black logo resized small

Udforsk Phuket Town: den thailandske ferieøs kulturelle hovedstad

Takket være dets strategiske beliggenhed i det sydlige  Thailand og rige naturlige overflod er  Phukets baggrundshistorie fascinerende, mangefacetteret. Europæere (hollændere, portugisere, franskmænd og briter) begyndte at lande på Andamankystens største ø fra det 16. århundrede , men den største gruppe af internationale ankomster var kineserne, som strømmede hertil for at satse deres formuer på tin fra det 19. århundrede . -mineboom.

Disse arbejdere giftede sig ind i Phukets siamesiske samfund, og den lokale Baba (Peranakan) kultur blev født. Denne karakteristiske kulturarv er synlig over hele Phuket by , fra dens arkitektur til dens køkken. Slip badehåndklædet: Phuket Town suser dig tilbage til øens rødder.

Udforsk Phukets mangfoldige historie

Meget mere end en dagstur

Masser af rejsende flyver gennem Phuket Town på et halvdagsbesøg, men bliv et par nætter, og du vil komme til at prøve det travle natteliv (det er her, Phuketianere og lokale expats fester), grave ind i dens lækkert varierede kulinariske verden (thailandsk) -stil dim sum til morgenmad?), udforsk dens pulserende kunstscene (gadekunst på hvert andet hjørne), sus et stadigt voksende antal fremragende håndværkercaféer og eksperimenterende cocktailbarer frem, og slumre i århundredgamle hôrng tăa·ou ( butikshuse) omdannet til boutique-gæstehuse.

huket Thaihua museet i Phuket Town

Sino-portugisisk arkitektur

Phuket Towns Baba-indbyggere tjente deres rigdomme i tin-minedrift og vendte derefter deres opmærksomhed mod at bygge majestætiske, europæisk- og kinesisk-inspirerede palæer med luftige terrasser, kunstfærdige træudskårne døre og centrale gårdhaver med klinkegulv. Andre opretter slanke butikshuse i flere niveauer med lamelvinduer, øvre terrasser og elegant buede verandaer i stueetagen. I løbet af det sidste årti er mange af disse bygninger blevet farverigt restaureret, nogle som caféer, restauranter, butikker og gæstehuse. Et lysende eksempel er Chinpracha House fra 1903 ved Th Krabi, som stadig boede i af seks generationers efterkommere af dets oprindelige ejer.

En gør-det-selv-vandretur i Phuket Towns kinesisk-portugisiske højdepunkter kunne begynde ved den mango-gule Standard Chartered Bank , før den slingrer sig langs livligt ommalede Th Thalang og Soi Romanee , hvis butikshuse skinner med pastel-lyserøde vægge og stukede søjler under svajende kinesiske papirlanterner. Tjek det smukt renoverede Phra Pitak Chinpracha Mansion (nu den berømte Blue Elephant Thai-restaurant) og dyk ned i lokalhistorien på Phuket Thaihua Museum på Th Krabi.

huket Towns Jui Tui helligdom

kinesiske helligdomme

Phukets kulturelle hovedstad er ikke kun tinminedrift. Overstrøet mellem de kinesisk-portugisiske butiksfacader er en række fredfyldte kinesiske templer, der stadig er meget i brug. En af de mest fortryllende er den omhyggeligt udskårne, restaurerede Shrine of the Serene Light fra 1889 , en taoistisk helligdom med indviklede vægraderinger ud for Th Phang-Nga.

Besøg i slutningen af ​​september eller oktober, og du vil se disse afdæmpede tilbedelsesrum bryde i gang til Phukets berømte vanvittige vegetariske festival . Forvent tordnende fyrværkeri, livlige gadeparader, masser af vegetarisk mad og spyd- og knivgennemborede tilbedere. Denne vigtige lokale fejring påkalder taoismens ni kejserguder gennem selvlemlæstende medier (for det meste mænd). Jui Tui-helligdommen og Bang Niew-helligdommen er vigtige steder for festivalaktiviteter.

orvent friske og opfindsomme retter pa Suay

Fantastisk mad

Phuket Towns multikulturelle makeup betyder, at dets køkken er lige så forskelligartet, som det fejres. Fra superfriske fisk og skaldyr til nogle af de bedste karryretter uden for det indiske subkontinent, Phuket Towns kulinariske kreationer, både traditionelle og opfindsomme, vil lige så sandsynligt blive disket op på butikshusverandaer som i palæer fra det tidlige 20. århundrede. Her blandes kinesiske og malaysiske smage med sydthailandsk madlavning, hvilket producerer en lækkert varieret lokal mikroverden af ​​Peranakan-køkken, med karakteristiske specialiteter, der kun ses i denne del af Thailand.

