black logo resized small

Indien er ikke for alle

Jeg må indrømme, at da jeg ankom til Indien, var jeg ikke betaget af så mange andre lande, som jeg er. Den tågede himmel, lydsporet af skrig fra horn, affaldsstrøede gader og lugtene ( åh, lugtene! ) fra New Delhi bød mig velkommen, og jeg spekulerede på, hvad fanden jeg var gået ud i.

Før vi rejste til Indien, forsøgte andre rejsende at beskrive dette land for os, men de manglede altid ord.

“Indien kan ikke forklares,” ville hver af dem sige. »Det kan kun mærkes. Du skal bare gå og opleve det selv for at forstå.”

Det var, som om alle mennesker, der var rejst til Indien, var i en slags hemmelig klub, og deres svar var vanvittige. Men nu, efter at have tilbragt halvanden måned i dette land, forstår jeg det. Jeg er blevet medlem af den hemmelige klub, og jeg forstår, hvad hver af disse mennesker forsøgte at sige.

Det er sandt: Indien kan ikke nemt beskrives, men jeg vil gøre mit bedste.

Indien kvinde hindu

Det lyder måske opdigtet, men jeg tror ikke, jeg nogensinde har oplevet et kulturchok før som i Indien. Ikke da jeg rejste til udlandet for første gang og gjorde de brostensbelagte gader i Firenze til mit hjem for mit semester i udlandet. Ikke da jeg spændte min rygsæk på og begav mig på en 3-måneders rejse til Sydamerika. Ikke engang da jeg flyttede til Sydkorea i et år for at undervise.

I alle de situationer havde jeg forventninger, og jeg var godt forberedt.

I sandhed havde jeg ingen idé om, hvad jeg kunne forvente at tage til Indien. Og jeg var mere overvældet over udsigten til at rejse dette gigantiske land, end jeg var forberedt på det.

Mine første øjeblikke i Indien blev brugt på at absorbere seværdighederne fra et taxavindue. Kvæg væver gennem trafikken og nyder deres hellige status. Voksne voksne bruger gaden som badeværelse. Affald strøet rundt omkring, som om en skraldespand aldrig var blevet opfundet.

Indien ko pa gaden

Jeg blev straks mindet om en del i bogen Eat, Pray, Love,  da forfatteren blev rådet til: “Rør ikke ved andet end dig selv i Indien.” Fra starten gjorde jeg det til min regel. Selvom det er sværere end du måske tror.

Efter blot en time i Indien dukkede et ord op til at beskrive dette land: rodet. Og dengang mente jeg det på en negativ måde. Beskidt, urent.

Vi var lige kommet fra Myanmar, et land, hvor folket for alvor charmerede os. Og da vi ankom til Indien, følte vi os, ja, ikke alle var velkomne.

Det er ikke fordi, vi ikke mødte søde mennesker, men generelt var de mennesker, vi mødte de første par dage, ikke nær så venlige som resten af ​​dem, vi mødte i Sydøstasien. Medmindre de forsøgte at sælge os noget, selvfølgelig.

Indien blikkende

Og så blikkene. Jeg er blevet stirret meget på de sidste par år. At være solo kvinde med en rygsæk vil give nogle nysgerrige blikke, og fnisende teenagere (og voksne) stirrede genert på mig overalt, hvor jeg gik i Sydamerika.

Men af ​​en eller anden grund føltes blikkene i Indien anderledes. Når jeg smilede til tilskueren, blev jeg ikke altid mødt med et smil til gengæld, og blikkene fortsatte ofte, uden skam, selv efter at have låst øjnene med dem.

For nylig havde jeg en samtale med en ven, som absolut elsker Indien og rejser dertil ved enhver lejlighed, hun får. Jeg var overrasket over at høre, at blikkene stadig generer hende. Hun er kommet til at forvente dem, ja, men det er vel ikke noget, man nemt kan vænne sig til.

indien mand laver mad i olie

Vores første gang i Indien var mange ting – kaotisk, larmende, smuk, varm, farverig, ubehagelig, spændende, unik. Men hvis jeg skal være ærlig, var vi ikke helt sikre på, om vi ville tilbage.

Et par uger efter at have forladt Indien, var vi på trekking i Himalaya i Nepal og havde en lang samtale om Indien med et dejligt spansk par, vi havde mødt tidligere på dagen. Brændeovnen knitrede bag os, da vi fortalte om vores oplevelser i landet mod syd.

Selvom Indien er lige ved siden af, føltes det varme kaos en million kilometer væk med sneklædte bjerge som baggrund. 

indien kvinder solger gront

De talte om, hvordan behandlingen af ​​kvinder i Indien gjorde dem utilpas, og hvordan der var nogle byer, hvor de konstant følte, at folk forsøgte at snyde dem. De talte om at være syge i ugevis på grund af noget, de spiste. Og vi nikkede med. På en eller anden måde satte de ord på, hvad vi havde følt om vores oplevelse.

Men så fortalte de os om nogle smukke mennesker, de havde mødt, og nogle steder, de besøgte, som bare ikke kunne forklares med ord. Vi vidste det dengang, at vi ikke var færdige med Indien. 

indien streetart

Jeg sælger måske ikke Indien særlig godt i øjeblikket, men fortsæt med at læse. Hold dig til mig. Jeg holdt fast i Indien. Faktisk besluttede Ben og jeg at vende tilbage for anden gang, fordi vi følte, at vi blev trukket tilbage, fordi der stadig var så meget tilbage at opleve og så mange mennesker at møde. At rejse til det sydlige Indien kalder virkelig vores navne. 

