black logo resized small

Oplev Thailand på et backacker budget

Rejsende på udkig efter eventyr på en snæver tur til Thailand for dets hæsblæsende blanding af lommevenlige rejseoplevelser, kulturelle overraskelser, nem transport og krydret-ikke-dyr mad.

Tilføj en af ​​verdens hyggeligste backpacker-scener, og Thailand kunne sagtens være den perfekte budgetrejsedestination.

Prisen på en rejse kan dog variere voldsomt afhængigt af, hvor du tager hen, og de niveauer af komfort, du insisterer på, når du kommer hertil. Brug for meget tid i Bangkok, sæt dykker op, tag en masse ture og drik masser af flaskeøl, og dit budget vil skyde nordpå.

Her er vores bedste tips til at rejse længere for mindre i Thailand. 

Hvad er billige tidspunkter at besøge Thailand?

Priserne for overnatning og transport stiger fra november til marts, hvilket falder sammen med det tørreste vejr og rejsevenlige temperaturer. Lavsæsonen juli til september er den mest regnfulde tid på året; nogle færgeruter og ø-resorts lukker helt ned, men overnatningspriserne falder markant. Hotelpriserne falder også i forårets og efterårets skuldersæsoner, hvilket kan være et givende tidspunkt at besøge uden vinterens folkemængder. 

Flyrejser til Thailand kan være overraskende lave

Bangkok er en af ​​Asiens billigste destinationer at nå med fly, især hvis du kommer med Qatar Airways, Etihad eller et andet Gulf-selskab, men priserne kryber opad i højvintersæsonen. 

Hvis fly til Bangkok ser dyre ud, så undersøg fly til Singapore , Kuala Lumpur og andre asiatiske hubs, og se, om du kan finde en billig forbindelse til Bangkok med Air Asia eller et andet lavprisselskab. 

Alternativt kan du forbinde til Bangkok med tog. Regelmæssige tog kører fra Johor Bahru – lige over dæmningen fra Singapore – til KL, Butterworth (til Penang) og nordpå langs landtangen til Bangkok, for omkring 80 USD én vej. Det er en af ​​Asiens mest underholdende togrejser. 

Kom ud af lufthavnen uden at miste alle dine penge

De fleste nyankomne flyver til Bangkoks travle Suvarnabhumi Internationale Lufthavn, 30 km (19 miles) øst for Bangkok, selvom nogle få lavprisselskaber stadig bruger Don Mueang International Airport nær Chatuchak Weekend Market . I begge knudepunkter vil ivrige agenter forsøge at overtale dig til dyre lufthavnstaxier. 

Tag i stedet offentlig transport: Suvarnabhumi har Airport Rail Link-tog, der forbinder med Skytrain- og MRT-netværket i centrum, og en gratis shuttlebus til en lokal transportterminal med billige bybusser ind til centrum. Don Mueang har regelmæssige overjordiske tog og langsomme, men billige lokale busser til midten af ​​Bangkok. 

I lufthavne over hele Thailand kan du ofte finde en billig taxatur ved at flage en taxa ned på motorvejen uden for lufthavnsterminalkomplekset og undgå lufthavnsafgifter. Husk blot at tjekke, om der gælder motorvejsafgifter for rejsen ind til byen. 

Bo i private eller hostels

Indkvarteringspriserne i Thailand er steget støt i årevis i takt med stigende standarder. Mange backpacker-steder nærmer sig et boutiquehotelområde med caféer, barer, Wi-Fi og pools, og de gamle boksværelser på 5 USD er en uddøende race.

For at holde låget på omkostningerne skal du sove på sovesale; priser starter omkring 250B (US$7,50). For ikke for meget mere kan du finde grundlæggende værelser og bungalows med fælles badeværelser og ventilatorer i stedet for A/C (eller centralt klimaanlæg i stedet for en enhed i hvert værelse). At dele tre- og firedobbelte værelser kan være en fantastisk måde at spare på, hvis du rejser med venner.

Camping kan være forbavsende billigt, med priser i mange nationalparker fra 30B (US$0,90) pr. person. Homestays er en anden billig mulighed i landdistrikter; Værelserne har en tendens til at være rustikke, men komfortable, og du får autentisk husmandskost og kulturel fordybelse med i købet. Hold også øje med rabat på hostels og lavprishoteller. 

Du kan finde nogle fantastiske tilbud nedenuder både på fly og hoteller.

Husk at du du kan altid finde de bedste & billigste flybiletter & hoteller igennem vores søgemaskiner der sammenligner adskillige fly og hoteller og giver dig de absolut bedste priser..

