black logo resized small

Sådan kommer du fra Albanien til Grækenland (og Grækenland til Albanien)

At rejse fra land til land bliver endnu en gang lettere. Det er fremragende nyheder for sommermånederne, da det betyder to-centre (eller flere) pauser, der giver dig mulighed for at se meget mere af den region, du er i.

Hvis du er i Albanien, kan du blive fristet til at hoppe over til Grækenland og så måske tage turen videre og tage en strandferie på en af ​​de utallige og idylliske græske øer. Selvfølgelig overser mange mennesker også badebyerne på det græske fastland!

Uanset om det er strandhygge eller historie, du leder efter, har både Albanien og Grækenland masser af det. Så hvis du i øjeblikket er i Albanien, eller snart er, og du vil besøge Grækenland i et par dage, hvordan kommer du så mellem de to lande og tilbage igen?

Et ord om grænseovergange

Du vil snart se, at der er et par måder at komme fra Albanien til Grækenland og tilbage igen, men husk, at du krydser en grænse. Det betyder, at du skal have alt dit papirarbejde på plads for at undgå at nægte at krydse grænsen eller i bedste fald en lang forsinkelse.

Nuværende COVID-19-restriktioner komplicerer ture som denne lidt, men du bør ikke have nogen problemer, så længe du har alle de nødvendige papirer til din rejse. Tjek tæt på din besøgsdato for at finde ud af, hvad du har brug for, da disse krav ændrer sig ret hurtigt. Og hvis vi har lært noget i løbet af de sidste par pandemiske år, ændrer de sig også regelmæssigt!

Selvfølgelig skal du også bruge dit pas og ethvert visum, der er nødvendigt i henhold til dit oprindelsesland. Tjek dette på din ambassades hjemmeside på forhånd for at sikre, at du har alt, hvad du har brug for.

Med papirarbejdet løst, hvordan kommer du fra Albanien til Grækenland (og tilbage igen)?

Sådan kommer du fra Albanien til Grækenland, og retur.

Der er flere måder at komme mellem Albanien og Grækenland på:

Rejser til Grækenland fra Albanien

greece flag

Langt den hurtigste måde at komme fra Albanien til Grækenland og tilbage igen er via en direkte flyvning. Du kan tage et fly fra Tiranas internationale lufthavn og være i Athens internationale lufthavn på 1 time og 15 minutter. Du kan derefter oprette forbindelse fra Athen til hvor end du ønsker at besøge.

Bus fra Grækenland til Albanien

Peloponnes-strande - Dimitrios-skibsvraget på Valtaki-stranden i Grækenland

En anden mulighed er at rejse mellem Albanien til Grækenland med bus. Der er forbindelser mellem Tirana og Athen, med flere stop langs hovedvejen. Der er to hovedmuligheder her.

Du kan tage KTEL Fthiotidos-tjenesten fra Tirana til Lamia i Grækenland og derefter fortsætte til Athen. Bussen fra Tirana til Lamia tager 7 timer og kører én gang om dagen. Du skifter så ved Lamia og tager til Athen, som tager 3 timer, og bussen kører en gang i timen.

Når du skal tilbage til Albanien, vil du være i stand til at tage KTEL Fthiotidos-bussen til Lamia, og derefter skifter du til KTEL Grevenon-bussen til Tirana, som kører en gang om dagen. Begge busser stopper flere gange for at stå af og udforske en anden destination, hvis du vil, men du bliver nødt til at købe en anden billet, når du vender tilbage og går tilbage til Tirana.

Toget drives af græske jernbaner, og med ét skift ved Lionaokladi er du i Athen inden for 2 timer. Du kan også tage bussen til Lamia og derefter forbinde til Athen via toget, hvis du vil tage den naturskønne rute til hovedstaden. Toget kører tre gange hver dag.

Kørsel fra Albanien til Grækenland

Det er muligt at køre fra Albanien og krydse landegrænsen til Grækenland. Den hurtigste rute vil følge SH3-ruten og vil tage 6,5 timer. Vejen er en motorvej og har flere vejafgifter langs den, så sørg for, at du har ekstra vekslepenge til at betale. Du ville også vende rådet om at rejse tilbage fra Grækenland til Albanien.

Du kan tage en lejebil over grænsen fra Grækenland til Albanien, men du skal tjekke med din biludlejningsudbyder, om de tillader dig at tage køretøjet fra Albanien til Grækenland. Dette kan medføre et ekstra gebyr.

Uanset om du rejser i din bil eller en lejebil, skal du bruge dit pas, visumoplysninger og et grønt kort for at krydse grænsen. Du skal også have dit kørekort (alle dele) og internationalt kørekort med dig.

Albanien til Grækenland færge

Gjirokaster Albanien - Luftfoto af Gjirokaster-fæstningen i Albanien

Det er muligt at tage færgen fra Saranda i Albanien til øen Korfu og tilbage igen. Der er flere tjenester i sommermånederne, med kun to om dagen i løbet af vinteren, afhængigt af vejret.

Færgen tager kun en halv time, hvis du vælger speedbådsmuligheden, eller færgen tager dig 70 minutter.

Du kan købe billetter online eller fra havnen i Saranda på den albanske side eller Korfu-øen.

Del Artiklen
Facebook
Twitter

Jeg har lavet dette site for at du kan følge med på mine rejser, og samtidigt kan jeg dele mine erfaringer med jer, mine fantastiske læsere :-)

Nyhedsbrev

Del Artiklen
Facebook
Twitter
error: Content is protected !!