black logo resized small

Jeg syntes Prag er overvurderet

Jeg ved godt, at deling af upopulære meninger ikke er, hvad du skal gøre, når du rejser blogger, men jeg synes virkelig, at Prag er overvurderet! 

I denne artikel vil jeg fortælle dig, hvorfor Prag er overvuderet, og måske hjælpe dig med at komme forberedt, når du første gang besøger Prag. For selvom det er overvurderet, er det stadig en dejlig by at besøge!

Da jeg besluttede at tilbringe en måned i Prag i år, var det efter at have gennemsøgt Holland – især Amsterdam og Rotterdam – efter et dejligt sted at bo. Da Holland viste sig at være sindssygt over vores budget, gik jeg efter den næstbedste mulighed, der findes: det meget roste, billige centraleuropæiske land Tjekkiet og dets hovedstad, Prag.

I første omgang ville vi være der i juli, men de fleste byer i Europa er ekstremt dyre i højsæsonen, så i stedet valgte vi en lidt billigere (indkvarteringsmæssigt) juni måned.

Nu, når vi skriver denne artikel, er vi allerede 15 dage inde, og jeg kan sagtens sige, at Prag er overvurderet. De fleste bloggere får som regel ros, når det kommer til at dele deres erfaringer og tanker – og i dette tilfælde er der bestemt mange ting at klage over.

Nedenfor vil jeg klage og dele mine vigtigste grunde til at sige, at Tjekkiets hovedstad er overvurderet.

Jaffa prag

Meget høje priser

En af de vigtigste ting, som Prag er kendt for, er de lave leveomkostninger. Lave priser på øl, mad og alt gør det til et perfekt valg for rejsende på et budget.

Nå… det er, hvad mange mennesker siger, men sandheden er langt fra. I virkeligheden er Prag virkelig dyrt og totalt modsat af, hvad du ville forvente af et østeuropæisk land (som det normalt sammenlignes med).

Priserne svarer til, hvad vi har set i Tyskland eller Frankrig og meget højere end på andre billige europæiske destinationer som Budapest, Bukarest og stort set alle andre østeuropæiske lande derude.

Dette kom helt sikkert som et chok: at skulle betale 2 euro for en kugle is virker lidt meget for en “billig” destination. At snuppe et måltid på en almindelig restaurant for 20 euro per person er ikke min idé om billig…

Jeg er helt sikker på, du kan finde is til omkring 1,5 euro og måske endda en smule lavere hist og her, og der er også billigere restauranter, men generelt var priserne et godt stykke over, hvad vi havde forventet baseret på tidligere rapporter.

Det er rigtigt, at vi aldrig har haft problemer med selve maden – så den er i det mindste god og rigelig, men jeg savner de billige kinesiske takeaway-restauranter i Budapest eller menuen del dias i Valencia…

Og mad er ikke det eneste dyre i Prag: alt andet er det. Fra ting, du kan købe i butikken – dagligvarer til toiletartikler og alt derimellem, til adgangsgebyrer til forskellige attraktioner og taxaer, Uber eller offentlig transport… alt er dyrere, end vi havde regnet med.

Selvfølgelig, jeg forstår, dette er et turistet sted, og priserne er for turister, og så længe kvaliteten er mindst anstændig, er der ingen grund til at klage… men jeg klager, fordi de fleste mennesker hævder, at Prag er budgetvenlig. Det er ikke!

Jeg læste faktisk for nylig, at priserne i Prag er dobbelt så høje som i andre byer i Tjekkiet. Ikke helt sikker på, om dette er sandt … men det er bestemt dyrt!

Folkemængderne

prag slot. Nej tak

Store linjer for at se Prag Slot. Nej tak!

Det er lidt af en ond cirkel her: Prag er ekstremt populært, og alle roser det, derfor oversvømmer tusindvis af turister dens gader hver dag, ligesom jeg, kun for at klage over, at det er alt for overfyldt. Igen, ligesom mig.

Ja, vi ved det alle: besøg aldrig i højsæsonen, hvis du ikke kan lide folkemængderne! Men jeg hader det elendige, kolde vejr med kold regn og deprimerende udsigt… plus, jeg troede ikke, at juni er rigtig højsæson ( min dårlig! )

Tilsyneladende tog jeg ekstremt fejl, da der er tusinder over tusinder af turister på alle tidspunkter af dagen, der forsøger at se præcis de ting, vi gerne vil se. Spise på de restauranter, som vi gerne vil spise i. Lave turistagtige ting, ligesom alle andre gør, når de er på ferie.

