black logo resized small

Seks vigtige ting du skal huske du rejser

"Learning to fly" af Tom Petty and the Heartbreakers er en af ​​mine favoritter. Jeg behøver ikke lære at flyve – i hvert fald ikke hands-on i cockpittet – men jeg tænker på, om jeg skal lære at rejse igen.

Jeg har værethjemme i næsten to år nu, lænket af rejserestriktioner. Jeg er rusten, og breve til Traveler tyder på, at der er hajer, der ønsker at tage en bid af mine penge, når jeg er ude i den brede verden. Her er nogle fælder, du skal undgå.

Mist ikke din booking til en ingen refusionspolitik

Masser af rejsende blev brændt, da lockdowns forhindrede dem i at rejse til deres indkvartering, selvom de havde betalt det hele, men alligevel nægtede hotellet eller værten at give en refusion eller en kredit.

Airbnb besluttede, at reservationer foretaget efter midten af ​​marts 2020 ikke længere var dækket af dets formildende omstændighederspolitik, som tillod gæster at annullere med fuld refusion, da forsinkelser og forstyrrelser efter denne dato på grund af COVID-19 ikke længere var uforudsete eller uventede. Airbnb lader værter fastsætte deres egen afbestillingspolitik, og nogle vælger ikke at give refusion, uanset årsagen til aflysningen. 

Når du søger på Airbnb, skal du klikke på filteret “Gratis afbestilling”, og du er beskyttet. Det samme gælder for enhver anden form for overnatning – dem, der tillader aflysninger med fuld refusion op til et par dage før dit ophold, er en ekstra stjerne værd.

Rejsepengekort

Hvis du bliver fristet, så ved, hvad du går efter. I bund og grund fungerer de alle på samme måde. Du bruger australske dollars til at købe udenlandsk valuta, som er indlæst på et kort. Du kan derefter bruge kortet i udlandet til at købe varer, afregne regninger eller hæve penge i hæveautomater. Men der er masser af ulemper, startende med den elendige valutakurs, når du indbetaler din betaling. Du vil sandsynligvis betale et gebyr, hver gang du foretager en hæveautomat i udlandet. 

Det er oven i hvad pengeautomatoperatøren opkræver dig. Du kan også betale et indledende indlæsningsgebyr, når du første gang indbetaler penge på din konto, og et genopladningsgebyr for hver opladning.

Hvis du hopper rundt mellem lande, kan du vælge at få dine danske kroner konverteret til flere valutaer. Dette sælges som en bekvemmelighed, men det er det ikke nødvendigvis. Lad os sige, at dine rejsepenge er delt 50-50 mellem euro og britiske pund. Hvis du ikke har nok pund til at dække en transaktion i Storbritannien, vil kortet låne fra dine euro – og opkræve et stort gebyr for at gøre det.

Den eneste måde du vinder på er, hvis den australske dollar lider af et katastrofalt styrt. Da du har købt udenlandsk valuta til en bedre kurs end før styrtet, burde du være foran – men det ville tage et fald på mindst fem procent at sætte dig i vindersædet, og det er ikke sandsynligt.

Jeg bruger et Revolut Visa-kort til at betale regninger hævninger i hæveautomater. Kortet har udenlandske transaktionsgebyrer.

Hvis du har brug for at sende kontanter til udlandet for et depositum på hotel eller biludlejning, er der dukket flere pengeoverførselstjenester op, og de tilbyder en bedre aftale end banker. Jeg bruger Wise. Det er hurtigt, der har aldrig været et problem i løbet af de fire år, jeg har brugt dem, og de redder mig. Den 15. november overførte jeg €2000 som depositum til et hotel. At gøre det via Wise var $107 billigere end at foretage overførslen via min bank.

Hotel forhåndsgodkendelser

Når du tjekker ind på dit hotel, kan du blive bedt om at aflevere et kreditkort, og receptionisten vil derefter spærre et beløb som depositum, hvis du springer over at have gurglet minibaren – eller endnu værre. Det er en forhåndsgodkendelse, det er normalt et beløb for hver dag, du er i huset, og det kan være betydeligt. 

Det reducerer din adgang til de midler, du har til rådighed på dit korts forbrugsgrænse, og når du tjekker ud, kan det tage op til 10 arbejdsdage, før den ubrugte kredit er returneret til din konto. Det er mindre af et problem, hvis du bruger et kreditkort i stedet for et betalingskort. Nogle rejsende sværger, at det er værd at betale et lille gebyr på dit værelse, på den måde skal kortudbyderen behandle transaktionen, og kreditten vises hurtigere på din konto.

Tag kun det, du har brug for i løbet af dagen

Utroligt, at nogle rejsende føler behov for at vandre rundt i en fremmed by med deres pas, alle deres kreditkort og penge nok til at brødføde en middelklassefamilie i en uge. 

Tyve kan lugte et mærke. Tag kun det, du skal bruge for dagen, og gem resten i dit pengeskab eller låst inde i din kuffert. Medmindre du er i et politi-stats-diktatur, er der ingen grund til at medbringe dit pas, når du er på farten.

Stol ikke på tilslutning

De fleste af os bruger vores smartphones til at bevise vores vaccinationsstatus, når vi spiser ude, men regn ikke med, at digital teknologi springer dig til hjælp, når du er langt hjemmefra. 

Selv med global roaming har du muligvis ikke et datafeed fra en lokal forbindelse, og du vil ikke have adgang til de apps, der beviser, at du er vaccinekompatibel. Det er ikke noget, man ønsker, når man står ved immigrationsskranken i et andet land. Udskriv papirkopier af al den dokumentation, du måtte have brug for, især det internationale COVID-19-vaccinationscertifikat.

Dynamisk valutaomregning

“Og ville du foretrække at betale for det i din egen valuta?” Du betaler en restaurantregning med dit kreditkort og wow, sikke en sød fyr, du synes – men han er ikke sød mod dig.

Din regning konverteres til danske kroner ved hjælp af en vekselkurs, der sandsynligvis er 5-8 procent dårligere end den kurs, du ville få med dit kreditkort I Prag eler lign scammy steder, kan du risikerer op imod 25% extra!. 

Navnet på denne særlige rip-off er dynamisk valutaomregning (DCC). I stedet for en ligetil transaktion mellem forretningen og kortudstederen, indsætter DCC en tredjepart i transaktionen, som hjælper sig selv til et stykke af din økonomiske kage og giver et snit til forretningen. Hvis du bliver tilbudt at få din regning konverteret en anden valuta, skal du høfligt afslå.

Del Artiklen
Facebook
Twitter

Jeg har lavet dette site for at du kan følge med på mine rejser, og samtidigt kan jeg dele mine erfaringer med jer, mine fantastiske læsere :-)

Nyhedsbrev

Del Artiklen
Facebook
Twitter
error: Content is protected !!