black logo resized small

Hvorfor bliver du dehydreret når du flyver og hvordan forhindrer du det?

FORESTIL DIG DIN SIDSTE flyoplevelse. Udvalget af film var forfærdeligt, maden var endnu værre, og et undermålstilbud af sprut var helt sikkert til stede - selvom du sikkert indtog alligevel.

Og oven i det hele er der en god chance for, at du var dehydreret. Du kan ikke gøre noget ved de første tre problemer, men der er en klar grund til, hvorfor du var mere udtørret end Svampebob i Sandy’s Dome.

Meget få situationer dehydrerer en person på samme måde, som en flyvning gør, bortset fra at være i et tørt område med ringe adgang til vand. Hvis du bliver meget dehydreret, kan du opleve hovedpine, kvalme, svimmelhed eller sløvhed.

Dybest set handler det hele om luftcirkulation. For at folk kan flyve så behageligt som muligt i 10 kilometers højde, skal kabinen sættes under tryk, og frisk ilt skal pumpes ind.

Den luft er omtrent så tør, som den kan blive, og den sidder på omkring 10 til 20 procent luftfugtighed. Sahara-ørkenen har til sammenligning omkring 25 procent luftfugtighed. 

Denne mangel på fugt i luften, kombineret med belastningen af ​​rejsen, der fører til sved, er en perfekt storm for kropslig tørhed. Og den sprut under flyvningen, du drikker for mentalt at komme igennem rejsen? Det hjælper heller ikke.

At befugte en kabine ville virke som en enkel og fornuftig løsning, men det undgås af forskellige årsager,

For det første ville en jetliner kræve store mængder vand, som er tungt og derfor dyrt at transportere. Befugtningssystemer vil skulle genindfange og recirkulere så meget vand som muligt, hvilket gør dem dyre og komplicerede. (De eksisterer: Man sælger for mere end $100.000 pr. enhed og øger luftfugtigheden kun med en lille margin.)

Der er også det vigtige spørgsmål om korrosion. Fugt og kondens, der løber ind i indvoldene på et flyskrog, kan være skadeligt.”

Boeing arbejder på at løse dette problem med Boeing 787, men langt de fleste fly er tørre.

Når din krop er omgivet af tør luft, trækkes fugt fra dit ansigt (tænk næse, øjne og hals) til de tørre molekyler omkring den, hvilket skaber en fordampningslignende effekt på kroppen. 

Din krops væsker bliver i det væsentlige suget ud af dig, uden at du selv gør noget. Der er intet, du kan gøre for at forhindre, at din krop bliver dehydreret, men der er et par måder at holde dehydreringen lidt i skak.

 

Aerospace Medical Association anbefaler at drikke 250ML vand for hver time under flyveturen, især på længere flyvninger.

Afstand mellem vandforbruget er også nøglen, da din krop ikke fuldt ud kan drage fordel af væsken, når du banker en hel flaske vand på én gang – for ikke at nævne de overdrevne badeværelsesbesøg.

At kompensere for alkohol og koffein er også nøglen. Sørg for at nippe til glasset med vand sammen med hver spruttende drik for at bekæmpe den dehydrering, du får af at drikke.

Det kan også være nyttigt at pakke fugtgivende snacks, herunder frugt, grøntsager og yoghurt. Og for Guds skyld, undgå at snacke overdreven salte jordnødder og kringler, på trods af at de skulle være gratis. Og glem ikke din personlige hydreringsstation: lotion, læbepomade og en solid flaske næsespray – alt sammen under størrelsesgrænsen på 100ML, selvfølgelig.

Del Artiklen
Facebook
Twitter

Jeg har lavet dette site for at du kan følge med på mine rejser, og samtidigt kan jeg dele mine erfaringer med jer, mine fantastiske læsere :-)

Nyhedsbrev

Del Artiklen
Facebook
Twitter
error: Content is protected !!