black logo resized small

Oplev Fantastiske Ljubljana Slovenien

Hvis du besøger Ljubljana for første gang og spekulerer på, hvordan du besøger Ljubljana, er vores minirejseguide til Ljubljana, Slovenien , noget for dig. Fra Ljubljanas historie til, hvordan man kommer rundt til hvor man skal bo og spise til Ljubljana-attraktioner.

Ljubljana er Sloveniens betagende hovedstad, kendt for sine frodige grønne landskaber, klare floder og smukke arkitektur. Med et ungt universitetspublikum, en overflod af udendørscaféer og utallige kunstgallerier er Ljubljana hurtigt ved at blive en af ​​de fedeste byer i Europa.

Med en befolkning på under 300.000 er Ljubljana et afslappet og tilbagelænet sted at besøge, som måske er lige det, du har brug for! 

Følg vores ultimative guide til denne undervurderede europæiske perle og lær, hvordan du bedst kan bruge din tid, når du besøger Ljubljana.

Rejseguide til Ljubljana

sLOVEnia – verdens mest bæredygtige og grønneste land har kærlighed i sit navn.

Hej! Selv Ljubljana, Sloveniens hovedstad, har kærlighed i sit navn. Ljubljeni betyder elsket på slovensk.

Ljubljana, den europæiske grønne hovedstad, er et kryds mellem forskellige epoker. En romersk by, Emona stod i stedet for Ljubljana for omkring 2.000 år siden.

Du kan se ruinerne af Emona i det moderne Ljubljana.

Hvad Kan Man Forvente I Ljubljana

Ljubljana er en charmerende, sikker og unik by. For ikke at nævne, de lokale er utroligt venlige og imødekommende.

Selvom det officielle sprog i Slovenien er slovensk (eller slovensk), taler næsten alle i Ljubljana flydende engelsk. Hvis du taler nogle slaviske sprog, såsom serbisk eller kroatisk, vil du finde mange ligheder med slovensk.

Som medlem af Den Europæiske Union bruger Slovenien euroen. Hvis du har rejst rundt i Europa, før du stoppede i Ljubljana, behøver du ikke bekymre dig om at konvertere til en unik valuta!

Der er ingen regler om drikkepenge i Ljubljana, og det forventes ikke. Når det er sagt, runder mange slovenere selv regningen for at vise påskønnelse for god service og venligt personale. Hvis du er vant til at give drikkepenge, er du velkommen til at efterlade de sædvanlige 10 % på en restaurant eller bar.

Hvor ligger Ljubljana i Slovenien?

Ljubljana er hovedstaden og den største by i Slovenien. Beliggende midt i landets centrum, strækker det sig mellem Wien (Østrig) og Venedig (Italien), ved et kryds mellem den store gamle handelsrute, der forbinder det nordlige Adriaterhav med Donau-regionen.

Det ligger i krydset mellem fire store motorveje i Slovenien og dermed ubesværet adgang fra enhver af byerne i Slovenien og nabolandene.

slovenia highways motorways ljubljana

Hvordan man udtaler Ljubljana

Okay. Jeg sørger for at lære at udtale navnet på den by eller det sted, jeg planlægger at besøge (især de vanskelige som Ljubljana), for hvordan ville du have det, hvis nogen udtaler dit eller din bys navn forkert?

Forfærdeligt, ikke?

Ljubljana udtales som lyoo-blyah-nuh . Oftere end ikke udtaler lokalbefolkningen det som loo-blah-na, der helt springer J’erne over.

Så J’er på slovensk udtales som Y’er på engelsk J’s gør hele forskellen her!

Legenden om Ljubljana-dragen

Ljubljana – dragen er symbolet på Ljubljana. Du vil se det overalt … bygninger, Ljubljana-slottet, broer, vægkunst, endda bilernes nummerplader … bogstaveligt talt overalt.

Hvordan blev det til Ljubljanas emblem? Der er et par forklaringer på det.

Den mest interessante og populære legende om Ljubljanas oprindelse siger, at byen blev grundlagt af Jason , den græske mytologiske helt. Historien fortæller, at han stjal den gyldne fleece fra kong Aeëtes og flygtede med sine andre argonauter ombord på Argo- skibet.

De rejste hjem (Grækenland) over Sortehavet og op ad Donau , Sava og Ljubljanica- floderne og gjorde et stop ved Ljubljana Marshes , uhyrets habitat. Jason kæmpede og dræbte monsteret, kaldet Ljubljana Dragon nu.

Jason blev dermed den allerførste borger i Ljubljana, og dragen fandt en plads på Ljubljanas våbenskjold.

