black logo resized small

Vandretur fra Fira til Oia, Santorini på Caldera-stien

Ordet ‘vandretur’ kan give dig koldsved. Men Caldera-stien kan bare ændre dit sind og tvinge dig til at grave dine komfortable vandresko frem! Det er trods alt ikke så mange, der har lyst til at lave meget andet end at slappe af, når de tager på ferie i Grækenland.

Caldera-stien er en naturskøn vandresti, der går fra Fira til Oia på Santorini. Hvis du tænker på de udsigter, du uden tvivl har set af Santorini online og på tv, kan du forestille dig, hvor fantastisk smuk udsigten er på denne gåtur og de fantastiske fotografier, du får. Og solnedgangene? Wow!

Lad os udforske og finde ud af alt, hvad du behøver at vide for at hjælpe dig med at finde ud af, om Caldera-stien er noget for dig.

Calderastien er episk

Påske i Grækenland - Santorini kirke
Santorini kirke med udsigt over calderaen

Den første ting at vide er, at Caldera-stien er en af ​​de vandreture, der er forankret i verdens specielle vandrestier. Hvis der var en egentlig kategori, der hed det, ville den være på den! Mange mennesker tager til Santorini bare for denne gåtur.

Stien løber fra Fira til Oia og går lige rundt om kanten af ​​den vulkanske caldera, som dannede Santorini i første omgang. Der er også masser af historie her, da supervulkanens udbrud inspirerede historien om Atlantis.

Du kan tage en vandretur eller tage afsted på din egen damp

Der er to hovedmuligheder her; du kan enten tage en vandretur eller tage afsted selv. En vandretur er en god idé, fordi du får en erfaren guide til at fortælle dig, hvad du ser og dens historie. Du kommer også til at møde andre mennesker undervejs. Men hvis du foretrækker at tage afsted på egen hånd, kan du finde kort online, og ruten er også skiltet meget tydeligt.

Enhver kan gøre det

Din guide til Santorini med børn (plus listen over fordele og ulemper)

Mens nogle dele af stien er lidt stenet og ujævn, kan næsten alle tage turen, så længe de har et generelt godt helbred og fitnessniveau.

Vandreturen vil tage dig et sted mellem 2 timer og 5 timer, afhængigt af dit tempo og hvor mange gange du stopper undervejs.

Stien er ikke egnet til en klapvogn, selvom et barn på omkring syv år og opefter kunne gennemføre vandreturen, så længe du tager dig god tid.

Sørg for at gå forberedt

Du skal bruge behagelige vandresko, og du skal også sørge for, at du tager en hat og solcreme. Du kommer til at være ude i timevis, og selvom det er overskyet, kan du stadig blive forbrændt!

Husk at afhente vand og snacks inden du går – vi anbefaler stærkt at medbringe sådan noget som disse sammenklappelige vandflasker. Der er nogle steder at stoppe undervejs, men de er ikke så lette at se, og du kan savne dem. Åbningstider er også hit og miss.

Du bør sikre dig, at du tager afsted så tidligt som muligt om morgenen, som midt på formiddagen, solen begynder for alvor at slå ned, og varmen er tændt.

Forsøg ikke at cykle

Hvis du er en meget stærk cyklist, er det muligt at cykle stien, men det er egentlig ikke beregnet til det. Du vil være i stand til at leje en cykel på øen, men du kan opleve, at du konstant væver ind og ud af vandregrupper, og det kan også være frustrerende for dem. Det er bedst at holde sig til at gå og på den måde; du kan virkelig nyde landskabet og stoppe op for at tage billeder, når du vil.

Tag en bus eller taxa tilbage til Fira

Du kan vælge at blive et par nætter i Oia, men hvis du vil tilbage til Fira samme dag, vil du opdage, at eftermiddagsbusser er propfyldte. Du vil dog være i stand til at finde en taxa, hvis du er tålmodig.

At begive sig ud på vandreturen fra Fira til Oia via Caldera-stien er en givende aftale. Spækket med en fantastisk udsigt, fantastiske ting at se og masser af fotomuligheder, dette er en vandretur, du aldrig vil glemme.

Jeg anbefaler at du bestiller en taxi her.

Del Artiklen
Facebook
Twitter

Jeg har lavet dette site for at du kan følge med på mine rejser, og samtidigt kan jeg dele mine erfaringer med jer, mine fantastiske læsere :-)

Nyhedsbrev

Del Artiklen
Facebook
Twitter
error: Content is protected !!