black logo resized small

Hvorfor Grækenland er bedst set med båd

Grækenlands tiltrækningskraft om sommeren — langsomme middelhavsfrokoster, charmerende hvidkalkede landsbyer, skjulte badebugter — kan uden tvivl blive forkælet af folkemængderne.

Men hvis du ser ud over de gennemtrampede steder (og ved, hvordan man navigerer i Det Ægæiske Hav), vil du tilfældigvis støde på en snert af små øer med alt byttet fra de populære steder som Mykonos og Santorini , men uden turisterne.

For at undgå disse menneskemængder reserverede min partner og jeg en af ​​de otte kahytter ombord på Sailing Cruise i Comfort ‘s (SCIC) traditionelle trægulet — to-mast tyrkiske sejlskibe. 

Engang brugt til fiskeri, kan disse både nu fragte op til 16 passagerer til ugelange ture gennem de sydlige græske øer og tyrkiske kystlinje.

Appellen er todelt: Guletsgive dig større adgang til de mere fjerntliggende øer, da deres størrelse giver dem mulighed for at lægge til i lavvandede farvande, såvel som spontanitet – SCIC-ruterne dikteres bogstaveligt talt af, hvor vinden blæser. “De fleste andre chartre i disse dele behandler deres sejl som vinduespredning,” forklarer kaptajn Oktay Yilmaz, “i stedet for at stole på deres 360-hestes dieselmotorer.” SCIC-sejlene er hævet for at fange det vindstød, der kommer igennem, så du ved ikke nødvendigvis, hvilke øer du ender på.

Vores første kuling (og Yilmaz’ dygtige styring) bragte os til Nisyros, hjemsted for lidt over 1000 indbyggere og en rugende aktiv vulkan, Polyvotis. Vi lagde til i den søvnige havneby Mandraki tidligt nok til at se de lokale tavernaejere åbne op for dagen, og kørte op ad øens stejle snoede veje til den ulmende caldera. Ifølge græsk mytologi var Nisyros engang knyttet til Kos , men Poseidon delte øen i to, da en kamp mellem guderne og titanerne brød ud. I disse dage er øen ret rolig. Langs krateret tjener de strålende hvide og blå huse og slumrende tabbys i den lille landsby Nikia som den postkort-perfekte kulisse til at nippe til soumada , den traditionelle græske mandelsodavand, der serveres på en af ​​byens to taverner.

tyrkiske kystlinje

Livet om bord på mahogony Naviga 1 var lige så afslappet. 

Frokosten blev serveret omkring et stort fællesbord og bød på friskfanget fisk som havaborre og blæksprutte samt masser af rosé. 

Snart nok faldt vi ind i en rutine: morgener blev brugt på at udforske hvilken ø vi end lagde til, efterfulgt af en svømmetur i de mange øde bugter og derefter en lang frokost. 

Efter måltidet snorklede vi eller sejler i kajak langs kysten af ​​de små holme, eller blot daser vi på soldækket på båden.

I løbet af ugen besøgte vi den lille ø Halki og det vidtstrakte gamle tyrkiske arkæologiske område Knidos – svært at nå med bil, men let med båd – og øen Symi. 

Her er klippehusene malet i nuancer af italiensk fersken efter øens besættelse fra 1912-1948. 

På den sydlige ende af øen ligger ærkeenglen Michael af Panormitis kloster, hvor et lille museum fremviser øens religiøse artefakter såvel som trofæer – alt fra kropsbygningstrofæer til en samling af beskeder i flasker, der er skyllet op på kysten.

Sørg for at besøge tidligt, så du kan købe et friskt olivenbrød fra klosterets bageri, og spis det derefter nede ved havnefronten, før horderne ankommer med færgen fra det nærliggende Rhodos.

Vores rejse sluttede, hvor den begyndte, i Kos by. 

Her står ruinerne af den gamle agora (markedsplads) ved siden af ​​den moderne ækvivalent, hvor de lokale sælger timianhonning og pulveragtig loukoumi (den græske version af Turkish Delight). 

Kos er en by, der er nem nok at udforske til fods, med sine snoede brostensbelagte gyder fuld af smykkebutikker og byens torv, hvor den middelalderlige Phoros-port er fyldt med parfumerede Aubrieta-blomster. 

Besøg Hippokrates træ, hvor den græske læge underviste sine elever, og stop derefter ved Aegli Cafe, øens første kvindekooperativ. 

Alt, der serveres her, er lavet på øen, inklusive frisk fennikelfrøbiscotti og hvidløgsagtig tzatziki .

Oplev det bedste af de graeske oer

Til vores sidste aften spiste vi på Broadway, en moderne græsk restaurant drevet af en lokal familie, der tilbragte flere år i Queens. 

De serverer et nyt twist på klassisk græsk mad som sous-vide calamari og sprøde svinemavegyros gemt i dampede boller. 

Mætte og tilfredse gik vi langs havnemuren til Naviga 1 for endnu en fredelig dvale på havet.

Logistik

Hvornår skal man rejse?
Sejlersæsonen i Grækenland og Tyrkiet kører fra slutningen af ​​marts til oktober. 

Det er værd at medbringe en sweater til de køligere aftener tidligt og sent på sæsonen.

Sådan kommer du dertil
SCIC- krydstogter afgår fra Kos i Grækenland eller Bodrum i Tyrkiet, og rejseplaner er fleksible i henhold til passagerernes præferencer, med specielle temacharter, herunder yoga-, kulinariske og fotografiske uger.

Del Artiklen
Facebook
Twitter

Jeg har lavet dette site for at du kan følge med på mine rejser, og samtidigt kan jeg dele mine erfaringer med jer, mine fantastiske læsere :-)

Nyhedsbrev

Del Artiklen
Facebook
Twitter
error: Content is protected !!