black logo resized small

Magiske steder at besøge i Hokkaido, Japans fantastiske fjerne nord

Japans næststørste ø, såvel som dens nordligste, Hokkaido bliver ofte udråbt som en af ​​de smukkeste destinationer i Japan, og det bliver straks tydeligt, når du tager et kig på selv et enkelt billede af øen. Det er imponerende i hver sæson, og der er uendelige smukke steder at besøge i Hokkaido, som alle, der besøger Japan, skal se.

Fra fantastiske naturattraktioner, lækker mad og uforglemmelige onsens, til eklektiske byer, isfestivaler, lavendelmarker og mere, er disse smukke destinationer i Hokkaido en blanding af steder, jeg besøgte tidligere i år, og anbefalinger fra mine andre rejseskribenter!

Hvad er Hokkaido berømt for?

Inden du starter med alle de smukke steder at besøge i Hokkaido, vil mange gerne vide, hvad Hokkaido er berømt for, og hvorfor de bør besøge Japans fjerne nord. 

Om vinteren er Hokkaido mest berømt for sine skisportssteder og perfekt puddersne på destinationer som Niseko og Mount Asahidake – der siges at være et af de bedste steder for snowboarding i verden.

Du kan også besøge det nordligste punkt i hele landet ved Cape Soya nær Wakkanai, hvor du faktisk kan se en ø ud for Ruslands kyst på en klar dag og tage færger dertil om sommeren.

I foråret og sommeren er Hokkaido mest berømt for sine farverige blomstermarker, herunder steder som Furano og Farm Tomita, som jeg skriver om på denne liste.

Endelig kan en af ​​de mest kendte naturlige attraktioner i Japan findes her – den verdensberømte “blå dam”, som blev berømt, da den blev valgt som skrivebordsbaggrundsbillede på Mac-computere!

Udover alle de naturlige attraktioner er Hokkaido berømt for sin friske fisk og skaldyr, højkvalitets mejeriprodukter og som et af de mest beboelige steder i Japan – med mange mennesker, der flytter deres familier fra andre præfekturer for at bo her i stedet. 

Hokkaido Kort over hovedattraktioner

Jeg har lavet et Hokkaido-kort med nåle over alle de bedste steder at besøge i præfekturet på Google Maps for at hjælpe dig med at planlægge din rejse eller rejseplan. Du kan se kortet med dette link  eller bare se skærmbilledet nedenfor.

hokkaido map

Bedste tidspunkt at besøge Hokkaido

Helt ærligt, når folk spørger, hvad det bedste tidspunkt at besøge Hokkaido er, kan det være et ret svært spørgsmål at besvare, da det er så dramatisk anderledes og alligevel så smukt i hver sæson. 

Hvis du vil på snowboard eller snesko og se det smukke landskab dækket af et tæppe af hvidt, er vinteren selvfølgelig bedst – måske januar eller februar.

Hvis du vil tage på vandretur og besøge smukke strande og vandre gennem lavendelmarker, så er det bedst at besøge i forsommeren. Blomsterne omkring Furano og Biei ses bedst i slutningen af ​​juni eller begyndelsen af ​​juli.

Efteråret (eller efteråret) er også meget smukt her, med bladene, der bliver forskellige i rød, brun og lilla, og nationalparkerne i Hokkaido er smukkest at besøge på dette tidspunkt.

Som jeg sagde, er der i bund og grund en god grund til at besøge Hokkaido på hver sæson – med forskellige “foto ops”, forskelligt vejr og landskab, men lige så meget skønhed at finde på alle tider af året!

Topsteder at besøge i Hokkaido, Japan

sapporo winter sports museum view

Sapporo by

En by berømt for sin øl- og snefestival må være et besøg værd, når man udforsker Hokkaido, ikke? 

Sapporo er den nordligste by i Japan, og den er populær på alle årstider på grund af dens nærhed til skibaner, havet ved Ishikari-bugten, nationalparker og festligheder i centrum.

Med Odori Park, der strækker sig over 1,5 km lige gennem centrum af byen, er kirsebærblomstsæsonen fyldt med lyserøde blomster og picnics! Sommeren forvandler parken til et frodigt grønt landskab, inden vinteren tager over, og det sjove for alvor begynder. 