Find De Billigste & Bedste Flybilletter lige her

book hoteller uden reservationsgebyrer

oplev thailand pa et backacker budget 2

Spring de interne flyvninger over, og brug turist minivans og lokale busser og tog

Selv hvis du holder dig til lavprisflyselskaber, vil det øge dine rejseomkostninger, hvis du flyver internt i Thailand og gør brug af disse åh-så praktiske turist-minivans. Brug i stedet offentlige busser eller rejs i anden- eller tredjeklasses vogne i togene. 

Hvis du ikke har noget imod at sove i et tilbagelænet sæde, kan du spare omkostningerne til en køje (og et hotelværelse) ved at tage et langsomt overnatningstog eller natbus. Køb billetter direkte fra bus- og togoperatører for at undgå rejsebureaugebyrer. 

Busser, der køres af det statslige transportselskab Baw Khaw Saw (BKS) er normalt billigere end private busser. De fleste busstationer har billethaller, hvor alle virksomheder annoncerer deres destinationer, så du kan sammenligne priser. Almindelige busser og ekspresbusser er billigere (men mindre komfortable) end VIP-busser eller luksus-VIP24- eller VIP32-busser, opkaldt efter antallet af sæder om bord. 

Tag taxaer, ikke tuk-tuks, eller brug en sŏrng·tăa·ou  

For lokale ture skal du betragte tuk-tuks (motoriserede rickshaws) som en rejseoplevelse frem for et seriøst transportmiddel. Priserne hæves rutinemæssigt for turister, selvom du forhandler hårdt, og ture involverer ofte omveje til provisionsbetalende souvenirbutikker og andre tvivlsomme etablissementer. Sǎamláw – trehjulede pedicabs – fungerer også på et forhandlingssystem, men de er ikke for dyre til korte hop. 

En taxa med måler er normalt et mere stabilt væddemål – vær blot opmærksom på, at trafikpropper kan gøre selv en kort rejse langsom og dyr. Rideshares kan tilkaldes gennem Grab og andre apps, men du betaler ofte mere, end du ville for en almindelig taxa. For ture rundt i byen (eller fra by til nærliggende landsbyer) er langt den billigste mulighed sŏrng·tăa·ou – en pick-up truck med bænke, der fungerer som en lokal bus. 

Lej en motorcykel eller scooter, men kør forsigtigt!

At leje en scooter eller motorcykel er en bemærkelsesværdig billig måde at komme rundt på i Thailand , især for lokal udforskning. I de fleste rejsecentre kan du få en scooter for så lidt som 150B (30kr) pr. dag, og benzin koster omkring 40B (8kr) pr. liter. Thailand har et chokerende antal trafikulykker, så kør forsigtigt og langsomt, og sørg for, at ansvarsforsikring er inkluderet som en del af lejen. 

Spis på gaden for at spare

Hvis du opdager, at restaurantbespisning er at spise gennem dit lager af baht, er det altid glædeligt billigt at gumle på farten ved gadeboder og omvandrende kræmmervogne. Hold dig til travle boder og undgå ukogte frugter og grøntsager.

Vær forsigtig med at drikke for mange øl – offentlige skatter holder priserne høje. Hvis kun en øl duer, er Chang normalt billigere end Singha. For en rigtig god handel, opsøg de madbaner, der er knyttet til busstationer og andre transportknudepunkter, hvor skåle med nudelsuppe og andre velsmagende lokale snacks kan fås til en ørepris.

 
oplev thailand pa et backacker budget 1

Restaurantfrokoster, aftenmarkedsmiddage 

At spise, hvor de lokale spiser, er altid en god måde at spare på. Når skumringen falder på over Thailand, forvandles gadehjørner, parkeringspladser, bådbroer og stationsforpladser til travle natmarkeder, hvor noget af det bedste mad i byen kan fås til små priser. Græsning fra pàt tai nudelbod til sà·dé (satay) stand til ðôm yam-suppeforhandler er en af ​​Thailands store fornøjelser. 

Forvent høj afgift på alkohol

At tage ud i Thailand kan være overraskende dyrt på grund af afgifterne på alkohol. At slå flaskerne med Singha- eller Chang-øl tilbage kan nemt fordoble din måltidsregning, så nip langsomt, eller gør som de lokale og del en flaske thailandsk whisky eller rom (som normalt nydes med is og sodavand eller cola). 

For billig aftenunderholdning giver en tur til en livemusikbar en masse bang for ikke mange bahts. Der er sjældent et covergebyr, og de fleste spillesteder har en roterende line-up af bands, der spiller teknisk dygtige covers af populære sange. 

