black logo resized small

Sådan undgår du at blive overfaldet mens du rejser

Når du rejser, vil du især gerne se, høre og smage så meget du kan. Men der er én ting, som du måske ikke er klar over, kan ødelægge din rejse, at blive røvet af dine penge og ejendele.

Røvere bruger meget tid på at lede efter den rigtige person at  røve. Dette er endnu mere udbredt, når du rejser internationalt, hvor du skiller dig ud fra lokalbefolkningen.

Så hvad kan du gøre for at undgå at blive deres næste mål?

Se ikke ud som et offer – Selvom dette kan virke indlysende, er det en af ​​de nemmeste måder at undgå at  blive  offer på. 

En af de mest populære måder, som røvere identificerer et mål på, er at se på den måde, folk går på. Går de med næsen begravet i en guidebog? Eller stirrer de på alt omkring dem og ignorerer de mennesker, der går i nærheden? 

Eller ser de bange ud, mens de holder deres pung eller pung, mens de stirrer på folk, der går forbi? 

Ja, du vil gerne være i stand til at nyde alle synet, lydene og smagene under din rejse. Du vil også gerne være komfortabel med dine omgivelser og være opmærksom. 

Dette vil hjælpe med at forhindre, at dine værdigenstande går af, uden at du bemærker det.

Oprethold situationsbevidsthed– At holde øje med dine omgivelser hjælper med at forhindre dig i at ligne og blive et offer. 

Hvis du taler med næsten enhver politibetjent, vil de fortælle dig, at en af ​​de bedste måder at undgå at blive et mål på, er at holde hovedet på en svirvel. Se, hvor du går, sørg for, at du ikke skærer ned i en mørk gyde eller en gade med begrænset trafik. 

Se på de mennesker, der er omkring dig, og hvis du bemærker, at den samme person ser ud til at være omkring dig, så tag øjenkontakt med dem. Der er intet, der fortæller nogen, der opmåler dig, at du ikke bliver deres næste mærke som at stirre dem lige i øjnene. 

Dette fortæller forbryderen, at hvis de prøver at overfalde dig, vil du huske dem og være i stand til at beskrive dem til politiet. Det er for meget varme, og de vil gå videre for at finde et blødere, lettere mål.

Bliv med folkemængderne – Selvom du måske ønsker at finde den skjulte perle af en restaurant, du læser om, er det vigtigt, at du ikke kommer for langt væk fra den slagne vej. 

Der er sikkerhed i antallet, da jo flere mennesker, der kan være vidne til forbrydelsen, jo mindre sandsynlighed er for, at forbryderen begår den. 

Kriminelle er som rovdyr, de ser på flokken og leder efter dem, der er adskilt fra mængden. Når du først er alene, mister du den beskyttelse, som besætningen giver, og bliver nemme at plukke.

Ved, hvor du skal gå – Der er ingen bedre måde at opleve et nyt sted på end at gå rundt og bare opsuge al kulturen omkring dig. Men bare fordi du er midt i en menneskemængde, betyder det ikke altid, at du er sikker. 

Hver by har steder, der er farligere end andre, og det er vigtigt at vide, hvor disse steder er,  før  du begiver dig ud på gaden. 

Hvis du tager dig tid til at undersøge, hvilke steder der er og ikke er sikre at rejse, og planlægger din rute, vil det i høj grad holde dig sikker.

Brug IKKE offentlige pengeautomater– Kriminelle kigger på offentlige pengeautomater ved sparegrise, hvor de kan rulle sammen og tage dine hårdt tjente kontanter, før du kan stikke dem i lommen. 

Værre er, mange offentlige pengeautomater kan være privatejede, opkræve latterlige gebyrer og måske endda bruge eller sælge dine data. 

I stedet, når du oplever, at du løber tør for kontanter, er det bedst at finde en bank, hvor du kan gå ind og foretage en hævning. 

Men hvad nu hvis du rejser internationalt, men din bank ikke har nogen internationale lokationer, hvor du trygt kan hæve kontanter? 

Inden du tager afsted på din rejse, kontakt din bank, og de kan give dig en liste over udenlandske banker, som de har aftaler med. Selvom du muligvis bliver opkrævet et gebyr, vil disse banker give dig mulighed for sikkert at hæve dine penge og få dem i din pung, uden at nogen kan se, hvor mange penge du fik.

