black logo resized small

Vandre Inca Trail til Machu Picchu med G Adventures

Hvis du er entusiast for episke vandreture, mystiske antikke byer og betagende landskaber, så vil det uden tvivl være at vandre på Inka-stien et sted på din rejseliste. Det var helt sikkert nær toppen af ​​min!

Indtil 1911 forblev Inkaernes forsvundne by glemt, indtil opdagelsesrejsende Hiram Bingham III opdagede den. Han ledte faktisk efter en anden gammel by, men faldt over ruinerne af Machu Picchu. Det smukt bevarede oldtidssted havde været gemt væk i århundreder indtil dets opdagelse. I dag er Inca Trail-vandringen til Machu Picchu et af Perus mest ikoniske vartegn og topattraktioner.

Du kan selvfølgelig besøge Machu Picchu som en dagstur fra Cusco eller Aguas Calientes, men for den mere eventyrlystne rejsende kan jeg varmt anbefale Inca Trail vandreturen.

Selvom de fleste ture vil tilbyde en lignende rejseplan, vælger jeg at tage G Adventures Inca Trail-turen. Jeg valgte et par dage før vandreturen, at udforske den hellige dal, før jeg begyndte på den 4-dages Inca Trail-vandring.

Hvis du overvejer at vandre på Inca Trail til Machu Picchu, men tage med et andet selskab, er det ikke noget problem. Der vil stadig være masser af nyttig information, som du kan tage med fra denne G Adventures Inca Trail-gennemgangsartikel.

MACHU PICCHU INCA TRAIL – SÅDAN BRUGER DU DENNE GUIDE

Denne Inca Trail G Adventures guide er opdelt i let fordøjelige sektioner. Det første afsnit er en oversigt over, hvorfor jeg valgte G Adventures i første omgang.

Den anden sektion af denne artikel opdeler hver dag i detaljer, så du ved præcis, hvad du kan forvente, når du går på Inka-stien.

Det sidste afsnit er fyldt med Inca Trail-tip og ofte stillede spørgsmål, som jeg er blevet spurgt om at tage på Machu Picchu Inca Trail-vandreturen og dækker ting som, hvordan man bekæmper højdesyge, og hvad man skal tage på Inca-stien plus andre nyttige oplysninger.

Hvis du har fulgt denne blog i et stykke tid, har du lært om min besættelse af gamle civilisationer og ruiner. Jeg bebrejder dette fra da jeg var barn. Jeg plejede at elske denne tegneserie kaldet ‘ The Mysterious Cities of Gold ‘, som fulgte tre børns eventyr og deres jagt på denne gamle forsvundne by i Sydamerika.

Siden da havde The Inca Trail i Peru været på min bucket list for hvad der føltes som nogensinde og var toppen af ​​mine must-see ting i Peru. 

G ADVENTURES INCA TRAIL ANMELDELSE

Jeg havde allerede kørt en del ture med G Adventures, og hver gang var jeg meget imponeret over dem, fra de rejseplaner, de tilbød, rejsestilen og selvfølgelig guiderne og personalet. Jeg er altid lidt i tvivl om at booke på en grupperejse, jeg er for det meste en uafhængig rejsende, så at være sammen med en masse andre mennesker gør mig ret nervøs over ikke at have den frihed, jeg normalt ville have med rejser.

Mens jeg undersøgte Inca Trail, vidste jeg også, at jeg kun var interesseret i at gøre det med et af de bedste Inca Trail tour-selskaber. Der er forfærdelige historier om nogle virksomheder, der ikke behandler personalet ordentligt i form af ikke at forsyne dem med passende udstyr eller betale dem en rimelig løn.

BEMÆRK: Dette er IKKE en sponsoreret artikel. G Adventures finansierede ikke min rejse til gengæld for, at jeg sagde pæne ting om dem. Jeg finansierede denne tur selv og baseret min anmeldelse på mine personlige erfaringer. Alle synspunkter og meninger er mine egne.

