black logo resized small

Det bedste rejsekamera i 2023

De bedste rejsekameraer er små, lette, nemme at bruge og tilbyder en række funktioner – her er dem, du skal se på.

De bedste rejsekameraer skal gøre en afgørende ting: være bedre end din telefon. Når alt kommer til alt vil din telefon næsten helt sikkert være i lommen alligevel – og den har næsten helt sikkert et fantastisk kamera.

Det betyder, at de bedste rejsekameraer skal kombinere kompakthed med billedkvalitet, avancerede funktioner med enkel betjening og ideelt set muligheden for hurtigt at få dine filer på din telefon, tablet eller bærbare computer for at dele dine feriebilleder og ferievideoer. At have et kamera, der er sikkert at tage på stranden, i sneen eller endda i havet, kan være en anden vigtig overvejelse!

Selvom de bedste kameratelefoner kan producere fantastiske billeder, får du bare ikke den samme kvalitet, som hvis du optager med et af de bedste peg-og-skud eller bedste spejlfrie kameraer. Smartphones er begrænset af mindre sensorer, der tilbyder lavere still- og videokvalitet, reduceret ydeevne i svagt lys og minimal kontrol over dybdeskarpheden (for de slørede baggrunde).

Den type kamera, du vælger, kommer ned til personlig præference og budget. For at hjælpe dig med at beslutte, hvad der er bedst, har vi opdelt guiden i to sektioner. Først vil vi se på spejlfrie kameraer, der tilbyder bedre billedkvalitet og mere alsidighed end kompakte systemer, men på bekostning af øget størrelse og vægt.

For det andet vil vi se på kompakte kameraer, der stort set er lommestørrelse, perfekte til at holde på dig hele tiden, ikke tynger dig ned og er virkelig enkle at bruge – selvom de har mindre sensorer og faste linser.

1. Olympus OM-D E-M10 mærke IV

Olympus OM D E M10

Bedste samlet
Når vi vælger det bedste rejsekamera, fokuserer vi på bærbarhed, og den dinky, men mægtige Olympus OM-D E-M10 Mark IV er et af de bedste bærbare kameraer, der findes. Den har ikke kun en utrolig let krop med taktile opkaldsledede kontroller, men den bruger også den mindre Micro Four Thirds-sensor.

2. Olympus hård TG-6

Bedste vandtætte kamera
Planlægger du at bruge dit kamera i brændende varme? Kraftig regn? Støvede ørkener? Frost og sne? Sandstrande? I havet? Et eller andet sted kan det blive tabt, knust eller bashed? Så glem alt andet – du har brug for et hårdt kamera, og de kommer ikke hårdere end Olympus Tough TG-6.

3. Fujifilm X-S10

Bedst for de fleste mennesker
Fujifilm X-S10 er et af de bedste allround APS-C-kameraer, du kan købe lige nu. Den har en fuldt artikuleret skærm og håndterer generelt meget godt (på trods af at den har mindre ekstern kontrol sammenlignet med Fujifilm X-T4 og Fujifilm X-T30 II) og har også billedstabilisering i kroppen.

BEDSTE SPEJLFRI REJSEKAMERAER

Spejlløse kameraer kan være lidt tungere og større end kompakte, men de leverer bedre kvalitet (gennem større sensorer) og muligheden for at skifte dine linser. De bedste objektiver til rejser giver dig mulighed for at tage ultravidvinkelbilleder af berømte vartegn og også zoome ind på de smukke detaljer i det fjerne. Du vil også opdage, at de fungerer bedre i svagt lys.

BEDST FOR DE FLESTE MENNESKER

Fujifilm X S10

2. Fujifilm X-S10

Bedst for de fleste mennesker

SPECIFIKATIONER

Type: Spejlfri

Sensor: APS-C

Megapixel: 26.1MP

Objektiv montering: Fujifilm X

Skærm: 3-tommer vari-vinkel touchscreen, 1,04m prikker

Søger: EVF, 2.360k prikker

Max kontinuerlig optagelseshastighed: 30/8fps

Maks. videoopløsning: 4K

Brugerniveau: Mellemliggende/ekspert

GRUNDE TIL AT KØBE

+

Lille størrelse og fremragende byggekvalitet+

Berøringsskærm med variabel vinkel+

Stabilisering af billedet i kroppen

ÅRSAGER TIL AT UNDGÅ

Konventionelt funktionshjul

Fujifilm X-S10 er et af de bedste allround APS-C-kameraer, du kan købe lige nu. Den har en fuldt artikuleret skærm og håndterer generelt meget godt, på trods af at den har færre eksterne kontrolhjul og knapper sammenlignet med Fujifilm X-T4 og Fujifilm X-T30 II. Stabilisering i kroppen er også en stor bonus, hvilket gør det lettere at optage håndholdt med langsommere lukkertider – hvilket er enormt nyttigt til arbejde i svagt lys og brug af længere linser.

