black logo resized small

Sintra, Portugal: Den perfekte dagstur fra Lissabon

Kun 40 minutter fra Lissabon ligger et eventyrland med slotte og paladser.

30 kilometer og en verden væk fra Lissabon , er det let at se, hvorfor Sintra – med sine kølige, frodige bakker og nærhed til Atlanterhavskysten – er hvor de portugisiske kongelige plejede at tilbringe deres somre. 

I dag har koncentrationen af ​​disse tidligere kongelige godser og lige så fantasifulde haver forvandlet dette UNESCOs verdensarvssted til et populært dagstursmål. Efter at have set den romantiske arkitektur fra det 19. århundrede, brostensbelagte gader og tætte skove, vil du forstå, hvorfor Lord Byron engang omtalte byen som en “herlig Eden.”

Hvad skal man lave?

Det nationale palads i Sintra blev bygget af maurerne i middelalderen og blev udvidet af adskillige konger gennem århundrederne, hvilket resulterede i en blanding af påvirkninger fra Mudéjar (en islamisk stil) til Manueline (en meget udsmykket portugisisk stil). 

Du behøver dog ikke at være en arkitekturfan for at blive imponeret af våbenskjoldrummet malet med 72 adelige families emblemer eller de restaurerede køkkener fra det 15. århundrede, hvor kongelige banketter engang blev tilberedt.

Beliggende på toppen af ​​en bakke er en anden tidligere kongelig residens, Pena Palace. 

Inspireret af tysk romantisk arkitektur ligner det et Disney- slot med dets lyserøde og gule tårne, dekorative støttepiller og tegneserieagtige gargoyler. Interiøret er lige så dramatisk. 

Gå ikke glip af de indviklet udskårne lofter og vægge i Dronning Amelias lejligheder og det slående helt hvide receptionslokale. Hvis det er en god dag, så køb en kombinationsbillet, der inkluderer adgang til de kongelige haver.

Quinta da Regaleira boligen i Sintra

Quinta da Regaleira stod færdigt i 1910 og var privatbolig for en kaffemagnat, der bestilte den flamboyante ejendom af en italiensk arkitekt og opera-scenograf. 

Selvom det neo-manuelinske hus og kapel er enestående, findes de virkelige højdepunkter i de finurlige haver, som byder på skjulte tunneler, grotter og mærkelig mystisk symbolik.

 

Fra 1789 og frem husede Palace of Monserrate den ene velhavende englænder efter den anden, og fik endda en omtale i et par af Byrons digte. 

Den eklektiske bygning kombinerer gotiske buer, indiske alabastpaneler, maurisk stuk og østasiatisk porcelæn. 

Paladsets botaniske haver er lige så forskellige med flora fra fjerntliggende destinationer som Mexico og New Zealand.

Hvordan man kommer til Sintra?

Sintra ligger 35-40 minutters kørsel fra det centrale Lissabon , selvom det kan være en udfordring at finde parkering. 

Der er et regelmæssigt tog på 40 minutter fra Lissabons Rossio-station til Sintra-stationen, der ligger omkring en halv mil fra byens centrum og Nationalpaladset. 

Bær gode vandresko for at navigere i de stejle, smalle gader. Når du har brug for et energiboost, prøv de lokale  queijadas , Sintras version af en  pastel de nata (den allestedsnærværende portugisiske vanillecreme) lavet med sødt ostefyld. 

Der er flere turistbusser, der kører mellem togstationen og Sintras vigtigste seværdigheder: 434’eren går til Nationalpaladset og Pena Palace, 435’eren går til Quinta da Regaleira og Monserrate Palace. 

I løbet af sommeren kan Sintra få travlt; besøg i løbet af ugen og så tidligt på dagen som muligt for at undgå folkemængderne og billetkøerne.

Del Artiklen
Facebook
Twitter

Jeg har lavet dette site for at du kan følge med på mine rejser, og samtidigt kan jeg dele mine erfaringer med jer, mine fantastiske læsere :-)

Nyhedsbrev

Del Artiklen
Facebook
Twitter
error: Content is protected !!