At se Thailands regnskove på en snor 

Indgangsgebyrer til Thailands mange nationalparker er ikke vanvittigt dyre– typisk 200–300B (60kr) – men de kan løbe op. 

De store omkostninger er normalt forbundet med transport til nationalparker og organiserede aktiviteter såsom guidede vandreture, bådture og dykning. Hvis du ønsker at spare et par baht, holder konkurrence mellem operatører priserne nede i Khao Sok National Park og Khao Yai National Park . 

Indkvartering i nationalparker er på den anden side meget rimeligt prissat, med bungalows til 350-500B (70-100kr) og teltpladser koster fra 30B (6kr) per person. Telte kan ofte lejes for omkring 150B (US$4,50). De fleste nationalparker med overnatning har også enkle kantiner, der tilbyder enkle thailandske retter til budgetpriser.

Spas kontra varme kilder 

Thailands kurbade er verdensberømte, og himlen er grænsen, når det kommer til priser i den luksuriøse ende af markedet. Du kan dog finde terapeutiske behandlinger til en sang ved snesevis af naturlige varme kilder spredt rundt om bakkerne i det nordlige Thailand. 

Chiang Mai i nord er omgivet af regeringsdrevne varme kilder, hvor terapeutiske bade og andre behandlinger kommer til yderst behagelige priser. Ved Pha Daeng National Park koster adgang til pools kun 100B (US$3), og du kan campere for 30B (6kr) pr. person; Indgangspriserne er de samme i San Kamphaeng Hot Springs . 

Opsøg økonomisk thaimassage 

At få en kraftigt afslappende thaimassage er de rigueur på en rejse til Thailand, og du kan betale jorden på fornemme hoteller og luksuriøse spas. I den anden ende af spektret kan du nyde et lommevenligt stød fra tidligere straffefanger på Chiang Mai’s Vocational Training Center i Chiang Mai Women’s Correctional Institution og Lila Thai Massage , hvor mange kandidater arbejder fuld tid. 

Alternativt kan du tage til massagepavillonerne på grunden af ​​thailandske klostre, hvor massage udføres af folk, der er trænet i traditionel buddhistisk massage, som undervist af munkene i Bangkoks Wat Pho , det åndelige fødested for thaimassage.

oplev thailand pa et backacker budget

Besøg Thailands mindre klostre 

Thailands mest berømte klostre – herunder Wat Pho og Wat Phra Kaew i Bangkok – opkræver dyre adgangsgebyrer for turister. 

Hvis du ser på 25-ørerene, er mindre klostre ofte helt gratis at besøge, og uden tvivl mere interessante på grund af fraværet af foto-snapping skarer. I enhver by, du passerer igennem, kan du spørge en lokal om tips om de mest interessante ting i området – der vil altid være noget spændende at se. 

Hvis du vil lære at dykke, så gør det her

Budgetrejsende kan trække vejret roligt – Thailand er et af de billigste steder i verden at lære at dykke. Et dykkercertificeringskursus i åbent vand på Ko Tao vil koste omkring 10.000B (2000kr), og dyk starter fra 1500B (300kr), hvis du går ind fra stranden. 

Mens Ko Tao er det billigste dykkercenter, omfatter andre billige steder Ko Lanta og Ko Phi Phi . Et andet tip: medbring dit eget snorkeludstyr, og du kan se undervandsverdenen gratis ved strande i hele Thailand. 

Hvor finder man billig udendørs gys 

Alle tænkelige adrenalinaktiviteter er mulige i Thailand, lige fra canyoning og kiteboarding til bungeejump, zip-lining og jungletrekking. Priserne kan dog være høje, især for organiserede, turistorienterede ture, der inkluderer transport. 

Hvis du vil have spænding til et minimum af omkostninger, så tag til Railay nær Krabi, Thailands foretrukne klatrelegeplads, hvor episke kalkstensruter starter lige ved stranden. Det er gratis at klatre med dit eget udstyr (eller det kan lejes billigt), og budgetværelser er tilgængelige på Hat Ton Sai.

Daglige omkostninger i Thailand

  • Grundlæggende gæstehusværelse: 500-1000B (100-200kr)
  • Markeds-/gadebodsmåltid: 40-100B 8-20kr)
  • Flaske lokal øl: 80B (17kr)
  • Organiseret tur eller aktivitet: fra 1500B (500kr)
  • Leje af motorcykel eller scooter pr. dag: 150-300B (15-30kr)
Del Artiklen
Facebook
Twitter

Jeg har lavet dette site for at du kan følge med på mine rejser, og samtidigt kan jeg dele mine erfaringer med jer, mine fantastiske læsere :-)

Nyhedsbrev

Del Artiklen
Facebook
Twitter
error: Content is protected !!