Som med alle Fujifilm X-kroppe er JPG fantastiske lige ud af kameraet, og det har en række forskellige filmsimuleringstilstande, hvis du vil tilføje lidt noget til dine billeder. Med hensyn til APS-C-kameraer er vi hårdt presset til at tænke på et, der tilbyder en bedre balance mellem funktioner, ydeevne og pris end Fujifilm X-S10, og det er derfor, det er et af vores topvalg.

BEDST TIL VINTAGE STYLING

Nikon Z fc

3. Nikon Z fc

Bedst til vintage styling

SPECIFIKATIONER

Type: Spejlfri

Sensor: APS-C

Megapixel: 20,9

Linse: Nikon Z

Skærmtype: 3in vari-vinkel touchscreen, 1.040.000 punkter

Søger: 0,39″ OLED EVF med 2,36 millioner punkter

Kontinuerlig optagehastighed: 11 fps

Maks. videoopløsning: 4K UHD

Brugerniveau: Begynder/entusiast

GRUNDE TIL AT KØBE

+

Vintage still look+

Sofistikeret Z-beslag

ÅRSAGER TIL AT UNDGÅ

Z50 er billigere-

Få originale DX-format Z-objektiver

Hvis det virkelig er vigtigt for dig, hvordan dit kamera ser ud, kan du ikke gå galt med Nikon Z fc. Det kommer i et udvalg af levende farver, herunder mintgrøn, koralrosa og mørk orange, så uanset hvad du foretrækker, vil der være en, du elsker.

Da dette kamera først blev frigivet, var det så populært, at Nikon kæmpede for at følge med efterspørgslen. Og ikke underligt; Dette kompakte kamera er ikke kun en skønhed på ydersiden, da dets 20.9MP APS-C (DX) sensor leverer billeder i super høj kvalitet, som du kan overføre på farten takket være indbygget Bluetooth og WiFi.

En af de største ulemper ved Z fc er dog manglen på native DX-objektiver til rådighed. Nikon og andre tredjepartsmærker bringer langsomt mere frem, men du skal muligvis bruge meget heftigere fuldformatglas til at tidevand dig indtil da.

BEDSTE LAVE OMKOSTNINGER TIL VIDEO OG STILLBILLEDE

Panasonic Lumix G100

4. Panasonic Lumix G100

Bedste lave omkostninger til video og stillbilleder

SPECIFIKATIONER

Type: Spejlfri

Sensor: Mikro fire tredjedele

Megapixel: 20,3

Objektivmontering: MFT

Skærm: 3-tommer variabel vinkel, 1,840k prikker

Søger: EVF, 3,69 m prikker

Max kontinuerlig optagehastighed: 10fps

Maks. videoopløsning: 4K UHD

Brugerniveau: Begynder/entusiast

GRUNDE TIL AT KØBE

+

Kvalitetsvideo og stillbilleder+

Funktioner til lydoptagelse+

Lys EVF og leddelt LCD

ÅRSAGER TIL AT UNDGÅ

Hit-and-miss autofokus-

Ingen stabilisering i kroppen-

Intet hovedtelefonstik eller USB-C

Rejsende skyder ikke bare stillbilleder mere! For mange af os er video lige så vigtig som stillbilleder, hvis ikke mere, og det er disse vloggere og indholdsskabere, som Lumix G100 er rettet mod. Det gør det nemt at optage video og stillbilleder i høj kvalitet med sit tilgængelige knaplayout.

Men selvom du ikke er interesseret i det tekniske ved at optage flotte videoer, vil du være i stand til at få stillbilleder med dette kamera. Der er en iboende risiko for at dumme tingene for meget, når man opretter et kamera til reklamer på sociale medier, men Panasonic har undgået den faldgrube med Lumix G100.

Dette er et fantastisk kamera til at begynde med, hvis du er lige så interesseret i vlogging som du er i almindelig fotografering. Det er også et superlille, supersødt kamera med en bred vifte af Micro Four Thirds-objektiver til rådighed – selvom dets autofokus bruger Panasonics grovere kontrastdetekteringsteknologi, som er berygtet for at “pulsere” og “jage” under video.

