black logo resized small

Spanien Rejse Guide

Spanien er et land, der bevæger sig langsomt og kommer for sent. Siestaens land, det er et sted for madelskere og natteravner, historieinteresserede, religiøse pilgrimme og enhver, der ikke har travlt med at gøre næsten hvad som helst!

Det er et enormt land med en masse variation.

Madrid og Barcelona er hippe og energiske byer, Granada har et maurisk præg, Valencia har sin egen stemning, Catalonien sit eget sprog og kultur, og den baskiske region i nord føles som om, du er i et helt andet land.

Det er et madparadis med noget forskelligartet og lækker mad, der er musik og dans i massevis, masser af kunst (klassisk og moderne for enhver smag) samt smuk arkitektur, landskaber og vejr. Der er også et væld af historie her, som går tilbage til kelterne og Romerriget.

Som en ekstra bonus er Spanien ret billigt. Jeg har besøgt landet i over et årti nu, og jeg bryder aldrig penge, mens jeg er her. Det er virkelig nemt at klare sig på et budget – og du vil heller ikke føle, at du går glip af noget.

Denne budgetrejseguide til Spanien kan hjælpe dig med at planlægge din rejse, spare penge og få mest muligt ud af din tid i dette pulserende land.

ting at se og gøre i Spanien

1. Lounge på Costa Del Sol

Hæng ud på stranden og nyd det afslappede liv, som Spanien er berømt for. Kendt som Solkysten, er denne del af det sydlige Spanien kendt for sine strande, natteliv … og tonsvis af turister. 

Når det er sagt, er det et sjovt sted at spise god mad i restauranter ved havet, nyde vandsport i det klare vand, drikke solnedgangscocktails og slappe af på smukke strande. Malaga er en af ​​de største destinationer på kysten, men jeg tror, ​​der er bedre steder længere nede. Her er en liste over nogle gode dagsture fra Malaga . For at slå folkemængderne, besøg i skuldersæsonen. Vejret er stadig varmt, og det bliver ikke så overfyldt.

2. Se Valencia

Valencia er en ret fantastisk by. Til at begynde med var jeg ikke tiltrukket af Valencia af nogen særlig grund – jeg kom simpelthen til tomatkampen i det nærliggende Buñol (de fleste deltagere bruger Valencia som deres base under festivalen). Men Valencia voksede på mig, da jeg udforskede byen. 

Oprindeligt en romersk koloni og engang hovedstaden i Spanien, har den lækker fisk og skaldyr, en unik lokal paella og et populært fodboldhold. Det er en cool by, der spænder over fortiden og fremtiden med historiske gader, futuristiske museer og en fantastisk strandpromenade.

3. Gå ad Camino de Santiago

El Camino de Santiago, eller The Way of Saint James, er en populær pilgrimsrute, der strækker sig fra grænsen til Frankrig og hele vejen til Santiago de Compostela i det nordvestlige Spanien. Når du strækker dig 800 km (500 miles), har du brug for omkring en måned for at gennemføre hele ruten. 

Caminoen er bedst at lave maj-juni eller september-oktober (juli og august er både travle og meget varme). Hvis du har tid, er det en rigtig god måde at se landet og nogle af de mindre besøgte områder i Spanien på. Du kan selvfølgelig også gå sektioner af den, hvis du bare vil se, hvordan det er på en dagsvandring.

4. Vandre Sevilla

Sevilla er en fantastisk by med smukke kirker og historiske paladser. Jeg kunne virkelig godt lide det jødiske kvarter her og monumentet dedikeret til de forskellige regioner i Spanien. 

Det har også velsmagende køkken og er også kendt for sin flamencodans. Du kan ikke besøge det sydlige Spanien uden at tilbringe et par dage her!

5. Besøg Gibraltar

Gibraltar grænser op til Spanien på den iberiske halvø og har faktisk været et oversøisk territorium i Det Forenede Kongerige siden 1713. Det er kendt som “Klippen”, på grund af den 426 m høje kalkstensryg, der dominerer øen. Der er også en interessant blanding af kulturer her, med indflydelse fra Storbritannien, Spanien og Nordafrika. 