Vores gruppe ved starten af ​​Inca Trail

Hvorfor vælge G Adventures til Inca Trail?

eg nævnte før om kun at være interesseret i at deltage i en af ​​de bedste Inca Trail-ture, selvom jeg læste et væld af anmeldelser, samt dykkede ned i, hvad andre virksomheder tilbød, G Adventures kom op i toppen rundt omkring.

Det er rigtigt, G Adventures var lidt dyrere end nogle af de andre ture, jeg så på, men når man kiggede på det, var der en masse små ekstraudstyr, som G Adventures gjorde og leverede, som konkurrenterne ikke gjorde.

   • Som standard har du en lokal og kyndig guide – mere end det, vi havde 2 guider. Og selvom de var peruanske, var deres engelsk fremragende, så kommunikation var aldrig et problem. Inden for G Adventures kalder de deres guider for CEO – i dette tilfælde oversættes det til Chief Experience Officer.

En af de vigtigste ting, jeg ledte efter, var, hvor godt personalet blev behandlet, især portørerne (som er absolutte superhelte – du finder ud af hvorfor senere). G Adventures betaler deres hold en rimelig løn og sikrer, at alt udstyr er i top.

   • G Adventures har over 20 års erfaring med at tilbyde ture i topklasse. Tag ikke bare mit ord for det (du kan tjekke disse anmeldelser på TourRadar. De ved helt sikkert, hvordan man tilbyder fantastiske små gruppeture.
   • G Adventures er en entusiastisk virksomhed. Planeterra Fonden blev stiftet af G Adventures i 2003. Denne fond har fokus på socialt iværksætteri i turismen, som sikrer, at der kommer penge ind i området, bliver i området og går direkte til lokalt ejede projekter.
   • G Adventures er markedsledere inden for fremme af ansvarlige rejser og turisme.
   • De tilbyder også en ‘Book with Confidence’-garanti samt livstidsindskud, de er også gennemsigtige omkring deres Covid-politik, som især med de seneste begivenheder, vil give dig ro i sindet, når du reserverer.
   • Og dette er en af ​​mine yndlingsting med G Adventures, de har ikke et solo-tillæg. Det betyder, at jeg ikke blev straffet for ikke at booke som et par – så dette fik en stor tommelfinger op.
  •  
Udstyret med vores vandrestave og klar til at ga

Hvilket G Adventures Machu Picchu-eventyr var det rigtige for mig?

G Adventures tilbyder flere forskellige ture, der inkluderer trekking på Inca Trail. Oprindeligt skulle jeg bare tage på den 4-dages tur, men jeg valgte den, der hedder ‘ The Inca Trail ‘, som er deres 7-dages tur.

Jeg endte med at vælge denne tur, da den omfattede andre ruiner i den hellige dal, som jeg ville se alligevel, og det ville have været besværligt at komme til på egen hånd. 7-dages muligheden inkluderede også min oprindelige plan for den 4-dages Inca Trail-vandring til Machu Picchu.

Hvad inkluderer en G Adventure Machu Picchu Inca Trail-tur?

Dette vil naturligvis variere lidt afhængigt af hvilken tur du bestiller. 

Jeg valgte 7-dages Inca Trail-turen , men disse ting vil være inkluderet i prisen på 4-dages Inca Trail trek- delen på alle de ture, jeg foreslog ovenfor;

 • AG Adventures Cusco repræsentant

Indkvartering på hotel i Cusco aftenen før afrejse.

