black logo resized small

Solorejser: Fordele kontra ulemper

DER ER INGEN måde at rejse på. Uanset om du natkajakpadler solo i Guatemala eller vandrer op ad en 3.700 meter høj vulkan i Indonesien med en gruppe, er du sandsynligvis i en verden, der ikke ligner din egen. 

Det samme gælder, hvis du foretrækker at nyde det på en costaricansk strand eller proppe dig med dolmer i en fancy græsk restaurant.

Jeg har rejst tusindvis af miles solo i årevis nu, og foretrækker at rejse alene frem for at udforske verden med en anden, især en gudsforladt gruppe. Men efterhånden som tiden er gået, har jeg indset, at solorejser ikke er alt, hvad det skal være.

Ulemper ved at rejse alene

At rejse alene er ingen spøg. Du tilbringer størstedelen af ​​dine dage med dig selv, er tvunget til at klare dig selv og i nogle tilfælde forsvare dig selv. Og selvom mange mennesker ofte går ind for de endeløse positive ting ved at udforske verden uden at skulle slæbe en anden med, så kommer det også med sine negative sider.

At rejse alene bliver ensomt.

Folk taler ikke ofte om det, men sandheden er, at det kan være utroligt isolerende at rejse alene. Uanset om det kun er for et par dage eller endda et par måneder, har du ikke nogen med dig til at tale om din dårlige dag, fejre bedrifter eller dele en oplevelse.

 “Jeg ville ønske ven var her for at se dette” bliver et almindeligt ordsprog, og du vil uundgåeligt savne alle – venner, familie, betydningsfulde andre, selv tilfældige mennesker som din skraldemand – en masse. Denne dybe sorg får nogle mennesker til enten at tage hjem igen eller søge trøst de forkerte steder.

Efter at have rejst i Sydøstasien i 2,5 måned, fandt jeg mig selv liggende på en seng på Gili Air og havde utroligt hjemve. 

Jeg brugte to timer på at kigge på alle 9.000 billeder i min iPhone og begyndte at synes godt om fem år gamle billeder på Facebook. Jeg gik så udenfor en tur og trådte i en bunke hestelort; Jeg tog det som et tegn på, at tingene altid kan blive værre.

Når du er solo, forstærkes faren.

Der er intet som at gå ned ad en gydeagtig gyde til en bar, som Lonely Planet sværger er “det værd”. 

En person, der rejser alene, er meget lettere at målrette mod for et overfald, eller værre, end en gruppe. Jeg følte dette, mens jeg ventede på en bus i den guatemalanske by Rio Dulce ved midnat, da jeg befandt mig i det smuldrende cubanske kvarter Centro Habana med fyre og kvinder, der konstant spurgte mig, ” que quires, papi? ”, og i utallige andre scenarier. 

Hvis du sidder fast i en klæbrig situation, er dine eneste venner “mig, mig selv og jeg”, hvilket, afhængigt af scenariet, måske ikke er så meget.

Læs mere om hvordan du beskytter dig selv når du rejser alene her.

Venskab bliver et midlertidigt ord.

Gennem årene har jeg fået mange “venner” i snesevis af lande. Der var den fyr, som jeg sofasurfede med i Irland, som fortalte mig, at hans forældre blev dræbt af kirken, og at de nu også var efter ham. 

Der var pigen, jeg tilbragte et par vidunderlige nætter med i Italien. Kvinden, jeg mødte på den “langsomme færge” fra Bali til Lombok, som inviterede mig til at spise med hende og hendes familie osv.

Når man rejser alene i længere tid, bliver listen ved og ved. Og selvom det er en vidunderlig oplevelse at møde nye mennesker, er det også en smule skuffende, når du indser, at mange af de stærke relationer, du skaber med andre, mens du rejser, nemt bliver til støv, når du ikke længere er det samme sted. 

Forgængelighed er en dybt indlejret sandhed om livet, men den kan stadig ramme dig med enorm kraft, når du oplever den.

Solo rejser kan være dyrt.

“ 35 CUC cada noche ” sagde en kvinde til mig, da jeg så et værelse med to senge i hendes cubanske lejlighed. For ordens skyld er 35 CUC 35 USD. “Er der en anden, der vil blive her?” 

Jeg spurgte. “Nej, bare dig,” svarede hun og fik mig til at ønske, at jeg rejste med en ven. 35 USD / nat var langt mere, end jeg betalte i andre mellemamerikanske lande, især i betragtning af at der var en ekstra seng på værelset, som jeg ikke havde brug for.

At rejse alene gør det sværere at forhandle med folk – gruppepriser reducerer altid de samlede omkostninger – såvel som sværere at få bestemte oplevelser. 

For eksempel, når man ledte efter et firma at vandre med til den indonesiske vulkan Mount Rinjani, var priserne regelmæssigt 50-60 USD mere, hvis du taggede sammen med en eksisterende gruppe, sammenlignet med hvis du allerede havde en af ​​dine egne.

Efter at have stiftet bekendtskab med to venner i Cuba (heldigvis virker de ikke som “midlertidige” venner), besluttede vi at styrte sammen samme sted i byen Trinidad. 

Da vi var tre, lykkedes det mig at forhandle det ned til 15 CUC per værelse per nat, hvilket var langt billigere end hvad jeg betalte i Havana.

Fordelene ved at rejse alene

Efter min mening opvejer fordelene ulemperne; det er dog bare mit bud på at rejse alene . Den eneste måde, du ved, er ved at tage på eventyr både alene og sammen med en ven (jeg anbefaler virkelig ikke grupper). Men før du træffer et valg, er nedenfor en håndfuld fordele til at rejse alene.