Sapporo Snow Festival afholdes over 7 dage i februar hvert år med gigantiske sneskulpturer, der dukker op over hele byen.

De, der er ivrige efter at køre på pisterne, kan gøre det ved Sapporo Teine eller Bankei Ski Area, som begge ligger inden for 30 minutter fra enten Odori- eller Sapporo-togstationerne. 

Hvis du virkelig er til vintersport, så gå ikke glip af en chance for at udforske Sapporo Winter Sports Museum med bobslæde- og skihopsimuleringer. Museet er placeret på Mt Okura, som også er Ōkurayama skihop og tilbyder en af ​​de bedste udsigter til at se ud over byen!

Hakodate by

Hakodate by

Hakodate er en lille havneby, der blev fundet lige efter ankomsten til Hokkaido, da man krydsede Tsugaru-strædet fra Honshu ved Seikan-tunnelen. Og selvom det ofte omgås undervejs til Sapporo og de mere nordlige dele af Hokkaido, er det absolut et stop værd at udforske.

Da den lille by egentlig bare er en nem destination at navigere i, med en håndfuld tætte turistattraktioner i Hakodate  at udforske på en hurtig dagstur. 

Og jeg ville starte lige ved siden af ​​den centrale togstation (JR Hakodate Station), hvor Hakodate Asaichi, eller ‘morgenmarkedet’, findes, med en labyrint af friske fiskeboder, der sælger ting som massive krabber og masser af blæksprutter, hvor blæksprutter er faktisk Hakodates “Byfisk”.I nærheden er der så en sporvognslinje, som forbinder hurtigt nok (10 minutter) til Goryōkaku Koen Mae station, hvor en kort gåtur finder Goryōkaku Park og Goryōkaku Tower, og der er nogle fantastiske udsigter over den lille havneby fra tårnets observationsdæk.

En af de bedste måder at udforske Hakodate på er til fods. Det er ikke ligefrem en lille by, men den er heller ikke enorm. Det er nemt at gå til de fleste af destinationerne, og du vil ofte blive belønnet med en imponerende udsigt eller unikke historiske steder.

At se den fremmede kirkegård oppe på bakken er bestemt også et must, især hvis du vil mærke byens unikke atmosfære. Andre steder som kirkerne ved Motomachi, Red Brick Warehouses ved bugten og Hakodate Morning Market er også must-see steder i byen.

Hakodate Morning Market

Mount Asahidake, Higashikawa

Dette var et af mine yndlingssteder at besøge i Japan, da jeg var der i januar. Her er noget af det bedste pudder til skiløb og snowboarding, udsigten fra bjerget var bare spektakulær, og at tage Asahidake Ropeway til toppen var sådan en sjov oplevelse.

Du kan leje snesko og leje en guide fra det nærliggende besøgscenter og tage på episke vandreture på tværs af det snedækkede terræn, på udkig efter varm damp, der kommer op gennem sneen på dette meget vulkanske bjerg!

Bo i den nærliggende by Higashikawa, og du kan endda være heldig at deltage i en af ​​deres samfundsfestivaler, såsom is- og sneskulpturfestivalen, der finder sted i januar. Byen har så mange søde kaffebarer og så stærk en kaffekultur, at der endda er skrevet en bog om den.

Oven i købet blev den kåret som Japans første “fotograferingsby” nogensinde, fordi landskaberne her er så smukke, og ikke kun er hjemsted for National Geographic prisvindende fotografer, men den træner også næste generation med lokale kameraklubber og mange årlige konkurrencer, der afholdes her.

Higashikawa festival

Wakkanai by

Et andet af mine personlige yndlingssteder at besøge i Hokkaido må være Wakkanai, præfekturernes nordligste by og udgangspunktet for at besøge Rusland eller den berømte Rishiri-ø – og en aktiv vulkan, der ofte ser ud som om den flyder i havet.

Området omkring Wakkanai er hjemsted for en barsk kystlinje og smukke strande, nationalparker, vandrestier, beskyttede vådområder og nogle ret spektakulære udsigtspunkter. Selve byen er meget lille og nem at besøge, og den er meget smuk om vinteren, når den er dækket af sne. 

