black logo resized small

Prag Rejse Guide

Siden kommunismens fald i 1989 har Tjekkiet – og dets hovedstad i særdeleshed – udviklet sig til et af Europas mest populære rejsemål.

Prag er en af ​​mine yndlingsbyer i verden, hvis jeg var Palle alene i verden. Der er desværre å mange mennesker at byen drukner og man mister enhver mulighedhed for at fordybe sig i den skønhed byen har at tilbyde.

Med sine snoede brostensbelagte gader, middelalderbygninger og rummelige pladser er byen en fotografs drøm, der går i opfyldelse. Meget af arkitekturen stammer fra middelalderen, hvilket giver byen en uovertruffen historisk charme.

I løbet af det sidste årti er Prag blevet en af ​​de mest besøgte destinationer i Europa. Da jeg besøgte første gang i 2006, var det populært, men stadig “uden for den slagne vej.” I dag er det en enorm turistdestination og nu et stort sted for folk at flytte til takket være dens voksende digitale nomadescene.

På trods af folkemængderne kan jeg ikke undgå at blive forelsket i Prag, hver gang jeg besøger – byen, parkerne, historien, den billige øl og de vidunderlige mennesker. Det hele er vidunderligt!

Denne rejseguide til Prag viser dig, hvordan du bliver forelsket i byen, som jeg har, samtidig med at du sparer penge!

Prag ur folkemaengde

Top 5 ting at se og lave i Prag

1. Besøg Prags borg

Prag Slot blev bygget omkring 870 e.Kr. og dominerer byens skyline. Engang sæde for tjekkiske konger, her kan du gratis udforske slotshaverne og meget af grunden. St. Vitus-katedralen er den mest berømte bygning her og er hjemsted for helgeners og herskeres grave i tjekkisk historie. Billetter koster 250 CZK.

2. Gå en tur gennem den gamle rådhusplads

Denne plads indeholder mange historiske kirker, det astronomiske ur, caféer, turistbutikker og lejlighedsvis fodboldkampe. På trods af at det er Prags største turistområde, har den gamle bytorv stort set været uberørt siden det 10. århundrede.

3. Kryds Karlsbroen

Oprindeligt bygget i 1357, er dette en af ​​de ældste stående broer i verden. Langs broen finder du gadekunstnere, musikere, dansere og andre entertainere. Det er næsten altid et hav af mennesker, så hvis du vil slå folkemængderne så kom der tidligt om morgenen eller sent om aftenen.

4. Se John Lennon-muren

Siden John Lennons død i 1980 er hans ansigt (og tekster og politisk graffiti) blevet malet på den almindelige væg overfor den franske ambassade. Selvom det blev malet over et antal gange, blev kunsten altid genudsendt, og så har de “ladt det være.” Muren er nu et symbol på kærlighed og fred.

5. Se Nationalmuseet

Dette museum blev grundlagt i 1818 og huser over 14 millioner genstande relateret til naturhistorie, kunst, musik og bibliotekar. Ud over hovedbygningen er udstillingerne spredt blandt over et dusin andre bygninger, hver med sin egen adgang (omkring 50 CZK pr. person).

karlsbroen prag tjekkiet

Andre ting at se og gøre i Prag

1. Se det astronomiske ur

Bygget i det 15. århundrede er dette indviklede ur på hovedtorvet en af ​​byens mest populære attraktioner. Hver time, på timen, samles folk foran uret for at se processionen af ​​de tolv apostle. Det er en smule antiklimaktisk, og jeg ville ikke gå af vejen for at se det, men da du sandsynligvis vil passere gennem pladsen ofte, kan du lige så godt tjekke det ud, da det er gratis.

2. Slap af i en ølhave

Tilbring en eftermiddag i en ølhave – enhver ølhave! Drik billig lokal øl, mød nogle lokale, og hav en fantastisk tid i byen. Jeg kan godt lide Riegrovy Sady Beer Garden. Kom forbi til mad, for at møde nogle lokale, og sæt dig derefter på den nærliggende bakke for en spektakulær udsigt over Prag under solnedgang.