Og selvom enhver større by har dette problem med menneskemængder, er det i Prag, jeg har oplevet højdepunktet for turist-tsunamien. I weekenden ved vi, hvad vi skal gøre: besøg en park eller bevæg dig så langt væk fra byens centrum som muligt. Det er, når folkemængderne firdobles!

At vente i kø i timevis for at se generelt overhypede attraktioner (mere om dette nedenfor) er ingens kop te. Som et resultat sprang jeg nogle af disse attraktioner over og forsøgte at undgå folkemængderne så meget som muligt. Og takket være Google ved jeg, at jeg ikke har savnet så meget!

Kager er forfærdelige (medmindre du virkelig elsker gelé)

Jeg har ikke til hensigt at forstyrre de mennesker, der bor her og elsker deres kager… men virkelig, det er de værste, jeg har spist i hele mit liv. Sandsynligvis vil du føle det samme.

Alle kagerne her er lige så tørre som ørkenen og smuldrende, og bagerne ser ud til at have et virkelig blødt sted at bruge gelé overalt. Virkelig, det ser ud til, at de altid prøver at finde en måde at tilføje den gelé til enhver type kage!

Prag torre kager

Jeg grinede, da jeg efter lidt research og konditori-hopping fandt en italiensk kagebutik inde i et stort indkøbscenter. 

Jeg nænner næsten ikke, … når jeg siger, at alle de “italienske” desserter havde varemærket gelé ovenpå. Ikke sikker på tiramisuen … men jeg har en fornemmelse af, at den var så tør, som den kan være, og måske fandt de endda en måde at bruge den gelé i den.

Så ja, hvis du kan lide den fugtige dej lige så meget som jeg, og hvis du ikke kan lide den tykke gelé ligesom jeg gør, vil du blive frygtelig skuffet over alle kager og slik i Prag!

Hovedattraktioner er overvurderet

OK, jeg sagde det! De vigtigste attraktioner – dem på alle “Top 10”-listerne derude… de er stærkt overvurderede.

Slottet? Ikke nok med, at du skal bruge timevis på at skubbe ind og blive skubbet af andre turister for at komme indenfor, men du vil også finde det stort set skuffende. 

Faktisk er udsigten omkring slottet og parkerne i nærheden meget bedre efter min mening!

Prag ur folkemaengde

Det astronomiske ur? Jeg nænner det næsten ikke, når jeg siger, at når “showet” er slut, vil halvdelen af ​​de mennesker der udveksler blikke forrvirrede med hinanden, og spørge sig selv “er det bare det her?” Hvilken skuffelse!

Lennon-muren? Held og lykke med at finde Lennon der, dækket af tonsvis af grafitti – og også ting af dårlig kvalitet!

Lennon muren Prag

Det dansende hus? Bare et sted at gå forbi, tage et billede og komme videre. Karlsbroen? 

Selvom det faktisk er interessant og en dejlig gåtur, er den også fuld af turister på alle tidspunkter af dagen, og du vil altid føle dig kvalt.

Heldigvis er der så mange ting at se i Prag, at når du er færdig med hovedattraktioner (eller i det mindste er parat til at springe dem helt over), vil du føle dig meget bedre: alle parkerne og bakkerne er smukke, den hellige Peter og Paul-basilikaen er fantastisk, mens den nærliggende Vysehrad-kirkegård er underligt charmerende … og så videre.

Der er virkelig meget bedre ting at gøre i Prag end at følge folkemængderne og gå direkte til de overhypede attraktioner. 

Tag dig tid til at udforske de mindre kendte områder af byen, de steder, hvor de lokale går, og du vil være tilfreds.

Den eneste undtagelse, vil jeg sige, er hele den gamle bydel – især den gamle byplads, som er virkelig spektakulær og er al ros værd (dog ikke påstandene om, at det er billigt!)

Offentlig transport/infrastruktur

Selvom chauffører og fodgængere i Prag generelt er civiliserede og virkelig søde, er hele området med offentlig transport møder biler ret kaotisk og akavet.

Under vores ophold var vi vidne til en fuld kollision mellem en bil, der forsøgte at tage et sving, og en sporvogn! 

