black logo resized small

Sådan bruger du et squat toilet

Jeg smuttede inde på et squat-toilet under min første vandringsdag i Nepals Annapurna Circuit. Kobberhanen dryppede, porcelænsfodplaceringerne var gennemblødte og den omkringliggende cement glat. 

Bag den korrugerede metal døråbning, mørke. Selvfølgelig havde jeg toiletpapir i min taske, men der var ikke noget tørt sted at lægge min taske fra sig.

Spørgsmål, spørgsmål: Var der en skyllemaskine? Var postevand beregnet til håndvask? På dag 16 var jeg en gammel hånd til at forhandle den slags situationer med lethed.

Squat-toiletter er en realitet i lufthavne, gæstehuse og trailside-biffies i de fleste udviklingslande. Klar til at vove sig ud over din komfortzone i First World-kabinen? Måske ikke, men ændringer i kosten og endda børstning af tænder med postevand kan forårsage mavebuller og tarmproblemer, der fører til et intimt forhold til squat-toiletter. Disse fem tips giver lav-down for maksimal ydeevne.

1. Squats er til mere end forberedelse til skisæsonen

Være ærlig. Hvor fleksible er dine knæ? Hvordan er din quad styrke? Hvor svært er det for dig at komme op af den slags dybe squat, der kræves for, at du fint kan “gøre din forretning”?

Måneder før du træder ind på fremmed jord, skal du gå ind i et fitnesscenter. Squats og lunges er dine nye bedste venner.

2. Funktionel mode

Alle undrer sig over, hvorfor tibetanske kvinder bærer kjoler? Hemlines samles let, når du sidder på hug. At bære en beskeden kjole eller nederdel i stedet for stramme bukser betragtes som respektfuld adfærd i mange kulturer.

Medmindre du er i shorts, rul dine bukseben op, før du går ind i kamre med fugtige gulve. Vandrestøvler giver godt greb, holder dine fødder tørre og er et klogere valg end tynde sandaler.

Hvis du er på vandretur, skal du gem dit pottesæt i en udvendig lomme. Når naturen kalder, efterlad din pakke hos din trekkingpartner, gem tasken i en dyb lomme og forbered dig på en unik oplevelse.

3. Bliv ikke fanget i mørket

Der er intet som det første skridt ind i en lille, mørk bås. Hvor er lyskontakten? I Nepal, for eksempel, spænder elektricitet fra intermitterende i byer til ikke-eksisterende på landet. Latrinvinduer er ofte en ikke-begivenhed. Derfor er en pandelampe essentiel. For håndfri betjening skal du tage den på inden du går ind og huske at pakke ekstra batterier.

4. Medbring hjemmets bekvemmeligheder

Uanset om du er på vej mod damerne eller herrerne, er det okay at være prinsesse. Pak et par hævede ruller af dit foretrukne quiltede papir. Toiletpapir kan være chokerende dyrt og er ikke altid tilgængeligt til salg. Som COVID-19 har lært os, er håndsprit uundværligt. Match dit humør og trekkingtøj med en række farverige dufte. Tag flere; du er sikker på at miste mindst én.

5. Hold systemet rent

Det er uundgåeligt: ​​Toiletpapir tilstopper ikke-skyllende squattoiletter, selv når der er en spand vand til at skylle det ned. I tehusgæstehuse på trekkingkredsløbene i Nepal er der nogle gange – men ikke altid – en papkarton til rådighed til bortskaffelse.

Vær ikke turisten, der forårsager et VVS-problem. Bær en papirpose i en ziplock-pose til at transportere dit brugte papir. Brænd det i brændeovnen ved næste hytte.

Del Artiklen
Facebook
Twitter

Jeg har lavet dette site for at du kan følge med på mine rejser, og samtidigt kan jeg dele mine erfaringer med jer, mine fantastiske læsere :-)

Nyhedsbrev

Del Artiklen
Facebook
Twitter
error: Content is protected !!