Du følger din egen tidsplan.

At rejse alene reducerer drastisk dramaet ved at skulle beslutte, om du skal tilbringe et par nætter på Koh Phi Phi eller tage direkte til Koh Tao til fuldmånefesten; uanset om du klubber det op i Paris i aften eller slapper af indenfor og læser en bog; uanset om du kører den tredje på en vens tinder-date i New Delhi eller tjekker Lotus Templet. 

Pointen er, at når du rejser alene, er du ansvarlig for, hvad du laver, hvornår du gør det, og hvem du gør det sammen med, hvilket er utroligt befriende! Når du er solo, er der ingen spildtid på at handle og forhandle nogle oplevelser for andre, fordi du bestemmer din rejseplan fra start til slut.

Folk, jeg ville møde, spurgte mig ofte: “Så hvad laver du i dag?” og jeg ville svare: “Ikke sikker, skal bare finde ud af det,” hvilket gav mig et øjeblikkeligt højdepunkt. 

Det samme gælder for at kunne forlade et bestemt sted, når du ikke mærker det. På vej tilbage til USA fra Indonesien besluttede jeg at stoppe i Singapore for at se en ven for et kort ophold, hvilket ville have været meget sværere at gøre, hvis jeg havde haft en anden med.

At rejse alene giver dig tid til at tænke.

Når du ikke hele tiden har nogen i dit øre, der snakker en masse sludder, har du tilsyneladende uendelig meget tid til at bruge dine tanker og følelser, hvilket kan være enormt nyttigt, hvis du er en person, der ofte bombarderes med stimulering.

Jeg har tænkt på utallige ideer, mens jeg bare slappede af og sugede mine rejser ind (denne artikel er en af ​​dem), og jeg er sikker på, at jeg er gået glip af utallige andre, fordi jeg blev udsat for at høre en ven beskrive, hvor meget de ikke kunne lide en bestemt person, vi stødte på, eller hvor grimt et nyligt måltid, vi havde, var.

At have evnen til at være for sig selv, arbejde gennem personlige problemer og finde ensomme former for lykke er virkelig en gave.

Ubehag øges.

Hvis du støder på nogen, eller noget, der gør dig utilpas, er solorejser sådan, at du ikke vil være i stand til at skyde et blik på en ven og mund, “Hvad. Det. Helvede.” Du er alene, hvilket betyder, at du vil blive langt mere utilpas i langt flere situationer, end hvis du havde en ven omkring dig.

Og selvom ubehag kan komme ud som en con, er det ikke. At være utilpas strækker, hvem du er (eller tror, ​​du er), og får dig til at tilpasse, ændre og vokse på måder, som du aldrig havde forestillet dig var mulige.

Jeg lavede for nylig et 10-dages stille meditationskursus på øen Java i Indonesien, og hvis jeg var gået med en ven, ville min oplevelse have været helt anderledes, på en dårlig måde. 

Da jeg gik alene, fokuserede jeg kun på mig selv – min vækst, forbedring og ekstreme kampe – i modsætning til at prøve at se, om en ven oplevede det på samme måde.

Uden ubehag bliver fremskridt umuligt.

Du får flere venner.

Selvom jeg sprængte “midlertidige venskaber” ovenfor, er det altid en proff at få venner af enhver art. Det er op til dig og dem, hvordan dit venskab vokser eller dør, efter at I skilles.

At være alene gør dig til en magnet for andre solorejsende, som måske leder efter venner. Det tvinger dig også til at være lidt mere udadvendt, hvis du gerne vil møde nye mennesker.

Da jeg tog til San Jose i Costa Rica, valgte jeg at sofasurf i stedet for at booke et hostel. Jeg fik en fantastisk ny ven, som endte med at præsentere mig for en håndfuld af sine venner. 

Selvom jeg boede i den sydlige by Quepos, tog jeg ofte en 3-timers bus nordpå for at tage på udflugter med dem. Vi besøgte den smukke caribiske side, svømmede i krateret på en vulkan og drak guaro , indtil vi blev syge. Dette ville aldrig være sket, hvis jeg ikke satte mig derude, og det kunne have været sværere, hvis jeg ikke var alene. 

Hvis jeg var sammen med en veninde, kunne de måske ikke lide hendes venner så meget, som jeg gjorde, eller de ville måske ikke tage 3-timers busture nordpå så ofte, som jeg gjorde.

Uanset hvem og hvordan du er, er det ekstremt svært at rejse alene og ikke møde mennesker.

At rejse alene får dig til at stole på dig selv.

Den største fordel ved solorejser er uden tvivl, at du dyrker en stærk følelse af selvtillid. At rejse alene tvinger dig til at samle en vis portion mod for at tage til steder, få tingene gjort og navigere dig igennem alle de uforudsigelige situationer, som rejser vil placere dig i.

Når du er på det fly hjem, vil du uden tvivl være anderledes end den du var – man håber stærkere, klogere og mere fordomsfrit.

Der er ikke én måde at rejse på. Rejs som du er. Rejs med dem, du elsker allermest. Rejs alene. Men uanset hvor du gør det, hvornår du gør det, hvem du gør det med, er det vigtigste, at du køber den billet og går. Der er en hel verden derude, der venter på dig (og måske dine venner).

Del Artiklen
Facebook
Twitter

Jeg har lavet dette site for at du kan følge med på mine rejser, og samtidigt kan jeg dele mine erfaringer med jer, mine fantastiske læsere :-)

Nyhedsbrev

Del Artiklen
Facebook
Twitter
error: Content is protected !!