BEDSTE KAMERA TIL VLOGGERE

ZV E10 vlog

5. Sony ZV-E10

Bedst til vloggere

SPECIFIKATIONER

Type: Spejlfri

Sensor: APS-C

Megapixel: 24.2MP

Objektivfatning: Sony E

Skærm: 3in vari-vinkel touchscreen, 921.600K prikker

Søger: Ingen

Kontinuerlig optagelse: 11fps

Film: 4K UHD

Brugerniveau: Begynder til let øvet

GRUNDE TIL AT KØBE

+

Fremragende autofokus, inc. video+

Clip-on vind lyddæmper

ÅRSAGER TIL AT UNDGÅ

Ingen søger-

Nogle rullende lukkereffekt

Sony ZV-E10 er et af de billigste vlogging-kameraer endnu, og kombineret med dets slanke dimensioner gør det det til et perfekt valg for rejsende, der ønsker at optage en lille video. Den leveres med sofistikerede indbyggede mikrofoner og en clip-on forrude til støjreduktion, hvilket gør det meget nemmere at få ren lyd på dine vlogs selv udendørs, og den 4K UHD-video, den producerer, er af fremragende kvalitet.

Som vi forventer af Sony, er autofokus bedst i klassen, uanset om du optager video eller stillbilleder. Og et punkt, der er værd at nævne, er, at selvom ZV-E10 muligvis er optimeret til vlogging, er det stadig et dygtigt stillkamera med 11 fps burst-optagelse i tanken, så bekymre dig ikke om at begrænse dig selv med det. ZV-E10 er et fremragende kamera for rejsende.

BEDSTE KOMPAKTE REJSEKAMERAER

Hvis du virkelig vil spare på vægt og størrelse, ville du være bedst tjent med at investere i et kompakt kamera. Generelt har de mindre sensorer end DSLR og spejlfrie systemer, så billedkvaliteten vil ikke være helt så god, og de vil ikke altid være lige så effektive i scenarier med svagt lys, men det betyder ikke, at de ikke kan tage fantastiske billeder. Selvom de har faste linser, har mange af dem imponerende brændvidder – hvilket betyder, at du aldrig behøver at bekymre dig om at bære en tung pose kit.

BEDSTE KOMPAKTE VLOGGING KAMERA

Sony ZV 1

6. Sony ZV-1

Bedste kompakte vlogging kamera

SPECIFIKATIONER

Type: Kompakt

Sensor: 1in

Megapixel: 20.1MP

Objektiv: 24-70mm f/1.8-2.8

Skærm: 3in variabel vinkel berøringsskærm, 921k prikker

Maks. videoopløsning: 4K

Mikrofonport: Ja

Brugerniveau: Entusiast

GRUNDE TIL AT KØBE

+

Medfølgende mikrofon forrude+

Superhurtig AF+

Skærm med variabel vinkel

ÅRSAGER TIL AT UNDGÅ

Small-ish bagskærm og ikke 16:9

Rettet mod vloggere kan Sony ZV-1 bare ligne en anden variant fra Sony RX100-serien, men i virkeligheden er det så meget mere. Hvis du har brugt en af RX100’erne, vil sensoren og objektivet sandsynligvis være ganske velkendt. Hvor dette kamera udmærker sig, er kontrollerne, bagskærmen og kroppen.

Den har også et populært tilsvarende zoomområde på 24-70 mm med en variabel blænde på f/1.8 – f/2.8. Den aktive SteadyShot-stabilisering er måske ikke den bedste, men autofokus er meget imponerende. Den har en bagskærm med variabel vinkel, som er perfekt til at optage dig selv eller tage selfies, og den leveres med en mikrofonforrude, så lydkvaliteten selv med den indbyggede mikrofon stadig er ret god. Det er et fantastisk lille kompakt kamera til video og stillbilleder fotografering lige, og leverer god kvalitet.

BEDST MED INDBYGGET ZOOM

Panasonic Lumix TZ200

7. Panasonic Lumix TZ200/ZS200

Bedst til indbygget zoom

SPECIFIKATIONER

Type: Superzoom kompakt

Sensor: 1in

Megapixel: 20.1MP

Objektiv: 24-360mm f/3.3-6.4 (ækvivalent)

LCD: 3in fast berøringsskærm, 1,24 millioner prikker

Søger: EVF

Maksimal kontinuerlig optagelseshastighed: 10 fps

Maks. videoopløsning: 4K

Brugerniveau: Begynder/entusiast

GRUNDE TIL AT KØBE

+

Stor zoom til et lommekamera+

1″ sensor i høj kvalitet+

Indbygget elektronisk søger

ÅRSAGER TIL AT UNDGÅ

Skarpheden falder ved fuld zoom

Panasonic TZ200 / ZS200 drager fordel af en større 1-tommer sensor, og den har også en 15x zoom, der zoomer helt til 360 mm på en fuldformatsensor. Du kan optage i JPG, hvis du vil bruge billederne direkte ud af kameraet eller RAW, hvis du foretrækker at redigere dine billeder først. For dem, der elsker at dokumentere helligdage gennem video, kan den optage i 4K, og den har også en 4K-fototilstand, der kan udtrække 8MP stillbilleder fra en burst-sekvens.

