black logo resized small

Top 6 oplevelser du ikke må gå glip af i Kroatien

Kroatien har en rig historie, som kan opdages i hele dets byer, øer, indre landsbyer og frodige landskaber.

De fleste besøgende til landet tilbringer størstedelen af ​​deres tid i byerne Dubrovnik og Split. Og det er ikke underligt hvorfor – med middelalderfæstninger, gamle havne, utrolige shoppingmuligheder og spisesteder henvender disse byer sig til alle. Så er der Kroatiens øer, alle 1.200 af dem, hver især unikke, med uspolerede strande, vinmarker og olivenlunde. Væk fra kysten er mørke smaragdskove et paradis for dyreliv og trøffelsamling. Turkisblå travertinsøer tiltrækker dem, der ønsker at genoprette forbindelsen til naturen. I dette dejlige Balkan-land er der aktiviteter, der passer til alle, og find de bedste ting at gøre på din ferie i denne rejseguide til Kroatien.

top 6 oplevelser du ikke ma ga glip af i kroatien

Tilbring En Dag På Trøffeljagt I Motovun-Skoven

Istriske trøfler er æret af foodies overalt, og mange siger, at trøfler samlet fra Motovun-skoven i Istrien er blandt de bedste i verden. Den bedste måde at udgrave disse lækre skatte er ved at tage på en trøffeljagtur én gang i livet . Turen begynder i middelalderbyen Motovun på en bakketop, hjemsted for en fæstning og den 17 .århundredes kirke St. Stephen. Kirken rummer smukke kunstværker, marmorstatuer og et maleri af den sidste nadver, skabt af en ukendt venetiansk maler. Efter din historiske tur til Motovun, kør til den gamle skov i nærheden. Området, der omfatter omkring 10 kvadratkilometer, er rigt med dyreliv og berømt for sine værdsatte sorte og hvide trøfler. Når du først er her, slutter du dig til en professionel trøffeljæger og deres specialtrænede hunde for at hjælpe dig med at afdække de kulinariske perler. Når du har samlet dit trøffeltyveri, skal du gå tilbage til byen til en traditionel istrisk frokost ledsaget af Teran- og Malvasia-vine fra kælderen.

Vend Tilbage Til Naturen Ved Plitvice-Søernes Nationalparker

Du har udforsket smukke middelalderbyer, slappet af på gyldent sand og chartret både til uspolerede øer, nu er det tid til at genoprette forbindelsen til naturen i al dens pragt i Plitvice Lakes National Park. En kort køretur fra Zagreb har denne skovklædte nationalpark 16 krystallinske travertinsøer af jade, som ser ud til at smelte sammen med hinanden via spektakulære kaskader og vandfald. Med 18 kilometer trægangbroer og stier at navigere på, kan du bruge fritiden på at udforske floraen og faunaen i dette storslåede landskab. Bagefter kan du nyde majestætisk natur fra et andet perspektiv på en fredfyldt bådtur og nyde frokost eller drinks ved søen.

 
top 6 oplevelser du ikke ma ga glip af i kroatien 1

Udforsk Historiske Pula

Pula er en af ​​Istriens mest fascinerende byer. Beliggende på Adriaterhavskysten kan det prale af en rig romersk arv, som kan ses i byens triumfbuer, mosaikker og imponerende romerske amfiteater. 

På en historisk vandretur følger du i romerske fodspor for at udforske den underjordiske arena og det romerske amfiteater med udsigt over havnen. Forestil dig livet, som det var i Pula for 2.000 år siden, da gladiatorer stod i smalle tunneler og lyttede til publikums brøl, før arena-spillene begyndte. 

Gå ind i byen gennem den triumfsøjlebue, beundre mosaikker og venetianske slotte, mens du dykker dybere ned i Pulas historie. For den perfekte afslutning på din dag i Pula, slip din indre foodie løs ved at prøve lækre istriske olivenolier, vine og oste.

Besøg Den Smukke Korčula-Ø Og Nyd En Vinsmagning

Øen Korčula, der er berømt for sin sprøde hvidvin, fortryllende fyrreskove og afsondrede strande, er præcis, hvad lægen bestilte til dem, der søger en offshore-flugt. Selvom det ikke er så glamourøst som Hvar og Brač, der henvender sig til jetset-livsstilen, er Korčula autentisk med middelalderlige landsbyer, vinmarker, olivenlunde og traditionelle fiskerlandsbyer gemt væk ved vandkanten. 

Der er også kultur, bymidten flyder over af rustik charme, og i skyggen af ​​St. Mark’s Cathedral venter palmebeklædte gader med fortovscaféer og restauranter med lokale delikatesser. Brug et par timer på at udforske museerne, snorkle eller se på fugle, før du kører ud på landet til en dejlig vinsmagningstur på en af ​​øens mange vinmarker.

Udforsk Game Of Thrones-Filmsteder I Dubrovnik

Ingen rejseguide til Kroatien er komplet uden et nik til Game of Thrones-fans. 

Ikke alene blev mange scener for King’s Landing, Qarth, Braavos og Meereen filmet her, men showet giver også en fantastisk måde at lære forskellige byvartegn og deres historie at kende. Dubrovnik er hjemsted for mange af de steder, der ses på skærmen. Den Gamle By kan prale af Minčeta-tårnet – stedet for Qarth’s House of the Undying i sæson to, St. Dominika Street, hvor Cersei fuldender sin skamvandring, og Lovrijenac-fæstningen, som portrætterede Red Keep. Oplev alle optagelsessteder i byen på en 3-timers Game of Thrones-vandretur

Efter din udflugt, følg op med et besøg i Trsteno Gardens og Arboretum, kun 18 kilometer uden for Dubrovnik. Dette var optagelsesstedet for Tyrell High Gardens, som byder på en utrolig udsigt over den kroatiske kystlinje fra pavillonen.

top 6 oplevelser du ikke ma ga glip af i kroatien 2

Besøg Šibenik Og Krka Nationalpark

Šibenik er Kroatiens ældste by ved Adriaterhavskysten. Det er et UNESCO-verdensarvssted omkranset af en malerisk havn og gamle steder såsom St. Michael’s Fortress og St. James Cathedral (som blev fremhævet som Iron Bank i Game of Thrones). 

Byen er ikke så turistdrevet som Split, Dubrovnik og Zadar, og giver et indblik i, hvordan Kroatien er for de lokale. Hvis du rejser med børn, kan Šibenik prale af et akvarieterrarium fyldt med tropiske fisk, et nærliggende vandland og et middelalderligt falkejagtcenter. Det er også tæt på Krka National Park , et godt alternativ, hvis du ikke kan komme til Plitvice-søerne under dit ophold. Denne grønne park er fyldt med slående vandfald og skovklædte flodbredder, og i modsætning til andre parker er det muligt at svømme i søer under vandfaldene, så glem ikke din badedragt!

 

At sige, at Kroatien tilbyder en bred vifte af ferieaktiviteter og -steder, ville være en underdrivelse. 

Du kan tilbringe en måned i Kroatien og stadig ikke se alt. For at få mest muligt ud af din rejse, følg vores rejseguides til Kroatien, og sørg for at pakke behagelige vandresko.

Del Artiklen
Facebook
Twitter

Jeg har lavet dette site for at du kan følge med på mine rejser, og samtidigt kan jeg dele mine erfaringer med jer, mine fantastiske læsere :-)

Nyhedsbrev

Del Artiklen
Facebook
Twitter
error: Content is protected !!