black logo resized small

Sådan fortæller du dine forældre at du skal ud at rejse – en ærlig guide

En ærlig guide til, hvad man skal gøre og sige.

Vil du rejse i lang tid? Sådan fortæller du dine forældre, at du skal ud at rejse. En ærlig guide til, hvad man skal gøre og sige.

Sådan fortæller du dine forældre, at du skal ud at rejse, kan være en af ​​de sværeste situationer, når du planlægger en langtidsrejse. Jeg reflekterer ofte over de svære øjeblikke, jeg stod over for, da jeg tog hjemmefra for otte år siden for at tage på rygsæk, og hvor jeg er i dag.

“Mor far. Jeg har noget at fortælle dig… Jeg tager afsted for at rejse.” Som du kan forestille dig, bliver det mødt med en blanding af følelser og meninger. 

Sparer du op til en verdensomrejse? Vil du tage et GAP-år efter skole? Vil du rejse efter at have dimitteret fra universitetet og taget dine første skridt på karrierestigen? Vil du tilfældigt opfylde din drøm om at rejse?

Der er det overbærende (og noget egoistiske) øjeblik, hvor du beslutter dig for at rejse i lang tid, og du virkelig ikke kunne være ligeglad med, hvad folk synes om din beslutning. Hvorfor? Du overtager kontrollen og gør, hvad nogle mennesker kun sidder og dagdrømmer om; du ændrer dit liv for at imødekomme denne ambition, og du realiserer drømmen, som mange ser som umulig.

Det betyder dog ikke, at du skal ignorere andres reaktioner, især fra dem, der mener det godt, som dine forældre.

rejse alene

Jeg har været heldig, at mine forældre har været meget støttende. Jeg havde altid foretaget meget mindre rejse-ophold før, og de så min store truende, hvilket betød, at det ikke var så meget af et chok af dem.

Men det betyder ikke, at mine forældre ikke ‘havde deres øjeblikke’, når jeg først bekendtgjorde mine planer et år før jeg rejste. Og med øjeblikke mener jeg spørgsmål, spørgsmål og flere spørgsmål, triste samtaler og det dramatiske og uundgåelige: “Vil du nogensinde komme tilbage?”

På trods af at jeg er selvsikker, selvstændig og beslutsom, er jeg også deres eneste datter, og jeg gjorde dette alene. Det var én ting at fortælle mine forældre, at jeg skulle afsted på en verdensomrejse. At fortælle mine forældre, at jeg tog afsted for at rejse som en solo kvinde var en anden.

Realistisk set kunne jeg ikke bebrejde dem, at de ikke havde noget at sige om sagen. Andre reaktioner fra folk, bortset fra venlige ord fra venner, var hovedsageligt et resultat af uvidenhed eller jalousi, og derfor ignorerede jeg dem.

De eneste reaktioner, du bør reagere på, er dem, der betyder noget.

Så her er min nedtur på nogle af de forældrescenarier, jeg stødte på, da jeg planlagde at tage afsted, hvordan jeg fortalte mine forældre om mine rejseplaner, og hvordan jeg hjalp dem med at håndtere det.

Forældre – en anden generation af rejser

Dine forældre er oprigtigt bekymrede, og de bekymrer sig om dig. Fuldt stop. Du skal huske, at vores forældre ikke er fra en generation, der kunne droppe alt og pakke rundt i verden. Din mor og far forlod sandsynligvis skolen og arbejdede, blev i samme virksomhed i årevis, giftede sig ung og havde familier – for tryghed var det normale. Og det var det, der gjorde dem glade.

Man kan sige, at vi er ekstremt heldige at være en del af en generation, hvor vi har selvtilliden til at gå væk fra noget, hvis vi ikke kan lide det (fordi vi inderst inde ved, at det vil være OK) og til at opbygge en karriere og kvalifikationer så vi har noget at falde tilbage på. Hvor man kan udskyde at blive gift og få børn, er faktisk ikke ilde set af dem omkring dig. Endnu vigtigere, at leve i en tid, hvor muligheden for at se verden er både billigere og lettere tilgængelig. 

Så du skal ikke bebrejde dine forældre for at stille dig en lang række spørgsmål om dine rejser, eller simpelthen ikke forstå det. De prøver, og de mener det godt.

Sådan fortæller du dine forældre om dine rejseplaner 

Hold dem opdateret med din rejseplan.