Hvis du leder efter alsidighed, bærbarhed og avancerede funktioner uden besværet med udskiftelige linser, skal du ikke lede længere.

BEDSTE VANDTÆTTE KAMERA

Olympus Tough TG 6

8. Olympus Tough TG-6

Bedste vandtætte kamera

SPECIFIKATIONER

Type: Kompakt

Sensor: 1/2.3in

Megapixel: 12MP

Objektiv: 25-100mm (ækvivalent) f/2.0-4.9

LCD: 3″, 460k prikker

Vandtæt: 15m/50ft

Stødsikker: 2.1m / 7ft

Frysesikker: -10ºC/14°F

Maks. videoopløsning: 4K

Brugerniveau: Begynder/entusiast

GRUNDE TIL AT KØBE

+

RAW-optagelse og 4K-video+

Kan modstå næsten alt+

Fantastiske makro- og mikrotilstande

ÅRSAGER TIL AT UNDGÅ

Kun 12MP opløsning (med en stjerne)

Olympus Tough TG-6 kan have relativt konservativ 12MP opløsning, det kompenserer for dette ved at pakke en sensor, der er bagside oplyst. Det betyder, at a) der er færre pixels, men hver enkelt er større for at fange mere lys, og b) sensordesignet er mere effektivt til at samle lys under udfordrende forhold.

Dette er vigtigt, fordi TG-6 er et kamera, der kan tage billeder og video under vandet – hvor der naturligvis er mindre omgivende lys. Den kan også tage billeder og video i støv, sand, sne og varme – og den er faldsikker, stødsikker og frostsikker. Ikke mere at skulle baby dit kamera, eller ikke tage det med dig til de steder, hvor du får de bedste billeder!

Selvom du ikke skal vandre, klatre, svømme eller på anden måde bringe dit kamera i fare, kan Tough tage RAW-fotos og optage 4K-video og har strålende indbyggede makro- og mikroskoptilstande til ultranærbillede. Og da det er næsten uforgængeligt, er det også et af de bedste kameraer til børn!

BEDST TIL FOTOS I SVAGT LYS

Canon PowerShot G9 X Mark II

9. Canon PowerShot G9 X Mark II

Bedst til fotos i svagt lys

SPECIFIKATIONER

Type: Kompakt

Sensor: 1in

Megapixel: 20.1MP

Objektiv: 28-84mm ækvivalent f/2-4.9

Skærmtype: 3″ flip-up touchscreen, 1.040.000 prikker

Søger: Ikke relevant

Kontinuerlig optagelseshastighed: 8.2fps

Maks. videoopløsning: 1080p

Brugerniveau: Begynder/entusiast

GRUNDE TIL AT KØBE

+

Fantastisk billedkvalitet+

Utrolig lille og slank+

Godt prissat for sin sensorstørrelse

ÅRSAGER TIL AT UNDGÅ

Nedtonede kontrolelementer kan forvirre-

Ingen 4K-video eller EVF-

Glat design

Canon fremstiller flere kompakte kameraer med en sensor på 1 tommer, hvor G9 X Mark II er den mindste. Med 98,0 x 57,9 x 31,3 mm og 206 g er det så kompakt, at du virkelig skal holde et for at forstå, hvor lille dette kamera er.

Dette betyder, at bagpanelet domineres af 3-tommers skærm, så fysiske knapper er få, og de inkluderer ikke et typisk 4-vejs navigationshjul. De nedtonede dimensioner betyder også, at du ikke får en elektronisk søger (men så er mange EVF’er på ultrakompakte kameraer små og ubehagelige at bruge, så du går måske ikke glip af for meget).