 • Inca Trail guidet vandretur med guider, portører og kokke i løbet af de 4 dage på Inca Trail
 • Specialist Inca Trail CEO – Chief Experience Officer
 • En guidet tur i Machu Picchu plus fritid til at udforske på egen hånd.
 • Privat transport, i en komfortabel minivan mellem destinationer og til/fra inkluderede aktiviteter
 • Alle måltider inkluderet – Din morgenmad, frokoster og middage (mens du er på Inka-stien).
 • Naturskøn togtur tilbage fra Aguas Calientes
 • Campingudstyr (telt, sovepose, oppustelig madras osv.)
 • Inca Trail Permit og adgangsbillet til Machu Picchu
 

INKASTIEN TIL MACHU PICCHU – DAG FOR DAG

Dag 1 – Cusco

Min 7-dages Inca Trail-vandring startede i Cusco. Jeg havde allerede været i Cusco et par dage før turen startede, så jeg behøvede ikke at bekymre mig om højdesyge – min krop havde allerede akklimatiseret sig, da jeg havde været ved Titicaca-søen (3.810 meter over havets overflade), før jeg ankom til Cusco ( 3.249 meter over havets overflade). Min dag i UNESCO-byen var ret afslappet, da jeg ventede på, at resten af ​​gruppen skulle ankomme.

Hvis du flyver direkte til Cusco fra en by i lav højde, såsom Lima, så anbefaler jeg, at du ankommer et par dage før din Inca Trail-tur starter, så din krop kan akklimatisere sig.

Sidst på eftermiddagen samledes vi alle på vores hotel, hvor vi blev præsenteret for resten af ​​vores gruppe og vores guider, efter introduktionerne havde vi vores briefing og fik flere detaljer om, hvad vi kunne forvente i den kommende uge. Vi fik også stillet alle spørgsmål samt foretaget vores altafgørende udstyrstjek.

Det er nyttigt at vide, at Cusco har mange udendørs butikker. Hvis du har glemt at pakke noget, skal du ikke gå i panik, du har denne dag mulighed for at hente noget.

En af de ting, guiderne skal se under briefingen, er din rejseforsikring .

Hvis du ikke har en politik, der dækker dig til højdevandring, bliver du nødt til at købe den nu. Du skal sikre dig, at din police dækker dig for vandreture i op til 5k højde.

Dag 2 – Den Hellige Dal og Ollantaytambo

Vi startede tidligt, og efter en velsmagende morgenmad på vores hotel og vores sidste minuts pakning var vi klar. Vores rundvisning i den hellige dal startede med et besøg i Women’s Weaving Co-op og derefter for at se lokalt produceret keramik på Ccaccaccollo Community.

Begge disse projekter er støttet af G Adventures Planeterra-ordningen . En del af G Adventures’ mission er at sætte turistpenge direkte tilbage i lokalsamfundene, og disse kvindeejede initiativer var to succesfulde resultater af dette. Hvis du har været i Peru på noget tidspunkt, kan du ikke fejle, men lægge mærke til de slående rige og farverige tekstiler. Hvis du leder efter en autentisk tekstilgave fra Peru, er det her, du finder den.

Vi stoppede for en solid frokost på den G Adventures-støttede Parwa Community Restaurant i Huchuy Qosco. Jeg vil fortælle mere om maden, efterhånden som jeg fortsætter, men lige som en heads up, – ALT den mad, jeg spiste på denne tur, var fænomenal!

Udstyret med vores vandrestave og klar til at ga 1

Efter frokost tog vi afsted mod dalbyen Ollantaytambo. Du får en guidet tur til ruinerne, før du har fri tid til at udforske stedet. Du går derefter tilbage til den maleriske brostensbelagte by. Byen har en meget afslappet følelse, men der er et par butikker, som er skræddersyet til enhver, der går på Inkastien, som har glemt noget. Jeg tror, ​​at de fleste af vores gruppe købte en vandrestang (de var i det væsentlige et kosteskaft med et lidt farverigt broderet betræk over toppen). Hvis du ikke har rigtige vandrestave, foreslår jeg, at du får en af ​​disse pinde.

Det er en god idé at bruge aftenen på at slappe af. Men hvis du får muligheden, kan jeg varmt anbefale at besøge en af ​​de lokale Chicheria og prøve deres lokalt fremstillede lilla øl lavet af fermenteret majs!

Dag 3 – Inka-stien – afgang

Vi startede endnu en tidlig – der kører et tema her! – for at give os tid til at spise en ordentlig morgenmad og pakke vores ting. Dette er den sidste del af civilisationen, du vil se de næste par dage. 

