black logo resized small

Sådan sparer du penge til din rejse – 7 tips

Alle skal spare penge til rejser. Det har jeg gjort, siden jeg tog min første tur som 15-årig. Da jeg arbejdede i en delikatesseforretning, sparede jeg nok op til at købe en cykel og tage en månedlang cykeltur i England og Wales. Det er overflødigt at sige, at det blev en vane for mig at spare penge til rejser.

Men jeg forstår, at det for nogle er en skræmmende opgave. Det lyder jo frygteligt meget som at fratage sig selv livets glæder derhjemme.

Det behøver ikke at være tilfældet. Som med mange af livets udfordringer, skal du skille det ad, og vejen til succes vil blive afsløret. Selvom evnen til at spare ikke blev avlet i dine knogler, kan den læres.

Og mens du sparer til rejser, kan du nyde perioden med udskudt tilfredsstillelse med rejseplanlægning, udforske smagen af ​​din destination derhjemme og deltage i grupper for at lære lidt af sproget.

Nedenfor finder du min trin-for-trin plan for at spare penge til dine drømmerejser. Selvom du endnu ikke ved, hvor du vil rejse hen i øjeblikket, kan du være ret sikker på, at rejseimpulsen snart dukker op igen. Nedenfor er mine syv trin til at spare penge til rejser.

Syv trin til at spare penge til rejser

Alle er forskellige. Hvad en person giver op for at spare vil være anderledes end en anden. Så jeg vil ikke fortælle dig, at du skal tage kortere brusebade eller stoppe med at købe cafe latte. Det er op til dig selv, hvordan du sparer sammen til din næste rejse.

Men på en anden måde er vi alle ens. Vi har en tendens til at bruge så mange penge, som vi har, hvilket gør processen med at spare ens, uanset om du tjener 200.000 kr eller 1 million kr om året.

Rådene nedenfor handler mere om at skabe en tankegang for opsparing, der passer til din livsstil i stedet for at fortælle dig, at du skal klippe kuponer og kigge efter tilbud.

En vellykket opsparingsplan er en, du kan holde dig til – i det mindste det meste af tiden. Følg nedenstående trin og beslut selv, hvordan du sparer til rejsen.

1. Ved, hvad du bruger i øjeblikket.

Du kan ikke spare uden at vide, hvad du bruger. 

For et par år siden havde jeg et stramt budget, så jeg sporede og kategoriserede alle udgifter, jeg havde i et par måneder, og opdagede, at jeg hver måned af en eller anden grund havde omkring 1500 kr i overraskelsesudgifter. Yikes! Ikke så mærkeligt, at jeg ikke kunne spare sammen – jeg blev hele tiden blændet.

For at spare penge til rejser, start med at spore hver øre, du bruger. Kategoriser disse udgifter og medtag en kategori for det uforudsigelige.

Når du ser, hvor du bruger, vil du være i stand til at se, hvor du kan spare.

2. Sæt dit rejsebesparelsesmål.

Undersøg den tur, du vil tage på. Få en fornemmelse af, hvad det vil koste, og rund derefter tallet op. 

Der er to grunde til at runde op: Den ene er så du har en flot simpel figur i tankerne som dit mål, den anden er så du har lidt plads i dit rejsebudget til at det kan strække sig, som det næsten uundgåeligt vil gøre. Jo større de faktiske omkostninger på din rejse er, desto større er round-up. For eksempel bliver 9750 ikke til 9.000, men snarere 10.000 kr.

3. Opret din spareplan.

Da du har sporet dine udgifter, har du de rigtige oplysninger til at lægge et budget med. Og fordi du har et vidunderligt mål i tankerne, er du motiveret. Nu kan du sætte et realistisk budget.

For at starte skal du fordele alle dine indtægter på den ene eller anden måde, uanset om det er til en udgift eller opsparing. Beregn og projektér derefter, hvordan din opsparing vil lægges sammen måned for måned.

Vil dine forventede besparelser nå dit økonomiske mål på den tid, du ønsker? 

Hvis ikke, skal du enten gennemgå dit budget og beslutte, hvor du skal skære ned eller ændre dine rejseplaner, så de passer bedre til din økonomiske situation.

