black logo resized small

Sådan giver du drikkepenge i Rumænien

Valutaoplysninger

romania holiday

Betalingsmiddel: Rumænsk Leu (RON/Lei)

Pålydende værdier: Noter: 1- 100 Lei. Mønter: 1 – 50 Bani

Andre valutaer accepteres: Hvis du har euro til overs, kan du muligvis bruge dem i Bukarest; det er tvivlsomt, om de vil tage dem andre steder hen, især i mindre byer. Af denne grund er det ikke en sikker idé at stole på, og det er langt bedre blot at skifte dine kontanter, før du ankommer, eller bruge en pålidelig bank eller skifte kontor, når du ankommer.

Sådan giver du drikkepenge i Rumænien

Rumænien er et land, der faktisk har taget drikkepenge til sig. Det er dog ikke skubbet til dig, så du behøver kun give drikkepenge, hvis du virkelig nød den oplevelse, du havde. Hvis du er i en bar eller restaurant, bør du give noget i drikkepenge med 5-10% for generel service, op til 15%, hvis du seriøst nød servicen.

I Rumænien er du forventes at give drikkepenge til bartendere da det er en del af lønnen, og det afhænger af, hvor meget du nød dine drinks, hvad du skal give i drikkepenge – mellem 10-20 % af regningen er den generelle tommelfingerregel.

Når du besøger Rumænien, kan du også opleve, at der kan blive antydet et tip, når du bestiller fastfood, eller du besøge en spa- eller frisørsalon. Igen, det er op til dig, om du vil gøre det, men hvis du nød oplevelsen, så giv op til 10 % af regningen for fremragende service.

Hvis du har været på en perfekt tur, og du ønsker at tippe guiden, bør du tænke på 20 Lei for hver dag, turen varede; Men hvis du virkelig nød det, vil du måske tilføje mere. På den anden side, hvis det var forfærdeligt, skal du ikke føle dig forpligtet til at give drikkepenge noget!

Taxachauffører er et område, hvor der ikke forventes drikkepenge, men du kan runde dit billetbeløb op, hvis du ønsker at gøre det. Du bør indse, at hvis du vil give drikkepenge til nogen, er det bedst at gøre det i sedler og ikke mønter, da disse ikke er meget værd og kan forårsage anstød!

Endelig, hvis du bor på hotel og gerne vil tip til servicepersonalet, kan du overveje omkring 4 Lei for rengøringspersonalet, for hver dag, du bor, og cirka 2 Lei for hver kuffert, du har, til portørerne. Hvis du bruger tjenesterne fra en hotelconcierge, er det venlige manerer at give dem drikkepenge, før du tager afsted, med alt op til 15 Lei betragtet som gennemsnitligt.

Del Artiklen
Facebook
Twitter

Jeg har lavet dette site for at du kan følge med på mine rejser, og samtidigt kan jeg dele mine erfaringer med jer, mine fantastiske læsere :-)

Nyhedsbrev

Del Artiklen
Facebook
Twitter
error: Content is protected !!