Jeg gætter på, at disse ting ofte sker på grund af den måde, alt er indrettet på, især omkring bymidten: fodgængere skal presse sig gennem sporvogne og biler, hvor sidstnævnte også skal være opmærksomme på indkommende sporvogne…

Det ved jeg ikke rigtigt ved, hvordan man forklarer dette bedre end at sige, at det i bedste fald er kaotisk og svært.

Heldigvis handler det nogle steder om udsigten

For eksempel, fra vores Airbnb til togstationen, kunne du sandsynligvis gå på 5-7 minutter. Du er faktisk på et tidspunkt på en høj grund og ser togstationen. Men for rent faktisk at komme dertil, skal du tage en 10 minutters omvej rundt om National and History Museum.

Sørg også for, at du er på den rigtige side af gaden – da den anden ender brat og uden varsel, så du skal tilbage, hvis du ikke ved, hvor du skal hen. Været der gjort det!

Heldigvis fortæller Google Maps dig præcis, hvad det er for ruten, du skal tage… men det er mærkeligt at se, at alt er så dårligt designet.

Selvfølgelig kunne dette være en effekt af, at hele området blev bygget tilbage, da biler ikke engang eksisterede, og der ikke var tusindvis af turister, der strejfede rundt i gaderne… men det efterlader stadig en sur smag i munden.

Og busserne og sporvognene… hvis det er smeltende varmt, som det var under vores ophold, bliver du langsomt tilberedt, når du rejser. Vi tog en sporvogn mindst en gang om dagen under vores ophold her, og kun én gang endte vi i en med fungerende aircondition.

Sikker på, det ekstremt varme vejr kan være ualmindeligt i Prag og et resultat af klimaændringer … men det er stadig ubehageligt ikke at have aircondition. 

Mit kæledyr: genbrug

Selvom dette ikke virkelig er noget, der gør Prag overvurderet eller på nogen måde et dårligt valg for en destination, er det noget, der virkelig skuffede mig: den manglende omsorg for genbrug og forsøget på at vende det onde, vi har gjort på denne planet.

Mens vores vært havde sortering af skraldespande til papir, plastik og almindeligt affald… fandt vi ud af, at der ikke er nogen skraldespand at lægge vores sorterede affald i, og det hele kørte i den samme skraldespand til sidst – såvel som den samme lastbil.

Der er nogle skraldespande til det sorterede affald på nogle gader – men de er få og sjældne imellem. Det tætteste på vores placering var flere minutter væk, og alle disse skraldespande var altid fyldte – hvilket beviser, at folk bekymrer sig, men det gør de lokale myndigheder sandsynligvis ikke.

Sammen med det er Prag heller ikke særlig cykelvenlig. Selvom der helt sikkert er baner til cykler mange steder rundt i byen, vil du hurtigt se, at infrastrukturen til at køre på cykel mangler meget – og som et resultat har vi set overraskende få mennesker, der kører på cykel i byen.

Så… Er Prag overvurderet?

Det vil jeg bestemt sige.

de syv bedste alternativer til overfyldte prag 6

Og selvom selve byen bestemt er smuk og har meget at byde på, bør du komme her forberedt på alt, hvad jeg har nævnt ovenfor og tage al den ros, den får fra andre bloggere og publikationer, med et gran salt.

Jeg er slet ikke skuffet over det faktum, at vi har besluttet at gøre Prag til vores hjem i en hel måned, og jeg fortryder ikke, at jeg valgte det som dette års hoveddestination, men jeg var virkelig overrasket over at finde ud af, at det mangler netop noget der får dig til at blive forelsket i den.

Jeg endte faktisk med at nyde Prag mere og mere, efterhånden som dagene gik, da vi fandt steder at spise, der ikke var sindssygt dyre, og personalet behandlede dig ikke, som om de gjorde dig en tjeneste for at give dig mad, da vi fandt mere på de slagne veje attraktioner og begyndte at leve lidt mere som lokalbefolkningen gør.

Jeg ved, at dette måske ikke er en populær mening, og bestemt ikke noget, du vil læse, men sandheden skal siges. Ingen grund til at fortælle dig, hvor fantastisk byen er, kun for dig at komme dertil, som jeg gjorde, og spekulerer på, om du landede det forkerte sted…

Del Artiklen
Facebook
Twitter

Jeg har lavet dette site for at du kan følge med på mine rejser, og samtidigt kan jeg dele mine erfaringer med jer, mine fantastiske læsere :-)

Nyhedsbrev

Del Artiklen
Facebook
Twitter
error: Content is protected !!