black logo resized small

Sådan vælger du den bedste rejseforsikring!

At købe rejseforsikring er måske bare den mindst glamourøse del af planlægningen af ​​en rejse. Faktisk er det så kedeligt, at utallige rejsende springer dette trin helt over.

“Det er spild af tid – og spild af penge. Jeg skal nok klare mig alligevel!”

Og det bliver de nok. Men de ved det ikke, før det er for sent.

Gennem årene er jeg blevet snydt, bestjålet og såret i udlandet. Jeg har oplevet utallige forsinkelser og aflyste fly.

Selvom det ikke er sjovt at tænke på, kan det gå galt, mens du rejser.

Og jeg ved, at det ikke er sjovt at undersøge den bedste rejseforsikring til din næste rejse. Der er ingen tvivl om det: det er kedeligt at læse rejseforsikringer. Men det er også det vigtigste trin i planlægning og booking af en rejse.

De fleste mennesker tror, ​​at rejseforsikring handler om akut sundhedspleje, såsom brækkede lemmer, pludselige sygdomme og hospitalsbesøg. Men selvom det er en væsentlig del af, hvad forsikringen dækker, er der meget mere i det end det.

Rejseforsikring er et generelt sikkerhedsnet for absolut alt , der kan gå galt på en rejse. Forsinkelser, skader, aflysninger, politisk uro, naturkatastrofer – rejseforsikring kan dække det hele. Det starter, når der sker uheld på vejen og dækker omkostninger, der ellers kunne løbe op i tusindvis af dollars.

Fra mistet bagage til aflyste fly, brækkede knogler til eksotiske sygdomme, det kan være en farlig forretning at gå ud af hoveddøren. Og medmindre du har tonsvis af penge afsat til at betale for nødudgifter (brækkede knogler alene kan koste i tusindvis), vil du gerne købe en rejseforsikring.

Men at vælge rejseforsikring kan være en svær opgave, hvis du ikke ved, hvor du skal starte.

I dette indlæg vil jeg lede dig gennem hvert trin i processen, så du trygt kan vælge en virksomhed og plan, der passer til dine behov og budget, hvilket giver dig ro i sindet, når du går ud i verden for at udforske.

digital nomad on the beach

1. Planlæg din rejse

Før du går seriøst i gang med at købe rejseforsikring, vil du gerne allerede vide, hvor du skal hen, og (generelt) hvad du skal lave. Dette skyldes, at du skal vælge en politik, der dækker din(e) destination(er), længden af ​​din rejse og de aktiviteter, du skal lave.

Som du kan forestille dig, kan omkostningerne ved at forsikre en tur med højere risiko for at gå på klatring i Thailand være anderledes end en afslappet tur gennem Frankrigs vinområder. Ligeledes adskiller forsikring for en uge i Mexico sig meget i omkostninger fra seks måneders backpacking i Australien. Desuden har fuldtidsnomader meget forskellige behov end nogen, der tager på et to-ugers krydstogt.

Så for at få bolden til at rulle, skal du vide hvilket land eller hvilke lande du skal til, og hvilke større aktiviteter du skal lave. Du ønsker ikke at købe en plan, komme til din destination og derefter indse, at noget, du har dit hjerte indstillet på at gøre, ikke ville være dækket.

2. Bestem dine dækningsbehov

For de fleste rejsende er sundhedsdækning deres primære bekymring. Omkostningerne ved skader og sygdomme kan stige hurtigt, og ingen ønsker at blive hængende ved at betale tusindvis af penge.

Da alle rejseforsikringsplaner inkluderer nogle sygeforsikringer, er din opgave at gennemgå dækningsgrænserne for hver forsikringsplan for at se, hvad der virker for dig og dit budget.

Ud over medicinsk dækning er der flere andre forsikringsområder, du vil overveje.

Har du brug for en rejseafbestillingsforsikring? Og i betragtning af hvor almindelige flyforsinkelser er blevet, vil du så have dækning i tilfælde af at du skal overnatte på hotel?

Hvad med refusion for dine personlige ejendele, hvis de bliver væk, stjålet eller beskadiget?

Skal du leje en bil, og i så fald har du måske brug for en biludlejningsforsikring?

Dette er blot nogle af de spørgsmål, du skal stille dig selv, når du overvejer dine rejseforsikringsbehov. Du vil derefter sammenligne dine behov med dækning, du måske allerede har gennem andre forsikringsordninger, du har, uanset om det er bilforsikring (som måske dækker udlejningsbiler) eller rejseforsikring, der tilbydes af et premium kreditkort (dog ikke stol for meget på disse ).

En rygsækrejsende med bare knogler vil måske bare have grundlæggende akut lægehjælp. En flashpacker i mellemklassen kan være interesseret i en mere omfattende plan, der også dækker forsinkelser og aflysninger. En eventyrrejsende kan prioritere planer, der dækker ekstremsport. Alle vil have forskellige behov.