Selvom disse trin kan hjælpe med at forhindre dig i at blive et offer, vil kriminelle nogle gange bare ikke have et nej som et svar. 

Hvordan beskytter du dig selv i en situation som denne?

  • Bær ikke værdifulde ting – En populær metode, som røvere bruger, er at forsøge at få dine hårdt tjente penge eller genstande, uden du selv ved det. De kan forsøge at lommetyve dig, mens du er distraheret, eller støde ind i dig i et overfyldt område. Ved at begrænse mængden af ​​værdigenstande, som du bærer, begrænser du mængden af ​​skade, de er i stand til at gøre, hvis de lykkes i deres forsøg.
  • Tyverisikringsudstyr – Hvis du vil begrænse risikoen for at miste genstande yderligere, kan du investere i tyverisikringsudstyr. Der er adskillige enheder, der vil gå langt for at beskytte dig mod alle med klæbrige fingre eller et blad, de vil bruge til at adskille dig fra din rygsæk. En af de mest almindelige metoder til at opbevare de værdigenstande, du skal bære, kontanter, kreditkort, pas osv., er pengebæltet. Der er mange forskellige stilarter, men i det store og hele bæres en pengepose  under  dit tøj, hvilket gør det sværere at få adgang til dine varer. Det er vigtigt at lave noget research for at finde  det rigtige pengebælte for dig, en der vil være behagelig at have på og er den rigtige størrelse til dine behov. En anden mulighed for at holde dine ting sikre, er en tyverisikringsrygsæk (eller daypack). Igen er der mange forskellige versioner, men mange tilbyder skjulte eller låste lynlåse, der gør det svært at få adgang til. En anden fantastisk funktion er, at de normalt er skærebestandige, hvilket forhindrer nogen i at bruge en kniv til at skære stropperne og gå væk med din taske, eller skære bunden for at tømme den ud.
  • Tag et selvforsvarskursus – Selvom det er sjældent, er det godt altid at være forberedt på en farlig situation. En kriminel kan komme direkte til dig og overfalde dig i færd med at overfalde dig. Før du begiver dig ud på din rejse, vil du måske kigge ind i en selvforsvarsklasse, der vil forberede dig til ikke kun at forsvare dig selv eller kæmpe tilbage i en situation som denne. Det er vigtigt at bemærke, igen, kriminelle leder efter svage mål. Ofte, hvis du befinder dig i en farlig situation, kan du bare bære dig selv på en måde, der siger, at du vil forsvare dig selv, vise kriminelle, at du bare ikke er risikoen værd.
  • Hvis det er lovligt, medbring mace– Mace er den store udligning, når det kommer til situationer som denne. Lavet af en cocktail af kemikalier og peberblomme er designet til at levere en smertefuld, men midlertidig afskrækkelse til alle, der ønsker at gøre dig skade. Mace er meget kraftfuld, nem at bære og meget nem at installere. Før du putter den mace i din taske, er der et par ting, du skal kontrollere. Først skal du sikre dig, at det er lovligt at bære, nogle steder har begrænsninger på, om du kan bære mace eller hvor kraftig den kan være. Det er vigtigt at sikre sig, at du ikke ved et uheld bryder loven for at forsøge at beskytte dig selv. Du skal også forstå, hvordan mace virker, det blæser en tåge op i luften. Det betyder, at hvis du bruger mace til at forsvare dig selv, er der en god chance for, at du vil mærke nogle af virkningerne.

Selvom faren for at blive overfaldet er reel, bør du aldrig lade det stå i vejen for dit næste eventyr. 

At være opmærksom på faren og tage nogle af disse sunde fornuftstrin for at forhindre det, kan i høj grad holde dig sikker, mens du rejser rundt og udforsker verden.

Del Artiklen
Facebook
Twitter

Jeg har lavet dette site for at du kan følge med på mine rejser, og samtidigt kan jeg dele mine erfaringer med jer, mine fantastiske læsere :-)

Nyhedsbrev

Del Artiklen
Facebook
Twitter
error: Content is protected !!