Hvis du har store stykker bagage eller genstande med dig, som du ikke planlægger at medbringe på Inca Trail, så kan du efterlade dem på hotellet. Pak kun dine væsentlige ting, for du skal bære dem de næste par dage.

Fra Ollantaytambo er det 82 km til starten af ​​Machu Picchu-vandringen. Da vi ankom, benyttede vi selvfølgelig en fantastisk fotomulighed i starten af ​​stien. Det var her, vi mødte resten af ​​vores besætning; portørerne og kokkene sammen med alt campingudstyret. Det er nu officielt her, The Inca Trail begynder.

Denne første dag med vandreture føles mere som en behagelig spadseretur gennem landskabet. Du vil lette ind i eventyret med en ligetil dag med vandreture langs de bugtende vandløb og floder og gennem betagende andinsk landskab, der passerer gamle inka-ruiner, og stopper regelmæssigt for at tage det hele ind.

Den blide start pa Inca Trail

Du vil snart lære, at portørerne har supermenneskernes magt. De vil bære alt (bortset fra dine personlige ejendele), overhale dig på sporet og sætte lejren op, når du ankommer.

Den første aften på lejren var behagelig med et solidt måltid skyllet ned med coca te. Efter middagen og med en fuld mave havde alle den afslappede følelse. Nogle af os blev oppe og snakkede lidt i fællesteltet, mens andre smuttede til deres eget telte. Luften er meget kølig om natten, så tag helt sikkert nogle varme lag at sove i, hvis du let føler kulden.

Dag 4 – Inkastien – Dead Woman’s Pass

Vi blev vækket tidligt af besætningen med en lækker kop varmende coca-te samt et bassin med varmt vand, så vi kunne vaske. 

Hvis du ikke er sikker på, hvad koka-te er, er det de tørrede blade fra kokaplanten, den samme plante som kokain kommer fra, gennemsyret af kogende vand. Coca-te er lovligt i mange af Sydamerika, og det kan hjælpe med at lindre virkningerne af højdesyge. Det har også en let bedøvende effekt, hvis du tygger bladene. Forsøg dog ikke at bringe det tilbage som en souvenir, da det er ulovligt i mange lande.

I dag bestiger du den højeste del af Inka-stien, da den følger en lang og stabil stigning til Warmiwañusca – også kendt som Dead Woman’s Pass.

Vejret på Inca Trail kan være dårligt. I modsætning til det fantastiske vejr vi havde haft indtil videre, regnede det i dag! EN MASSE! Så det er overflødigt at sige, at dette ikke var min yndlingsdag på Inca Trail. Hvis du lider hårdt af højdesyge, eller du ikke havde tid nok før denne tur til at akklimatisere dig, vil du mærke det mest i dag.

Vandreturen, på det højeste punkt, når 4.198m. Jeg ville betragte mig selv som en temmelig rask person, men med højden er det udmattende, og jeg var nødt til at stoppe med jævne mellemrum.

Vandring op ad Dead Womans Pass

Det fantastiske ved at have to guider på Inka-stien er, at på hårde dele af stien, som i dag, vil en guide blive forrest i gruppen, og en vil blive bagerst i gruppen. Det betød, at der ikke var noget pres, hvis nogen skulle gå langsomt og holde mange pauser.

Da jeg nåede toppen af ​​Dead Woman’s Pass, begyndte regnen at aftage. Regnen havde gjort ruten ned ad den anden side utrolig glat. Dette er en af ​​de gange, hvor vandrestaven var en absolut redningsmand, og jeg var taknemmelig for den ekstra støtte, de gav, mens jeg klatrede mig vej over de glatte kampesten og trin.

Selvfølgelig var vores fabelagtige portører og kokke løbet videre, op ad den stejle stigning af Dead Woman’s Pass og ned ad den forræderiske anden side, havde slået lejr og lavet mad; alt da vi ankom. Alle i vores gruppe var konstant i ærefrygt over disse fyres udholdenhed og styrke.