3. Besøg Josefov (det jødiske kvarter)

Beliggende i den gamle bydel går dette lille område tilbage til det 10. århundrede. Det var fødestedet for Franz Kafka og er hjemsted for nogle af byens mindre besøgte attraktioner såsom den gamle jødiske kirkegård og synagogen. I dag er der 6 synagoger og en historisk jødisk kirkegård tilbage, som er værd at tjekke ud. Du kan købe en billet, der giver dig adgang til alle synagogerne for 100 CZK.

4. Kør en båd på Moldau-floden

Vltava-floden er hovedfloden, der løber gennem Prag. Der er adskillige aktiviteter, som du kan lave på floden, såsom at leje en paddleboat, tage på en flodkrydstogt eller tage på en natlig spritkrydstogt. Priserne vil variere, men et to-timers krydstogt koster omkring 290 CZK. Det er turistet, men en dejlig måde at have det sjovt på at se byen fra et nyt perspektiv. Leje af padlebåde koster omkring 200 CZk i timen.

5. Shop på Wenzelspladsen

Dette er det største shoppingområde og centrum for forretnings- og kultursamfund. Mange barer, hoteller, butikker, kontorer, butikker og lækre fastfood-forhandlere er placeret her. Gennem årene har pladsen været rammen om mange protester og demonstrationer, hvilket betyder, at alle slags historiske begivenheder har fundet sted her (specifikt under fløjlsrevolutionen i 1989).

6. Bestig Petrin Hill

Denne bakke på 327 meter ligger langs Vltava-floden og er et af de grønneste steder i Prag. Der er altid folk her, der hygger sig med deres venner, drikker øl eller holder picnic. Det er her, du kan besøge Prags ikoniske Petrin-tårn (der ligner et mini-Eiffeltårn). Også St. Michael-kirken, en træbygning fra det 17. århundrede (flyttet til Prag fra en landsby i Ukraine), er placeret på denne bakke.

7. Besøg Kutna Hora

Beliggende nogle få kilometer uden for Prag er “knoglekirken”, et romersk-katolsk kapel, der huser over 40.000 knogler. Der hænger strenge af kranier og knogler fra loftet, en kraniekandelaber og en montre, der viser kranier med sår påført af forskellige middelalderlige våben. Entré er 690 CZK. Børn kommer gratis ind… selvom jeg ikke ved, om dette virkelig er et sted for børn!

8. Se Krudttårn

Sørg for at tjekke dette gotiske middelaldertårn, en af ​​de originale 13 byporte. Byggeriet begyndte i 1475, og i løbet af det 17. århundrede blev tårnet brugt til at opbevare krudt. Det blev stærkt beskadiget i 1757 under Syvårskrigen, og de fleste af skulpturerne på det blev udskiftet i 1876. Indvendigt finder du et lille museum med information om tårnet samt en vindeltrappe med en spektakulær udsigt over byen . Entré er 100 CZK. (Midlertidigt lukket på grund af COVID)

9. Udforsk Vyšehrad Slot

Mens Prag Slot får al kærligheden, var Vyšehrad, der ligger i den sydlige del af byen, også et af Prags kongers originale slotte. Det blev bygget omkring det 10. århundrede og indeholder Prags ældste bevarede bygning, St. Martins Rotunde. Det tilbyder malerisk udsigt over byen fra bakken. Generel adgang til slottet er gratis, men du skal betale, hvis du vil besøge nogle af værelserne inde i slottet: The Old Burgrave’s Residence er 60 CZK, Vysehrad Gallery er 20 CZK, The Brick Gate and Casemate er 60 CZK, og The Gothic Celler er 50 CZK.

10. Tag den underjordiske tur

Beliggende 5 etager under Prag, er dette museum fyldt med udstyr fra den kolde krig. Bunkeren var designet til at huse civile under et atomangreb, hvorefter de derefter ville flygte ud på landet. Du lærer om livet bag jerntæppet og kommer selv til at udforske bunkeren. Ture med Prags undergrundsture varer to timer og koster 450 CZK.

11. Nyd i et klassisk show

Prag er berømt for sine klassiske forestillinger. Uanset om du er interesseret i ballet, opera eller klassisk musik, vil du kunne finde noget til din smag i Prag. Priserne vil variere, men forvent at betale alt fra 100-1.000 CZK. Tjek spillesteder som Karlin Music Theatre, National Theatre, Black Light Theatre Srnec.  