Da jeg havde en ny tilføjelse til min destinationsliste, lod jeg dem vide det og talte med dem om, hvorfor jeg valgte at tage dertil. Hvis de ved, at du er sikker på dine valg, vil de have mindre grund til at bekymre sig. For eksempel var min mor ikke bedst tilfreds, da jeg nævnte Nordkorea. Men hun var lidt roligere, da jeg forklarede hvorfor og hvordan. At jeg for eksempel var med i et velrenommeret rejseselskab. At jeg ville være sammen med andre mennesker. At jeg ikke ville have nogen form for kontakt, mens jeg var i landet og derfor ikke skulle bekymre mig.

Du tænker sikkert, at jeg slet ikke skulle have nævnt det. Men hvorfor så lyve? Det ville kun gøre det værre, hvis jeg meddelte det, mens jeg var i Kina, uden at kunne tale ordentligt med hende, hvor hun ville bekymre sig så meget mere.

Mens du har tid ansigt til ansigt, så forklar rejsen til dine forældre.

Hvad planlægger du at gøre, når i særlige lande , som for dem anses for lidt usikre/uden for alfarvej/anderledes/ukendte.

Virkeligheden af ​​enhver misforståelse , der kan føre til uro. Min far fortalte mig, at han ikke var sikker på, om han kunne besøge mig i Cambodja, fordi han ‘kan lide at bo på hoteller’ – han lærte hurtigt noget andet!

Hvordan du finder og booker et hostel, og hvordan du kan komme fra sted til sted. Igen, at meddele fra et land fjernt, at du er ved at gå ombord på en natbus i 38 timer med en flok fremmede, kan bedst annonceres (og forklares) nu.

Hvordan du kan (og VIL) møde mennesker undervejs og at du virkelig ikke vil være helt alene 100% af tiden.

At du vil træffe foranstaltninger for at forblive sikker . Jeg havde engang en 20-minutters diskussion med en af ​​mine forældre om brugen af ​​motorcykelhjelme. Det var smertefuldt, men jeg var glad for, at det var 20 minutter før min tur end 20 minutter under min tur, hvor tiden til at indhente var mere kostbar. En samtale med dine forældre, inden du tager afsted for at rejse, vil spare dig for at skulle forklare det hele, når du er på farten, når du ærligt talt ikke har tid eller tålmodighed.

Brug moderne teknologi og øv dig med dem. Et par måneder før jeg rejste, købte min mor en mikrofon til sin pc, og vi satte det hele op, og vi var spændte på at gå på Skype til fremtidige chats. Min far er en gadget-nørd og kan sine ting, men min mor fik sin træningstid. For det var det, der fik hende til at føle sig bedre, og jeg havde det bedre, da hun vidste, at hun havde ressourcerne til at holde kontakten.

Brug tid på at gennemgå det absolut basale  om at rejse med dine forældre, før du rejser, hvis du absolut skal. Der vil være tidspunkter, hvor du kun har 10 minutter til at chatte, når du er på farten, og du vil ikke have, at halvdelen af ​​det skal være en tutorial.

Sørg for, at de indser, at der kan være lande, hvor mobiltelefoner ikke fungerer, eller hvor du ikke kan finde et sim-kort. Eller wi-fi, eller endda en gammel pc med en anstændig internetforbindelse. Forklar dem og fejlfind, selv før du kommer til det næste land, at kontakt måske ikke er så let eller hurtig kørende, som det er derhjemme.

rejseguide til italien 2

Fortæl dine forældre, at du skal ud at rejse ved at involvere dem

Der er viden i livet om visse ting, som dine forældre ville overtrumfe dig 10 gange, som økonomi og formuleringer i politikker. Bed derfor om hjælp, når du har brug for det, da forældre føler glæde, når de kommer til at hjælpe dig. Og der er ting i livet, som du ved meget om, og som de ikke kan, som frivilligt arbejde, flyplanlægning og eventyraktiviteter, så få dem til at læse og interessere!

Forældre og økonomisk indsigt

Jeg ved, at min far bliver sur på mig, hvis jeg ikke træffer korrekte økonomiske beslutninger, og derfor fik jeg ham involveret fra starten. Han vidste måske ikke meget om halvdelen af ​​de ting, jeg havde planlagt på min 15-måneders rejse, men han har helt sikkert hjulpet mig med at finde de bedste ISA og opsparingskonti, som jeg havde brugt til at spare og hjælpe med at finansiere min rejse, og han hjalp endda mig at låse det bedste forudbetalte rejsekort. Til sidst vidste han i det mindste, at mine penge ville blive givet godt ud, da de blev investeret godt.