En anden historie om, hvordan Ljubljana blev dragebyen, har med kristendommen at gøre. Vægmalerierne ved St George Chapel i Ljubljana-slottet viser helgenen, der dræber dragen.

Ljubljana amous Dragon bridge Zmajski most symbol of Ljubljana

Bedste tidspunkt at besøge Ljubljana

Det bedste tidspunkt at besøge Ljubljana, Slovenien, er i månederne april , maj , september og oktober . Disse måneder forår og efterår byder på behageligt vejr og lavere overnatningspriser.

Vi besøgte i juli, og det var for varmt og for overfyldt til at nyde byen.

Hvor mange dage i Ljubljana skal du tilbringe?

Vi var i stand til at udforske de fleste af de must-see attraktioner på en dag, men ja det var lidt forhastet.

Hvis du vil gå langsomt og gerne vil opdage museerne og gallerierne, så afsæt mindst 2 dage til Sloveniens vidunderligt hyggelige hovedstad.

At komme til Ljubljana

Ljubljanas strategiske fremragende position gør det nemt at rejse til og fra Centraleuropa, Vesteuropa og Balkan.

I bil eller på cykel

At rejse i bil er den nemmeste, hurtigste og mest fleksible måde at rejse på. Jeg vil anbefale at leje en bil, især hvis du rejser som en familie.

Vi rejste til Ljubljana fra Kranj i en lejet bil. Det er en hurtig 40 minutters kørsel. Du kan tage en afstikker til Škofja Loka, hvis du har tid.

Vejafgiftsvignet

Vær opmærksom på, at en vejafgiftsvignet er nødvendig for at køre på de slovenske motorveje og motorveje.

Du behøver ikke en vignet Hvis du kører de regionale veje gennem hyggelige små landsbyer og byer. Selvfølgelig vil tiden til at nå din destination blive fordoblet, da hastighedsgrænsen gennem landsbyveje (50 km i timen) er næsten halvdelen af ​​den gennem motorveje (130 km i timen).

Ugentlige, månedlige og årlige vignetter er tilgængelige til salg på alle tankstationer, de fleste aviskiosker, nogle betalingsanlæg og indkøbscentre i Slovenien. Jeg vil anbefale dig at købe en lige før du rejser ind i Slovenien fra en tankstation beliggende i et naboland (det land du forlader) tæt på grænsen. For mere information, besøg hjemmesiden her.

Parkering i Ljubljana

Som alle andre europæiske hovedstæder er parkering i Ljubljana besværligt.

Der er en række parkeringshuse, park & ​​ride-garage og parkeringspladser i Ljubljana. Gadeparkering i centrum aka korttidsparkering har en begrænset parkeringstid på maksimalt 2 timer.

Vi parkerede vores bil ved et centralt beliggende Congress Square parkeringshus. Parkeringsomkostningerne er 1,20 euro i timen for de første 3 timer og 2,40 euro efter 3 timer.

Med bus

D en Ljubljana busstation, Avtobusna postaja Ljubljana har busforbindelser i hele Slovenien og til og fra andre europæiske lande. Tjek deres officielle hjemmeside for ruter og tidsplaner.

Med tog

Ljubljana togstation ligger ved siden af ​​busstationen ved Trg Osvobodilne Fronte , en kort gåtur fra centrum af byen. Lokale og internationale jernbaneforbindelser til og fra Ljubljana er gode.

ljubljana train station

Der er direkte togforbindelser til Budapest, Graz, Salzburg, Wien, Zagreb, Rijeka, Pula, Frankfurt, München, Zürich og Beograd. For mere information se den officielle hjemmeside for de slovenske jernbaner (Slovenske Zeleznice).

Med fly

Joze Pucnik Lufthavn , Ljubljanas hovedlufthavn, ligger 26 km fra centrum. Adria Airways (Slovenian Airlines) betjener overkommelige flyvninger, der forbinder Ljubljana med større europæiske byer. Tjek Ljubliana Lufthavns portal for detaljerne.

Lufthavnstransport

Der er en offentlig busforbindelse hver time mellem lufthavnen og Ljubljana Busstation dagligt, der koster 4,10 euro pr. person. Der er også en mindre hyppig privat shuttlebusservice, der koster alt mellem 9 og 19 euro.

En taxa fra lufthavnen til byens centrum kan koste omkring 35 euro til 40 euro.

At komme rundt i Ljubljana

Ljubljana kort

Med gratis adgang til byens store attraktioner, museer og gallerier plus ubegrænset gratis rejser med offentlig transport i kortets gyldighedsperiode, kan Ljubljana Tourist Card helt sikkert spare dig nogle euro.

