black logo resized small

Top 10 Turist Scams du skal passe på

Overalt i Europa bruger svindlere kreative tricks til at flå uskyldige rejsende! I denne artikel gennemgår vi de 10 mest populære.

På vej mod syd Europa? Lad ikke en skurk ødelægge dit ferie eventyr ved at stikke af med dine penge.

Da rejserestriktionerne letter, bør folk “forblive på vagt, mens de er i udlandet,” siger en embedsmand fra udenrigsministeriet til ExtraRejser.Dk

Selvom turistsvindel kan forekomme i ethvert land, er her nogle af de teknikker, der almindeligvis anvendes af svindlere i syd Europa for at få fingrene i dine værdigenstande, ifølge rejseeksperter, diplomater og retshåndhævere.

1. Spildet er ikke tilfældigt.

Vand, cola, ketchup, is, kaffe eller andet er spildt på dig. Eller ligefrem kastet efter dig. “Nogen vil så henvende sig til dig og tilbyde at hjælpe med at rydde op. En anden person tømmer derefter dine lommer, mens du er distraheret.

2. Tiggerens plastikkop.

Nogle tiggere placerer en gennemsigtig plastikkop i fodgængernes vej i håb om, at de utilsigtet sparker over koppen og sender mønter af sted. 

Målet: en skyldfølt donation. Antag, at tiggere er lommetyve,

3. Den falske “guld” ring. 

En dårlig skuespiller bøjer sig ned for at samle en ring op, insisterer på, at den er din og løfter din tegnebog, mens du inspicerer den. Eller personen forlanger et finderhonorar for at returnere messing nipsgenstanden.

"Lad være med at have mere i din tegnebog, end du er villig til at tabe: ét kredit- eller betalingskort, et stykke identifikation og ikke mere end 40 eller 50 euro, eller lige under €50."

4. Drink med stoffer i.

Flere og flere klager  er opstået fra turiststeder over hele Polen: Ofre er blevet lokket til virksomheder med løfte om rabatter eller andre lokker og udnyttet økonomisk, mens de var påvirket af rusmidler.

For høje kreditkortgebyrer kan være vanskelige at udfordre, fordi barer og klubber kan vise beviser for ofrenes samtykke. Forbrydelsen sker i  mange lande,  og stedet kan for eksempel være et tehus eller en restaurant.

5. Designeruret. Eller jakke. Eller pung. 

En velklædt mand i Italien spørger om vej, hævder at arbejde for et luksusvaremærke og viser dig produktprøver i sin bil, lyder en advarsel fra webstedet hotels.com. Som en gave rækker han dig et ur, en jakke eller en taske, og lader så som om, han næsten er løbet tør for benzin og beder om penge – mere end knockoff er værd.

6. “Venskabs”-armbåndet. 

Dårlige skuespillere binder snor om en turists håndled eller finger og fletter det til et armbånd, forlanger derefter penge og truer turisten, hvis de bliver afvist.

7. Den falske politibetjent. 

I bycentre og feriesteder i Spanien poserer nogle tyve som politi, henvender sig til turister og beder om at se deres tegnebøger for identifikationsformål . 

Hvis dette sker for dig, skal du kontrollere, at betjentene er ægte, og om nødvendigt vise en anden form for ID. Ægte politibetjente beder ikke om at se tegnebøger eller punge.

8. Det falske andragende. 

I turistenklaver i Paris henvender sig unge drenge og piger, nogle, der lader, som om de ikke kan høre eller tale, med et andragende og beder om din underskrift – og penge. De unge kan se ud til at handle på vegne af foreninger og fonde, men det gør de ikke. “Deres eneste mål er at få penge fra dig, som aldrig vil blive overført til disse organisationer, men i stedet brugt til at finansiere ulovlige organisationer og underjordiske netværk,” siger embedsmændene.

9. Tyveri i metroen.

Flere mennesker sværmer omkring dig, mens de forsøger at stige af eller på en togvogn, og mens de skubber dig, plukker de dine lommer.

En anden taktik er at gribe pungen fra en passager, der sidder ved døren og hoppe af, mens dørene lukker. 

Find et sæde væk fra dørene og minimer adgangen til dine lommer og pung.

10. Motorvejspiraterne.  

Disse tyve vinker dit køretøj hen for at få hjælp med et fladt dæk eller mekaniske problemer, men mens du hjælper, stikker en medskyldig af sted med alle ejendelene i dit ulåste køretøj.

Også i mange dele af Spanien bærer lejebiler et stort klistermærke bag på køretøjet, og der har været  adskillige rapporter  om tyve, der har brudt ind i lejemål og taget alle værdigenstande, mens de var parkeret ved en naturskøn udsigt eller et andet turiststed, siger det oversøiske sikkerhedsrådgivningsråd.

Del Artiklen
Facebook
Twitter

Jeg har lavet dette site for at du kan følge med på mine rejser, og samtidigt kan jeg dele mine erfaringer med jer, mine fantastiske læsere :-)

Nyhedsbrev

Del Artiklen
Facebook
Twitter
error: Content is protected !!