black logo resized small

Skal du have et visum for at rejse til Thailand?

Thailand er et af de letteste lande i Asien at besøge impulsivt, da borgere fra snesevis af lande, inklusiv Danmark, kan rejse ind uden visum ved ophold på op til 30 dage.

Det er værd at give dig selv tid i Thailand, da der er så meget at se og lave . Sørg for at kende kravene inden din rejse; læs videre for det grundlæggende.  

Hvad du behøver at vide om visa i Thailand  

Indrejseprocedurer for turister til Thailand er meget ligetil, uanset om du ankommer med fly eller over land. Thailand deler landegrænser med MalaysiaMyanmarCambodja og Laos , og mange mennesker zipper ind og ud flere gange på en multi-destinationsrejse rundt i Sydøstasien.  

De fleste rejsende ankommer på turistvisum (eller er berettiget til at komme ind visumfrit), men der er også ikke-immigrant visa til forretningsrejsende og personer, der studerer i Thailand. Til alle visumklasser skal du have et pas, der er gyldigt i mindst seks måneder efter indrejsedatoen, med flere ledige blanke sider.

Uanset din visumstatus, skal du vise dit pas og udfyldte ankomst- og afrejsekort ved ankomsten. Afrejsekortet vil blive afhentet, når du rejser, så opbevar det sikkert med dit pas. Du kan blive nægtet adgang uden bevis for en viderebillet og tilstrækkelige midler til dit ophold, men i praksis kontrolleres dette sjældent.  

Du skal også indtaste en adresse i Thailand på dit ankomstkort, men igen bliver dette sjældent fulgt op. Hvis du ikke har booket et hotel, så vælg et navn fra en guidebog eller en onlinesøgning.  

Udenrigsministeriet fører tilsyn med immigrations- og visumpolitikken; tjek hjemmesiden eller kontakt den nærmeste thailandske ambassade eller konsulat for de gældende regler. En nyttig rejsehjemmeside, der holder sig på toppen af ​​de seneste visumregler, er Thaivisa.

Visumfri indgang 

Thailand tillader visumfri indrejse for turister fra mange lande ved ophold på 30 dage. 

Den nøjagtige liste over lande og tilladte varigheder af ophold varierer, men den omfatter normalt USA, Canada, Storbritannien, Irland, det meste af Europa, Australien, New Zealand, Sydafrika og mere velstående nationer i Asien og Mellemøsten.  

En mindre gruppe lande får visumfri indrejse som en del af bilaterale aftaler for ophold på 14, 30 eller 90 dage, herunder Rusland og flere af Thailands naboer i Asien. Du skal have mindst seks måneders gyldighed på dit pas, og du kan blive bedt om at vise bevis for penge og en vidererejsebillet.  

Turistvisum ved ankomst  

Borgere fra nogle mindre europæiske lande og en håndfuld destinationer i Asien, herunder indiske og kinesiske rejsende, kan få et turistvisum ved ankomsten til et 15-dages ophold. Ved længere ophold skal du ansøge om visum gennem en thailandsk ambassade eller konsulat.  

Forudsat at systemet kører som normalt, er der skriveborde, der håndterer papirarbejdet i mere end 30 lufthavne og landegrænseovergange. Du skal bruge et nyligt pasfoto, bevis på penge til at forsørge dig selv og billetter til vidererejse inden for 15 dage. Gebyret er 2000B, betales i thailandske baht.  

Ansøgning om turistvisum 

For en fritidsrejse på længere end 30 dage bør du ansøge om enten et 60-dages turistvisum til én indrejse eller et seks måneders turistvisum til flere indrejser på forhånd fra et thailandsk konsulat eller ambassade. Gebyrer og betingelser varierer, men et 60-dages visum er normalt omkring US$40; kontakt din lokale thailandske ambassade eller konsulat for de seneste regler.  

Mange thailandske visa udstedes nu som E-visum; den thailandske regerings E-Visa-portal starter med en Q&A-formular, der vil fortælle dig, om du er berettiget til et E-visum. Hvis ikke, skal du ansøge personligt. 

