black logo resized small

Rom Rejse Guide

Rom, der blev betragtet som centrum for den vestlige verden i århundreder, er Cæsars fødested og hjemsted for den katolske kirke. Det er også sprængfyldt med ældgamle historiske ruiner og dynger af lækker mad (jeg elsker især Trastevere til mad).

Rom er som intet andet sted på jorden. Du vil gå ned ad gaden og se moderne bygninger ved siden af ​​ruiner, der går tusinder af år tilbage.

Det er en by fyldt med liv, skønhed og charme, der appellerer til alle rejsende. Rygsæk her er populært blandt budgetrejsende på Eurotrips, historieinteresserede kommer for at udforske ruinerne, par besøger Rom på bryllupsrejser, og jetsettet sprøjter ud på byens eksklusive restauranter og natteliv.

Uanset din interesse, vil Rom ikke skuffe.

Denne budgetrejseguide til Rom kan hjælpe dig med at planlægge din rejse, navigere i den endeløse mængde af steder og attraktioner, lære at komme rundt i kaosset og spare penge i en af ​​de dyreste byer i Italien!

Top 5 ting at se og lave i Rom

Udforsk Coliseum

Selvom rækken af ​​turister kan virke uendelig, er Colosseum ikke at gå glip af. Det er næsten 2.000 år gammelt og var det største amfiteater i hele Romerriget (det kunne rumme 50.000 mennesker). Entré er 12 EUR.

Se forum og palatiner højen

Udforsk det antikke Roms sæde og oplev stedet, hvorfra Rom administrerede sit imperium. Ved siden af ​​ligger Palatinerhøjen, hvor det romerske aristokrati levede. Det er også værd at få en guide til at give dig kontekst og bringe ruinerne til live. Entré er 12 EUR.

Rundvisning i vatikanstaten

Forlad ikke Rom uden at tilbringe noget tid i Vatikanstaten for at se pavens hjem, Peterskirken, Det Sixtinske Kapel og alle de vidunderlige museer. Billetter koster 17 EUR. (Klæd dig venligst beskedent, da basilikaen har en streng dresscode).

Beundre trevi fontænen

Trevi-fontænen fra det 18. århundrede er altid overfyldt, især om natten, når par kommer for at få et romantisk billede. Det bedste tidspunkt at se dette smukke springvand er før morgenmaden, når folkemængderne er tynde.

Spise dig mæt i trastevere

Dette er et af mine yndlingsområder i byen at udforske. De snoede gyder er maleriske, og der er rigtig god mad at finde her. Brug lidt tid på at slentre rundt – du vil ikke fortryde det! Færre turister går også her, så det har en meget mere autentisk romersk følelse!

Andre ting at se og gøre i Rom

1. Tag en gratis vandretur

Gåture er en vidunderlig måde at lære om en by på. Jeg anbefaler Roms Ultimate Free Walking Tour eller New Rome Free Tours. Deres ture dækker alle højdepunkterne og kan introducere dig til byen på et budget. Bare sørg for at give din guide et tip til sidst!

Hvis du leder efter en betalt guidet tur, der går ud over, så tjek Take Walks . De har ekspertguider og kan få dig med bag kulisserne ved byens bedste attraktioner. De er mit foretrukne gåturfirma!

Hvis en cykeltur er mere din fart, tilbyder Fat Tire Tours sjove og indsigtsfulde cykelture rundt i byen. Deres guider er kyndige, deres ture er overkommelige, og du kan se alle de vigtigste seværdigheder (de har også nogle fantastiske madture og madlavningskurser!). Ture starter ved 35 EUR.

2. Se kirkerne

Rom har et væld af kirker, så tøv ikke med at vandre ind i dem, mens du går forbi for at nyde kunst, skulpturer, dekorationer og farvede glas. Basilica di Santa Maria Maggiore, der dateres tilbage til 440 e.Kr., er en af ​​de mest imponerende. Det er dækket af mosaikker fra det 5. århundrede, som viser 36 scener fra Det Gamle Testamente. Andre bemærkelsesværdige kirker omfatter Santa Maria Sopra Minerva, en af ​​de få gotiske kirker i Rom og kendt for sit dybblå hvælvede loft; og San Giovanni in Laterano, Roms officielle katedral, som tilsyneladende er hjemsted for St. Peter og St. Pauls overhoveder.