Udsigt over dalen naer Machu Picchu

Dag 5 – Inkastien – Skyskov og ruiner

Efter et velfortjent hvil fra gårsdagens hårde vandretur, var jeg glad for at høre, at i dag ville blive lidt blidere….lidt, dog dækkede dagens sektion af Inca Trail to pas. Den første er Runquraqay på 3.950 m.

Vi stod op, pakkede og tog afsted (og det lykkedes selvfølgelig vores superhelteportører at pakke lejren og overhale os). Til sidst nåede vi toppen, da vores guide stoppede på toppen og pegede på et overskyet sted i horisonten. På en klar dag burde vi have været i stand til at se et sneklædt bjerg kaldet Cordillera Vilcabamba. Desværre var der for meget sky til overhovedet at få et glimt. 

Sporet begyndte derefter at stige ned og gik ned i Cloud Forest, inden det steg op igen. Jeg krydsede fingre i håbet om at se en af ​​de sky brillebjørne (i Storbritannien var Paddington Bears eventyr en stor ting i min barndom. Den søde karakter, Paddington Bear var en brillebjørn, og ifølge bøgerne , han kom fra det  dybeste mørkeste Peru! ).

Terrænet begynder at stige igen, den højeste del af dette pas er 3.700m. På denne del af Inka-stien fik vi gået blandt ruinerne af en gammel inka-bosættelse. Til sidst nåede vi ruinerne af Phuyupatamarca, som oversættes til “byen over skyerne.” Et ganske passende navn, da vi er på 3.650 m! Selvfølgelig havde vi lidt tid her til enten at sidde, slappe af og beundre udsigten eller udforske ruinerne.

Stien ser ned på Urubamba-dalen, som giver et fantastisk panoramabillede. Efter vores pause ved ruinerne fortsatte vi vores nedadstrækning, inden vi gik videre til aftenens lejr ved Wiñay Wayna-ruinerne på meget mere behagelige 2.650 meter.

Dag 6 – Inkastien – Solporten til Machu Picchu

Så hvis du troede, at de foregående dage havde en ubehagelig tidlig start, så vil du hade i dag. Den sidste dag på vandreturen starter, før solen overhovedet er oppe. Vi blev vækket kl. 3.30 med en varm kop coca-te for at prøve at lokke os ud af vores varme senge.

Årsagen til den overjordiske vågningstid var, at vi ville være ved Solporten for at se solen stå op og kaste de første lysstråler over den antikke by Machu Picchu. Efter at have pakket sammen og taget afsted med fakkellys og slingret langs stien i mørket (bemærk: tag en anstændig lommelygte!) nåede vi til sidst Solporten.

Lige så romantisk som ideen lød om at se solopgangen over Machu Picchu, havde vi skyer den morgen. Den lovede ‘Solport’ var bestemt mere en ‘skyport’ på denne dag. Vi havde det sjovt med at tage billeder og pegede på, hvor porten skulle have været, før vi tog afsted igen.

Vores gruppe nåede ned til Machu Picchu, da skyerne begyndte at bryde. Selvom jeg havde set utallige billeder af den tabte by, var der intet, der forberedte mig på, hvor fantastisk den var i det virkelige liv. Det er lige så imponerende som guidebøgerne angiver og mere! Jeg blev også glædeligt overrasket over, at den er meget større i det virkelige liv, end noget billede viser (i modsætning til portrættet af Mona Lisa i Paris, som er skuffende lille).

Heldigvis var skyerne lige begyndt at bryde, da vi ankom, og så kom den undvigende sol frem for at vise Machu Picchu i al sin herlighed.

Skyerne var lige begyndt at bryde da vi ankom....

Når du ankommer til Machu Picchu, bliver du ført ned til billetporten for at tjekke ind og møde din officielle guide til stedet. Vores tur varede et par timer, før vi fik fri tid til at udforske ruinerne alene. Det fantastiske ved at være på stedet så tidligt var, at vi havde stedet næsten for os selv. Som morgenen gik, syntes folkemængderne at formere sig.