Med solrige dage året rundt, udsigt over to kontinenter, en masse dyreliv (inklusive aber og delfiner) og masser af strande og grotter at udforske, er det en lille jordprøve med nok at se og gøre til at gøre et kort besøg værd.

6. Vandretur i Sierra Nevada

Denne bjergkæde er det perfekte sted til sommervandring, vinterskiløb og udforskning af små byer. Det er en af ​​de smukkeste og mest barske regioner i Spanien og et af de bedre områder for udendørsaktiviteter i landet. 

Der er masser af stier af varierende længde og sværhedsgrad, samt mulighed for guidede ture. Liftkort til skiløb koster omkring 50 EUR pr. dag.

7. Besøg San Sebastián

Også kendt som Donostia på baskisk, er San Sebastián i centrum af det baskiske område i Spanien. Dette sted har et morderisk natteliv og strand samt masser af historie at udforske. 

Desuden gør arkitekturen det til en af ​​de smukkeste og mest unikke byer i hele Spanien. Det ser en brøkdel af de besøgende, som byer som Madrid og Barcelona også får.

8. Beundre den store katedral og moske

Mezquita de Córdoba (Katedralen for Vor Frue af Assumptionen) er langt det mest udsøgte eksempel på muslimsk indflydelse i Spanien. 

Beliggende i Córdoba lige øst for Sevilla, tager dets gigantiske buer, jaspis-søjler, marmorgulve, rigt forgyldte bønnenischer og den ærefrygtindgydende kuplede helligdom af byzantinske mosaikker dig tilbage til dengang Córdoba var under muslimsk indflydelse i det 12. århundrede. Entré er 11 EUR.

9. Slap af i Salamanca

Salamanca ser ud til at være midt i ingenting (det er 2,5 timer nordøst for Madrid i bil), men alligevel er det en by med en rig historie (den går tilbage til den keltiske æra), og dens historiske centrum er blevet anerkendt som et UNESCO-sted. 

Dette er en universitetsby, men den er ikke enorm, så du kan forvente en blanding af småbyatmosfære, fantastisk natteliv og masser af backpackere.

10. Vandretur Pyrenæerne

Den majestætiske bjergkæde, der omgiver Frankrig, er fyldt med middelalderlandsbyer, vandrestier i høje bjerge og fantastisk skiløb. 

Det er også den traditionelle start på Caminoen. Du kan vandre gennem Pyrenæerne på en af ​​tre etablerede ruter, men det tager de fleste næsten to måneder at gennemføre hele turen. Du kan selvfølgelig også bare hoppe på Caminoen til en enkeltdags vandretur eller weekendvandring.

11. Besøg Guggenheim-museet

Et af de mest berømte museer i verden, Guggenheim-museet i Bilbao har altid nogle interessante udstillinger om moderne kunst. Selvom du ikke er fan af moderne kunst, bør du kigge forbi bare for at tjekke det ud. 

Arkitekturen på dette museum er noget at beundre. Frank Gehry, uden tvivl en af ​​de mest berømte arkitekter i live, designede den til at have en unik bølgende stil.

12. Udforsk Baskerlandet

Baskerlandet er en autonom region i Spanien, et sted med sin egen unikke kultur og arv. Beliggende i det nordøstlige hjørne af landet vil du bemærke de kulturelle og sproglige forskelle, så snart du træder ind i regionen. Hvis du er til off-the-slagne-sti steder, skal du sørge for at rejse rundt i Baskerlandet. 

Gå ikke glip af La Bretxa-markedet i San Sebastian, St. Mary’s Cathedral i Bayonne og Le Grand Stroll i Biarritz, mens du er her (begyndelsen af ​​Caminoen går også igennem her).

Rejseomkostninger til Spanien

Indkvartering – Indkvartering i Spanien er ret billigt sammenlignet med andre vesteuropæiske lande. Sovesenge på hostels begynder typisk omkring 15 EUR per nat og går så højt som 30 EUR i større byer som Barcelona eller Madrid. Hostel private værelser starter ved 35 EUR per nat for en dobbelt. Gratis Wi-Fi er standard, og det er heller ikke ualmindeligt at finde hostels med gratis morgenmad.

