black logo resized small

Hvorfor elsker vi at få tatoveringer som rejsesouvenirs?

Engangkøbte jeg impulsivt en billet til Mexico City til Dia de Los Muertos (De dødes dag). Dels fordi prisen var rigtig, dels fordi jeg godt kan lide at rejse enhver chance, jeg får, men mest fordi det var en festival, der altid havde fascineret mig.

Mens jeg var der, mødte jeg et par dejlige brødre fra Costa Rica, som boede på mit 12-personers kollegieværelse. En af de første ting, jeg lagde mærke til, var, at den ældste, Alvaro, havde en fuld ærme af tatoveringer (jeg er en tattet person, hvad kan jeg sige).

Efterhånden som vi blev venner, begyndte Alvaro at forklare meningen bag sine tatoveringer, og ærligt talt har jeg aldrig været særlig inspireret af blæk på et dybere plan.

“Min allerførste tatovering er af et oksevognshjul, som er et nationalt symbol i Costa Rica for hårdt arbejde,” forklarede Alvaro mig. “Jeg begyndte først at få tatoveringer her i Costa Rica, og de var for det meste relateret til nationale designs og symboler”.

“Hvis jeg holdt det sådan, ville jeg virkelig savne en historie på min arm om den person, jeg var ved at blive efter hver tur. Hver gang du besøger en ny by bliver du et nyt menneske”.

Lige siden jeg mødte Alvaro og lærte, hvordan han tatoverer sin historie på sin arm, som jeg skriver min på denne hjemmeside, har jeg været interesseret i, hvorfor så mange rejsende beslutter sig for at få nyt blæk, mens de udforsker verden.

Jeg har selv flere tats , men næsten alle var nøje planlagt og længe undervejs. Ikke at en rejsetatovering ikke kan planlægges, Alvaro er en stor fan af at undersøge, hvilken tatovering man skal få, og hvor man kan få den på hver ny destination. Men flere mennesker, jeg har talt med, ser ud til at gøre det på et indfald – noget de aldrig ville overveje i hverdagen.

travel tatoo worldmap

Alt fra at få en makkers navn tatoveret på et ben udelukkende på grund af en vovemod, til symboler i sidste øjeblik at huske oplevelsen ved. Jeg har endda mødt folk, der i et stykke tid havde overvejet at få deres første tatovering, men som først endelig tog springet i et sidste øjebliks “hvorfor ikke”-træk, fordi de var på ferie.

Hvorfor? Fordi Alvaro har ret, og hver gang vi udforsker et nyt sted, ændres en del af os . Uanset om turen var fantastisk, eller alt gik galt, skabte vi nye forbindelser, mistede gamle eller bare havde det sjovt – der er en ny brik i vores livshistorie. For ikke at nævne, at vi føler os lidt friere til at udtrykke os uden for det almindelige livs begrænsninger.

Nogle gange sætter vi lidt mere ind i, hvordan vi vælger at markere den forandring, og nogle gange er det bare en dum vovemod, som vi ikke ville være gået med i nogen anden situation – det er lige meget. Vi leder stadig efter en permanent måde at huske oplevelsen på. Og det er lidt vidunderligt, hvis du spørger mig.

de dodes dag tatovering

Min tid i Mexico var kort, men rørte mig. Mentaliteten bag Dia de Los Muertos – den måde folk helhjertet fejrede deres afdøde kæres liv og udtrykte, hvor heldige de følte sig over at have kendt dem – var en måde at tænke liv og død på, som fuldstændig ændrede mine egne synspunkter.

Så på min sidste dag i byen, da mine værelseskammerater allerede var rejst og en helt ny gruppe mennesker havde overtaget sengene, brugte jeg mine fem ord spansk til at opsøge en lokal tatovør og bede om en tatovering.

Han havde meget lidt engelsk, så det var virkelig et spring i troen. Men tatoveringen på 20 dollars, jeg endte med, var perfekt og får mig til at smile, hver gang jeg kigger ned på min arm, fordi den minder mig om de følelser, filosofier og fantastiske nye venner, der rørte mit hjerte i Mexico.

Del Artiklen
Facebook
Twitter

Jeg har lavet dette site for at du kan følge med på mine rejser, og samtidigt kan jeg dele mine erfaringer med jer, mine fantastiske læsere :-)

Nyhedsbrev

Del Artiklen
Facebook
Twitter
error: Content is protected !!