12. Besøg Franz Kafka-museet

Hvis du er fan af Kafka, er dette et oplagt sted at stoppe. Og hvis du ikke er bekendt med hans arbejde, er et besøg et must. Han blev født i Prag i 1883 og betragtes som en af ​​de vigtigste forfattere i det 20. århundrede. Museet viser de første udgaver af nogle af hans mest berømte noveller (såsom Metamorfosen ), fotos, dagbogsoptegnelser og tegninger. 

Museet omfatter også audiovisuelle værker samt et soundtrack komponeret specielt til udstillingen. Entré er 200 CZK.

13. Tag på en alternativ Prag-tur

Denne sjove tur er en af ​​de bedste guidede ture i byen. Den er lavet af kunstnere og musikere, der tager dig med til Prags ikke-turistiske kvarterer. Du vil opdage berømt lokal samtidskunst, skjult gadekunst og graffiti, fede markeder, kryptohuse og ølhaver. Ture starter ved 500 CZK. (Midlertidigt lukket på grund af COVID).

Rejseomkostninger til Prag

Vandrerhjem – Sovesale starter ved 200 CZK per nat for en sovesal med 6-8 senge. Gratis Wi-Fi er standard, og nogle vandrerhjem har køkkener. Et par vandrerhjem i byen inkluderer også gratis morgenmad. For et privat værelse skal du forvente at betale mindst 1.250 CZK per nat.

Camping er tilgængelig uden for byen med grundlæggende grunde uden elektricitet og koster omkring 120 CZK per nat. Forvent at betale det dobbelte for en grund med elektricitet. Vild camping er ulovligt, så du bliver nødt til at holde dig til officielle campingpladser.

Budgethoteller – Budgethoteller starter ved 900 CZK per nat for et enkelt dobbeltværelse. Forvent standfaciliteter som TV, AC og en te-/kaffemaskine. Mange lavprishoteller inkluderer også gratis morgenmad. Priserne vil være højere om sommeren (og tilgængeligheden er lav), så sørg for at bestille tidligt, hvis du besøger dengang.

Airbnb er en budgetvenlig mulighed, der er tilgængelig rundt omkring i byen med private værelser, der starter ved 450 CZK per nat. For et helt hjem eller lejlighed skal du forvente at betale mindst 800 CZK per nat.

Mad – Det tjekkiske køkken er solidt, stærkt påvirket af dets nabolande, Polen og Tyskland. Når du går på en lokal restaurant, skal du forvente en masse supper/gryderetter, surkål, kartofler, paneret kød og dumplings. En af de mest berømte retter er gullasch, en svinegryderet, der hovedsageligt er smagt til med paprika og serveret med knedliky (brødboller). Oksetatar (råhakket oksekød) er et populært valg, ligesom tysk-prægede retter som pølse og schnitzel. Sørg for at prøve buchty , en sød bolle, hvis du har en sød tand.

Hvis du leder efter at spise ude, er nogle af mine yndlingssteder i byen Vinograf (vinbar), Country Life (vegetarisk), Prags ølmuseum (øl/traditionel mad) og Pivovar U Medvídk? (traditionelt køkken).

For et billigt måltid med traditionelt køkken skal du forvente at betale mindst 265 CZK. Fastfood (tænk McDonald’s) koster tættere på 150 CZK. For indisk, forvent at betale omkring 300 CZK for en hovedret og for pizza, forvent at betale omkring 325 CZK for en stor.

Et tre-retters måltid med traditionelt køkken koster omkring 800 CZK, inklusive en drink. Forvent at betale omkring 50 CZK for en øl eller 58 CZK for en latte/cappuccino.

Hvis du planlægger at lave din egen mad, koster en uges dagligvarer omkring 375-400 CZK for basisvarer som brød, ost, årstidens råvarer og noget kød.

Backpacking Prag Foreslåede budgetter

På et backpacker-budget skal du forvente at bruge mindst 810 CZK om dagen. På dette budget vil du bo på et hostel, tage offentlig transport, nødt til at begrænse dit drikkeri, tage gratis vandreture, tage gratis vandreture og lave de fleste af dine egne måltider. Hvis du planlægger at gå ud og drikke mere, så forvent at bruge tættere på 1.000 CZK om dagen.

På et budget i mellemklassen skal du forvente at bruge mindst 1.700-2.000 CZK om dagen. På dette budget kan du bo i et Airbnb eller privat værelse på et hostel, tage lejlighedsvis taxa eller Uber for at komme rundt, lave nogle større aktiviteter som en vintur eller rafting, spise ude til de fleste måltider og restauranter og nyde et par drikkevarer.