Et budget vil helt sikkert hjælpe dig med at spare penge til rejser. Der er mange gratis budgetskabeloner på internettet. En hurtig Google-søgning vil give mange muligheder.  

Tip: Det første sted at lede efter opsparing er din kreditkortregning. Hvis du mangler betalingsfrister, påløber du renter. Betal dit kreditkort hver måned til tiden. Hvis det ikke er muligt, så vær så aggressiv som muligt for at slippe af med gælden.

spar sammen til din rejse

4. Opret en dedikeret rejseopsparing, og se din opsparing vokse.

At have en separat opsparingskonto specifikt til rejser giver dig mulighed for at se dine fremskridt hen imod dine rejseopsparingsmål. 

Opsætning af en automatisk hævning fra din almindelige konto til din rejsekonto sikrer, at du sparer på den regelmæssigt. 250 kr om ugen er over 12000 kr om året. Sæt penge ind på denne konto med jævne mellemrum, og giv den et bonusindskud, når du kan.

Det er en god idé at bruge en bank med lave gebyrer for at spare lidt mere hver måned. Der er også gratis kreditkort, der giver penge tilbage på køb. Du kan normalt sende tilbagebetalingen til en bestemt konto, som din rejseopsparingskonto. Jeg bruger personligt Revolut og er yderst tilfreds. Den er ovenikøbet gratis.

4. Forestil dig at leve din drømmerejse hver dag.

Det er nemmere at spare penge til rejser, når dit rejsemål konstant ligger foran dig. Følg hashtags for din destination på sociale medier. Sæt billeder på dit køleskab og indstil dem som din pauseskærm. Hold din motivation høj ved at have din tur rundt om dig og ved at fortælle folk om det.

At erklære dit store mål til venner vil hjælpe dig med at nå det. At bringe dine rejsedrømme frem i lyset vil gøre dem mere virkelige, få dig til at føle dig mere ansvarlig og mere drevet til succes.

5. Find glæden ved minimalisme.

Minimalisme-trenden handler om at have det, du har brug for og ikke mere. Det handler om enkelhed og at føle friheden og elegancen af ​​mindre frem for vægten af ​​mere. Det betyder også, at du skal rydde ud i det, du har, men ikke har brug for, hvilket kan resultere i penge i lommen, hvis du sælger det. Det handler også om at købe mindre. 

Inden du foretager et køb, skal du overveje det seriøst. Hvor meget har du brug for det? Kunne du låne eller leje det i stedet? Hvor meget vil det bidrage til din lykke? Brug dine penge fornuftigt. Du kan kun bruge dine penge én gang.

6. Kend dit forbrugssvaghed.

Så meget i livet handler om at forstå sig selv. Det samme gælder, når du vil spare penge til rejser. Det er vigtigt at vide, hvilken form for forbrug der får dig til at gå af vognen. 

Nogle af os bruger mere, hvis vi har kontanter, end hvis vi bruger kreditkort. Nogle er det modsatte. Andre hiver betalingskortet frem uden at tænke sig om. Vid, hvilken form for penge du er mere tilbøjelig til at bruge tankeløst og drop det. For mig er det kreditkortet. Det er endnu en grund til at jeg bruger Revolut, da det er et debit visa, så jeg laver aldrig overtræk eller lign.

7. Gør opsparing til rejsen til en vane.

Hvordan du sparer penge vil afhænge af din livsstil, men gør det til en vane og en daglig praksis. Hvor meget du sparer dagligt afhænger af din indkomst og hvordan du bruger. 

Find måder at skære ned på 25 kr om dagen for at bidrage med 100 kr pr. måned ud over det, du allerede planlægger at spare baseret på dit budget. Hvis du køber frokost og tager taxa hver dag, er 40 kr om dagen en mulighed for dig. Det er 1200 kr om måneden! Extra.

Der går du, min vej til at spare penge til rejser. Jeg håber, du kan tilpasse den, så den bliver din.

Del Artiklen
Facebook
Twitter

Jeg har lavet dette site for at du kan følge med på mine rejser, og samtidigt kan jeg dele mine erfaringer med jer, mine fantastiske læsere :-)

Nyhedsbrev

Del Artiklen
Facebook
Twitter
error: Content is protected !!