3. Udforsk Ostia Antica

Ruinerne af den gamle Roms havn Ostia Antica er et besøg værd. For omkring 2.000 år siden var dette sted et travlt kommercielt centrum og hjemsted for 60.000 mennesker. Nu kan du vandre rundt i ruinerne af dokker, lejligheder, palæer, bade og pakhuse. Du bør planlægge mindst en halv dag til denne tur. Entré er 12 EUR.

4. Besøg Pantheon

Pantheon ser i dag meget ud som det gjorde for næsten 2.000 år siden, før det blev en kirke (det var oprindeligt et romersk tempel). Hadrian byggede det over Agrippas tidligere tempel, og det har eksisteret siden 125 e.Kr. Så snart du går gennem de tunge bronzedøre og hen over marmorgulvene, kan du kigge op og forundre dig over den største uforstærkede kuppel, der nogensinde er bygget. Det er uden sammenligning en af ​​de bedst bevarede bygninger i verden. Der er gratis adgang.

5. Hæng ud på Den Spanske Trappe

Den Spanske Trappe, bygget i 1720’erne, er en lang og storslået trappe i Rom med Piazza di Spagna ved sin base og Trinità dei Monti truende på toppen. Den spanske trappe er blevet et socialt knudepunkt for både turister og lokale at hænge ud og se på. Kom her for at slappe af og nyde byens fornemmelse.

6. Tjek kunstmuseerne

Hvis du kan lide kunstmuseer, vil Rom ikke skuffe. Der er et væld af fantastiske her, hvoraf flere er nogle af de højest rangerende i verden. Galleria Nazionale d’Arte Moderna er et godt udgangspunkt, da det er hjemsted for flere italienske mesterværker. Galleria Borghese er også fremragende, da det kan prale af en havevilla fyldt med Bernini-skulpturer og kunstværker fra Caravaggio, Raphael, Titian og andre mestre. Denne samling blev oprindeligt bestilt af kardinal Scipione Borghese. For noget andet, tjek MAXXI, Roms første nationale museum, der udelukkende er viet til samtidskunst.

7. Tag del i La Settimana dei Beni Culturali

Dette er en 10-dages begivenhed, der finder sted hver maj. I løbet af denne kulturarvsuge tilbyder alle statsligt ejede og drevne vartegn, museer og arkæologiske steder gratis adgang. Der er ikke andre tilbud bedre end dette! Vær advaret, disse steder bliver virkelig overfyldte, så kom tidligt.

8. Se et show

Bortset fra smukke auditoriumkomplekser er Rom ofte vært for operaer og koncerter i verdensklasse udført af internationale musikere. Det olympiske stadion er et hotspot for sommerkoncerter, og auditoriet i Viale Pietro de Coubertin og ved Parco della Musica afholder begivenheder året rundt. Billetpriserne varierer, men forvent at betale mindst 25 EUR.

9. Besøg Castel Sant’Angelo

Denne struktur blev bygget som et mausoleum for kejser Hadrian i slutningen af ​​det 1. århundrede. I løbet af historien har det også fungeret som pavebolig og fængsel. Som du måske ved fra Da Vinci-koden , er der her en passage, der løber ind i Vatikanet. Den var designet som en flugtpassage for paven i tilfælde af en nødsituation, og den blev faktisk brugt i 1527 af pave Clemens VII. Du kan besøge slottet og se dig omkring i udstillingerne; der er syv niveauer i alt. The Terrace of the Angel har nogle fantastiske udsigter over byen. Entré er 14 EUR.

10. Udforsk katakomberne

Rom har tre store sæt katakomber, der er åbne for offentligheden – katakomberne i Praetextatus, katakomberne i San Sebastiano og katakomberne i San Callisto. Nogle af de underjordiske krypter er prydet med skulpturer og fresker. San Callisto er den mest populære, med en labyrint af gallerier, der strækker sig omkring 19 kilometer (12 miles) lang og 20 meter dyb. Entré til hver katakombe er 8 EUR.