Du kan købe kortet i 24, 48 eller 72 timer. Du får 10% rabat, hvis du køber dit kort online.

Klik her for at købe Ljubljana-kort online

Til fods

Vores foretrukne måde at udforske ethvert sted er til fods. Og mere, hvis byen er lige så kompakt som Ljubljana.

Bybus

Ljubljanas stærke busnetværk forbinder hele byen og dens omkringliggende områder. For at bruge bybusser skal du have Urbana-kortet , som du kan købe fra Ljubljana Busstation, aviskiosker (trafika), turistinformationscentre, postkontorer, Bicikelj-cykeldelingssystemer og mange andre steder i byen. Bybusserne sælger ikke Urbana-kortet og tager heller ikke kontanter.

Kortet koster 2 euro og skal fyldes op. Prisen for en enkelt bustur starter fra 1,20 euro dækker op til 90 minutters rejse og giver dig mulighed for at skifte så mange busser, som du kan i det tidsrum.

For mere information se LPP’s officielle hjemmeside.

Cykeludlejning

Cykling er vores næstmest foretrukne måde (at gå er den første) til at udforske destinationen.

ljubljana bicycle hire

Ljubljana Tourism driver Ljubljana Bike-projektet , der gør det nemt at leje cykler. Du kan leje en cykel fra det slovenske turistinformationscenter på Krekov trg 10 .

Cykeludlejningen er 2 euro for 2 timers lejeperiode og 8 euro for en mere end 2-timers lejeperiode.

Alternativt kan du leje en cykel fra Bicike (LJ), som har et stort antal dockingstationer i Ljubljanas centrum.

Den første time er gratis, den anden time koster 1 Euro, den tredje time koster 2 Euro, og hver ekstra time efter 3 timer koster 4 Euro.

Hvis du skal bo i Ljubljana, kan du leje en cykel i en hel uge ved kun at betale 1 Euro ugentligt registreringsgebyr.

Du kan spare penge ved at aflevere cyklen efter en time og leje en ny cykel igen i en time. Ja.

Taxa

Du kan nemt finde en taxa i byens centrum, selvom prisen vil være mindre, hvis du bestiller en over telefonen.

Urban elektrisk tog

Urban er et miljøvenligt tog i Ljubljana, der tager dig på en cirkulær turiststi, der forbinder berømte turistattraktioner. Turen starter ved rådhuset og tager omkring 1 time og 15 minutter at gennemføre.

Bedste Ljubljana-ture

Hvad skal man lave i Ljubljana

Fra Ljubljanas gamle bydel med sine smukke pladser, charmerende brostensbelagte gader, historiske bygninger, art nouveau-arkitektur og katedraler; til Ljubljana Slot; Udsigt over Ljubljana fra slottet og taget af Nebotični skyskraberen; spændende museer, til grønne byrum: Ljubljana har et overvældende udvalg af fantastiske ting at se og gøre.

Hvor skal man bo i Ljubljana

Ljubljana på størrelse med pint har et overvældende antal og mange forskellige overnatningsmuligheder at vælge imellem.

Her er vores anbefalinger til dig-

Hoteller i Ljubljana

City Hotel Ljubljana
Art Hotel
Adora Hotel
Grand Hotel Union
Hotel Cubo
Hotel Nox

Vandrerhjem i Ljubljana

Hostel Celica Art
Kva Hostel
MS Sparrow Hostel
Turn Hostel
Hostel Vrba
Hostel Tivoli

Lejligheder i Ljubljana

OH Apartments & Rooms
Apartment EMA
Apartment Central Station mellem Dragon og Triple Bridges
Royal Vega Apartments
Ljubljana’s Heart
Alpino

Hvor skal man spise i Ljubljana

Ljubljana er en kompakt hovedstad, men der er ingen mangel på gode restauranter, caféer, bistroer, pizzeriaer og street food boder.

Her er nogle af vores favoritter plus et par anbefalet af andre rejsende.

Mellemklasse restauranter i Ljubljana

Julija Restaurant

En af de bedste i Ljubljanas gamle bydel, Julija er en mellemklasserestaurant med en fantastisk middelalderstemning, der serverer middelhavskøkken med et slovensk præg.

Adresse: Stari trg 9, Ljubljana

Luksusrestauranter i Ljubljana

Manna Ljubljana

Et dejligt sted at nyde det slovenske køkken væk fra byens stress og jag.

Adresse: Eipprova ulica 1a, Ljubljana

JB Restaurant Ljubljana

Et fantastisk sted for fine middage og et fancy måltid. Restauranten har været med på San Pellegrinos Top 100 verdens bedste restaurantliste i 2010.