På et “luksus” budget på omkring 4.700 CZK om dagen kan du bo på et firestjernet hotel, lave alle de aktiviteter, du vil, spise ude hvor som helst du vil, gå ud og drikke drinks, tage på sprutt krydstogt og leje en bil for nogle dagsture. Dette er dog kun stueetagen for luksus – himlen er grænsen!

walking tour prague

Prag Rejseguide: Tips til at spare penge

Selvom Prag er blevet utrolig populært i de senere år, er det stadig ret overkommeligt, især hvis du bor i det stærkt turistede område Prag 1. Her er nogle tips til at hjælpe dig med at spare penge, når du besøger Prag:

  1. Spis ikke i nærheden af ​​Karlsbroen – Restauranter nær Karlsbroen vil være betydeligt dyrere end steder længere væk. Spørg rundt, se, hvor de lokale spiser, og nyd et billigt måltid til en brøkdel af prisen. Du bliver nødt til at gå et par blokke, men du sparer et ton, og maden bliver bedre.
  2. Tag en gratis vandretur  – Udforsk Prags mange snoede gader og betagende arkitektur som en del af en gratis tur. Du finder et væld af vandreture i byen, såsom Free Walking Tour Prag. Deres ture vil dække alle højdepunkterne og give dig en solid intro til byen. Bare sørg for at give din guide et tip! (Alle vandreture er midlertidigt lukket på grund af COVID)
  3. Besøg de gratis parker og kirker – Der er masser af smukke parker, haver og kirker, som du kan udforske gratis. Wallenstein-haverne i Valdštejnský-paladset er haver foret med springvand, træer og talrige bronzestatuer. Der er også mange gratis koncerter og forestillinger, der finder sted her, så sørg for at tjekke tidsplanen. Saint Vitus Cathedral, Saint Nicholas’ Church og The Church of Our Lady Before Tyn er smukke frikirker at besøge.
  4. Spis billigt – Hvis du vil spare penge på din mad, kan du tage sporvognen til byens udkant for at finde restauranter. Priserne her vil være væsentligt billigere end i byen. Ellers skal du holde dig til udendørs leverandører i byen for at få billig mad.
  5. Medbring en genanvendelig vandflaske – Postevandet her er sikkert at drikke, så medbring en genanvendelig vandflaske, så du kan spare penge og mindske din afhængighed af engangsplastik. LifeStraw laver en genanvendelig flaske med et indbygget filter, så du altid kan sikre, at dit vand er rent og sikkert!
  6. Bo hos en lokal – Prag har et aktivt Couchsurfing-fællesskab, så hvis du er på et budget og elsker at møde lokalbefolkningen, så bliv hos en for at spare penge og få insider-tip! Bare sørg for at sende dine anmodninger på forhånd, da det er en populær destination.

Hvor skal man bo i Prag?

Prag har mange hostels. De er alle ret behagelige og omgængelige, og du vil ingen problemer have med at finde et godt sted at overnatte.

Du kan prøve at kikke nedenunder, og se om der er noget for dig 🙂

Sådan kommer du rundt i Prag

Offentlig transport – Metropriser er baseret på tid, billetterne varierer fra 30 minutter (24 CZK), 90 minutter (32 CZK), 1 dagspas (110 CZK) eller 3-dages kort (130 CZK). Der er 4 linjer (A, B, C og D), som kører fra 4:45 til lidt efter midnat. 

Bus – Buslinjerne i Prag kører i områder, der ikke er tilgængelige med metroen, men hvis du er på en busstation markeret med et “M”, betyder det, at du kan forlade bussen og fortsætte din tur med metroen.

Billetter fungerer på samme måde som metro og busser kører hvert 6.-8. minut i myldretiden, hvert 10.-20. minut i lavtæppet. Ventetiden på busser er lidt længere i weekenden, omkring 15-30 minutter. Der er også natbusser, der kører fra midnat til 04:30.

Cykeludlejning – Cykling er en sjov måde at se byen på, samtidig med at du får noget motion. Der er masser af forskellige cykeludlejninger i Prag. Steder som Okolo, i hjertet af Prags gamle bydel, byder på tilbehør såsom hjelme og cykellåse tilbydes uden ekstra omkostninger med din leje. Priserne starter ved 200 CZK for 1 time, og hele 24 timer er 400 CZK.