11. Tag en madlavningskursus eller madtur

Hvis du er en madelsker, er det et must at tage en madlavningskursus eller madtur. Jeg kan godt lide at gå gåture , da jeg tilbyder nogle af mine yndlings madlavningskurser. De laver også fremragende madture. Deres ture/klasser varer omkring 3 timer hver og er super indsigtsfulde. Du vil ikke kun have det sjovt, men du vil også lære en masse. Priserne varierer, men forvent at bruge omkring 80 EUR.

12. Se den romerske Appian Way

Denne gamle vej forbinder Rom hele vejen til Brindisi. Det stod færdigt i 312 fvt, og det er så velbevaret, at man kan se hjulsporene i stenene efterladt af vogne. Der er masser af interessante højdepunkter undervejs, herunder katakomberne i San Callisto og et stort mausoleum for Cecilia Metell, en romersk adelskvinde. Mange mennesker lejer en cykel for at træde på stien, men jeg tror, ​​at gåture er den bedste vej at gå. Du vil følge i de gamle romeres fodspor!

13. Hæng ud i Akvæduktparken

Denne store, grønne park er hjemsted for nogle gamle akvædukter, der engang førte millioner af tons vand ind i byen fra bjergene. Selvom parken ligger i udkanten af ​​byen, er det et rigtig godt sted at tage hen og bare hænge ud med de lokale. Pak en frokost og en flaske vin, og nyd en doven eftermiddag i skyggen af ​​nogle 2.000 år gamle monumenter.

14. Besøg Piazza Navona

Dette er et af de smukkeste offentlige rum i Rom. Det er hjemsted for Berninis Fontana dei Quattro Fiumi med sine fantastiske statuer, der repræsenterer verdens store floder. Hele den ovalformede piazza er foret med restauranter, gelaterier, butikker og Museo di Roma. I nærheden finder du Via della Pace, en af ​​byens mest fotogene gader. Træk en stol op på en fortovscafé og tag det hele ind.

15. Gå en tur rundt i Centro Storico

At tilbringe en eftermiddag med at fare vild i labyrinten af ​​brostensbelagte gader i Centro Storico er en af ​​de bedste gratis ting, du kan lave i Rom. Slyng dig vej gennem de smalle gyder og gader, beundre kirkerne fyldt med barokkunst, pause for en kop kaffe, og shop lidt i de mange butikker.

16. Bestigning Gianicolo

Gianicolo (eller Janiculum) Hill byder på den bedste udsigt over Rom. Det er et berømt sted for unge elskere og turister, og herfra kan du se nogle af byens bedste attraktioner, herunder Palazzo Venezia og Den Spanske Trappe. Det er smukt i skumringen, men hvis du kommer ind i løbet af dagen, så forbered dig på kanonskydningen ved middagstid (det har foregået dagligt siden 1904).

trevi fountain italy

Rom rejseomkostninger

Vandrerhjemspriser – For en seng i en sovesal med 6-8 senge skal du forvente at betale 17-30 EUR per nat. Private værelser koster 50-90 EUR per nat. Gratis Wi-Fi og faciliteter til egen forplejning er standard, og mange vandrerhjem inkluderer også gratis morgenmad.

Budgethotelpriser – Tostjernede budgethoteller starter ved 75-100 EUR per nat. Forvent grundlæggende faciliteter såsom gratis Wi-Fi, TV, AC og en kaffe-/temaskine

På Airbnb kan du finde private værelser mellem 40-95 EUR per nat og hele lejligheder for 100-150 EUR per nat.

Gennemsnitlige madomkostninger – Italiensk køkken er elsket over hele verden, selvom hver region i Italien tilbyder sin egen særegne smag. Tomater, pasta, oliven og olivenolie udgør rygraden i de fleste måltider, hvor kød og fisk og forskellige oste runder menuen af. Gelato er også et must. Du kan finde retter fra hele landet i Rom, såvel som tonsvis af internationale retter; det er den bedste madby i landet.

De fleste afslappede restaurantmåltider med vin koster omkring 15-20 EUR. I turisthotspots skal du tilføje yderligere 10 EUR til det.

Hurtig mad som pizza, panini og sandwich koster 3-7 EUR. Fastfood (tænk McDonald’s) er omkring 8 EUR for et kombineret måltid.

Hvis du vil plaske ud, starter et tre-retters måltid på en mellemrestaurant ved 30 EUR.