Budgethoteller begynder omkring 45 EUR for en tvilling eller dobbelt og går op derfra. Priserne er lidt lavere uden for de større byer og turistområder, men kan være højere i højsæsonen.

Airbnb er almindeligt i de fleste større byer, med et privat værelse fra omkring 20 EUR per nat. For et helt hjem eller lejlighed skal du forvente at betale mindst 60 EUR per nat (ofte meget mere i de store byer eller i højsæsonen).

For dem, der rejser med et telt, er der hundredvis af campingpladser i hele Spanien. Campingpladspriserne koster omkring 15 EUR pr. nat. De kan være så lave som 5 EUR for en grundlæggende teltplads uden elektricitet, mens andre dyrere pladser (op til 40 EUR pr. plads) ofte inkluderer ekstra luksus som en pool, elektricitet og Wi-Fi.

Mad – Spanien har en stærk madkultur, hvor måltider kan vare timer, og aftensmaden ofte først serveres efter kl. Hver region i landet har sine egne lokale retter og madkultur. Fælles favoritter inkluderer paella, gazpacho, churros, jámon ibérico (speget svinekød), patatas bravas (stegte kartofler med sauce) og tortilla (spansk omelet).

Du kan få normalt finde tapas og sandwich for 3-10 EUR. Billig fastfood (tænk McDonald’s) koster omkring 8 EUR for et kombineret måltid. Kinesisk mad er omkring 8-9 EUR for en hovedret, mens pizza koster 8-10 EUR.

Øl er 3-4 EUR, mens en latte/cappuccino er omkring 2 EUR. Flaskevand er mindre end 1 EUR.

Et anstændigt afslappet restaurantmåltid koster omkring 20 EUR med en drink. Hvis du går ud til paella, drinks eller appetitvækkere, planlægger du at bruge omkring 30 EUR for et måltid.

Spanien har mange dyre restauranter, hvis du vil plaske ud. Måltider på finere etablissementer begynder omkring 40 EUR med en drink.

Hvis du planlægger at lave din egen mad, koster dagligvarer omkring 40-50 EUR om ugen. Dette giver dig grundlæggende basisvarer som pasta, ris, årstidens råvarer og noget kød eller skaldyr. Du kan finde de billigste (og friskeste) råvarer og kød på de lokale markeder.

Aktiviteter – Museer og attraktioner i Spanien koster generelt mellem 5-20 EUR. Dykning på øerne koster omkring 45 EUR pr. dyk, mens liftkort til skiløb starter omkring 50 EUR. Madture koster typisk 50-100 EUR. De fleste større byer har gratis vandreture og adskillige parker for at hjælpe dig med at nyde landet på et budget.

Backpacking Spanien Foreslåede budgetter

På et rygsækbudget på 50 EUR pr. dag kan du bo på et vandrerhjem, lave de fleste af dine måltider, tage offentlig transport for at komme rundt, begrænse dit drikkeri og for det meste lave gratis aktiviteter som at slappe af på stranden og lave gratis vandreture .

På et mellemklassebudget på 120 EUR om dagen kan du bo på et privat hostel eller Airbnb, lave nogle måltider og spise billig fastfood, få et par drinks, tage en taxa af og til for at komme rundt, bruge busser til at rejse mellem kl. byer, og lav nogle betalte aktiviteter såsom at besøge museer eller tage på en madtur.

Et “luksus”-budget på 240 EUR eller mere pr. dag dækker ophold på hotel, spise ude hvor som helst du vil, drikke mere, leje en bil for at komme rundt og lave de ture og aktiviteter, du vil. Dette er dog kun stueetagen for luksus. Der er ingen grænser!

