black logo resized small

Valencia Rejse Guide

Jeg besøgte først Valencia, da jeg tog til den berømte La Tomatina- festival i det nærliggende Buñol. Valencia var lige den by, jeg skulle sove i før og efter festivalen; Jeg havde ingen planer om at bruge meget tid der.

Men efter at jeg vandrede i gaderne, slappede af på stranden, fyldte mit ansigt med paella på strandpromenaden, besøgte det futuristiske kunstmuseum og gik i dets historiske gader, indså jeg, at Valencia var vokset på mig. Det er en fed by.

Oprindeligt en romersk koloni og engang hovedstad i Spanien, Valencia er i øjeblikket Spaniens tredjestørste by. Det er fødestedet for paella og er angiveligt hjemsted for selve den hellige gral.

Med tre UNESCO-steder, et af de største markeder i Europa og det enorme City of Arts and Science-kompleks, er det et fantastisk sted at tilbringe et par dage – også selvom du ikke skal til La Tomatina!

Denne Valencia rejseguide kan hjælpe dig med at planlægge din tur til byen og få mest muligt ud af din tid her!

Top 5 ting at se og lave i Valencia

valencia 1.spain

1. Besøg Kunst & videnskabsbyen

Dette enorme kompleks er et kunstværk i sig selv. Dens futuristiske udseende og design gør det til et af de mest fotograferede steder i Valencia. Det er hjemsted for et IMAX-teater, planetarium, museum, operahus og meget mere. Entré til museet er 8 EUR. En kombinationsbillet til alt 38,60 EUR.

2. smid tomater på tomatina

Afholdt den sidste onsdag i august i nabolandet Buñol, La Tomatina er en episk tomatkamp, ​​der trækker op mod 20.000 mennesker til den lille by. Der bruges over 130 tons tomater. Det er den mest fantastiske festival, jeg nogensinde har været til!

3. vanddre casco historico

Dette er det historiske distrikt i Valencia, hvor du kan finde Plaza de la Virgen, Valencia-katedralen, og hvor du kan udforske de gamle snoede gader i Barrio del Carmen og dens typiske bygninger i spansk stil med deres store døre, balkoner og vinduer

4. en tur til albufera

En smuk ferskvandslagune flere miles uden for byen, denne nationalpark er fuld af naturskøn natur og vandrestier. Du kan tage en bybus dertil på under en time for kun 1,50 EUR og tage en bådtur rundt om søen for omkring 20 EUR.

5. kryds calatravas broen

Dette er designet af Valencias mest berømte søn, Santiago Calatrava, som også har designet City of Arts and Sciences, Hemisferic og Umbracle. Det er en meget moderne og ultra-cool-udseende bro, der er værd at se tæt på.

Andre ting at se og gøre i Valencia

Valencia free walking tour
1. Tag en gratis vandretur

Min foretrukne måde at lære en by at kende på er at tage på en gratis vandretur. De er en budgetvenlig måde at se de vigtigste seværdigheder og komme i kontakt med en lokal guide, som kan besvare alle dine spørgsmål. Gratis tur Valencia tilbyder en daglig tur, der varer et par timer og dækker alle de vigtigste seværdigheder. Bare sørg for at give din guide et tip til sidst!

2. Beundre Valencia-katedralen

I det 8. århundrede stod Balansiya-moskeen på stedet. Det var først i det 13. århundrede, at den nuværende katedral i gotisk stil blev bygget, hvilket tog næsten to århundreder at færdiggøre. I dag er katedralen hjemsted for en udsmykket hellig kalk, som af nogle anses for at være den faktiske hellige gral. Kalken dateres til det 1. århundrede og er blevet brugt af forskellige paver gennem århundreder. Det er 8 EUR at gå i katedralen og museet og yderligere 8 EUR at gå op i det ottekantede klokketårn (kendt som “Miguelete”).