Taxa – Startprisen for taxaer i Prag er 40 CZK, med yderligere 24 CZK per kilometer. Spring over taxaerne (medmindre du virkelig skal tage dem), hvis du er på et budget. Byen er gåbar, og sporvognene kører overalt.

Rideshare – Brug Uber for et billigere alternativ til taxaer. Det koster omkring 10 CZK per kilometer. Uber-chauffører er dog begrænset i byen, så det er måske ikke altid en mulighed, men de er billigere end taxaer!

Biludlejning – Biludlejning kan findes for omkring 450 CZK pr. dag. Jeg vil dog kun foreslå at leje en, hvis du er på vej uden for byen på en dagstur. Du behøver ikke en for at komme rundt i Prag. Chauffører skal være 21 år eller ældre for at leje et køretøj.

Hvis du beslutter dig for at tage på nogle ture i Tjekkiets fantastiske natur, eller en tur til en af de omkringliggende byer, kan du med fordel bestille nedenunder.

Hvornår skal man tage til Prag?

Prag har fire forskellige årstider. Somrene er varme og tørre, mens vintrene er kolde, snedækkede og også kan blive temmelig blæsende, med temperaturer i gennemsnit til omkring 0°C. Det mest populære tidspunkt at besøge Prag på er fra maj til september for godt vejr, men dette er også højsæsonen for turister.

Højsæsonen er fra maj-september. Hvis du besøger om sommeren, kan du forvente, at temperaturen i august vil være omkring 25°C. Juni og juli er ikke så varme, med temperaturer i gennemsnit på 21°C . Undgå at besøge i juli og august; det er, når byen flyder over med turister. Priserne vil være højere, og overnatningsmulighed knap. Der vil være væg-til-væg-turister i Den Gamle By.

I skuldersæsonerne undgår du både varmen og folkemængderne. De bedste måneder at besøge er mellem marts-maj eller september-oktober, især hvis du er på vandretur. Du vil have køligere temperaturer, og i efteråret vil du komme til at se bladene ændre sig. Forvent temperaturer omkring 14°C. 

travel safety

Sådan forbliver du sikker i Prag

Voldelig kriminalitet mod turister i Prag er stort set ikke-eksisterende. Småforbrydelser som tyveri og lommetyveri kan dog forekomme, især i områder med stor trafik, såsom byens centrum i Prag. Opbevar dine værdigenstande sikkert gemt væk, når du er offentligt for en sikkerheds skyld, og lad være med at blinke med penge eller smykker. Lommetyve har en tendens til at målrette turister på store vandreture, så vær altid opmærksom på dine omgivelser og hold vagt, når du er i store menneskemængder.

Hvis du oplever en nødsituation, skal du ringe 150 for brandvæsenet, 155 for ambulance og 158 for politiet.

Med så mange besøgende kan der opstå svindel mod turister. Hold øje med folk med falske andragender, der vil kræve penge, samt taxachauffører, der ikke vil bruge måleren. For andre svindelnumre at være på udkig efter, er her en liste over 10 svindelnumre, du skal undgå .

Stol altid på dit mave-instinkt. Hvis en taxachauffør virker lyssky, så kom ud. Hvis dit hotel er mere snusket, end du troede, så flyt. Hvis den chauffør, der henter dig, virker mærkelig, så lad være med at sætte dig ind i bilen.

Det vigtigste råd jeg kan give er at købe en god rejseforsikring. Rejseforsikringen beskytter dig mod sygdom, skader, tyveri og aflysninger. Det er omfattende beskyttelse, hvis noget går galt, og i Prag er der overvejende sansynlighed for at du vil opleve at en stribe af messesker vil forsøge at scamme dig!

Lommetyve, falske vekselkontorer, falske pengesedler, og mere er blandt “favoritterne” når det kommer til scams i Prag.

Del Artiklen
Facebook
Twitter

Jeg har lavet dette site for at du kan følge med på mine rejser, og samtidigt kan jeg dele mine erfaringer med jer, mine fantastiske læsere :-)

Nyhedsbrev

Del Artiklen
Facebook
Twitter
error: Content is protected !!