black logo resized small

Er en Airbnb eller et hotel det rigtige til din næste rejse?

Hver har noget at byde på, bare ved, hvad du vil have ud af dit ophold, før du beslutter dig.

Vi rejser alle af forskellige grunde og med forskellige forventninger afhængigt af hvor vi er på vej hen. Måske betyder en familieferie, at du vil have køkken og spiseplads. En forretningsrejse til en storby kunne sætte en behagelig seng og dybt badekar øverst på prioritetslisten.

Når du vælger mellem en Airbnb eller et hotel, kan det gøre dit valg lettere at forstå, hvad du vil have ud af dine boliger, især når pris og beliggenhed er ens.

Her er lidt indsigt, der kan guide din tankegang, hvis du diskuterer mellem at booke en Airbnb eller et hotelophold.

Indkvarteringstyper

Når det kommer til, hvad boliger kan tilbyde, vil Airbnb ofte komme ud foran en række rejsende, herunder selvforsynende familier og digitale nomader.

Airbnb er den største boligdelingstjeneste i verden, der forbinder private boligejere med folk, der ønsker at leje deres bolig i en bestemt periode. Det tilbyder selvstændige boliger, fælles rum og nogle hotelværelser. Alle disse ophold er søgbare ved hjælp af et onlineværktøj, der ligner de fleste hotelmærker, hvor du søger efter destination og prisklasse.

I praksis er boligenhederne i Airbnb ikke så meget anderledes end et hotel. Ligesom hotelværelser giver disse rum et sted at sove, være vært for forskellige gæster regelmæssigt og rengøres mellem brug.

Men der er nogle fordele med Airbnb, som hoteller ikke altid let kan matche, i det mindste ikke for det samme prispunkt. Hoteller er et langt mere traditionelt koncept med værelser og lejlighedsvise suiter. Airbnbs tilbyder derimod typisk faciliteter i boligstil som stuer, køkkener, spisestuer, vaskeri og nogle steder et privat sted at parkere din bil. Selvfølgelig kan hotelsuiter matche nogle af disse faciliteter, men de medfører ofte et tillæg over prisen på et standardværelse.

I lighed med nogle hoteller kan Airbnb endda tilbyde rabatter på længerevarende ophold. Dette kan især være nyttigt, hvis du booker et ophold i flere uger eller måneder. Mens mærker til længerevarende ophold i hotelbranchen er beregnet til at målrette mod denne kunde, mangler de stadig de mere rummelige bekvemmeligheder i nogle bolig-Airbnb-ejendomme.

Kvalitet

Der er altid outliers, men hoteller har langt mere tilsyn end Airbnb. Dette er en primær årsag til, at hoteller topper Airbnb, når det kommer til kvalitet.

Hoteller har 24-timers personale til rådighed til at styre den generelle drift. Under et hotelophold har du øjeblikkelig adgang til disse medarbejdere – hvilket ikke altid er tilfældet med Airbnb. Problem med swimmingpoolen eller WiFi? Hotellets personale er på det. Airbnb kræver, at du kontakter en vært, og forsinkelsestiden kan være frustrerende.

Generelt tilbyder hoteller mulighed for daglig rengøring, mens Airbnbs ikke gør det. De opkræver heller ikke et ekstra gebyr for denne service. Mange Airbnb’er tager fat på rengøringsgebyrer, der ikke er indbygget i priserne.

Airbnb har en ejendomsbetegnelse kaldet Airbnb “Plus”, hvilket betyder, at den har sendt nogen til personligt at dyrlæge ejendommen. For førstegangsbrugere eller dem, der foretrækker lidt mere kvalitetskontrol, er “Plus” egenskaber vejen at gå.

Fleksibilitet

Både hoteller og Airbnb tilbyder anstændig fleksibilitet, når du foretager en reservation, med politikker, der er tydeligt fastlagt under booking.

Mange hoteller har mulighed for en ikke-refunderbar pris eller en forhøjet pris med mere fleksibilitet. Selv med normale afbestillingsregler er nogle hoteller fleksible med gæster i tilfælde af uforudsete omstændigheder (som en pludselig sygdom). Det betyder, at du kan prøve lykken, og især hvis du har dokumentation til at bakke dit krav op, vil mange hoteller acceptere at give afkald på gebyrer til din fordel.

Airbnb-værter fastsætter ofte deres egne annullerings- og refusionspolitikker, som er angivet både på opslagssiden og under bookingprocessen. Du kan også finde opslag med både ikke-refunderbare og refunderbare prismuligheder, og du kan også indstille et filter til at søge efter opslag med en gratis annulleringsmulighed.

Airbnb tilbyder annulleringspolitikker under et begrænset antal uforudsete omstændigheder, selvom alles oplevelse varierer afhængigt af situationen.

Evne til at bo gratis

Prisforskellen mellem et hotelværelse og en Airbnb kan variere afhængigt af beliggenhed, faciliteter, der tilbydes og årstid. Reglen om “udbud og efterspørgsel” gælder, som med andre ting i livet.

Hvis alt andet er lige, er der en fordel, der virkelig kan svinge din beslutning: loyalitetsprogrammer. Muligheden for at optjene og indløse point til hotelophold har mange mennesker hooked, og Airbnb har ikke et fuldt udbygget loyalitetsprogram.

Med et hotelloyalitetsprogram optjener du point baseret på hver dollar, du bruger på inkluderede ejendomme, med bonuspoint for at have elitestatus hos brandet, eller hvis du bruger et hotelmærket kreditkort. Optjening af disse point kan virkelig flytte nålen, når det kommer til værdi, da du senere kan indløse dem til andre ophold.

Tilføj alle fordele, der modtages fra elitestatus, som gratis morgenmad eller værelsesopgraderinger, og hoteller kan stjæle showet, når det kommer til værdi.

Da Airbnb ofte betragtes som et rejsekøb, kan du muligvis bruge visse kreditkortpoint som en kontoudtogskredit til at dække omkostningerne ved dit ophold. Selv nogle flyselskaber, som Norwegian og British Airways, tilbyder en måde at optjene point (virtuelle penge der giver rabat på en fremtidig rejse) på, når de booker en Airbnb. Alligevel blegner dette i sammenligning med den overdimensionerede værdi, som mange hotelloyalitetsprogrammer kan give.

Skal jeg bo på et Airbnb eller hotel?

Både hoteller og Airbnb tilbyder lignende annulleringspolitikker. Hvis du leder efter et mere unikt eller forlænget ophold med flere faciliteter, vil Airbnb give dig mange flere attraktive muligheder end de fleste hotelkæder. Hoteller er dog et sikrere bud, når det kommer til kvalitet og evnen til at spare penge i det lange løb.

Det endelige opkald er op til dig, og hvad du vil have ud af dit ophold. Fuldt ud at forstå, hvad der tilbydes, før du dukker op ved døren, er en af de bedste måder at afbøde skuffelse på.

I disse dage er der ofte valget mellem en Airbnb og et hotel, uanset hvor du rejser, hvilket giver alle den fleksibilitet, de ønsker og har brug for.

Personligt bruger jeg 99 ud af 100 gange Booking.com hvor jeg så lejer en lejlighed igennem dem. Det er for mig det perfekte valg -)

Del Artiklen
Facebook
Twitter

Jeg har lavet dette site for at du kan følge med på mine rejser, og samtidigt kan jeg dele mine erfaringer med jer, mine fantastiske læsere :-)

Nyhedsbrev

Del Artiklen
Facebook
Twitter
error: Content is protected !!