Øl koster omkring 5 EUR, mens en latte/cappuccino koster omkring 1,25 EUR. Flaskevand er mindre end 1 EUR.

For billigere mad, tag til Trastevere, studenterkvarteret, eller tag på et marked og køb dine egne ingredienser.

Hvis du planlægger at lave din egen mad, skal du regne med at bruge omkring 55-65 EUR om ugen på dagligvarer. Dette giver dig grundlæggende hæftevarer som ris, pasta, årstidens råvarer og noget kød.

Backpacking Rom Foreslåede budgetter

På et backpackers budget i Rom vil du bruge omkring 55 EUR pr. dag. Dette forudsætter, at du bor på et hostel, laver alle dine måltider, begrænser dit drikkeri, tager offentlig transport for at komme rundt og laver for det meste gratis aktiviteter som gratis vandreture og besøger gratis seværdigheder som Parthenon og Den Spanske Trappe. Hvis du planlægger at drikke, skal du tilføje yderligere 10 EUR til dit daglige budget.

På et mellemklassebudget på 140 EUR pr. dag kan du bo på en privat Airbnb, spise ude til et par måltider, nyde et par drinks, tage en taxa af og til for at komme rundt og lave flere betalte aktiviteter som at besøge Colosseum og besøger Vatikanet.

På et “luksus” budget på 255 EUR eller mere om dagen, kan du bo på hotel, spise ude til alle dine måltider, drikke så meget du vil, tage flere taxaer og lave de ture og aktiviteter, du vil. Dette er dog kun stueetagen for luksus. Der er ingen grænser!

Rom Rejseguide: Tips til at spare penge

Det er nemt at sprænge mange penge i Rom, da det er en af ​​de dyreste byer i Europa. Heldigvis er der masser af måder at reducere omkostningerne på. Her er nogle måder at spare penge på i Rom:

  • Bo uden for centrum – Er du åben for at bo i udkanten af ​​Rom, kan du spare mange penge på overnatning. Mad uden for byen er også meget billigere, og det er nemt at tage toget ind til Rom for din sightseeing.
  • Spis billigt – Når du spiser i Rom, skal du vælge sandwich- og pizzasteder i modsætning til turistrestauranter. For rigtig god, billig mad, besøg Trastevere på den anden side af floden.
  • Få et turistkort – Hvis du skal se mange museer, så overvej at købe et af Roms mange budgetkort såsom Roma Pass, Archaeologia-kortet eller Biglietto 4 Musei (Four Museum Combination Ticket). Du betaler et fast gebyr for alle attraktioner og kan spare en god sum penge i processen.
  • Giv brødet videre – Nogle restauranter opkræver ekstra for brød, de efterlader på bordet – men de fortæller dig ikke om det, før checken ankommer. Send det tilbage, hvis du ikke vil lade dig friste.
  • Drik postevandet – Når du spiser ude, så spørg efter postevand, eller du vil automatisk få dyrt flaskevand inkluderet på din regning.
  • Køb din vin i supermarkeder – Du kan købe en god flaske vin for 6-10 EUR i butikken. Det er meget billigere end baren.
  • Bo hos en lokal – Brug Couchsurfing til at bo hos lokale, der har ekstra senge eller sofaer gratis. Det er den bedste måde at spare penge på, mens du forbinder med en lokal, som kan dele deres insider-tips og råd.
  • Tag på en gratis vandretur – Dette er en fantastisk måde at lære historien bag de steder, du ser, og få dine pejlinger. Rome Free Walking Tour har et par ture, der kan vise dig, hvad byen har at byde på. Bare glem ikke at give din guide et tip!
  • Medbring en vandflaske – Postevandet her er sikkert at drikke, så medbring en genanvendelig vandflaske for at spare penge og reducere dit plastikforbrug. LifeStraw er mit foretrukne mærke, da deres flasker har indbyggede filtre for at sikre, at dit vand altid er rent og sikkert.

Hvor skal man bo i Rom

Rom har masser af fantastiske af hoteller, hostels osv i divers pris klasser. Jeg anbefaler at du søger herunder.

Sådan kommer du rundt i Rom

Offentlig transport – Rom har et omfattende offentligt transportnetværk bestående af busser, en metro (metro), sporvogne og trolleys.