Har dine forældre venner i udlandet?

Hvis dine forældre kender folk i forskellige lande eller har venner, der har været bestemte steder på din liste, så bed dem om at søge yderligere information og råd til dig. Eller endda nogen at besøge eller et sted at bo! Jeg er sikker på, at de vil elske at vide, at de har bidraget til dine rejseplaner og beslutninger.

Tag dine forældre med på indkøb

Jeg fandt ud af, at det at tage mine forældre med mig til rejsebutikker også var en praktisk måde for dem at lære om dine udgifter til bestemte ting, hvorfor du har brug for bestemte ting, og at du alt i alt virkelig er godt rustet til din tid væk. . Det giver dem endnu en grund til ikke at bekymre sig.

Send dem dokumenter til reference

Send dem links til websteder, PDF’er af rejseplaner – alt hvad de kan læse for fuldt ud at forstå nogle af de ting, du laver, og hvor du skal hen. Jeg ved, at min mor havde det meget bedre med mit ventende frivilligt arbejde i Cambodja, efter at hun havde læst godt på velgørenhedsorganisationens hjemmeside.

Vær brutalt ærlig over for dine forældre

Læg det ALT ud nu. Du vil ikke sende sms’er tilbage med det samme, du ringer ikke fra alle tilgængelige telefoner, og du vil ikke føle behov for at Skype, hver gang dit hjerte springer et slag over, når der kommer anstændigt Wi-Fi.

Du elsker dem, men du vil elske dit rejseliv meget mere.

nervose foraeldre

Hvad du IKKE skal fortælle dine forældre om at tage ud at rejse alene!

Gør ikke:

Fortæl dem rædselshistorier. Virkelig, lad være. Dårlige ting kan ske, og hvis det sker for dig, vil du klare det, medmindre du virkelig og seriøst har brug for hjælp . Jeg fortalte først min mor om en alvorlig hændelse på rejsen omkring fem år senere. Dengang var det noget meget personligt for mig, og som formede mig. Det var ikke noget for hende at bekymre sig om langvejs fra.

Dvæle for meget ved det potentielt farlige. Det er egentlig ikke et ord, man skal bruge i en samtale med forældrene, vel? Farlig for dig kan oversættes til adrenalin-drevet aktivitet eller kørsel ad verdens smalleste bjergvej, men for dem betyder det øjeblikkelig død.

Lov dem faste tider til at indhente det. Planer ændrer sig altid, og at gå glip af en indhentning vil kun få dem til at bekymre sig om, at der er sket noget med dig. Ikke at du bare er ude på sightseeing eller drikker endnu en øl i baren med dine nye venner.

Løgn . Gør hvad du skal og gør hvad du vil. Det er dit liv og din unikke rejseoplevelse, så nyd hvert øjeblik og lad dem reagere på det, som de vil. Min plan var at rejse i 12 måneder, øget til 18 måneder og derefter til to år.

Virkeligheden er, at jeg aldrig kom tilbage. Nå, det gjorde jeg og gør stadig i en uge eller to, men da jeg var rejst, fandt jeg hjem over hele verden, før jeg til sidst slog mig ned i Wien, Østrig.

Se fremad..

Hvad skal jeg fortælle mine forældre nu om at rejse rundt i verden?? at jeg er glad. At jeg gjorde det til et job, og det var frugtbart. At det er en passion og en del af min personlighed.

Hvad ser mine forældre? En glad, velafrundet, berejst, utrolig nysgerrig datter, der elsker mennesker og kulturel fordybelse og higer efter adrenalin af eventyr. Jeg er deres barn, der fik gjort de ting, de aldrig kunne. Eller en, der skubbede dem ud over deres egne grænser, da de rejste med mig (eller i det mindste prøvede).

En reaktion fra en forælder, hvor ekstrem den end er, er blot et tegn på, at de bekymrer sig. Arbejd med dem, ikke imod dem – for med mere viden vil der komme større opbakning og chancen for at rejse på dine egne præmisser. 

Del Artiklen
Facebook
Twitter

Jeg har lavet dette site for at du kan følge med på mine rejser, og samtidigt kan jeg dele mine erfaringer med jer, mine fantastiske læsere :-)

Nyhedsbrev

Del Artiklen
Facebook
Twitter
error: Content is protected !!