At opremse alt, hvad du tror, ​​du måske har brug for dækket, vil gøre det næste skridt så meget nemmere. Du vil straks kunne se, hvilke planer der er rigtige for dig og ikke spilde tid på at kigge på dem, der ikke passer til dine behov.

Dette kort viser dig Wifi adgangskoderne til naerliggende hotspots rundt om i verden

3. Sammenlign rejseforsikringsplaner

I disse dage er der tonsvis af rejseforsikringsselskaber at vælge imellem. Og selv inden for forsikringsselskaber er der forskellige policer og niveauer at sammenligne, som hver tilbyder et forskelligt dækningsniveau.

Når du sammenligner muligheder, skal du starte med at gennemgå grænserne for lægedækning. Et godt firma yder mindst $100.000 USD i dækning for deres basisplan, selvom dyrere policer dækker højere beløb (nogle er op til $2 millioner USD, selvom jeg synes, at meget er unødvendigt).

Sørg for, at din plan også dækker nødevakuering. Hvis du kommer ud for en ulykke, mens du vandrer i Bulgariens bjerge, kan det nærmeste hospital være langt væk. Sørg for, at din plan også dækker medicinsk transport, som kan koste over $200.000 USD. Det er ikke en regning, du ønsker at betale!

En note om medicinsk evakuering : Nødevakueringsdækning bringer dig generelt til den nærmeste “acceptable” facilitet. Så hvis du brækker benet på vandretur, vil du sandsynligvis ikke blive sendt hjem – du vil blive sendt til det nærmeste hospital for at komme dig og derefter blive løsladt. Det er ikke gratis at komme hjem.

Hvis du ikke ønsker at blive på et udenlandsk hospital for behandling og bedring, så kig ind i et medicinsk transportmedlemskab som Medjet. Det dækker din transport til den medicinske facilitet, du vælger, inklusive i dit hjemland, uanset årsagen. Du kan læse mere om dens dækning i denne Medjet-anmeldelse .

Mens du sammenligner planer, vil du bemærke, at nogle hovedsageligt er fokuseret på lægebehandling, mens andre også dækker rejseaflysninger, rejseforsinkelser, mistede eller stjålne genstande og mere.

Efter min erfaring bør en god rejseforsikring dække følgende:

  • Medicinske nødsituationer, pludselige sygdomme og skader

  • 24 timers nødhjælp

  • Naturkatastrofer eller andre nødsituationer, der får dig til at tage hjem tidligt

  • Akut medicinsk evakuering

  • Rejseaflysninger eller afbrydelser (såsom et dødsfald i familien)

  • Rejseforsinkelser (såsom hvis dit fly er forsinket, normalt over seks timer)

  • Mistede, beskadigede eller stjålne ejendele (herunder en vis dækning for elektronik)

  • Dødsfaldsforsikring ved uheld og hjemtransport af din krop

Mens hver rejsende har forskellige behov, er disse, hvad jeg anser for at være grundlaget for en god rejseforsikring.

For at hjælpe dig med at finde en plan, der passer til dit budget og din rejsestil, er her nogle af mine foreslåede virksomheder:

·      World Nomads – Omfattende all-round rejseforsikring. Ideel til budget- og mellemrejsende.

·      SafetyWing – En budgetvenlig mulighed med en selvrisiko. Ideel til backpackere og budgetnomader. (Min absolut favorit!)

·      Medjet – Til yderligere medicinsk evakueringsdækning.

·      Insured nomads – Nød- og ikke-nøddækning for digitale nomader og expats.

·      Allianz – Overkommelige årsplaner for ivrige rejsende.

En god rejseforsikring er et must!

Jeg anbefaler at du aldrig forlader Danmark uden en forsikring, da selvom du evt kun rejser i Europa er det langt fra sikkert at dit blå sygesikringskort virker, og prisen du kan risikere at blive opkrævet kan løbe op i adskillige 100tusinde kroner!

For slet ikke at snakke om det faktum at du får dækket bagage, forsinket fly osv.. Det klarer det blå sygesikringskort altså heller ikke 🙂

Safety Wing rejseforsikring du kan se nedenunder her, er et super selskab, jeg personligt altid bruger. De er fantastiske. Jeg anbefaler du laver en forsikring igennem dem.

 

4. Tjek COVID-19-politikken

Efter flere år i en pandemi har de fleste rejseforsikringsselskaber opdateret deres politikker til at omfatte en vis COVID-19-dækning.

Men ikke alle politikker er skabt lige. Dækningen varierer meget og kan (eller måske ikke) omfatte testomkostninger, behandlingsomkostninger, rejseaflysninger eller forsinkelser, hjemtransport og/eller hotelomkostninger forbundet med behovet for at forlænge din rejse for at komme i karantæne.

