black logo resized small

Bedste strande i Rumænien sommeren 2022

mamaia beach romania

Rumænien er måske ikke det første land, der dukker op i dit sind, når du overvejer en strandferie, men du kan blive overrasket over at høre, at dette historiske og ret smukke land har nogle fantastiske strande og badebyer, som du kan kalde sine egne!

Du er sandsynligvis mere tilbøjelig til at have et mentalt billede af det mystiske Transsylvanien, med dets tykke skove og legender om blodtørstige vampyrer, eller kulturen og historien i Bukarest. Alligevel er den sydøstlige del af landet omgivet af Sortehavets idylliske vand, hvilket gør det til en fantastisk sommerdestination.

De fleste mennesker har en tendens til at vove sig mod nabolandet Bulgarien, når de leder efter en strandferie i netop denne del af Europa, men hvorfor ikke vælge noget lidt anderledes og udforske Rumænien og dets strande i stedet?

Selvfølgelig har du brug for en lang ferie for at kunne besøge dem alle sammen, så for at hjælpe dig, lad os se på nogle af de bedste strande i Rumænien for at hjælpe dig med at finde den bedste strand for dig.

Hvilken strand skal du først til?

Plaja Vadu

Hvis du kan lide dine strande afslappede, uudviklede og så naturlige som muligt at få, så er Plaja Vadu din strand, du skal besøge.

Hvidt sand, vand så blåt, at det vil efterlade dig fascineret, og forhåbentlig ikke en sky på himlen! Stranden er bakket op af smukke grønne områder, og der er endda farvestrålende valmuemarker tæt på. Alt dette skriger Insta-værdige billeder med en farvekontrast, du vil kæmpe for at finde andre steder.

Dette er en lang, fejende strand, så du kommer aldrig til at skulle kæmpe for pladsen, men grunden er, at et feriested eller en by ikke bakker op om det, og du bliver nødt til at køre for at komme dertil.

Sørg for at medbringe forsyninger til dagen, men dette er det ideelle sted for dem, der ønsker at komme væk fra turismen og nyde naturen, som den er beregnet til at blive nydt.

Plaja G

guide-to-mamaia-romania

ostinu

I overensstemmelse med den afslappede stemning er Plaja Gostinu lidt anderledes end de andre strande på listen, fordi det ikke er en Sortehavsstrand; det er faktisk ved bredden af ​​den berømte Donau-flod i stedet for.

Pluspunktet ved at tage til denne strand, bortset fra manglen på menneskemængder, er, at den er ret tæt på hovedstaden Bukarest, så du nemt kan nyde en storbyferie og køre ud i et par timer og nyde solen og sandet.

Stranden er forholdsvis tynd, men som før bliver den aldrig voldsomt overfyldt, da de fleste foretrækker at vove sig til kysten og nyde Sortehavets strande.

Men de går glip af noget, da dette er et meget smukt og afslappet sted og ideelt for naturelskere. Medbring din kikkert, hvis du er en fuglekikker, da du vil finde masser af forskellige pladser her omkring, mens du nyder en dukkert i det rolige vand.

Plaja Corbu

Bedste strande i Rumænien - Corbu strand Rumænien

En af de mest populære strande i Rumænien er uden tvivl Plaja Corbu, men det betyder ikke, at det er en overfyldt strand!

Plaja Corbu er en strand, som de lokale tager til, og turister har en tendens til at strømme til de andre strande omkring den, sandsynligvis fordi den er noget af en skjult perle. Som et resultat kan du nyde relativ fred og ro, mens du elsker omgivelserne.

Hvis du er en fan af havlivet, er vandet her omkring fyldt med farvestrålende fisk, og du kan nemt nyde et sted at snorkle med fantastisk synlighed.

Vandet er sikkert at svømme, og stranden er ret bred, så der er masser af plads til, at børn kan løbe rundt og forbrænde noget energi. Når du er træt af stranden (umuligt), kan du tage en tur og udforske de lokale ruiner.

Plaja Venus

Plaja Venus er en af ​​mange badebyer opkaldt efter græske guder (eller planeter), og er en smule mindre populær end sin travle nabo, men dette giver mere fred og ro.

Selvom det ikke er det største rumænske strandresort, kommer det med en ekstra dosis charme, samt super dejligt sand og vand. Stranden har mange liggestole og parasoller, men du kan også nemt smide dit eget håndklæde og gøre krav på en plads.

Plaja Sfantu Gheorge

Du kan ikke tage til Rumænien uden at besøge Donau-deltaet, og Plaja Sfantu Gheorge ligger lige midt i det!

Donaudeltaet er et UNESCOs verdensarvssted takket være biodiversiteten og den naturlige skønhed. Dette er et af de største deltaer på planeten, og det er hjemsted for utallige forskellige fuglearter og andet dyreliv. Du vil uden tvivl pakke dit kamerahukommelseskort her!

Stranden er dog ideel til at slappe af og se dyrelivet på samme tid. Den nærliggende by er også meget malerisk og fyldt med naturlig skønhed, så du kan vove dig efter, at du har nydt lidt tid på sandet og efter en dukkert i vandet!