3. Udforsk Central Market

Selvom dette sted oprindeligt startede som et friluftsmarked, besluttede byen at flytte det indendørs i det 19. århundrede. Embedsmænd var vært for flere arkitektkonkurrencer for at komme med et nyt design. Resultatet blev en helt ny modernistisk stil kendt som Valencian Art Nouveau, som lidt minder om en katedral med sine tagkupler og den store kuppel i midten. Hele bygningen er fyldt med jernsøjler, lyse keramiske fliser og delikat farvet glas. Det er et af de største markeder i Europa. Kom her for at se på folk, shoppe souvenirs og prøve tapas.

4. Besøg La Lonja

Dette tidligere silkemarked og råvarebørs fra det 15. århundrede blev bygget mellem 1482-1533. Det er beliggende i en senvalenciansk-gotisk bygning med skyhøje lofter og et stramt, borglignende udseende. Gå gennem hovedporten og ind i en kølig gårdhave fyldt med appelsintræer, og se Pavillonen til Havets Konsulat med dets rigt dekorerede lofter og en kunstfærdig stentrappe. Fundet i den gamle bydel, det er lige rundt om hjørnet fra det centrale marked. Det er 2 EUR at besøge.

5. Fejr Las Fallas

Denne festival i marts er en af ​​de største i Valencia. Det fejrer forårets ankomst, og lokalbefolkningen konstruerer enorme modelhoveder og skulpturer og brænder dem derefter ned i en dramatisk finale. Ifølge legenden følger denne “byg og brænd” den hedenske tradition, hvor folk ville samle deres uønskede ejendele på gaderne og derefter brænde det hele for at byde foråret velkommen. Las Fallas fortsætter i en hel måned. Vær forberedt på at fejre til de små timer om morgenen!

6. Cykle Jardí del Túria

Jardí del Túria er en lang strækning af park, der løber gennem en gammel udtørret flodleje (floden blev omdirigeret for at forhindre oversvømmelser i byen). Regeringen ønskede at bygge en vej i stedet for, men de lokale kæmpede for, at det grønne område blev lavet i stedet. Det er spækket med skulpturer, sportsbaner, parker og buskere. Lej en cykel, pak en picnic, og tilbring et par timer med at se seværdighederne.

7. Lounge på stranden

Selvom dette ikke er så meget en stranddestination som Costa Blanca længere mod syd, kan du stadig finde smukt sand ved strandene i Valencia. Malvarosa er det mest populære sted at hænge ud, men vær forberedt på høje priser, hvis du planlægger at spise her.

8. Spis paella

Valencia er fødestedet for paella (der er flere slags paella nu; denne version er kendt som valenciansk paella). Risretten har sit navn fra det valencianske ord for stegepande (med henvisning til panden paellaen er lavet i). Den originale Valencia-version er traditionelt lavet med kaniner, snegle og grønne bønner og har eksisteret siden 1800-tallet. Det er en stor del af kulturen, så sørg for at prøve nogle, mens du er her!

9. Beundre havnen

Havnen i Valencia er ofte fyldt med internationale sejlbåde med flag fra hele verden. Valencia har været vært for adskillige America’s Cup-konkurrencer, så byen har en stor bådtradition. Gå en tur rundt i havnen og nyd den maritime livsstil.

10. Udforsk Sagunto romerske bosættelse

Omkring 30 km fra Valencia ligger kystbyen Sagunto. Det var både en iberisk og romersk bosættelse og har stadig flere historiske steder at udforske, herunder et slot med udsigt over byen, et stærkt restaureret romersk teater og bymure, der dateres tilbage til den islamiske besættelse. Der er et historisk museum her samt et udstillingsrum på toppen af ​​slottet. Byen har også nogle gode kirker at beundre. Bussen til Sagunto tager cirka 30 minutter og koster 2 EUR.

11. Tjek Valencias tårne

Ud over katedralens Miguelete-tårn er der yderligere to tårne ​​at se i Valencia, som begge udgør nogle af de eneste rester af den antikke bymur (muren havde 12 tårne, men blev revet ned i 1865). Der er det gotiske Serrans-tårn eller Serrano-tårnet, som blev bygget i slutningen af ​​det 14. århundrede. Det er et af de bedst bevarede monumenter i Valencia. Det andet tårn er Quart Towers fra det 15. århundrede, som er blevet brugt til en række forskellige formål gennem årene, herunder et kvindefængsel og et militærfængsel.