På Th Thalang er Kopitiam by Wilai et fantastisk sted at nyde nogle sjælfulde sydlige favoritter; prøv mee sua (sauted nudler med æg, havaborre, rejer og blæksprutte). Et par døre mod øst byder den langvarige Abdul’s Roti Shop ud med kogepladefriske roti med sød banan eller velsmagende massaman-karry, mens Mee Ton Poe på Clock Tower Circle er stedet at tage hen til hokkien-nudler. Hos Cookie House kan du hente æsker med Phukets signaturkager lavet af friskpulveriseret mandelmasse, æggeblommer og smør.

Et veletableret, antik-pakket kinesisk-portugisisk rækkehus Raya tiltrækker en loyal tilhængerskare for sine prisvenlige Phuket-specialiteter , såsom mŏo hong (peber-og-hvidløg-braiseret svinekød), mèe gaang pôo (krabbe-kød karry med nudler ) og pàk miang (krypteret grønkålslignende blade). Lige rundt om hjørnet laver søsterrestauranten  One Chun en tilsvarende lokkende phuketiansk menu. For Phuket-favoritter i stilfulde omgivelser, tag til Tantitium eller Tu Kab Khao , som begge bor i restaurerede kinesisk-portugisiske bygninger.

I gourmet-enden af ​​Phuket Towns spiseområde overrasker Suay med kokken Noi Tammasaks fantastiske fusionspris  lammekoteletter fra citrongræs, braiseret oksekindmassaman-karry, Shanghai-nudler med sød basilikum og klæbrig mangoris med sort-sesam-is.

Bookhemian er en af ​​et voksende antal hippe cafeer i Phuket Town

Lavet kaffe og cocktails

Phuket Towns kaffe- og cocktailscener er eksploderet i de sidste par år, med thailandske bønner og lokale urter, der giver næring til menuerne, og ambitiøse phuketianske baristaer og mixologer tager ansvaret.

Der er masser af urban-chic steder at få dit koffein fix med stil, uanset om det er en Aeropress latte, en nitro kold bryg eller en enkelt-oprindelses espresso. Med synlige murstensindretninger, vægmonterede cykler og en roman, der fungerer som dørhåndtag, er Th Thalangs cafe-galleri Bo(ok)hemian det perfekte eksempel på Phuket Towns kreative sus. Naboen DouBrew , med udsigt over Soi Romanee, lokker koffeinfantasterne for sin opfindsomme kaffe og smukke omgivelser i lobbyen i et renoveret kinesisk-portugisisk hjem. På Th Dibuk er den prisvindende Shelter Coffee et populært, men afslappet tilholdssted for kunstfærdige brunchy-bidder og fremadstormende kaffe, med en sød baghave.

Fra bønner til spiritus er den gamle bys håndværkscocktailtilbud også kommet frem i øens søgelys. Moody Dibuk House , der ligger inde i en historisk bygning, er stjernen i showet, med meget eksperimentelle flydende kreationer, der involverer house-blandede gins. Du finder mere udformede cocktailfornemmelser på Tantitium og Club No 43 , begge få minutters gang væk.

Casa Blanca er blot et af en handfuld historiske boutiquehoteller i Phuket by

Boutique sover

Phuket Town har fremragende værdifulde logi, hvoraf mange er gemt i renoverede århundrede gamle bygninger, der oser af historisk charme. Der er masser af billige sovepladser i karakterfulde, moderne vandrerhjem, såsom på Ai Phuket Hostel .

Hvis du er på et flashpacker-budget, så tag et af fire kunstfærdige, polerede betonværelser på det boutique-chic The RomManee , som optræder bag en lys turkis facade på Soi Romanee over DouBrew kaffebar. Et udsøgt valg i den øvre mellemklasse er hvid-på-hvidt boutique-hotel Casa Blanca Boutique Hotel , komplet med privat pool, spansk-inspirerede blomster og kinesisk-portugisisk historie.

Boutique sover

Kunst og mode

Mange af Phuket Towns historiske butikshuse huser en eklektisk flok butikker og lokale kunstnerejede ateliergallerier. Klem forbi forældede stenbuddhaer for at finde thai-vintage-inspireret damecouture i Ranida , eller gennemse regnbuer af stoffer hos Ban Boran Textiles . Med kalejdoskopiske lærreder, metalliske møbler og blødt blomstrende baggrundsbas er gadekunst-inspirerede Drawing Room nemt Phuket Towns mest originale galleri.

En mobil bar serverer spillere pa Phuket Towns weekendmarked

Markedsmani

Der er intet som at kaste sig ud i dybet af et lokalt marked for at finde Phukets puls.

Phuket Towns propfyldte  weekendmarked , 3 km sydvest for byen, minder om Bangkoks legendariske Chatuchak weekendmarked (men ikke så massivt). Søndag eftermiddag udspiller der sig en aftenshopaganza ved Th Thalang’s Walking St (fra kl. 16).

Del Artiklen
Facebook
Twitter

Jeg har lavet dette site for at du kan følge med på mine rejser, og samtidigt kan jeg dele mine erfaringer med jer, mine fantastiske læsere :-)

Nyhedsbrev

Del Artiklen
Facebook
Twitter
error: Content is protected !!