black logo resized small

Næste gang du rejser, så lad din telefon ligge i tasken

Det er tid til at droppe din mobil.

De fleste mennesker tror, ​​at det er helt afgørende at bære en telefon, mens de rejser. Jeg er her for at bevise det modsatte og vise dig, at det faktisk kunne være sjovt at rejse uden en telefon. 

Jeg besluttede at opleve det selv, og i løbet af 2 år rejste jeg uden telefon eller computer på en lang blaffertur fra Frankrig til Indonesien.

Denne artikel er skrevet for at fortælle min oplevelse uden en telefon, dele nogle følelser jeg havde gennem denne rejse, forklare fordelene ved at rejse uden telefon og give dig nogle tips, hvis du vil gøre det samme.

Det startede med en simpel observation: Folk har rejst rundt i verden i tusinder af år uden nogen telefon eller elektronik. Blev det pludselig umuligt at rejse uden en telefon? 

Tager vi en telefon, bare fordi det gør vores rejse nemmere? Jeg ledte ikke efter en nem rejse, og jeg følte mig ikke dummere end mine forfædre, derfor tog jeg bare hjemmefra med en rygsæk, stikker tommelfingeren op ved den nærmeste påkørsel og lod vinden føre mig væk.

Hvorfor rejse uden telefon?

Under min første rejse i Asien indså jeg, at jeg spildte mindst en time om dagen på at tjekke sportsnyheder, ringe til mine venner hjem eller bruge tid på sociale medier. Jeg var ikke rejst til den anden side af verden for at bruge tid på min telefon! Ved at analysere situationen besluttede jeg, at den nemmeste måde at reducere min tid på telefonen var simpelthen ikke at tage nogen.

Jeg elsker udfordringer, og det virkede ikke nemt at rejse uden telefon. Endnu en grund, hvis jeg havde brug for en mere at prøve.

Hvorfor rejse uden telefon

Lev i øjeblikket

Siden hvornår skal vi optage alt? Hvorfor skal vi tage et billede af alt, hvad vi laver? 

Fordi nogle få mennesker fik os til at tro, at det var fedt? Der er ikke noget værre end, at folk altid tjekker deres telefon. 

Har du nogensinde været på restaurant med en af ​​dine venner altid i telefonen?

At rejse uden telefon hjælper dig med at leve nuet. At tage billeder med øjnene i stedet for at ende på en harddisk vil du sandsynligvis aldrig tjekke igen. At fokusere på det øjeblik, og sætte et præg på din sjæl.

Kom tættere på lokalbefolkningen

Nu hvor jeg rejser med en telefon siden min første søns fødsel og starten på min digitale nomadekarriere, har jeg bemærket, at den største forskel er, at jeg taler mindre med lokalbefolkningen. Hver gang jeg føler mig lidt fortabt eller usikker på retningen, vil jeg normalt tjekke min telefon for at guide mig mod det ønskede punkt. Når du ikke har en telefon, er du nødt til at stole på lokalbefolkningen.

Det er en god samtalestarter, og de kan lige så godt give dig et par tips om deres by. Det skete, at jeg, mens jeg spurgte om vej, endte med at tilbringe en eftermiddag med lokalbefolkningen og turnere rundt i byen. Jeg blev selvfølgelig også afvist eller forkert dirigeret, men de positive øjeblikke opvejede de negative.

At rejse uden telefon er en fantastisk måde at skubbe dig mod andre.

Udvikl dine færdigheder

At rejse uden en telefon hjælper dig virkelig med at forbedre nogle af dine færdigheder. Det vigtigste er helt sikkert dine orienteringsevner. Når du altid stoler på din telefon, kan du nemt fare vild, hvis du ikke har batteri. At stole på dig selv tvinger dig til at udvikle en slags 6. sans. Vær altid opmærksom på dine omgivelser og udvikle din hukommelse. Med denne følelse af, åh, gik jeg forbi her tidligere.

Takket være denne periode uden telefon, farer jeg sjældent vild, og føler mig normalt godt tilpas i en ny by efter et par dage. Jeg elsker virkelig denne styrkende følelse af at kunne orientere mig i en ny by uden hjælp udefra.

Er det at reducere vores skærmtid den næste store trend?

I disse dage ser det ud til, at flere og flere mennesker bemærker, at vi bruger for meget tid på vores telefon. Vi prøver at kontrollere os selv, men det er bare for svært, ikke? Hvorfor ikke vælge en mere radikal løsning til dit liv eller din næste rejse?

I disse dage rejser flere og flere mennesker for at vise sig frem på sociale medier og for at lade dig tro, at deres liv er fantastisk på trods af deres manglende selvtillid. At være afbrudt fra alt dette bringer dig tilbage til den oprindelige rejseånd.

skaermtid

Hvordan rejser man uden telefon?

Hvordan jeg gør med kortene

Det er muligt at rejse uden Google Maps! Jeg ved, det kan komme som en overraskelse, men det er virkelig muligt. 

Papirkort findes stadig. Du kan få et kort i mange byer fra turistinformationscentret. Som oftest har de også et gratis kort over hele landet. Sådan fik jeg kort fra lande som Georgien, Peru eller Malaysia. Bare prøve !

At blaffe uden telefon var ret overraskende for mange bilister, og nogle af dem gav mig et kort over deres land for at lette min rejse.

Til sidst tog jeg for vane at lave mit eget papirkort, især i ikke-engelsktalende lande. Hvis jeg havde en bestemt destination, ville jeg bede folk om at finde byer, der ligger mellem mit udgangspunkt og destination, og jeg ville holde denne seddel med mig for at sikre mig, at jeg var mere eller mindre på rette vej.

Rejser du i Kasakhstan uden et kort

Rejser du i Kasakhstan uden et kort? Let!

Hvad hvis jeg vil på nettet?

Jeg gætter på, at du måske ikke er klar til helt at skære i kommunikationen med verden. Jeg mener, jeg var den samme, jeg var nødt til at sende beskeder til min familie og opdatere min Facebook-side lejlighedsvis for at fortælle dem, at jeg var okay.

Cyber ​​Cafe

Det første sted, der kommer til at tænke på, er naturligvis at finde en cybercafe, hvis du føler behov for at være online. Men jeg havde et så lavt budget, at jeg besluttede ikke at bruge på noget, der ansås for ikke nødvendigt.

Find en telefonbutik

Mit foretrukne sted at holde kontakten med omverdenen var telefonbutikker. De er rigeligt af, og uanset hvilket mærke butikken er, har de altid telefoner udstillet. Derfor ville jeg bare gøre mine ting ved at bruge browserens inkognitotilstand.

Tro det eller ej, telefonbutikker kan være en fantastisk måde at få venner på. Jeg har et eksempel på Kina, der kommer til mig. Det var så svært at finde en engelsktalende, mens jeg var der, men så snart jeg kom ind i en Apple-butik, blev jeg oversvømmet med den bedste engelsktalende kineser, jeg nogensinde har mødt! Jeg fandt endda en vært i en Apple-butik i Chongqing ved blot at dele lidt af min historie, hvor ironisk kan livet nogle gange være?

Man kan sagtens argumentere for at det er langt sikrere at medbringe en telefon når man er ude at rejse. Og i så fald, kan du jo slukke telefonen, og prøve at opleve verden, uden af bruge din telefon med mindre det er et nødstilfælde.

Del Artiklen
Facebook
Twitter

Jeg har lavet dette site for at du kan følge med på mine rejser, og samtidigt kan jeg dele mine erfaringer med jer, mine fantastiske læsere :-)

Nyhedsbrev

Del Artiklen
Facebook
Twitter
error: Content is protected !!