Og nu, efter at have tilbragt 3 uger mere i Indien (6 uger i alt), synes jeg stadig “rodet” er et passende ord til at beskrive denne nation. Selvom jeg nu mener det anderledes. Som når et barn laver et fingermaleri og rækker det til dig, stadig dryppende med maling.

Rodet, ja, men også charmerende og farverig. Fuld af unik skønhed, og selvom det måske ikke har de helt lige linjer fra de indrammede malerier på dine vægge, er det måske bare et af dine yndlingskunstværker.

For at være ærlig er Indien dog ikke et ideelt rejsemål for alle. Der er nogle steder i denne verden, som jeg tror, ​​alle ville elske. Filippinerne f.eks. Eller Italien… ja Italien! Jeg kan være forudindtaget, fordi jeg studerede i udlandet i Firenze , men jeg tror virkelig, der er en by for enhver person i det land.

Men jeg er ikke sikker på Indien. Det er et land der forvirrer mig, og fascinerer mig…

Indien hotel design

Hvis du ikke er okay med at være utilpas og tålmodigt skrælle lagene af et sted og en kultur tilbage, så tror jeg ikke, du kunne sætte pris på Indien.

Hvis du ikke er interesseret i at lære og komme ud af din komfortzone, så er Indien ikke ferien for dig. 

Hvis du rejser for at finde komfort og cocktails på stranden, tror jeg ikke, at Indien ville være et godt ferievalg. (Selvfølgelig er der Goa, men hvis du ikke er villig til at vove dig forbi turiststederne, hvad er meningen? Du vil ikke opleve det rigtige Indien.)

Men for dem af jer, der søger en transformerende oplevelse og er villige og begejstrede for at springe med hovedet først ind i en verden, der er ulig noget, du nogensinde har oplevet, så er Indien måske bare den perfekte destination for dig.

Det kan bare lære dig mere end noget andet sted i verden. Det kan blive dit yndlingskunstværk.

Indien er beskidt

Indien er unapologetisk beskidt. Man skal se forbi fluerne, skraldebunkerne, folk, der bruger gaderne som badeværelse… Hvis du kan holde dig til det (og dine evigt beskidte fødder), vil du se nogle af de mest udsøgte templer og paladser i verden . Du vil spise mad, der får dig til at stille spørgsmålstegn ved, hvorfor du nogensinde roder med indiske restauranter derhjemme.

Og du vil opleve en kultur, der ikke kan beskrives med ord – kun mærkes. Du kan udforske gamle byer, der ser ud, som om de kom lige ud af en godnathistorie, og observere et niveau af spiritualitet, der ikke kan matches nogen steder i verden. Indien er bestemt et særligt sted.

Et ildelugtende, farverigt, overfyldt, levende, hektisk, skørt sted. 

INdien friosr pa gaden

Indien er lidt ligesom den tatoverede ven med en grim mund, at når du først kan komme forbi deres barske ydre, bliver du fascineret af dem og ikke kan få nok.  Og jeg har mødt masser af mennesker, der er helt vilde med dette sted. Dem, der aldrig rigtig går.

De rejsende, du møder i Indien, leder efter noget andet end dem, du møder på de thailandske øer . De ved, at det ikke er let at rejse hertil, og ikke kun er de klar til udfordringen, men det er også det, der trækker dem hertil. Indien er jo ikke et sted, man tager hen for at sidde på stranden med en spand rom. (Goa kan være en undtagelse.)

Indien Yogier

Jeg forstår, hvordan folk er fascineret – Indien er lyst og levende med en kultur, der ikke ligner noget, jeg nogensinde har oplevet. Selv om kaosset til tider er vanvittigt, kan det også være medrivende. 

Jeg kan godt lide Indien, og jeg er åh så nysgerrig på dets mennesker og kultur. Men mit forhold til dette land er ikke et ubesværet forhold. Det kræver arbejde. Jeg tror aldrig, at Indien vil betage mig som Filippinerne . Jeg tror ikke, det vil charmere mig som Colombia eller få mig til at blive sindssygt forelsket som Italien.

Der er dem, der vil være uenige med mig, men er det ikke en smuk ting? Hvis vi alle graviterede mod de samme steder, ville der ikke være nogen mening i at rejse – for vi ville altid være omgivet af de samme mennesker.

Indien ansigtsmaling

Indien, du har udfordret mig mere end noget land før.  Jeg har haft et par rædselshistorier, men jeg har også haft nogle øjeblikke, der får mit hjerte til at smile. Du har introduceret mig til nogle smukke mennesker og vist mig glimt af en kompleks kultur.

Indien, du har lært mig, at min forventning om komfort er en del højere, end jeg troede. Jeg nyder aircondition 38ºC graders varme!, skraldespande og søde kaffebarer mere, end jeg nogensinde var klar over.

Og selvom det ikke altid var nemt at rejse, mens jeg var i din farverige og hektiske omfavnelse, synes jeg, at jeg har lyst til mere. 

Indien, du har åbnet en hel verden, jeg aldrig vidste eksisterede, og der er stadig så meget at udforske. Jeg kan ikke vente med at vende tilbage til dig, Indien, og opleve mere af din vilde og vanedannende skønhed.

Del Artiklen
Facebook
Twitter

Jeg har lavet dette site for at du kan følge med på mine rejser, og samtidigt kan jeg dele mine erfaringer med jer, mine fantastiske læsere :-)

Nyhedsbrev

Del Artiklen
Facebook
Twitter
error: Content is protected !!