black logo resized small

Nafplio: Grækenlands smukkeste kystby (på fastlandet)

En af glæderne ved at rejse er, som vi alle ved, at opdage smukke steder, du ikke anede før.

For mig er Nafplio sådan et sted. I modsætning til Grækenlands mest berømte kystbyer, er det ikke på en ø, men beliggende på sydkysten af ​​Peloponnes-halvøen, to timers kørsel fra Athen. Det er et populært weekendophold for athenerne og også en forførende flugt for rejsende, der ønsker at nyde charmen ved kystnære Grækenland uden de menneskemængder, du ville finde på Santorini og Mykonos.

Historieinteresserede er især tiltrukket af Nafplio, da det var den første hovedstad i den moderne græske stat, fra 1823 til 1834, før Athen gjorde krav på kappen. Jeg er her på en grupperejse, der har set os zig-zag op og ned af det græske fastland, og besøger UNESCOs verdensarvslistede arkæologiske steder som Delphi, Olympia og Mykene.

Så medrivende som de er, er Nafplio en kærkommen ændring af sceneri. 

Opkaldt efter Nafplios, søn af den antikke græske havgud, Poseidon, er det en levende, åndbar havneby (befolkning på 35.000), med en malerisk, men levende, skyggefuld labyrint af gader med butikker og tavernaer, solplettede pladser og en fantastisk natur. 

Det omfavner den Argoliske Bugt på baggrund af forrevne bakker med befæstninger bygget af utallige angribere og besættere, fra byzantinere og frankere til venetianere og osmannere.

Ariel udsigt over den gamle by Nafplio.

Mest imponerende er Palamidi fæstningen. Beliggende på et 216 meter højt fremspring blev det bygget af venetianerne mellem 1711 og 1714, grebet af osmannerne efter en belejring året efter og forblev under deres kontrol indtil 1822, da det blev beslaglagt af grækerne under uafhængighedskrigen .

Taxaer kører dig op ad bakken, men sydøst for Nafplios busstation er der en snoet stentrappe, som alt efter hvem du tror indeholder alt fra 800 til 999 trin. Det er bedst at tackle dem om morgenen, før solen er på sit stærkeste, især hvis du er her mellem maj og september.

Fra Palamidis top er panoramaerne en fornøjelse, med de røde tage i Nafplios gamle bydel nedenfor i kontrast til det glitrende blå hav. Du kan måske skimte små fiskerfartøjer og turistbåde, der svirrer omkring, enten til bugterne og strandene ved byen eller til Bourtzi Slot, et venetiansk vartegn fra det 15. århundrede på en lille ø i Nafplios havn.

Tilbage nede på havoverfladen vil du nyde slentre langs den palmetræer omkransede strandpromenade og gennem de smalle, bougainvillea-omkransede gader, gennemse butikker og værksteder (hvor håndværkere laver varer såsom traditionelle lædersandaler). Der er smuk venetiansk og neoklassisk arkitektur at beundre og spændende små museer at besøge, med temaer om krig og militær, gammel arkæologi, folkedragter og endda komboloi (bøn- og bekymringsperler).

greek restaurant athens

Du kan bestille grillet blæksprutte og stegt blæksprutte, kaningryderet eller moussaka med lokale Nemea-vine på familiedrevne taverner eller tage cappuccino-pauser på al fresco-caféerne, der flankerer Syntagma-pladsen,

Nafplios hjerte. Det er et førsteklasses sted at se på mennesker, et stenkast fra den kuppelformede Vouleftikon, den første græske parlamentsbygning. Oprindeligt en moské fra osmannisk tid, er det nu et arrangements- og koncertsted.

I gyderne bagved finder du den hvidkalkede kirke Saint Spyridon. I 1831 blev grev Ioannis Kapodistrias, den første statsoverhoved i et nyligt befriet Grækenland, dræbt på kirketrappen. 

Et skudhul i væggen nær indgangen er en levende påmindelse om hans attentat. Morderne – to brødre fra Mani, det såkaldte “vilde vest” på Peloponnes-halvøen – blev pågrebet og henrettet, men borgerlige uroligheder opstod, og de næste par år ændrede alt. Stormagterne, Storbritannien,

Frankrig og Rusland, indsatte Otto, en teenage-bayersk prins, som monark i Grækenland, og hovedstaden blev overført fra Nafplio til Athen, med håbet om, at byen kunne generobre noget af sin gamle herlighed.

Heftigt omdiskuteret på det tidspunkt, har flytningen formentlig fungeret bedst for begge parter. 

Athen hersker igen som en af ​​Europas mest spændende (endnu trafiktætte) metropoler – mens Nafplio, dens gamle charme stort set intakt, er en af ​​kontinentets smukkeste kystbyer.

Del Artiklen
Facebook
Twitter

Jeg har lavet dette site for at du kan følge med på mine rejser, og samtidigt kan jeg dele mine erfaringer med jer, mine fantastiske læsere :-)

Nyhedsbrev

Del Artiklen
Facebook
Twitter
error: Content is protected !!