Kort sagt bør din valgte plan omfatte en form for dækning for COVID-19, men sørg for, at du fuldt ud forstår, hvad der er og ikke er inkluderet.

5. Læs det med småt

På dette tidspunkt har du sikkert en ret solid idé om, hvilke planer der passer bedst til din rejse og dit budget. Og endnu en gang er det tid for mig at fremhæve behovet for aldrig at påtage mig noget, når det kommer til rejseforsikring.

Ja, det betyder, at det er tid til at læse det med småt.

Dette er måske bare den mest uglamorøse del af hele denne proces, men igen, det er et af de vigtigste trin.

Politikker varierer afhængigt af, hvor du skal hen, så selvom en aktivitet kan blive annonceret som dækket på et forsikringsselskabs hjemmeside, er den muligvis ikke dækket i det specifikke land, du skal til.

Nogle virksomheder refunderer dig alle omkostninger forbundet med dækkede hændelser, mens andre har en selvrisiko, hvilket betyder, at du skal betale op til dette beløb, før dækningen træder i kraft. (F.eks. har Safety Wing en selvrisiko for nogle omkostninger. Læs mere om, hvordan det virker i denne SafetyWing-gennemgang ).

Og som hovedregel er der nogle ting, som du stort set kan forvente ikke bliver dækket. De fleste forsikringer dækker dig ikke, hvis ulykken skyldtes skødesløshed eller hensynsløshed fra din side.

Det inkluderer at pådrage sig en skade under påvirkning af alkohol eller andre stoffer, eller at få stjålet dine tasker, mens du gik væk fra dem for at gå ind på en café.

De fleste forsikringer dækker heller ikke dyr elektronik eller tabte kontanter.

Med hensyn til lægedækning, husk, at rejseforsikring kun er til ulykker, for det uventede. Du vil ikke være dækket for eventuelle ikke-akutmedicinske behov eller allerede eksisterende tilstande, medmindre det er specifikt fastsat i policen.

Dette er de generelle grænser for dækning for de fleste rejseforsikringer, men igen, de varierer meget mellem selskaber. Derfor er det vigtigt ikke bare at læse brochuren eller surfe på hjemmesiden – du skal læse det med småt.

6. Overvej yderligere dækning

Hvis du har udført ovenstående trin og læst det med småt, har du måske bemærket, at nogle ting, du troede var dækket, faktisk ikke er det. Selvom basispolitikker kan være nok for nogle rejsende, har du måske brug for eller ønsker mere dækning.

Har du dyrt kameraudstyr, som du er bekymret for? Elektronik er normalt ikke fuldt dækket af standardforsikring.

Vil du af en eller anden grund kunne aflyse din rejse? Normalt er en form for afbestillingsdækning inkluderet, men kun af meget specifikke årsager. Hvis du vil have dine penge tilbage uanset årsagen, skal du betale mere for en tilføjelse.

Vil du helt ud på en ekstrem eventyrrejse? Du har sandsynligvis brug for ekstra dækning.

Er du særligt optaget af at sidde fast på et udenlandsk hospital til behandling, hvis du kommer ud for en slem ulykke eller alvorligt syg? Du ønsker måske at få yderligere evakueringsdækning.

Sammenlign dine specifikke planer og behov med det småt i hver police, så du er 100 % sikker på, hvilke ekstramateriale du har brug for. På den måde kan du sikre dig, at du er dækket, uanset hvad der sker på din rejse. 

7. Køb din police!

Nu hvor du har lavet al din research, er det tid til at forpligte dig til en plan og købe den, så længe du er på din rejse. Hvis du er på en tur uden en bestemt slutdato, skal du vælge en politik, der lader dig forlænge den, mens du er på farten.

Men uanset hvad, så snart du har din afrejsedato og billet, så køb din plan. Beslut dig ikke for en police og lad fanen stå åben for evigt på din computer uden faktisk at købe den! Alt kan ske mellem nu og hvornår du planlægger at modregne, og de fleste policer dækker dig kun, hvis du har købt policen på forhånd.

For at undgå at miste indskud og flybilletter, hvis du bliver nødt til at afbestille, skal du købe din forsikring i det øjeblik, du begynder at betale for din rejse.

*** 

Rejseforsikring er måske ikke din foretrukne del af at bestille en rejse. Det er bestemt ikke min. Men du vil være glad for, at du brugte tid og penge på at beskytte dit fremtidige jeg, hvis noget går galt. 

Jeg har selv været afhængig af rejseforsikring igen og igen. Jeg vil simpelthen ikke tage på tur uden. Det burde du heller ikke.

Del Artiklen
Facebook
Twitter

Jeg har lavet dette site for at du kan følge med på mine rejser, og samtidigt kan jeg dele mine erfaringer med jer, mine fantastiske læsere :-)

Nyhedsbrev

Del Artiklen
Facebook
Twitter
error: Content is protected !!