black logo resized small

Lad dig ikke snyde af Bangkoks svindlere

Bangkok kan være en ilddåb for nybegyndere, der aldrig har oplevet, hvor langt nogle mennesker vil gå for at skille dig fra dit dyrebare rejsebudget.

Selvom det er meget usandsynligt, at du ender i alvorlig fare, kan du uden nogle hurtigt erhvervede gadesmarts ende med at forlade byen med meget mindre reservepenge, end du havde forventet.

Svindel i Bangkok opdeles i fire nøgletyper, lige fra latterligt gennemsigtige til komplicerede fortællinger med en cast af skuespillere, der sandsynligvis vil narre selv den mest erfarne rejsende. Kendskab til disse og et strejf af storbykynisme bør holde dig sikker.

bangkok tuk tuk

Tuk-Tuk Tur scam

Forventer du, at din tuk-tuk tager dig derhen, hvor du har bedt om, eller at din tourbus bringer dig tilbage på dit hotel? Du må være skør. At blive ‘taget på en tur’ af en tuk-tuk eller tourbus er det mest almindelige fupnummer derude, men det er heldigvis nemmest at undgå. Selvom denne fidus kan være nervøs, vil den normalt kun koste dig tid til at se sightseeing.

Hvis du bliver skyldig i denne fidus, kan du blive nødt til at lægge dig tilbage med et par timer at blive slæbt rundt i ædelstene, jakkesæt og souvenirbutikker eller blive sat af et sted (ofte kun gåafstand fra Khao San Road), hvor det ser ud til, at din eneste vej hjem er at leje en tuk-tuk. Af personlig erfaring bliver denne fidus meget mere hårrejsende om natten, når rejsen til den seje natklub, der anbefales i din guidebog, bliver en rundvisning på risikable prostituerede barer og en afvisning af at tage dig med hjem.

Farevurdering: 3/5
Omkostningsvurdering: 1/5
Løsning: Tag taxaer eller offentlig transport i stedet for tuk-tuks og book kun gennem velrenommerede rejsebureauer.

gen scam bangkok

Ædelsten svindel og andre rip-offs

Oftest stødt på i butikker og rejsebureauer på og omkring Khao San Road, kommer denne fidus i to former: at få noget substandard til en anstændig pris eller at blive alvorligt overopkrævet. 

Dens succes afhænger af mange besøgendes ønske om at finde et kup uden at tage sig tid til at shoppe rundt.

Den bedst kendte og nok dyreste version er den berygtede ‘perle-svindel’. Hvor fristende det er at forestille sig, at du kan købe autentiske ædelstene, designerdragter eller fancy elektronik til en brøkdel af deres pris derhjemme, er det en rejsespejling. 

Selvom du finder et legitimt produkt til en anstændig pris, så husk, at det vil være næsten umuligt at få en erstatning under garantien – som jeg opdagede, da det helt nye kamera, jeg købte i MBK, gik i stykker efter blot tre uger.

For en sparsommelig backpacker er der få ting, der er mere irriterende end at opdage, at du har betalt det dobbelte af, hvad alle andre har. Rejsebureauer i Bangkok er berygtede for at opkræve, hvad de tror, ​​de kan slippe af sted med. Det er næsten uundgåeligt, at du på et tidspunkt bliver overopkrævet, så prøv ikke at blive for stresset, hvis du denne gang tilfældigvis er den ene.

Farevurdering: 1/5
Omkostningsvurdering: 4/5
Løsning: køb ikke noget, du ikke forstår, find ud af, hvor meget andre rejsende, der tidligere har været på din tur, har betalt, og om de vil anbefale det, kig rundt.

temple is closed scam

'Templet er lukket' fidusen

Tror du, at du er undsluppet svindlen med en tur? Tænk igen. Du er muligvis nået frem til din destination, men svindlerne er klar til at prøve at få dig til igen.

Dette er en svær fidus at undslippe, og i øjeblikkets hede kan det virke utroligt overbevisende. 

Det ses oftest ved Wat Pho , Grand Palace og på Khao San Road. Generelt vil du, når du ankommer til templet eller seværdigheden, du besøger, blive mødt af en officielt udseende rejseleder eller et medlem af personalet, som vil fortælle dig, at synet desværre har måttet lukke på grund af et utal af plausible lyde grunde. Disse karakterer er utroligt overbevisende, og foregivelsen af ​​officielt dømme gør dem svære at ignorere.

Selvom det lykkes dig at komme forbi svindlerne, har der været meldinger om, at der er blevet solgt opmærkede billetter fra et bord lige uden for indgangen, når man kunne få den normale pris fra den officielle billetbod lige indenfor. 

Når du forlader templet, kan svindlere endda prøve igen og fortælle dig, at der er et andet tempel i nærheden, og en tuk-tuk vil tage dig dertil gratis.

Farevurdering: 1/5
Omkostningsvurdering: 2/5
Løsning: hovedmålet er at få dig til at tage-for-en-tur-fidusen – enhver, der forsøger at få dig ind i en tuk-tuk, bør ignoreres direkte. Så længe det er normale dagtimer (og du har tjekket tiderne i din guidebog), antag, at din valgte seværdighed er åben for forretning, medmindre du bliver afvist af den officielle billetbod.

At blive snydt så du mister dine penge

At gå væk fra alfarvej, såsom til en lokals hus, er det sted, hvor du er mest tilbøjelig til at støde på denne fidus, som ser ud til at ramme folk, der ofte betragter sig selv som erfarne rejsende.

At blive inviteret til at sammen med lokale til et måltid er en af ​​de største hæder ved at rejse – hvor intentionerne er gode på begge sider, kan det være en berigende og mindeværdig oplevelse. Men hvis du er så uheldig at støde på en svindler, kan måltidet og underholdningen involvere en form for rigget kortspil og/eller bedøvet te.

Bangkok er ikke en landsby på landet. Ligesom det er usandsynligt, at du vil acceptere en invitation til at besøge en fuldstændig fremmeds hus alene i hovedstaden i dit hjemland, så bør du høfligt afslå i Bangkok – hvor svært det end kan være at afslå. 

Uanset hvor du er, eller hvem du er sammen med (inklusive andre rejsende), bør du altid afvise enhver form for spil, der involverer penge – det er ikke kun de lokale, der har indset, at rejsende uden vagt er nemme at vælge.

Det værste ved denne fidus er, at den ofte forgriber sig på rejsendes gode hensigter. Første gang, jeg var i Bangkok, mødte jeg en amerikansk fyr, der var blevet presset til at donere hele sit rejsebudget til en påstået yogi ved at bruge en kande bedøvet te og en skyldfyldt tale om sultne børn.

Farevurdering: 5/5
Omkostningsvurdering: 5/5
Løsning: Behandl Bangkok som den storby, den er, ved at holde øje med dig.

På trods af udfordringerne er der få steder, der leverer Bangkoks adrenalinsus. Et par dage i Big Mango vil give dig mange års rejseerfaring, og med lidt sund fornuft og forudgående planlægning kan du tage afsted som en af ​​de få selvtilfredse, der undslipper svindlerne intakte. Hvis du er så uheldig at blive stukket, kan du i det mindste trøste dig selv med, at du ikke er alene.

 
Del Artiklen
Facebook
Twitter

Jeg har lavet dette site for at du kan følge med på mine rejser, og samtidigt kan jeg dele mine erfaringer med jer, mine fantastiske læsere :-)

Nyhedsbrev

Del Artiklen
Facebook
Twitter
error: Content is protected !!