Dette er et must-besøg for fans af dyreliv!

Plaja Mamaia

Bedste Sortehavsstrande - Mamaia Beach

Denne strand har noget for enhver smag. Hvis du vil slappe af, er du dækket, hvis du vil nyde vandsport, er der noget for dig, hvis du skal dyrke strandsport, igen er der masser at vælge imellem, og hvis du vil fest om natten, du vil finde mere end nok mulighed for at gøre netop det!

Plaja Mamaia er omgivet af nogle overnatningsmuligheder af høj kvalitet, hvilket forklarer, hvorfor det er så populært blandt alle forskellige typer rejsende. Alligevel er det også et glimrende sted for familier, da der er mere end nok til at holde de små beskæftiget.

Tjek disse utrolige feriesteder i Mamaia (og langs Sortehavskysten).

Plaja Agigea

Dette er endnu et must-besøg for alle, der elsker at snorkle, da sigtbarheden her er fantastisk og havlivet rigeligt.

Selve stranden har en afslappet stemning, og hvis du elsker fisk og skaldyr, er dette et sted, du vil elske, da landsbyen Agigea er hjemsted for nogle af de bedste i landet!

Der er ikke meget skygge på Plaja Agigea, så dette er noget at huske på i de høje sommermåneder, men alt du skal gøre er at huske at pakke en paraply, og så er du afsted! Dette er også en god mulighed for familier, da stranden er bred og giver børn mulighed for at løbe rundt i relativt urørte omgivelser.

Plaja Eforie Nord

Plaja Eforie Nord er beliggende i Sortehavets strandby Eforie og er en af ​​de bedste strande i Rumænien for familier. Det mangler festmængderne på mange andre rumæniens strande, så du vil se mange flere familier med børn her. Det er en temmelig overfyldt strand og nogle gange temmelig støjende, men der er også masser af faciliteter og tjenester i området.

Plaja Selina

Selvom Plaja Selina ligger et stenkast fra byens centrum, er det et roligt sted og det ideelle sted for lidt R&R! Denne strand er under UNESCO-beskyttelse. Når du ser den næsten uberørte skønhed ved det, vil du forstå hvorfor!

Stranden er lang, selvom den ikke er særlig bred, men det er et godt sted at tage hen for familier, da vandet er sikkert, hvilket skaber et trygt miljø for de små. At du er tæt på byens centrum betyder også, at du kan tage afsted til middag eller forfriskninger bagefter, uden at skulle rejse for langt.

Plaja Vama Veche

Rumænien Travel Blog_Bedste strande i Rumænien_Vama Veche
Fotokredit

Indtil nu har vi dækket afslappede, idylliske strande, hvor du kan slappe af og nyde udsigten. Nu er Plaja Vama Veche en fantastisk strand, men det er ikke den mest afslappede mulighed, da det er det perfekte sted at tage hen, hvis du vil nyde nattelivet og en lidt mere levende følelse af din strandferie!

Dette er et meget populært sted i Rumænien generelt, og det er ret travlt i sommermånederne. Sørg for at tage til stranden tidligt for at få fat i det bedste sted, og sørg for at nyde noget af det lokale natteliv, som kan få dig til at sove af aftenens udskejelser på selve stranden!

Plaja Costinesti

Plaja Costinesti, også kendt som Costinesti Strand, er (u)berømt som en af ​​de bedste strande i Rumænien til fester. Det er ekstremt populært blandt studerende og yngre mennesker, som fylder pubberne, barerne og fest-hotspots i denne del af den rumænske kyst.

Derudover har Costinesti Beach også et velkendt skibsvrag, som kan nås fra stranden ved at svømme.

Plaja Gura Portitei

Vi går nu tilbage til et langsommere tempo i livet fra travlt og eklektisk, og det bliver ikke langsommere end Plaja Gura Portitei! Hvis du vil have total fred og ro, er dette det ideelle sted, da det er en rigtig skjult perle.

Stranden er ubebygget og totalt uspoleret og ligger ved siden af ​​en lille fiskerby med en enorm charme.

Hvis du vil have et romantisk sted, et afslappende sted at tage børnene med eller et sted at tage hen til total afslapning, er denne strand et must-see sted i Rumænien for dig.

Hvordan kommer jeg rundt i Rumænien?

At leje ne bil er noget jeg kraftigt anbefaler i Rumænien. Det er billigt, folk kører overordnet godt, og du har mulighed for at komme rundt præcist som du har lyst til, og du er ikke afhængig af bus tider, eller at skulle betale for taxier alle steder.

Herunder kan du finde en lejebil som passer dig, til en go pris.

Del Artiklen
Facebook
Twitter

Jeg har lavet dette site for at du kan følge med på mine rejser, og samtidigt kan jeg dele mine erfaringer med jer, mine fantastiske læsere :-)

Nyhedsbrev

Del Artiklen
Facebook
Twitter
error: Content is protected !!