Rejseguide til Spanien: Tips til at spare penge

Mens vores individuelle byguider har mere specifik information for hver by, er her nogle generelle måder at spare penge på, når du rejser rundt i Spanien:

  1. Få dagens menu – De fleste restauranter har en billig “dagens menu” under frokosten til omkring 7-11 EUR. De er en god måde at spare penge på, mens du nyder lækker spansk mad. Spring over at spise ude til middag – det er for dyrt!
  2. Spis tapas – I nogle byer (som Granada) kan du finde barer, hvor der uddeles gratis tapas, når du bestiller drinks. Spring rundt på barerne for at spise billigt, mens du nyder et par drinks.
  3. Bliv hos en lokal – Couchsurfing er en fantastisk måde at spare penge på overnatning og samtidig få lidt indsigt fra de lokale. Du har måske bedre held i de større byer, men sørg for at anmode tidligt, da de større byer også ser de fleste anmodninger.
  4. Tag bussen – Selvom togsystemet er hurtigt, er det dyrt. Hvis du har tid og vil spare penge, så tag busserne for at komme rundt i landet.
  5. Få bykort – De fleste af de større byer har flere museer, attraktioner og aktiviteter. At få et bykort kan spare dig op til 20 % på disse aktiviteter og få dig gratis transport. Hvis du skal på en sightseeing-binge, så få et turismepas!
  6. Lejr – Selvom Spaniens barske terræn ikke er det bedste til camping, kan budgetcampingpladser med basale faciliteter findes for så lidt som 5 EUR per nat.
  7. Brug BlaBlaCar – Denne app forbinder dig med chauffører, der har plads i bilerne til passagerer. Chauffører bliver undersøgt og verificeret, så det er en fed måde at komme ud af indelukkede tog og busser, møde interessante karakterer og tage på en mini-roadtrip. Det er en af ​​mine foretrukne rejsemetoder til mellem- og langdistancerejser.
  8. Medbring en vandflaske – Postevandet her er sikkert at drikke, så medbring en genanvendelig vandflaske for at spare penge og reducere dit plastikforbrug. LifeStraw er mit foretrukne mærke, da deres flasker har indbyggede filtre for at sikre, at dit vand altid er rent og sikkert.

Hvor skal man bo i Spanien

Spanien har masser af budgetvenlige hostels rundt om i landet. Her er mine anbefalede steder at bo

Du kan søge her, og findde det der passer dig bedst.

travel advice

Sådan kommer du rundt i Spanien

Offentlig transport – Madrid og Barcelona har omfattende metrosystemer, mens Valencia, Zaragoza, Bilbao og Sevilla har begrænsede, men praktiske metrosystemer (eller letbaner). De fleste storbyer har også et omfattende bussystem. Enkeltkørsel koster normalt mellem 1-2 EUR. Du kan ofte købe dagskort, der sparer dig penge samlet set, hvis du planlægger at bruge metrosystemet en del. Disse koster normalt omkring 8-15 EUR.

Bus – Bussen er den billigste mulighed for at komme mellem byer i Spanien. FlixBus har billetter, der starter så lavt som 5 EUR. De fleste busser kommer med stikkontakter og gratis Wi-Fi. En 9-timers tur fra Madrid til Barcelona starter fra omkring 30 EUR, mens den 4,5-timers tur mellem Sevilla og Granada koster omkring 25 EUR. Alsa er et andet populært busselskab, mest til rejser i syd.

Tog – RENFE er den nationale jernbanelinje i Spanien, og landet har både højhastighedstog og almindelige tog. Højhastighedstog er dyrere, men du kan rejse mellem Madrid og Barcelona på kun 2,5 time, hvilket kan være det værd, afhængigt af hvor meget tid du har. Selv på højhastighedstoget kan du dog finde billetter fra Madrid til Barcelona fra 60 EUR. Turen fra Madrid til Sevilla er omkring 2,5 timer og koster 30 EUR, mens Madrid til Valencia er knap 2 timer og koster 25 EUR.

Et Eurail Pass, som giver rejsende mulighed for at udforske Europa ved at give et bestemt antal stop i en bestemt tidsperiode, kan også være en god mulighed. For mere information, her er en detaljeret oversigt over, hvordan Eurail-pas fungerer og kan spare dig penge .

Budget Airlines – Hvis du er presset på tid og ønsker at hoppe fra den ene by til den næste, kan et lavprisflyselskab være vejen at gå. Bestil på forhånd for at holde omkostningerne nede.

Vær dog opmærksom på, at du skal betale for alt det ekstra på disse billige flyrejser (såsom indchecket bagage, valg af dit eget sæde osv.) Så mens flyrejser er billige (Madrid til Barcelona kan findes for så lidt som 50 EUR tur/retur), tæller de små udgifter op. Når du tager hensyn til at komme til/fra lufthavnen, er de fleste fly ikke rigtig meget hurtigere end toget.

