black logo resized small

Top arkæologiske steder i Grækenland, du skal se for at tro

Grækenland er et storslået land, hjemsted for uberørte strande og unikke landskaber, der vil holde fast i din hukommelse for evigt, hvilket gør din ferie i Grækenland til et uforglemmeligt øjeblik i dit liv. En ting, der gør landet helt unikt, er det fantastiske udvalg af arkæologiske steder, du kan besøge i hvert hjørne af landet.

Uanset hvor du er i Grækenland, vil der altid være et stykke historie, der venter på, at du kan opdage og udforske.

I denne artikel har vi inkluderet de bedste arkæologiske steder, du kan besøge i landet. Du kan enten besøge dem på egen hånd eller bestille en guidet tur for bedre indsigt og mere information. Du kan også få dig en guide til hvert websted for at udforske bedre.

Lad os se, hvor de mest spektakulære arkæologiske steder, du kan besøge i Grækenland, er.

Akropolis i Athen

Arkæologiske steder i Grækenland - Akropolis i Athen, Grækenland

Det mest berømte og mest besøgte arkæologiske sted i Grækenland er Akropolis i Athen. Normalt overfyldt hele året rundt, det er et must-besøg sted i Grækenland og kan ikke gå glip af din rejseplan, hvis du er på vej til øens hovedstad.

Også kendt som den hellige klippe, har det arkæologiske sted udsigt over hele Athen, da det er det højeste punkt i hovedstaden. Akropolis er den mest bemærkelsesværdige arv fra den klassiske periode og et af de mest fremtrædende antikke monumenter i Europa.

Arkæologiske steder i Grækenland - Parthenon på Akropolis, Athen, Grækenland

Bygningerne på stedet dateres tilbage til det 5. århundrede f.Kr. og er det mest imponerende levende minde om det antikke Athens tidligere pragt. Hovedbygningen er dens Parthenon-tempel, et arkitektonisk vidunder af alle tider. Andre bygninger at tjekke ind på stedet omfatter Athena Nike-templet og Erechtheion.

Tips til at besøge: Siden er normalt ekstremt overfyldt, men dette bør ikke forhindre dig i at besøge. Book dine billetter på forhånd, betal lidt mere for at springe køen over, eller besøg hver morgen eller lige før solnedgang for en mindre overfyldt oplevelse.

Husk, at de kugler, du går på, er ældgamle; de er blevet slidt af elementerne, så de er frygtelig glatte. Bær de rigtige sko, og tag en genopfyldelig flaske vand med, hvis du besøger i løbet af de varmeste timer på dagen.

Hvis du besøger Athen og planlægger at opdage Akropolis vidundere, så vælg et hotel i området. Gode ​​muligheder er Herodion Hotel og AthensWas.

 

Knossos-paladset på Kreta

Arkæologiske steder i Grækenland - Knossos Palace

Knossos er det næstmest besøgte arkæologiske område i Grækenland og en af ​​de vigtigste grunde til at besøge byen Heraklion på øen Kreta. Det er det bedst bevarede palads i den minoiske civilisation og hjemsted for legenden om kong Minos, labyrinten og Minotauren samt historien om Daedalus og Icarus.

Men minoerne var mere end blot en samling myter. De var et højt udviklet samfund med avancerede kommercielle ruter i Det Ægæiske Hav og endda etablerede kolonier. I paladset vil du blive overrasket over byplanlægningsfærdighederne i denne civilisation.Guide til hvor man kan bo på Kreta, Grækenland - Knossos Palace

Vælg at besøge tidligt på dagen eller sent på eftermiddagen for at nyde stedet med færre menneskemængder og mere behagelige temperaturer, da øen er svulmende fra april til oktober.

Når du besøger Heraklion, kan du bo på et hotel i centrum som Galaxy Iraklio Hotel.

Øen Delos – nær Mykonos Arkæologiske steder i Grækenland - Gamle amfiteater, øen Delos, Grækenland

Den hellige ø Delos er en af ​​de mest fascinerende arkæologiske steder, du kan vælge at besøge i Grækenland, og et besøg på stedet kan være en fremragende dagstur, hvis du tilbringer din ferie på øen Mykonos.