12. Besøg Keramikmuseet

Palacio del Marqués de Dos Aguas, et af Spaniens bedste eksempler på barokarkitektur, er hjemsted for González Martí Nationalmuseum for Keramik. Her kan du finde en enorm samling af keramik, hvoraf nogle stammer fra det 18. århundrede. Museet har også nogle af Picassos værker. Entré er 3 EUR.

13. Gå en tur rundt i Museum of Fine Arts

Bygningen dette museum er i er et kunstværk i sig selv. Bygget mellem 1683 og 1744, var det oprindeligt et seminarium, og dets arkitekt var Juan Bautista Pérez Castiel (han tegnede også Valencia-katedralen). Museet har kunst af middelaldermalere og af malere fra den valencianske skole. Det har også værker kendte kunstnere, herunder Pintoricchio, Andrea del Sarto, Van Dyck, Murillo, Velázquez, El Greco og Goya. Udstillingerne omfatter tegninger, raderinger, skulpturer og arkæologiske genstande. Det er gratis at komme ind.

14. Besøg Caves of Sant Josep

Caves de Sant Josep er et system af naturlige underjordiske huler beliggende i den længste sejlbare underjordiske flod i Europa. LED-lys oplyser UNESCO-anerkendte malerier og graveringer på væggene, som du kan beundre, mens du sejler langs floden. Du kan også sejle i kajak gennem hulerne på en to-timers tur. Bådture koster 14 EUR og kajaksejlads er 40 EUR (bestil på forhånd). Grotterne ligger 45 minutters kørsel fra byen.

money saving tips budapest

Valencia rejseomkostninger

Vandrerhjemspriser – I højsæsonen koster en seng i en 4-6-sengs sovesal omkring 23 EUR. Gratis Wi-Fi er standard, og nogle få vandrerhjem i byen inkluderer gratis morgenmad. For et værelse med otte senge eller mere skal du forvente at betale omkring 18 EUR per nat. I lavsæsonen koster en seng på et kollegieværelse med otte senge eller flere fra 10 EUR per nat, mens mindre værelser koster 15 EUR.

Et grundlæggende privat hostelværelse for to starter ved 60 EUR per nat i højsæsonen. Priserne falder til 50 EUR i lavsæsonen.

Camping er tilgængelig lige uden for byen, med grunde fra 10-20 EUR per nat for en grundlæggende teltplads til én person uden strøm.

Budgethotelpriser – Hoteller starter omkring 40 EUR per nat, men 60-80 EUR er mere almindeligt. Mens nogle få lavprishoteller i byen tilbyder gratis morgenmad eller en pool, er de fleste ret grundlæggende, så forvent ikke noget for luksuriøst.

Airbnb er tilgængelig rundt omkring i byen, med private værelser fra 35 EUR per nat. Hvis du ønsker en hel bolig/lejlighed, skal du regne med at betale 100-120 EUR pr.

Mad – Spanien har en stærk madkultur, hvor måltider kan vare timer, og aftensmaden ofte først serveres efter kl. I Valencia er paella en af ​​de vigtigste kulinariske basisvarer på grund af sin oprindelse her. Andre favoritter inkluderer arròs negre (en paella med blæksprutte- og blæksprutteblæk), spegede pølser, gazpacho og all i pebre (en lokal gryderet lavet af hvidløg og peberfrugter).

Et afslappet måltid med traditionelt valenciansk køkken koster omkring 10 EUR. Hvis du ønsker et flerretters måltid og en drink, skal du forvente at betale 20-25 EUR.

Hvis du planlægger at spise på stranden, skal du forvente at betale omkring 8 EUR for en sandwich og 30 EUR for en skaldyrsmiddag. Øl og vin er cirka halv pris, hvis du køber det selv (i stedet for på en bar eller restaurant), med flasker vin koster omkring 4,50 EUR og øl koster så lidt som 1 EUR.