Mens du udforsker stedet, skal du sørge for at gå ud til Inkabroen. Denne lille, beskedne bro ser ud, som om den lige er blevet balanceret på klippen. Dette plejede at være en af ​​ruterne ind til byen. Du kan ikke gå på tværs af det, og selvom jeg kunne, er jeg ikke sikker på, at jeg ville tage mine chancer på dette tynde stykke træ, der hviler over den rene dråbe i dalen nedenunder.

Efter at have læst så meget Machu Picchu som muligt, mødtes vores gruppe igen for at tage turistbussen ned til byen Aguas Calientes. Byen er et travlt sted af aktivitet, og selv om det var lidt på den lurvede side, var det bestemt en summen over det. Det er berømt for sit varme vand, deraf navnet.

Du vil have lidt tid i byen, men efter den sindssygt tidlige start var de fleste af vores gruppe glade for at slappe af, indtil vores tog ankom. Toget har en meget retro-følelse over sig, da det triller af sted gennem den hellige dal på ruten tilbage til Ollantaytambo. Toget har vinduer i loftet, så du virkelig får en panoramaudsigt over landskabet.

Vi ankom tilbage til Ollantaytambo, hvor vi samlede den bagage, vi havde efterladt der, inden vi tog tilbage til Cusco i minivanen.

Dag 7 – Cusco

Dette var vores sidste dag, hvor vi sagde farvel til vores guider og vores tætsiddende enhed. Jeg valgte at blive endnu en dag i Cusco, opstemt, men alligevel udmattet og reflekteret over den enestående Inca Trail-oplevelse, jeg lige havde haft.
.
Så er det det værd at vandre på Inca Trail? 100% ja. Hele oplevelsen oversteg mine forventninger, jeg er så glad for, at jeg valgte G Adventures Inca Trail. Jeg kan helhjertet sige, at dette var den bedste Inca Trail-tur, jeg kunne have håbet på.

Der er ikke noget, jeg ville ændre. Ok, så måske vejret, men bortset fra det, ville jeg gøre hele oplevelsen, præcis det samme, hvis jeg nogensinde får muligheden. 

NYTTIGE TIPS TIL MACHU PICCHU INCA TRAIL TREK

G Adventures Inca Trail Pakkeliste

Dette er blot et blik på vigtige ting at overveje, når du pakker til Inca Trail. En ting at være opmærksom på er at holde din pakning på et minimum, fordi du vil bære den i hele 4 dage. Dette er en hurtig liste over væsentlige ting, som jeg 100 % anbefaler, at du tager med dig.