Delos er en lille holm få miles fra Mykonos og et UNESCO World Heritage Monument. Ifølge græsk mytologi var øen, hvor lysets gud, Apollo, og hans tvillingesøster Artemis blev født.

Arkæologiske steder i Grækenland - De romerske ruiner af Delos Grækenland -

Et helligt sted i oldtiden, de mest bemærkelsesværdige steder at opdage omfatter Agora, Apollontemplet og den berømte løveallé. Der er også et lille museum på øen med genstande fundet på stedet under udgravningerne.

Acrogiali Hotel, i området Platys Gialos og lige ved stranden, er et storslået sted at bo i Mykonos, hvis du rejser med hele familien.

Delphi helligdom

Arkæologiske steder i Grækenland - Sanctuary of Athena Pronaia, Delphi, Grækenland

Et andet fremragende arkæologisk sted at besøge i Grækenland er det storslåede sted Delphi, blandt de vigtigste og mest besøgte steder i Grækenland. Delphi var det antikke Grækenlands vigtigste orakel, der dateres tilbage til det 8. århundrede f.Kr.

Tidligere kom folk fra resten af ​​Middelhavsområdet til oraklet i Delphi for at søge råd fra præstinderne.

På det arkæologiske område kan du tjekke Apollontemplet, Athenernes skatkammer, teatret, stadionet og gymnastiksalen. Glem ikke at tjekke museet lige ved siden af ​​helligdommen.

Selvom et besøg i Delphi kan være en fantastisk dagstur fra Athen, foretrækker mange rejsende at tage det roligt og bruge lidt tid i Delphi-området. Nidimos Hotel ligger mindre end en kilometer fra det arkæologiske område og har uparrede udsigter fra det omkringliggende landskab.

Oldtidens Olympia Peloponnes

Gamle steder i Grækenland - Philippeion ved Olympia i Grækenland

Et af de vigtigste helligdomme i oldtiden, viet til tilbedelsen af ​​den vigtigste af alle græske guder, Zeus, Olympia, ligger i hjertet af Peloponnes.

De olympiske lege ville også finde sted i det gamle Olympia. Legene blev først afholdt i det 7. århundrede f.Kr., og de blev organiseret for at ære den store græske Gud. Kendt for at have været den mest bemærkelsesværdige sportskonkurrence, ville selv krige og kampe stoppe, før De Olympiske Lege fandt sted.

Når du besøger, må du ikke gå glip af Zeus og Heras templer, billedhuggeren Phidias’ værksted og området, hvor sporten og legene fandt sted. Museet i Olympia er endnu et fantastisk besøg at tilføje til din rejseplan.

Lige i hjertet af det antikke Olympia, ideelt for familier med børn, kombinerer Hotel Hercules en venlig atmosfære og indkvartering til en god pris. Hvis du foretrækker at leje en villa og også udforske Peloponnes, så tjek de fantastiske faciliteter i Bacchus, et traditionelt stenpalæ med vidunderlig udsigt over det omkringliggende område, kun 3 kilometer væk fra det antikke Olympia.

Gamle Epidaurus

Gammelt teater i Epidaurus, Grækenland

Ifølge myten var Epidauros der, hvor guden for helbredelse, Asclepius, blev født. Derfor blev området et vigtigt helbredende center i antikken. Også i området Peloponnes er dette religiøse centrum, der er særligt vigtigt for helligdommen Asclepius, et vigtigt arkæologisk sted i Grækenland, du kan besøge.

For at ære guden blev der afholdt vigtige festivaler og festligheder på stedet, især i Epidaurus’ antikke teater, der dateres tilbage til det 4. århundrede f.Kr. Konstruktionen er lavet af marmor og sten og har en fantastisk akustik. Ikke langt fra det antikke Olympia er det en god idé at inkludere begge besøg i din Peloponnes-rejse.

Tjek Amalia Olympia Hotel, med en fantastisk beliggenhed til at besøge både det antikke Olympia og Epidaurus. Børn vil elske deres fantastiske swimmingpool!