Biludlejning – Biludlejning kan findes for så lidt som 20 EUR pr. dag. Lejere skal have en international køretilladelse inden reservationen.

Ridesharing – Hvis din tidsplan er fleksibel, så brug en ridesharing-tjeneste og tag ture med lokalbefolkningen mellem byer. Drivere er verificeret, og det er helt sikkert. BlaBlaCar er den største virksomhed. Selvom det ikke nødvendigvis er billigere end bussen, er det normalt hurtigere og mere interessant.

Blaffe – Blaffe i Spanien er meget sikkert, men det er ikke for alle, da der kan være få forlystelser. HitchWiki er den bedste hjemmeside for yderligere blafferinfo.

Miin favorit måde at at komme rundt på for mig under en ferie, er at leje en bil. Det giver en masse frihed, og muligheder for at se ing vi ellers aldrig ville opleve.

Check nedenunder hvis du er interesseret i at leje en bil.

Hvornår skal man til Spanien

Spanien er dejligt året rundt, men højsæsonen er om sommeren fra juni til august. Populære destinationer som Barcelona og Ibiza oplever en massiv tilstrømning af turisme – så meget, at Barcelonas indbyggere er begyndt at slå ned på overturisme. Vejret er fantastisk på denne tid af året med høje temperaturer langt op i 30s°C (90s°F)

Temperaturen i Spanien falder ikke ofte for lavt, med vintertemperaturer mellem 4-10°C (40-50°F) over hele landet. Det nordlige Spanien oplever dog nogle gange snefald – især i de bjergrige områder. Selvom jeg ikke ville stræbe efter at besøge om vinteren, hvis du allerede er i Europa, vil dette være en af ​​de varmere destinationer på kontinentet.

Skuldersæsonerne (forår og efterår) er virkelig gode tidspunkter at besøge. Turismen er meget mindre overbelastet, og priserne er en smule billigere. Temperaturerne er behagelige, selvom det ikke ligefrem er strandsæson. Stranddestinationer som Ibiza og Mallorca har tendens til at blive meget stille i løbet af denne tid, men der er stadig masser at se og gøre rundt om i resten af ​​landet.

Sådan forbliver du sikker i Spanien

Spanien er meget sikkert til rygsæk og solorejser. Voldelige angreb er ualmindelige; der kan dog forekomme småkriminalitet, og lommetyveri er meget almindeligt i de større byer. Opbevar altid dine værdigenstande sikkert og ude af syne, når du er på offentlig transport, og når du er på farten. Tyvene her er utrolig hurtige!

Vær ekstra forsigtig i Barcelona, ​​hvor folk kan forsøge at snuppe din telefon på gaden eller snuppe dine ting i overfyldte undergrundsbaner (det er ikke så slemt andre steder i Spanien). Efterlad heller aldrig din rygsæk eller laptop ude og usikret, når du er på en café eller restaurant. De kan forsvinde på et øjeblik.

Du kan læse om almindelige rejsesvindel for at undgå her , hvis du er bekymret.

Hvis du går ud i baren, så tag kun de penge, du skal bruge for natten. Derudover skal du altid holde øje med din drink og aldrig gå alene hjem om natten, mens du er beruset.

Hvis du oplever en nødsituation, skal du ringe 122 for at få hjælp.

Stol altid på dit mave-instinkt. Lav kopier af dine personlige dokumenter, inklusive dit pas og ID.

Hvis du ikke ville gøre det derhjemme, så lad være med at gøre det i Spanien.

Det vigtigste råd jeg kan give er at købe en god rejseforsikring. Rejseforsikringen beskytter dig mod sygdom, skader, tyveri og aflysninger. Det er omfattende beskyttelse, hvis noget går galt. 

Del Artiklen
Facebook
Twitter

Jeg har lavet dette site for at du kan følge med på mine rejser, og samtidigt kan jeg dele mine erfaringer med jer, mine fantastiske læsere :-)

Nyhedsbrev

Del Artiklen
Facebook
Twitter
error: Content is protected !!