Et andet pladsbesparende kompromis er 3x zoomobjektivet. Dens maksimale blænde på f/2 er respektabel, men med den fulde 84 mm-ækvivalente maksimale zoom er dette skrumpet ind til en mager f/4.9. Men hvis du ikke har noget imod det begrænsede zoomområde, er G9 X det bedste rejsekamera, når du vil bruge mindre, men stadig få billedkvaliteten på en 1-tommer sensor

bedste kamera til rejsen

Sådan vælger du det rigtige rejsekamera

Dette er fem vigtige ting, du skal passe på, når du vælger det rigtige rejsekamera til dine behov.

1) Billedkvalitet: Spørg dig selv, hvordan du vil bruge fotos eller videoer, du tager. Hvis du kun planlægger at dele indhold online på sociale medier, vil et af ovenstående kameraer være egnet. Hvis du planlægger at udskrive dine billeder, vil spejlløse kameraer med større sensorer og højere megapixelantal dog give resultater af bedre kvalitet.

2) Brændvidde: Hvilken slags rækkevidde har du brug for til dine rejseaktiviteter? Kompaktkameraer kan have imponerende zoomområder, men for at opnå deres lille størrelse mangler de ofte kvalitet sammenlignet med spejlfrie kameraer. Hvilke linser er tilgængelige for spejlløse kameraer? Såkaldte standard zooms er en god mulighed for alle typer rejser, men de kan også være store og tunge. Et vidvinkelobjektiv kan være bedst til at fange byer og landskaber, eller hvis du skal se dyreliv eller en sportsbegivenhed, kan et kompakt teleobjektiv være bedst.

3) Størrelse og vægt: Hvis du skal på ferie, er det sidste, du vil tage, et tungt sæt – især i betragtning af ting som bagagebegrænsninger, når du rejser. Med det i tankerne skal både dit kamera og objektiv (er) være lille og let. Hvis du vil have noget, der kan være i lommen, skal du få et kompakt kamera – men hvis du ikke har noget imod at tage en taske, kan et spejlfrit system med en eller to linser være mere alsidigt.

4) Enkelhed: Vil du ikke køre fast i kameraindstillinger? De fleste moderne kameraer har en række automatiske tilstande – især kompakte kameraer, som fjerner stresset. Avancerede tilstande og komplicerede kontroller blandes normalt ikke med øjebliksbilleder, så beslut, hvad der er vigtigt for dig, og vælg dit kamera baseret på det.

5) Pris: Kameraerne på vores liste har en række priser, og vi forsøger at inkludere kameraer, der passer til ethvert budget. Prisen på et kamera afspejler normalt dets muligheder, selvom alle de muligheder, der er anført her, vil tage fantastiske billeder og video – så prøv at finde den rette balance mellem, hvad du har brug for i et kamera, og hvad du har råd til.

Er det bedre at bruge telefon eller kamera til rejser?

Vi dækkede dette lidt i starten af artiklen, men svaret er, at det altid er bedre at bruge et kamera til stillbilleder eller video, når det er muligt. Så spørgsmålet bliver virkelig: “Gør dine rejseplaner det muligt at bruge et kamera?” Telefoner er så små og hurtige at bruge, at de går derhen, hvor kameraerne er for omfangsrige og langsomme til at optage. Et godt kompromis er et kompaktkamera – eller Olympus Tough TG-6, som er et vejrbestandigt kamera, der kan de steder, hvor du ikke tør bruge din telefon!

Er et DSLR eller spejlfrit kamera bedre til rejsefotografering?

Som rejsekamera er spejlfrie kameraer normalt det bedre valg for de fleste mennesker. De er meget små og lettere end DSLR’er, og har normalt også et udvalg af mindre og lettere linser, der matcher. Dette gør rejsen lettere, da den tager mindre plads og vægt i stadig mere begrænsede håndbagage. Spejlløse kameraer er også generelt nyere end DSLR’er og har sandsynligvis mere moderne teknologi, hvilket gør fotografering og video lettere at optage og af bedre kvalitet.

Hvilken størrelse kameralinse er bedst til rejser?

Igen kommer dette ned på, hvad dine rejseplaner indebærer, og hvad du planlægger at skyde. Kitobjektivet, der følger med mange kameraer, dækker de mest almindeligt anvendte brændvidder, så det er et godt sted at starte (selvom kitobjektiver ikke leverer den bedste billedkvalitet). Vi anbefaler, at du tjekker de bedste objektiver til rejsefotografering for at se, hvad der passer til dig.

 

Del Artiklen
Facebook
Twitter

Jeg har lavet dette site for at du kan følge med på mine rejser, og samtidigt kan jeg dele mine erfaringer med jer, mine fantastiske læsere :-)

Nyhedsbrev

Del Artiklen
Facebook
Twitter
error: Content is protected !!