black logo resized small

Sådan vælger du mellem Grækenland vs. Kroatien

Sådan vælger du mellem Grækenland vs. Kroatien

Du forsøger at finde ud af, hvor du skal tage hen til din årlige sommerferie, og du er udmattet af antallet af valg foran dig. Jeg er ikke overraskede, det sker for de bedste af os.

Men måske har du skåret dit valg ned til en shortliste på to – Kroatien eller Grækenland.

Så hvilken skal du vælge?

Sandheden er, at du heller ikke kan tabe ligemeget hvilken destination du vælger. Både Kroatien og Grækenland er fantastisk smukke destinationer, spækket med historie, kultur, natur, fantastisk mad, fantastisk natteliv, steder at slappe af og selvfølgelig strande. Men man kan vel ikke være to steder på én gang?

Så lad os se på, hvordan du kan træffe dit valg mellem Kroatien og Grækenland til din næste sommerferie.

Argumentet for Grækenland

Ah, men hvor i Grækenland? Overvejer du at tage til Athen? Eller planlægger du at udforske fastlandets strande? Selvfølgelig tænker du måske også på en af ​​de fantastiske øer, eller måske mere end én.

Det er ikke et nemt valg.

Historie

Arkæologiske steder i Grækenland - Parthenon på Akropolis, Athen, Grækenland

Du bør vælge Grækenland, hvis du helt sikkert er til historie og ruiner. Athen er uden tvivl en af ​​de bedste byer i verden for gamle ruiner. Det er trods alt centrum i det antikke Grækenland! Akropolis, Parthenon, Apollontemplet, Olympia, listen fortsætter. Så hvis du handler om historie og ser ruinerne med dine egne øjne, må det være Grækenland.

Køkken

Mens kroatisk mad bestemt er lækker, og du bør prøve det helt sikkert, er græsk mad deroppe med noget af det bedste.

Moussaka, græsk salat, Gyros, papoutsakia, pastitsio, listen fortsætter.

Kultur og mere historie

Det er forkert at antage, at hvis du leder efter historie, skal du kun tage til Athen. Grækenland har 18 UNESCO World Heritage Sites til sit navn, så du nemt kan rejse rundt og få dig mæt af historie og kultur under ét ophold. Det bliver helt sikkert trættende, men du ser i det mindste noget fantastisk, ikke?

Utallige idylliske øer

1646397853 276 Kroatien eller Graekenland Sadan vaelger du mellem Graekenland vs

Kroatien har også mange smukke øer, men få kan konkurrere med de fantastiske græske øer. Vi kender alle til Mykonos, Rhodos og Santorini, men dette er kun toppen af ​​isbjerget. Du kan også ø-hop til dit hjertes lyst, takket være en meget velorganiseret færgeplan, der sejler regelmæssigt gennem sommermånederne mellem alle hovedøerne.

Du vil rejse ind i oktober/november

Hvis du vil rejse i de senere dele af sommeren, ind i efteråret, ser du bedst mod Grækenland. Den vigtigste turistsæson plejer at vare en lille smule længere i Grækenland, især hvis du rejser til øerne længere mod øst. Du kan også finde nogle gode tilbud på denne tid af året, hvilket reducerer udgifterne til din ferie.

Argumentet for Kroatien

Nu skal du kun Google Kroatien, og du vil finde en rigtig god grund til, hvorfor du bør tage dertil – det er fantastisk smukt. Og på trods af at turismen i landet er meget populær, især i Dubrovnik, føles landet stadig ekstremt autentisk og uberørt på mange måder.

Game of Thrones

Game Of Thrones Dubrovnik Locations (1)

Den ene ting, der adskiller Grækenland og Kroatien meget klart, uden tvivl, er Game of Thrones. Så hvis du er fan af showet, skal du tage til Kroatien. Det er her, mange scener blev optaget, især i Dubrovnik.

Nem at rejse rundt

Hvis du er en person, der får kløende fødder, når de sidder et sted for længe, ​​er Kroatien et godt valg for dig. Lej en bil og tag afsted på den åbne vej for at besøge flere steder under dit ophold. Vejene er af meget god kvalitet og lette at følge. Roadtrip, nogen?

Naturen er overalt

Mens Kroatien er meget blåt, dvs. havet, ligesom Grækenland, er en anden farve, du vil se meget af i Kroatien, grøn. Naturen er bogstaveligt talt overalt. Det er et fantastisk smukt land, og der er mange nationalparker og vandfald at udforske.

Tjek UNESCO World Heritage Plitvice Lakes National Park, Krka National Park og Paklenica National Park, Brijuni, listen fortsætter.

Kombiner byer og landskaber

Ting at lave i Zagreb - Ban Jelacic Square. Luftfoto af den centrale plads

Selvfølgelig kan du gøre dette i Grækenland, men de kroatiske byer har en tendens til at pakke mere malerisk. Split og Dubrovnik er meget attraktive byer og har nogle gode fotomuligheder. Zagreb er også et fantastisk sted at besøge og vil helt sikkert fylde din kamerahjul op.

Strandene er i top

Ganske vist er Grækenlands strande fantastiske, men så er Kroatiens. Gå ikke ud fra, at Kroatiens strande er af mindre kvalitet, og du vil finde mange afsondrede og endda private steder at solbade og sole langs Kroatiens kystlinje.

Så hvem er din vinder?

Valget mellem Grækenland og Kroatien er svært, og ærlig talt ville du heller ikke gå glip af det. Det kommer virkelig ned på, hvad du vil lave i din pause, og hvad der er vigtigt for dig. Men hvis du vælger en denne gang, så sørg for at vælge den anden næste gang.

Del Artiklen
Facebook
Twitter

Jeg har lavet dette site for at du kan følge med på mine rejser, og samtidigt kan jeg dele mine erfaringer med jer, mine fantastiske læsere :-)

Nyhedsbrev

Del Artiklen
Facebook
Twitter
error: Content is protected !!