black logo resized small

Ungarns Blue Trail Vandresti byder på fantastiske eventyr

Den mest kendte vandresti i landet forbinder de naturlige og historiske skatte i det nordlige Ungarn, herunder de større bjerge, Balatonsøen og hovedstaden. The Hungarian Blue Trail giver en særlig oplevelse i hver sæson og byder på uovertruffen variation til eventyrlystne vandrere.

Vælg et spor

Fra 1950’erne blev vandrerinitiativer med fokus på badgeindsamling iværksat langs stien, der krydsede landet, hvorigennem en tradition glemt på grund af krigen blev genoplivet. 

Den uovertrufne popularitet af den ungarske blå vej skyldes imidlertid det pædagogiske tv-program instrueret af Pál Rockenbauer med titlen Et og en halv million skridt i Ungarn (Másfélmillió lépés Magyarországon).

Sporet kan gennemføres på enhver sæson og også opdeles i sektioner. Hele ruten er rig på både naturlige og historiske attraktioner. 

På grund af den store mængde oplevelser, stien har at byde på, er det værd at bruge mere tid på en bestemt strækning.

Hvad tallene siger

Populariteten af ​​Europas første langdistance vandresti tiltrækker også udlændinge. 

Stien krydser de nordlige dele af landet, og har en samlet længde på 1.171 kilometer, fordelt på 27 strækninger. 

Vandrere skal tage i betragtning, at de tilsammen vil møde 31.000 højdemeter undervejs. Den samlede distance kan gennemføres med 332 timers vandring. Dette kan virke som en kæmpe udfordring at erobre i starten, men indtil videre har mere end 7.000 vandrere gennemført den nationale blå sti. 

De mest populære sektioner (13 og 14) er dem, der er tættest på hovedstaden, men resten vil også give garanteret glæde og tilfredshed.

Maleriske landsbyer og vinmarker

Den smukkeste del af den ungarske blå vej er måske placeret i Balaton-højlandet. 

Stien, der forbinder Badacsonytördemic og Nagyvázsony, er 45 kilometer lang. Undervejs bliver vandrere mødt af storslåede landskaber. 

Sektion 6 af nationalstien følger kæden af ​​panoramaet omkring den nordlige bred af Balatonsøen. 

Fra Badacsony er udsigten over søens turkise vand et syn at se, og det samme er panoramaet fra udsigtstårnene på plateauet. Når du vandrer langs druerne, vil du støde på Csobánc-bakken og borgruinerne. 

Udsigten kompenserer bestemt for den trættende sti, der fører til den. Sektionen fortsætter derefter mod Stenhavet, ruinerne af Veléte-paladset og Kinizsi-slottet i Nagyvázsony, før den passerer gennem de charmerende landsbyer i Káli-bassinet.

Glemte slotte

Historien om en af ​​de mest kendte vandrestier i Ungarn går tilbage til 1930.

Det var her, ideen om at skabe samlet turistskiltning blev født. Retningen og stiens to endepunkter, Hollóháza og Írott-kő, blev også angivet. 

Kun få mennesker er klar over, at vandrestien, der krydser de nordlige dele af Ungarn, ifølge den oprindelige plan ville have været rød, men i betragtning af den tidligere skiltning af stien blev det i sidste ende besluttet, at den skulle være blå. 

Etableringen af ​​nationalstien skabte en turiststi, der dækker størstedelen af ​​landets naturlige og historiske værdier. Arbejderne blev ofte hæmmet af, at der på grund af berøring af private og jagtzoner skulle indgås aftaler og ændres på visse tilslutningspunkter. 

Den ungarske blå vej blev endelig indviet i 1938 – på 900-året for Saint Stephens død – med lanceringen af ​​en jubilæumsvandring. Begivenheden fik berømmelse som Saint Stephen Wandering. 

Det år blev 16 vandrere belønnet med den guldbelagte erindringsmedalje, der anerkender deres 18-dages vandrepræstation.

 

Glemte slotte gemt i de omkringliggende skove

Sektion 10 af den nationale vandresti fører dig til Vértes’ grønne skov. 

Stien, der forbinder Bodajk og Szárliget, er 56 kilometer lang. Området tiltrækker besøgende med rig og mangfoldig flora og fauna, middelalderborge og historiske, skjulte bebyggelser. 

Dette afsnit er let at gennemføre, da stien ikke er så ujævnt terræn, som det kan se ud ved første øjekast. Den krydser de store skove i landskabsbeskyttelsesregionen, som er hjemsted for adskillige borgruiner, herunder slottene Csókakő, Gesztesi og Vitány. 

Der er kun få udsigtstårne ​​langs denne del af vandrestien, men vandrere bliver til gengæld mødt af store bøgeskove, stejle dale og skovens endeløse stilhed. 

Strækningen krydser også Vérteskozma, en af ​​de smukkeste affolkede landsbyer i Ungarn. Bebyggelsen er som et frilands etnografisk museum.

Blue Trail haefte

Blue Trail hæfte

Hvis du beslutter dig for at begynde at færdiggøre Blue Trail, anbefales det, at du anskaffer den ungarske Blue Trail Roadmap og Checkpoint Booklet, så du kan samle alle frimærkerne for en bestemt sektion. 

Under sporet kan du samle stempler fra 152 udpegede kontrolpunkter for at validere de afsluttede sektioner. 

Hæftet har ingen udløbsdato, og der er ikke fastsat deadline for færdiggørelsen af ​​hele sporet. 

Udover at samle frimærker, får du også livslange minder og venskaber.

Del Artiklen
Facebook
Twitter

Jeg har lavet dette site for at du kan følge med på mine rejser, og samtidigt kan jeg dele mine erfaringer med jer, mine fantastiske læsere :-)

Nyhedsbrev

Del Artiklen
Facebook
Twitter
error: Content is protected !!