 • Vandredagstaske  – Invester i en behagelig vandretaske af god kvalitet. Gå efter en med taljerem til at tage vægten af ​​dine skuldre og ideelt set en med løkker til at fastgøre dine gåstave. Det er også nyttigt at have en med indbygget regnslag.
 • Gåstave  – Selvom dit ego måske stopper dig fra at ville bruge disse, så råder jeg dig 100% til at børste egoet til side, og bruge de pokkers gåstave. Jeg har et langvarigt problem med mit knæ – det går af led på tilfældige tidspunkter, men det er fint, hvis jeg klarer det ordentligt. Jeg ved, at jeg virkelig ville have kæmpet uden mine vandrestave. Der er mange trapper og forhøjninger at gå op og ned, og selv for folk uden knæproblemer, tager Inca Trail det ud på dine led. Jeg bruger en ret teknisk gangstav på grund af mit knæproblem. Jeg bruger en letvægts aluminiumsstang med korkhåndtag og fjederophæng. Der findes dog flere basismodeller. 
 • Vandrestøvler  – Det vigtigste at overveje i vandrestøvler til Inca Trail, er, at de er komfortable. Sørg for, at du har brudt dem ind, FØR du tager Inca Trail. Det er også værd at sikre sig, at de er vandtætte og har en anstændig slidbane på. 
 • Regn- og vindtæt jakke – Vejret kan være omskifteligt i bjergene, og mit varige minde om Dead Woman’s Pass-delen af ​​stien var, at det var vådt og blæsende. Sørg for at pakke en vand- og en vindtæt jakke til dette. Det er også værd at have en plastikponcho til at lægge ovenpå både dig og din taske for at holde vandet ude.
 • Flannel, plastikposer og øko-toiletpapir  – disse er alle forbundet med at holde rent på Inkastien. Der er ingen rigtige badeværelser langs den. Du får et bassin med varmt vand til at vaske i på lejrene, brug en flannel, så du kan få en helkropsvask inde i dit telt. Til toilettet var min præference at bruge buskene og øko-toiletpapir. Hvis du har nogle hygiejneprodukter, så læg dem i en lille plastikpose og kasser dem på lejren.
 • Power Bank  – Der er ingen stikkontakter på Inca Trail. Så hvis du har elektronik, der skal oplades, så tag en powerbank med høj kapacitet .
 • Head Torch  – Du får brug for dette gennem hele Inca Trail, og især på dag 4, hvor du skal vandre i mørket for at komme til Sun Gate. Det er bedst at gå efter en kraftig hovedlygte, for at oplyse stien klart, og så du stadig har hænderne fri til at bruge dine vandrestave.
 • Penge for tips – Selvom du ikke vil være i stand til at købe meget, mens du er på Inca Trail, er det en god idé at have nogle penge til at give drikkepenge til portørerne og kokkene. Holdet gør et fremragende stykke arbejde i løbet af de 4 dage af Inca Trail, og fortjener bestemt at blive tippet for det. G adventures anbefaler omkring 50 US Dollars for dette.
 • Snacks til Inca Trail  – Selvom maden er i topklasse på Inca Trail, er det en, du måske ønsker at fylde op med snacks til at nappe mellem måltiderne. Ting, der altid rejser godt og er gode for energi, er tørret frugt og nødder, og for et øjeblikkeligt sukkerhit så slik eller kiks. 

 

Dette er kun en kort liste over de væsentlige ting, som du kan overse. 

Walking Poles Et must have for Inka Trail

Bedste tidspunkt at vandre på Inca Trail

Peru har to sæsoner; tør sæson (april – november) og våd sæson (december – marts). Du kan vandre The Inca Trail hele året rundt, undtagen februar. Hvert år lukker Inca Trail i en måned for væsentligt vedligeholdelsesarbejde, så det er værd at have dette i tankerne, før du planlægger din rejse til Peru. Ruinerne af selve Machu Picchu er åbne hele året rundt, og der er alternative vandreruter, såsom Lares Trek, hvis den officielle Inca Trail er lukket.
Det bedste tidspunkt at vandre på Inca Trail er enten maj eller oktober, det er fordi det er lidt varmere og tørrere end juni, juli og august, som er spidsbelastningstiden for turister (som også falder sammen med sommerferier på den nordlige halvkugle).Temperaturen på Inca Trail og Machu Picchu kan variere. På visse tidspunkter af året kan nattemperaturerne falde til frysepunktet. I august er dagtemperaturerne omkring 20°C/68°F og falder til 12°C/54°F om natten (og endnu koldere). I december er temperaturerne omkring 26˚C/79˚F om dagen og cirka 16˚C/61˚F om natten.Vejret på Inca Trail kan, som jeg oplevede, variere meget. Jeg tog turen i januar, som var lige midt i regntiden, men havde en blanding af strålende solrige dage efterfulgt af vind og regn den næste. Ideelt set vil du højst sandsynligt gerne besøge, når vejret på Inca Trail er tørrere, så sigt fra april og frem.

