inklusive dit pas og ID.

Husk, at hvis du ikke ville gøre det derhjemme, så lad være med at gøre det i Venedig!

Det vigtigste råd jeg kan give er at købe en god rejseforsikring. Rejseforsikring vil beskytte dig mod sygdom, skader, tyveri og aflysninger. Det er omfattende beskyttelse, hvis noget går galt. Jeg tager aldrig på tur uden den, da jeg tidligere har været nødt til at bruge den mange gange. 

De bedste reservations ressourcer

Dette er mine yndlingsfirmaer at bruge, når jeg rejser. De har konsekvent de bedste tilbud, tilbyder kundeservice i verdensklasse og stor værdi og er samlet set bedre end deres konkurrenter. Det er de virksomheder, jeg bruger mest og er altid udgangspunktet i min søgen efter rejsetilbud.

 • BlaBlaCar – BlaBlaCar er et ridesharing-websted, der lader dig dele ture med kontrollerede lokale chauffører ved at melde sig til gas. Du anmoder blot om en plads, de godkender, og så er du i gang! Det er en billigere og mere interessant måde at rejse på end med bus eller tog!
 • Græsrodsfrivilligt arbejde – Til frivilligt arbejde sammensætter Græsrodsfrivilligt arbejde en liste over gode lokale frivillige organisationer, der holder pengene i samfundet.
 • Couchsurfing – Denne hjemmeside giver dig mulighed for at bo på folks sofaer eller ekstra værelser gratis. Det er en fantastisk måde at spare penge på, mens du møder lokalbefolkningen, som kan fortælle dig om deres by. Siden viser også begivenheder, du kan deltage i for at møde folk (selvom du ikke bor hos nogen).
 • I forhold til at leje en bil er det nogen gange den billigste løsning. Jeg anbefaler dig at tjekke herunder for at se om der er noget for dig.

kuffert pack
Del Artiklen
Facebook
Twitter

Jeg har lavet dette site for at du kan følge med på mine rejser, og samtidigt kan jeg dele mine erfaringer med jer, mine fantastiske læsere :-)

Nyhedsbrev

Del Artiklen
Facebook
Twitter
error: Content is protected !!