Billig fastfood (tænk McDonald’s) koster omkring 8 EUR for et kombineret måltid. Pizza koster omkring 8 EUR, mens kinesisk mad varierer fra 6-10 EUR for en hovedret.

Øl koster normalt omkring 3 EUR, mens en latte/cappuccino er under 2 EUR. Flaskevand under 1 UR.

Hvis du køber din egen mad, skal du regne med at bruge 35-45 EUR for en uges dagligvarer. Dette giver dig grundlæggende hæftevarer som ris, pasta, årstidens råvarer og noget kød.

Backpacking Valencia Foreslåede budgetter

Hvis du er på backpacking i Valencia, skal du forvente at bruge omkring 45 EUR pr. dag. Dette budget dækker et vandrerhjem, laver dine måltider, bruger offentlig transport, begrænser dit drikkeri og laver for det meste gratis aktiviteter som vandreture og hænge ud på stranden.

På et mellemklassebudget på omkring 130 EUR om dagen kan du bo på et privat Airbnb eller privat hostel, spise ude til de fleste måltider, tage en taxa af og til for at komme rundt, få et par drinks og lave flere betalte ture og aktiviteter som at se Kunst- og Videnskabsbyen og katedralen.

På et “luksus” budget på 240 EUR eller mere om dagen kan du bo på et hotel, spise ude hvor som helst du vil, drikke så meget du vil, tage flere taxaer eller leje en bil og tage så mange betalte ture og aktiviteter som du ønsker. Dette er dog kun stueetagen for luksus. Der er ingen grænser!

Valencia Rejseguide: Tips til at spare penge

Valencia er generelt ret overkommelig; dog kan mad, drikkevarer og ture virkelig stige, hvis du ikke holder øje med dine udgifter. Her er nogle tips til, hvordan du sparer penge i Valencia:

  • Tag på en gratis vandretur – Gratis tur Valencia tilbyder en række gratis vandreture, der kan introducere dig til byen og vise dig landskabet. Bare sørg for at give din guide et tip til sidst!
  • Budget ekstra for mad – Valencia har en masse skønne fiskerestauranter (det er det, byen er berømt for). Sprøjt ud en gang imellem og få et godt måltid mad nede ved stranden.
  • Lav flere måltider – Når du ikke vælter ud med at spise ude, så hold dig til at købe dine egne dagligvarer og tilberede dine måltider. Det er ikke fancy, men det er meget billigere og vil hjælpe dig med at spare penge til de pænere måltider.
  • Besøg Mercado Central – Dette er det vigtigste frugt- og grøntmarked i Valencia. Køb snacks, små måltider og dagligvarer her for at skære ned på dit madbudget og give dig en smagsprøve på det lokale liv.
  • Bo hos en lokal – Selvom vandrehjem er billige i byen, vil det sænke dine udgifter drastisk at bo hos en lokal. Det er også en fantastisk måde at forbinde med den lokale scene og få en bedre fornemmelse af byen og dens mennesker. Brug Couchsurfing til at finde en lokal vært, der kan vise dig rundt. Bare sørg for at sende dine anmodninger tidligt.
  • Få turistkortet – Hvis du planlægger at se en masse attraktioner og bruge en masse offentlig transport, så overvej at få Valencia Tourist Card. Det kommer i 1-, 2- og 3-dages muligheder for henholdsvis 15 EUR, 20 EUR og 25 EUR. Det giver rabatter over hele byen foruden gratis transport og gratis adgang til visse attraktioner.
  • Medbring en vandflaske – Postevandet her er sikkert at drikke, så medbring en genanvendelig vandflaske for at spare penge og reducere dit plastikforbrug. LifeStraw er mit foretrukne mærke, da deres flasker har indbyggede filtre for at sikre, at dit vand altid er rent og sikkert.

Hvor skal man bo i Valencia?

Der er flere fremragende hoteller i alle prisklasser Valencia. Lige fra billige hostels til vild overdådig luksus.Prøv at kikke nedenunder og se om der ikke er noget der passer dig.

Sådan kommer du rundt i Valencia

Valencia er en lille by, så gåture er den bedste måde at se alt på. Offentlig transport er dog billig og kan også bringe dig overalt, hvor du skal hen.