Akrotiri udgravninger på Santorini

Gendannet gamle bygninger i den forhistoriske by Akrotiri, en af ​​de vigtigste forhistoriske bosættelser i Det Ægæiske Hav. Et arkæologisk sted i Akrotiri i Santorini, Grækenland

Hvis du besøger Santorini denne sommer, så gå ikke glip af en tur til nogen af ​​øens arkæologiske steder.

Syd for Santorini kan du opdage udgravningerne af Akrotiri, en af ​​de vigtigste ægæiske bosættelser, der dateres tilbage til den tidlige bronzealder. Børn er fascinerede, når de besøger et sted, der blev ødelagt af udbruddet af Santorini-vulkanen, som dog hjalp med at bevare den antikke by Akrotiri, da asken fra udbruddet pakkede ind og bevarede stedet, som blev opdaget mange år efter.

Inde på stedet er det muligt at observere husene i flere etager med fresker, det unikke kloaksystem, stengader (som dem i de forskellige bygder i det moderne Santorini) og endeløse opbevaringsvaser og møbler.

På øen er det også muligt at tjekke Ancient Thera, en dorisk bosættelse beliggende på toppen af ​​Mesa Vouno-bjerget, i den centrale del af øen. Denne gamle by er udviklet på et terrasseret område og byder på antikke bygninger såsom Artemis-helligdommen og den imponerende Agora.

At bo i området Akrotiri, i stedet for at vælge det overfyldte og dyrere Oia, er en god idé at udforske de mindre kendte områder af Santorini, inklusive Akrotiri. Et af de bedste steder at bo i området er Kokkinos Villas, med direkte udsigt over den berømte Santorini-caldera og vulkanen.

For at besøge det antikke Thera er Kamaris beliggenhed et fantastisk sted at reservere overnatning. Tjek The Eco-friendly Boathouse Hotel ligger lige ved stranden i Kamari og kan prale af en udendørs pool, som børn virkelig elsker!

Middelalderbyen Rhodos

Et fantastisk sted at udforske, som børn virkelig nyder, er den fantastiske middelalderby på Rhodos. Her satte Johannes Ridderordenen af ​​Jerusalem deres spor på alle vinkler af øen.

Den gamle middelalderby Rhodos-riddere blev erklæret som verdensarvssted af UNESCO.

Børn nyder udsigten over det mest spektakulære europæiske slot, de brostensbelagte gader og de unikke gotiske tårne, der befolker området.

Camelot Traditional and Classic Hotel er det perfekte sted at bo for at omgive dig med Rhodos middelalderstemning. Beliggende i middelalderbyen Rhodos, har det stenbyggede mødested en unik mosaikbelagt gårdhave, som hele familien kan nyde.

Grundlæggende for ethvert besøg på disse gamle steder i Grækenland

  • Bær en lille rygsæk med vand, solcreme, en hat og dit kamera. Disse fire elementer bør altid være med dig, når du besøger arkæologiske steder i Grækenland, da de generelt er i det fri, og der er ingen måde at blive beskyttet mod solen. Din hud vil være taknemmelig.
  • Dobbelt på solbeskyttelse, hvis du besøger børn.
  • Vælg behageligt rejsetøj, såsom shorts og t-shirts (tilføj en cover-up for dine skuldre, hvis du besøger et religiøst monument eller et kloster). Vælg let materiale, åndbart, og som giver bevægelsesfrihed.
  • Husk at tilføje en let sweater, hvis du også besøger museer. Nogle af dem har rum, der har deres temperatur justeret for bedre at bevare de fremviste stykker, og i nogle tilfælde kan temperaturerne variere meget fra det ene rum til det andet inden for det samme museum.

Så der har du det, en komplet guide til Grækenlands mest fantastiske arkæologiske steder.

Del Artiklen
Facebook
Twitter

Jeg har lavet dette site for at du kan følge med på mine rejser, og samtidigt kan jeg dele mine erfaringer med jer, mine fantastiske læsere :-)

Nyhedsbrev

Del Artiklen
Facebook
Twitter
error: Content is protected !!