Her findes nogle fantastiske restauranter, der serverer lokalt køkken, maleriske templer og museer (hvor du faktisk kan gå rundt klædt i en kimono!) og en spektakulært udseende færgeterminal og bølgebryderkuppel – det er et sjovt sted at basere dig selv for et par dages udforskning.

Herfra besøger du nærliggende nationalparker og vulkanøer, tilbringer en eftermiddag i en onsen-landsby eller et skisportssted, tager på sneskoeventyr eller roadtrip langs kysten til Cape Soya, det nordligste punkt i hele Japan.

Wakkanai sunset

Mount Kurodake

Midt på øen Hokkaido ligger den smukke Daisetsuzan Nationalpark og på dens østlige kant ligger den imponerende Mt Kurodake. 

Efteråret er det bedste tidspunkt at besøge, når bakkerne og dalene er oversvømmet med rødt, guld og orange.Hvis du føler dig i form, kan du vandre hele vejen til toppen og nyde den utrolige udsigt, eller hvis det lyder som for meget hårdt arbejde, kan du bare tage svævebanen til den sidste station og slappe af med en varm drik eller skål med miso i stedet for.

Kurbyen Sounkyo ligger ved foden af ​​Mt Kurodake og tilbyder fremragende indkvartering – mange med deres egen private onsen, hvor du kan lette din krop tilbage til normalitet, klar til endnu en dag med eventyr.

hokkaido Otaru

Otaru 

Byen Otaru er en unik destination, idet den føles både moderne og gammel på samme tid. Det er som om, at Japans moderne og traditionelle værdier er blevet blandet sammen for at skabe én fantastisk og meget atmosfærisk pakke.

Den ligger ved Ishikari-bugten, og den berømte Otaru-kanal går gennem byen. Mange af Otarus mest besøgte steder ligger langs kanalen, da den er konstrueret på en sådan måde, at det føles, som om den styrer byen. Det er mest bemærkelsesværdigt med de ejendommelige lys, der sporer langs landskabet på en smuk måde.

De nærliggende Otaru Tengu og Miruzaki-bjerge er nogle af de bedste steder at besøge, hvis du føler dig lidt mere eventyrlysten. Eller hvis du ønsker at udforske dramatisk skønhed, kan du se Shioya Maruyama-vandfaldene. Når du er færdig med eventyret, kan du slappe af i de varme kilder nær Shimoyama.

Kap Kamui

Fra dramatiske udsigter til barsk skønhed eller tragiske kærlighedshistorier, Cape Kamui har det hele. Det er placeret på den vestlige side af øen på Shakotan-halvøen, og det findes relativt tæt på Sapporo og Otaru.

Det som Cape Kamui er mest kendt for er den fantastiske 360-graders udsigt, når du først er på toppen. Det byder på panoramaudsigt over smuk natur, mens havets Shakotan Blue sætter tingene i perspektiv. Udover udsigten kan du finde fantastiske vandrestier, såsom Charenka-ruten, som selvom den ikke er så lang, stadig er en fantastisk sti at gå.

Der er også et gammelt folkeeventyr om en pige ved navn Charenka, der druknede og blev til klippe for evigheder siden. De lokale elsker altid at genfortælle historien om pigen og hendes elsker, der mistede sit livs kærlighed.

Byen Biei

Byen Biei i Hokkaido er en af ​​de mest berømte destinationer i Japan – elsket af fotografer fra hele verden. 

Smukt på alle årstider, folk flokkes her i tourbusser eller i lejede biler for at besøge den berømte Blue Pond og Shirahige-vandfaldet – også kendt som hvidskæg-vandfaldet takket være dets usædvanlige form – ses bedst om vinteren, når det er helt frosset!

Landskaberne omkring Biei er æteriske og tiltrækker prisvindende landskabsfotografer fra hele verden, der er ivrige efter at få et billede af en ræv, der leger i sneen, usædvanligt formede træer, der stikker op gennem sneen eller selvfølgelig billeder af det skøre grønne og blå vand i den blå dam.

biei hokkaido vinter

Farmen Tomita, Furano

Byen Furano er Hokkaidos geografiske centrum, og det er her du kan finde den ikoniske Farm Tomita. 