Offentlig transport – Busser koster 1,50 EUR pr. tur inden for byens grænser. Et 24-timers Valencia turistkort giver dig gratis transit og koster 15 EUR.

Valencias underjordiske metro er særligt nyttig i sommermånederne på grund af aircondition. En enkelt tur koster 1,50 EUR, og metroen når også lufthavnen (en enkeltbillet koster 4,90 EUR).

At komme til og fra lufthavnen er ligetil, med en-vejs bybusbilletter koster 1,50 EUR.

Cykel – Cykler kan lejes i byen, enten per time eller per dag, med priser, der varierer afhængigt af sæsonen. Forvent at betale omkring 10-15 EUR pr. dag.

Taxaer – Taxaer starter ved 4 EUR, med den normale takst 1 EUR pr. ekstra kilometer. Spring dem over, hvis du kan, da priserne stiger hurtigt!

Ridesharing – Der er ingen Uber i Valencia, men der er en app kaldet Cabify, der fungerer på samme måde. Men ligesom taxaer stiger priserne hurtigt. Spring over rideshares, hvis du kan.

Biludlejning – Biludlejning kan findes for så lidt som 15 EUR per dag for en flerdages leje, men du behøver ikke en bil for at komme rundt i byen. Medmindre du vil udforske den omkringliggende region, skal du springe billejen over.

Hvornår skal man tage til Valencia?

å grund af Valencias tempererede klima (det ser mere end 300 soldage om året), strækker strandsæsonen sig fra juli til oktober. I løbet af denne tid kan det blive overfyldt. Forvent daglige temperaturer over 31°C (88°F) om sommeren.

Personligt tror jeg, at det bedste tidspunkt at besøge er i det sene forår eller det tidlige efterår, når folkemængderne ikke har toppet, men vejret er stadig varmt nok til at svømme, men ikke for varmt til at udforske til fods.

Om vinteren (december-februar) er vejret stadig behageligt og når op på 18°C ​​(65°F). Mens folkemængderne forsvinder i løbet af denne tid, har nogle museer forkortet timer.

Husk under Las Fallas de San José-festivalen i marts, at overnatningsmuligheder hurtigt opstår, så giv masser af tid til planlægning (priserne stiger også).

Sådan forbliver du sikker i Valencia

Valencia er et sikkert sted at besøge. Voldelig kriminalitet er sjælden, men ligesom andre spanske byer er lommetyveri almindeligt (især i de store turistområder). Hold dine værdigenstande sikkert og ude af syne til enhver tid.

Når du er på en café eller restaurant, skal du ikke efterlade værdigenstande på bordet uden opsyn. De kan hurtigt forsvinde.

Turistsvindel er også udbredt, så hold øje med grupper af børn, der forsøger at distrahere dig, da de sandsynligvis forsøger at tage dine penge. Vær også på vagt over for folk, der forsøger at bære din bagage. De kan forsøge at opkræve et stort gebyr fra dig.

Hvis du er bekymret for svindel, så læs om disse almindelige rejsesvindel for at undgå at forberede dig.

Langt størstedelen af kriminelle i Valencia (og resten af Spanien) er Afrikanere og fra Marokko.

Når du er ude i baren, skal du altid holde øje med din drink. Undgå at gå alene hjem om natten, hvis du er beruset.

Hvis du oplever en nødsituation, skal du ringe 112 for at få hjælp.

Husk, at hvis du ikke gør det derhjemme, så gør det ikke i Valencia!

Det vigtigste råd jeg kan give er at købe en god rejseforsikring. Rejseforsikringen beskytter dig mod sygdom, skader, tyveri og aflysninger. Det er omfattende beskyttelse, hvis noget går galt. 

Del Artiklen
Facebook
Twitter

Jeg har lavet dette site for at du kan følge med på mine rejser, og samtidigt kan jeg dele mine erfaringer med jer, mine fantastiske læsere :-)

Nyhedsbrev

Del Artiklen
Facebook
Twitter
error: Content is protected !!