Vi fik ikke en chance for at opleve det, men fik anbefalinger fra venner og familie, mens vi planlagde vores Slovenien-rejse.

Adresse: Mikloshicheva cesta 17, Ljubljana

Ljubljana-broen

God mad. Fantastisk service. Fantastisk beliggenhed. Lidt høje priser.

Adresse: Petkovshkovo nabrezhje 21, Ljubljana

Vegetariske og veganervenlige restauranter

Taman Organic

Dette er vores anden favorit i Ljubljana. Taman serverer kun frisk økologisk mad. Innovativ mad serveret med kærlighed. Helt seriøst.

Hvis du er veganer eller vegetar, skal du prøve dette sted.

Adresse: Nazorjeva ulica 3, Ljubljana

Billige spisesteder i Ljubljana

Pops Place

Fantastisk sted at få en hurtig bid. Pop’s Place = kvalitet plus kvantitet begge til anstændige priser. Du kan nyde lækre burgere med pommes frites og drinks i smukke udendørs siddepladser.

Adresse: Cankarjevo nabhrezhje 3, Ljubljana

Pølsebutik

Hvis du elsker ikke-vegetarisk mad, skal du besøge her for deres berømte traditionelle slovenske ret, Kranjska klobasa (Carniolan-pølse) .

Adresse: Ciril-Metodov trg 15, Ljubljana

Abi Falafel

Jeg var nødt til at besøge her af to grunde – 1. Jeg elsker falafel 2. Jeg havde hørt meget om Abi Falafel

Den lever op til sit navn. Sådan lækker og sprød falafel til så rimelige priser i så store mængder – kunne ikke forlange mere!

Adresse: Trubarjeva ceste 40, Ljubljana

Druga violina

Drurga Violina oversættes bogstaveligt til anden violin. Denne restaurant er speciel ikke kun på grund af sin mad, men også på grund af sin ædle gestus – de beskæftiger mennesker med handicap.

Adresse: Stari trg 21, Ljubljana

Bedste pizza i Ljubljana

Pizzeria Foculus

Nu er det her, du kan spise den bedste pizza i Ljubljana. De har et stort udvalg af vegetariske, ikke-vegetariske og glutenfri pizzaer.

Adresse: Gregorchicheva ulica 3, Ljubljana

Verace Ljubljana

Verace har et stort udvalg af pizzaer, vine og snacks. De er konsekvent vurderet højt for deres fremragende service.

Adresse: Streliska ulica 22, Ljubljana

Ljubljana Street Food

Street Food BTC

BTC City er udover at være en fantastisk shoppingdestination en fantastisk maddestination. Dets udendørs street food-marked med lokale og internationale delikatesser tiltrækker madglade rejsende fra hele verden.

Åbn Kuhn

Odprta Kuhna (Åbent køkken) er et madmarked, hvor slovenske kokke laver mad der og da og sælger deres slovenske og andre internationale delikatesser i boder.

Udvalget er varieret fra slovensk til japansk, middelhavs- og europæisk til fastfood.

Markedet finder sted hver fredag ​​fra marts til oktober. Du kan nyde liveoptrædener med god mad.

Adresse: Pogacharjev trg 1, Ljubljana

Bistro Ljubljana

Ek Bistro

Væk fra folkemængderne, beliggende ved krydset mellem Petkovškovo-bredden og Usnjarska-gaden med udsigt over floden, er Ek Bistro et dejligt sted at nyde en god morgenmad eller bare en kop kaffe eller et glas øl med snacks.

Adresse: Petkovškovo nabrezje 65, Ljubljana

Monstera Bistro

Det er det bedste i Ljubljana! Vi havde en traditionel Ljubljana-morgenmad her. Velsmagende mad serveret smagfuldt.

Adresse: Gosposka Ulica 9, Ljubljana

Cafe Ljubljana

Le petit Cafe – Snackbar

Beliggende i det charmerende kvarter Ljubljana er Le Petit et fantastisk sted til morgenmad eller brunch. Vi havde en god kop kaffe med lækre kager og croissanter.

Adresse: Trg francoske revolucije 4, Ljubljana

Slovenska Hisa

Slovenska Hisa er et fantastisk sted for drinks og appetitvækkere med et dejligt opholdsområde med udsigt over floden.

Adresse: Cankarjevo nabhrezhje 13, Ljubljana

Del Artiklen
Facebook
Twitter

Jeg har lavet dette site for at du kan følge med på mine rejser, og samtidigt kan jeg dele mine erfaringer med jer, mine fantastiske læsere :-)

Nyhedsbrev

Del Artiklen
Facebook
Twitter
error: Content is protected !!