Det er med på praktisk talt hvert eneste postkort fra Tokkaido, da det er verdensberømt for sine vidtstrakte lavendelmarker. 

Dette vigtige historiske sted er et upåklageligt smukt sted på øen, og det er også den største lavendelmark i Japan.

I højsæsonen i juli bliver det et af de mest besøgte steder på øen. Når du først er der, føles det dog helt magisk. Her kan du smage Hokkaidos traditionelle mad, som unægteligt er lækker. 

Når du er færdig med selve gården, kan du gå til en bakke og nyde udsigten over Hokkaidos landdistrikter.

farm tumita

Noboritsu

Noboritsu er en onsen-by beliggende syd for Hokkaido – 3 timer med toget fra Sapporo. 

Det er et fantastisk sted at booke et ophold i en ryokan og slappe af, mens du nyder områdets pragtfulde natur.

Da området er vulkansk, er der en stærk lugt af svovl her, og der kan findes masser af dampventiler i byen sammen med en masse varme kilder omkring. Det er let og behageligt at vandre her – der er mange strandpromenader omkring de gratis attraktioner. Dette område med ventilationsåbninger er kendt som Hell Valley på grund af al den stigende damp. 

Calderaen på en sovende vulkan er nu Kuttarra-søen er et fantastisk sted at udforske, og selvom det ikke er muligt at vandre langs omkredsen, er der stadig en fantastisk udsigt at få på en rundvandring.

Noboritsu

Lake Mashu

Lake Mashu er stedet, hvor en vulkan, skov og sø har besluttet at skabe en af ​​Japans mest imponerende destinationer. 

Det er en kratersø i en vulkan, hvis krater kollapsede på sig selv. Fordi det er en kratersø, og der næsten ikke strømmer eksternt vand ind i søen, har søen bevaret sin oprindelige klarhed.

Det er Japans klareste sø, og der er kun få søer med højere sigtbarhed i verden. Selvom det har en tendens til at blive tåget af og til, er det noget, der skal gøres, når du er på Hokkaido, at undersøge den utrolige naturlige skønhed ved et af søens udsigtspunkter.

Shiretoko Five Lakes

Det, der gør regionen Shiretoko Five Lakes så overbevisende, er det faktum, at den er omgivet af en urskov. 

På grund af et meget lavt niveau af menneskelig involvering er skovens udseende og fornemmelse praktisk talt det samme, som det altid har været i tusinder af år.

De fem søer-regionen er ideel for dem, der ønsker at udforske uberørt naturskønhed. En lang strandpromenade løber nær søerne, hvor du også kan finde flere udsigtspunkter, hvorfra du kan beundre stedets skønhed. Her finder du også masser af unik flora samt dyreliv.

Det er også et naturligt levested for hjorte og brune bjørne. I højsæsonen for bjørnene kan du dog kun besøge dette område med en autoriseret guide, da det potentielt kan blive farligt for store utrænede grupper.

Moerenuma Park

Moerenuma Park

Byen Sapporo er uden tvivl et godt sted at besøge i sig selv; dog er dens største attraktion uden tvivl Moerenuma Park. Den blev åbnet i 2005 og blev designet af den berømte billedhugger, Isamu Noguchi, med filosofien om, at hele parken er en kæmpe skulptur.

Parken er unægtelig betagende, og hvad der er endnu mere imponerende er, at dens æstetik ændrer sig i takt med årstiderne. 

Dens ånd er måske den samme, men det er næsten en anden park om vinteren og sommeren. Det er et fantastisk familiested, og blot at slentre igennem føles fantastisk. 

Du kan også leje cykler fra forår til sommer, hvilket er fantastisk til at udforske de mange kunstværker, der findes overalt i parken.

Øen Hokkaido er et must-see destination. Der er praktisk talt uendeligt mange ting at gøre, så du skal ikke bekymre dig om at se det hele. Chancerne er store for, at du bliver ved med at vende tilbage efter mere 🙂

Del Artiklen
Facebook
Twitter

Jeg har lavet dette site for at du kan følge med på mine rejser, og samtidigt kan jeg dele mine erfaringer med jer, mine fantastiske læsere :-)

Nyhedsbrev

Del Artiklen
Facebook
Twitter
error: Content is protected !!