Metroen er den hurtigste måde at komme rundt i byen på. Der er tre linjer, og en enkelt rejsebillet, der er gyldig i 75 minutter, koster 1,50 EUR. Du kan hente billetter fra lokale tobaksbutikker, aviskiosker og salgsautomater på stationerne.

Bussen kan få dig ind i områder, der ikke er dækket af metrosystemet, men den er meget langsommere end metroen på grund af de konstante trafikpropper i Rom. Billetter koster 1,50 EUR.

Du kan købe et endagspas til ubegrænset rejse for 6 EUR. Et ugepas koster 24 EUR.

Hvis du kommer til at bruge det offentlige transportsystem meget, kan du få et tredagespas turist for 16,50 EUR. Den er gyldig på alle former for offentlig transport.

Taxaer – Taxaer er meget dyre her, så jeg anbefaler ikke at tage dem. Måleren starter ved 4 EUR og stiger derefter 1,20 EUR per kilometer. Undgå dem for enhver pris!

Uber er tilgængelig i Rom, og deres priser er normalt billigere end taxaer. Når det er sagt, er de stadig ikke superbillige, så spring også Uber over!

Cykeludlejning – At cykle rundt i Rom kan virke lidt skræmmende med den høje trafikmængde (og bakkerne), men der er cykelstier rundt i byens centrum, der gør det muligt. Cykeludlejning starter ved 14-20 EUR pr. dag.

Biludlejning – Trafikken i Rom er helt forfærdelig, så jeg ville undgå at leje en bil her. Selvom du forlader byen, vil det stadig være et mareridt at komme rundt og finde parkering.

Hvornår skal man tage til Rom

Højsæsonen er i løbet af sommeren, fra juni til august. Du vil konstant konkurrere om udsigten til Roms største turistattraktioner, men vejret er også fantastisk i disse måneder (selv om det nogle gange er ulidelig varmt og fugtigt). Temperaturerne i denne sæson er i gennemsnit omkring 27°C, men i august stiger temperaturerne over 32°C (89°F) om dagen.

Hvis du besøger om sommeren, skal du stå tidligt op for at slå varmen og folkemængderne.

Jeg anbefaler at besøge i skuldersæsonen, som er fra april-maj og sidst i september-oktober. Det er lidt mindre kaotisk end sommermånederne, og temperaturen er behagelig, ofte omkring 18°C.

Vinteren er fra november til marts. Dette er lavsæsonen i Rom, men byen er aldrig stille. Selvom der er færre rejsende rundt omkring, kan du stadig forvente en travlhed af aktivitet overalt, hvor du går. Temperaturer i denne periode varierer fra 4-15°C.

Sådan forbliver du sikker i Rom

Rom er et meget sikkert sted at rygsæk og rejse – også selvom du rejser alene og endda som en kvindelig rejsende. Men småtyveri er absolut et problem her, så hold dine værdigenstande sikkert og ude af syne. Lommetyve er meget aktive omkring Roms hovedattraktioner såsom Colosseum og Peterspladsen.

Det er heller ikke ualmindeligt at blive snydt i denne by. Du bør aldrig købe billetter fra uofficielle billetkontorer. Hvis du bliver kontaktet af nogen, der sælger skip-the-line-billetter, så ignorer dem. Sørg også altid for, at din taxachauffør bruger måleren.

Hvis du er bekymret for at blive snydt, kan du læse om almindelige rejsesvindel, du skal undgå lige her.

Som i enhver by skal du aldrig efterlade din drink uden opsyn, når du er i baren, og undgå at gå alene hjem, hvis du har drukket.

Hvis du oplever en nødsituation, skal du ringe 113 for at få hjælp.

Stol altid på dit mave-instinkt. Lav kopier af dine personlige dokumenter, inklusive dit pas og ID.

Hvis du ikke ville gøre det derhjemme, så lad være med at gøre det i Rom!

Del Artiklen
Facebook
Twitter

Jeg har lavet dette site for at du kan følge med på mine rejser, og samtidigt kan jeg dele mine erfaringer med jer, mine fantastiske læsere :-)

Nyhedsbrev

Del Artiklen
Facebook
Twitter
error: Content is protected !!