Inca Trail sværhedsgrad

Hvis du er en smule bekymret for sværhedsgraden af ​​Inca Trail-vandreturen, så vil du blive glad for at høre, at det kun er klassificeret som en vandretur på moderat niveau, så teknisk set kan de fleste gøre det. Dele af det er dog krævende. Det, der gør det svært, er, at ruten på 43 km (26 mi) er i stor højde med flere stejle stigninger.Så længe du har et godt konditionsniveau, vil du have det fint. Hvis du har problemer med dine knæ, så sørg for at tage et par vandrestave, nogle af de nedadgående sektioner er meget hårde for dine led.Du kan forberede dig til dit Inca Trail-eventyr ved at tage på lokale dagsvandringer i dit hjemland, eller hvis du ikke er i nærheden af ​​nogen steder med stejle stigninger, så tilmeld dig et fitnesscenter, der har løbebånd, og sæt dem i hældningstilstand.Det fantastiske, og hvad jeg nævnte tidligere i min Inca Trail anmeldelse, er, at G Adventures giver to guider. Den ene vil lede forfra i gruppen, og den anden guide bliver bagerst i gruppen og går i takt med den langsomste person. Der var ikke noget pres på noget tidspunkt for at skulle følge med de hurtigste personer i gruppen.
Ruinerne af Machu Picchu

Inca Trail Højdesyge

Højdesyge er en meget reel ting, selvom den påvirker alle lidt forskelligt. Ideelt set ønsker du at tilbringe et par dage i Cusco, før du starter på nogen af ​​Inca Trail-vandreture, så din krop kan akklimatisere sig.

Jeg var i Titicaca-søen (3.810 meter over havets overflade) og Cusco (3.249 meter over havets overflade) i omkring en uge, før jeg kørte Inka-stien, så min krop var vant til den tyndere luft. I starten havde jeg mild hovedpine, prikkende fingre og fødder og var lidt forpustet. Jeg tog det bare roligt, slappede af og følelsen gik over i løbet af et par dage.

Som en generalisering, for at mærke virkningerne af højdesyge, skal du være over 2.500 meter. Den højeste del af Inca Trail er en sektion kaldet ‘Dead Woman’s Pass’, som er omkring 4.215 meter over havets overflade. Ruinerne af Machu Picchu ligger 2.430 meter over havets overflade.

Rejseforsikring for Inca Trail

På grund af karakteren af ​​Inca Trail-vandringen til Machu Picchu, skal du sørge for, at du har en passende rejseforsikring . Ved vores briefing før afgang tjekkede vores guider vores forsikringsdokumenter for at se, om vi var dækket.

Inca trail trekking kræver specifik forsikring, så du skal tjekke, at din police dækker dig til vandreture i høj højde. De fleste generelle rejseforsikringer dækker ikke dette som standard. Selvom du sandsynligvis ikke finder en specifik Inca Trail-forsikring, vil du i hvert fald kunne få en police, der dækker dig til en højde på mere end 5.000 meter.

En stor virksomhed, der vil give dig Inca Trail rejseforsikring er SafetyWing. De har specialiseret sig i eventyrrejser og vil skræddersy en politik, der dækker dig til vandreturen.

Til Inca Trail skal du bruge en forsikring, der dækker dig til højdevandringer. Jeg anbefaler SafetyWing som du kan finde i bunden i artiklen.

Hvor mange penge skal jeg tage med på en G adventures Inca trail tour

Det er ingen overraskelse, at der ikke er pengeautomater langs Inca Trail, så tag en smule kontanter med for at købe noget undervejs. Du finder ingen butikker langs ruten, men du vil nogle gange støde på en af ​​de lokale, der sælger snacks og ting.

Du skal også bruge nogle penge, så du kan give besætningen drikkepenge, de gør et fremragende stykke arbejde i løbet af de 4 dage, og jeg følte, at de var værdige til et generøst tip. G Adventures giver et foreslået beløb på $50USD – dette bliver delt mellem hele besætningen.

Del Artiklen
Facebook
Twitter

Jeg har lavet dette site for at du kan følge med på mine rejser, og samtidigt kan jeg dele mine erfaringer med jer, mine fantastiske læsere :-)

Nyhedsbrev

Del Artiklen
Facebook
Twitter
error: Content is protected !!