Dog er den langt nemmeste løsning, blot at sende din visum ansøgning med posten til ambassaden i Hellerup, og de sender så passet retur med dit visum efter et par uger.

Uddannelsesvisum  

Tusindvis af rejsende besøger Thailand hvert år for langvarig dykkertræning, meditationsstudie, Muay Thai-kurser, sprogundervisning og mere. Hvis det er dig, kan du ansøge om et uddannelsesvisum, der varer fra tre måneder op til et år, via thailandske missioner i udlandet.  

Du skal bruge et acceptbrev fra en akkrediteret uddannelsesinstitution, der viser, at du er tilmeldt et fuldtidskursus med mindst 100 timers undervisning i hver 90-dages periode, og dit pas skal være gyldigt i mindst seks måneder efter slutningen af ​​kurset. Tre måneders visa er enkeltindrejse, et års visa tillader flere indrejser. 

Ikke-immigrant visa, digitale nomader og elitevisum 

Til forretningsrejser tilbyder Thailand ikke-immigrant visa, der varer tre måneder for enkelt indrejse, eller et år for flere indrejser. Gebyrer varierer, men du kan forvente at betale omkring US$80 for enkelt adgang og US$200 for flere indgange.   

Der er også det nysgerrige Elite Visa, en langsigtet visumkategori for personer med høj nettoværdi, der tillader flere indrejser, der varer op til et år hver gang, i en periode på fem år eller mere. Med gebyrer, der starter ved mere end US$25.000, er det sandsynligvis ikke visum til en thailandsk ferie, men kommer med alle mulige særlige privilegier.

For rejsende, der overvejer Thailand som en base som en digital nomade, kan du have brug for en arbejdstilladelse afhængigt af det arbejde, du laver, fra blogging til grafisk design til undervisning online, og om det påvirker de thailandske lokales arbejde. For mere information om, gå til den thailandske ambassades hjemmeside. 

Forlængelse af dit visum 

Hvis du mangler tid under dit ophold, kan turistvisum forlænges med yderligere 30 dage på ethvert immigrationskontor i Thailand, efter thailandske immigrationsmyndigheders skøn; det sædvanlige gebyr er 1900B. Se hjemmesiden for Immigration Bureau for kontoroversigter.  

Husk at klæde dig bedst på, når du besøger kontoret; Det er usandsynligt, at du dukker op i slidt strandtøj og thongs for at forsikre immigrationsbetjentene om, at du har midler til at forsørge dig selv til et længere ophold.  

For alle typer visumforlængelser skal du medbringe to fotos i passtørrelse og fotokopier af foto- og visumsiderne fra dit pas. Tag dig altid selv af visumforretninger; hvis du går igennem en tredjepart, betaler du mere, og der er en risiko for at falde for et fupnummer. 

Hvad hvis jeg overstayer?  

Hvis du udsætter dit visum for længe, ​​er den sædvanlige straf en bøde på 500B pr. dag med en grænse på 20.000B. Bøder skal betales i thailandske baht, enten i lufthavnen eller på forhånd på et immigrationskontor. Børn under 15 er undtaget, og hvis du kun har overnattet én dag for længe, ​​eller på grund af omstændigheder uden for din kontrol (f.eks. flyselskabets aflysning), vil du normalt ikke blive opkrævet.

Visa-run

En anden ekstremt populær mulighed for forlængelse af opholdet for rejsende, der er berettiget til visumfri indrejse, er blot at krydse en landegrænse og rejse ind i Thailand igen efter et par dage. En ny 30- eller 15-dages visumfritagelse (afhængigt af din nationalitet) vil blive udstedt ved din tilbagevenden.  

Dette fungerer godt de første par gange, men myndighederne bliver stadig hårdere over for rejsende, der forsøger at forlænge deres ophold på ubestemt tid ved at springe over grænsen flere gange; husk, genindrejse er efter visumagentens skøn. 

Del Artiklen
Facebook
Twitter

Jeg har lavet dette site for at du kan følge med på mine rejser, og samtidigt kan jeg dele mine erfaringer med jer, mine fantastiske læsere :-)

Nyhedsbrev

Del Artiklen
Facebook
Twitter
error: Content is protected !!